Maya, la 06 November 2016 - 05:53 PM, a spus:
Sper sa nu primesc vreo doua peste ochi, dar tre' sa întreb. De ce multi oameni pun cuptorul/plita la colt cu un perete? Mi se pare extrem de incomod de lucrat la colt. As fi vînata la cot

))
M-am apucat să scriu răspunsuri de pe telefon, după ce scrisesem am făcut ceva și am șters tot

cu ocazia asta vă rog dacă știți cum se face un undo la acțiunile de pe telefon, să-mi spuneți și mie.
Ca să reconstitui puțin, ziceam așa: că eu dau la fund

nu peste ochi, dar acum chiar nu văd de ce aș da

Motivul e că așa am proiectat-o la început și că nu m-a deranjat niciodată

Bucătăria noastră joacă și rol de sufragerie, de multe ori mîncăm acolo nu numai noi, ci și cu prietenii, de aceea am preferat ca colțul cu gătitul să fie puțin mai retras. De multe ori gătesc (sau gătim, eu și/sau prietenii) în timp ce mîncăm, deci e important ca în zona aia să nu ajungă stropi de grăsime, aburi, căldură excesivă. Acum, la refacerea asta a bucătăriei, am cochetat cu ideea de a face la perete un corp înalt, cu cuptorul pus mai sus, ca să nu trebuiască să mă aplec, și plita alături, dar am renunțat din mai multe considerente, mai ales pentru că blatul de lucru ar fi rămas extrem de mic + motivul de mai sus. Am compensat prin faptul că totuși am depărtat puțin plita de perete, plita e mai lată decît standardul, iar ochiurile au o poziționare foarte ergonomică, după părerea mea. Cuptorul a rămas tot sub plită, pînă la urmă m-am gîndit și la motivele moatzei, că ar fi trebuit să distrug spațiile din dulapuri ca să trec cu tubul de la hotă pe acolo, iar efortul de a scoate ceva din cuptorul situat mai jos nu e totuși chiar atît de mare. Mi-ar fi plăcut cuptor sus, plită mare, cu loc într-o parte și alta, chiuvetă mare și loc în dulapuri, dar nu le poți avea chiar pe toate
Acum încă e în curs de amenajare, 2 săptămîni am avut un șantier îngrozitor acolo. S-a dat jos totul de pe pereți și s-a refăcut. Absolut totul era alb în casă, inclusiv motanul, care de felul lui e negru

Acum am ajuns la asamblarea mobilei, care ne ia mult mai mult timp decît am bănuit noi.