Forum Culinar: Bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bucataria noastra ...idei, dorinte, combinatii

#261 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 12:26 AM

Oka!

Asadar: nu, masa aia ovala de care vorbesc nu se desfacea ca sa devina ovala, era pur si simplu ovala si din lemn masiv, cred ca era nuc sau un lemn pretios. Ambele parti se puteau heuuu rabata, si ramanea efectiv un dreptunghi mai ingust. Era ceva de vis, mi.a placut enorm insa costa aproape trei miare...asa ca am facut pasi mici dar hotarati =))

Si eu am avut dreptunghiulara, cum spui tu, doar ca din sticla si nu as recomanda nimanui sa isi ia. Le ador pe astea de lemn masiv! Pune si tu o pozica.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#262 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 12:29 AM

Uite despre ce vorbesc eu:

Fisier atasat  esstisch-atelier_50140290_1.jpg (48.88K)
Number of downloads: 3
Fisier atasat  esstisch-atelier_50140290_5.jpg (101.5K)
Number of downloads: 2
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#263 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 November 2010 - 09:10 PM

Cum spuneam,mesele asta din bucati nu-s mein Ding deloc.Am avut asa din bucati.Mi-am luat-o pe vremuri ca mi-a placut aspectul.La fel si cea din poza,mi se pare extrem de incomoda.Eu tre sa ma bag cu picioarele sub masa..si daca are urechile alea atîrnate nu am cum...si apoi cum spuneam,nu-mi plac mesele ovale si nici rotunde.Pîna nu am avut,au fost mesele mele preferate :lol:
Acum o am pe asta de salcîm.Este babana rau,simpla si coltoasa cum îmi place mie.Are peste 100 de kg :floare:
E o coloniala mai moderna :lol:

Scaunele sint in mare parte imbracate ,doar picioarele se vad,dar tot Gestell-ul e din lemn de nuc,gebeizt în aceeasi culoare ca masa de salcîm ...modelele din salcim nu ne-au placut.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#264 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 November 2010 - 09:19 PM

Hanna,

Acuma ti-am vazut bucataria.
Sa o stapanesi sanatoasa si sa faci numai bunatati in ea ca ai toate conditiili.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#265 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 October 2016 - 06:31 PM

După lupte seculare care au durat... nici nu mai știu cîți ani, chiar m-am apucat să fac modificările pe care mi le doream la bucătărie, așa că am luat la recitit tot subiectul. O să îmi refac partea cu frontul de lucru, care conține toate chestiile necesare pentru gătit: plită, hotă, cuptor, chiuvetă, scurgător de vase, mașină de spălat vase, cuptor cu microunde. Totul în 3 m lungime.

Pînă acum partea asta arăta așa:

Fisier atasat  IMG_0344.jpg (1.74MB)
Number of downloads: 1

...și eu am cam rămas blocată în această schemă, adică nu prea am imaginație ce aș putea face altfel. Nici nu pot face prea multe, pentru că gazele sînt în colțul cu aragazul, iar apa și scurgerea de la apă sînt unde e chiuveta.

Pînă acum am făcut așa:
-am eliberat peretele!!! am scăpat de tot ce se vede în poză, mai puțin suporturile de diverse de pe perete, pe care le voi pune sau nu înapoi.
-Am luat cuptor, plită și mașină de spălat vase (în sfîrșit! n-am mai avut pînă acum, că am copil care le spală, dar o să plece și ăsta cîndva de-acasă). Cuptor și plită pe gaze, că am și eu o idee fixă.
-O să dau jos faianța că e spartă în multe locuri și nici nu îmi mai place. Vreau să pun faianță rectificată, adică cu margini drepte, la care nu se fac ”rosturi”, se pune placă lîngă placă.
Cam atît am făcut, am încă vreo cîteva zile în care să mă gîndesc ce și cum fac în continuare, de unde iau bucătărie, ce faianță să pun etc, și sînt deschisă recomandărilor. Dacă de cînd ați scris pe aici și pînă acum v-ați mai răzgîndit în privința utilității unora dintre piese, a materialelor, a echipamentelor, vă rog reveniți și completați, ca să îmi fac și eu o idee. Ce fac acum trebuie să se potrivească și cu ce am în partea cealaltă a bucătăriei, care arată așa.

Fisier atasat  bucatarieveche.jpg (1.64MB)
Number of downloads: 1

Vă mulțumesc anticipat! :occasion14:

#266 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 October 2016 - 07:14 PM

Nu stiu cit te poate ajuta dar cel mai ideal :occasion14: ar fi sa gasesti un timplar care sa ti-o faca ca cea din partea cealalta, care e frumoasa, calda si imi place foarte mult.

#267 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 October 2016 - 07:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 October 2016 - 07:14 PM, a spus:

Nu stiu cit te poate ajuta dar cel mai ideal :thumleft: ar fi sa gasesti un timplar care sa ti-o faca ca cea din partea cealalta, care e frumoasa, calda si imi place foarte mult.

De acord! Dar tocmai de-aia am așteptat atît, în ideea că o să găsesc, dar n-am găsit :occasion14:

#268 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 October 2016 - 06:24 AM

Mi se pare imposibil să nu găsești un mic atelier de tâmplărie... Nu vreau să te contrazic, departe de mine această idee, dar nu îmi vine să cred!
Eu sunt din Buzău și acolo știu sigur că există minim o mică făbricuță.
Tatăl meu e tâmplar/modelor/sculptor (în lemn) așa că m-am învârtit în acest mediu o viață. Știu sigur că sunt foarte mulți meșteri.
Poți găsi pe cineva în Focșani pentru că acolo era în trecut o mare fabrică de mobilă.
Mai încearcă să cauți un pic, sigur vei găsi!
Am găsit eu aici... Chiar nu credeam să găsesc pe cineva! Bine, să nu zic prostii, nu eu am găsit ci prietenii mei. Eu am soatza din dotare tip "meșterul Ionică" face tot, repară tot.
Sorina

#269 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2016 - 08:19 AM

Știu că în principiu există meșteri care fac multe lucruri foarte frumoase, dar asta nu prin zona noastră, unde lucrătorii în lemn sînt cvasi inexistenți, din lipsa lemnului. Pe de altă parte, să zicem că aș găsi pe cineva mai la distanță, deși nu am cum să caut, nu am cum să o aduc aici fără să mă coste o groază de bani, dar ca să nu iasă total un kitsch, ar trebui să fie identică cu asta pe care o am acum, culoare, finisaj, elemente decorative etc. ceea ce este imposibil. Două stiluri vechi chiar și doar puțin diferite mi par mai greu de suportat decît stilul vechi îmbinat unul nou care să nu contrasteze flagrant între ele. Ar trebui foarte bine gîndită și finisată impecabil, avînd în vedere că acolo se vor pune plita, cuptor, chiuvetă, partea asta mă interesează mai mult din punct de vedere funcțional decît estetic, deși și asta e important. Să nu crape, să nu se ardă, să nu se infiltreze apă, și recunosc că oricît îmi place stilul vechi, aici îmi doresc chestii confortabile, pe cît posibil.

#270 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2016 - 08:22 AM

PS: aici n-am găsit nici măcar un atelier unde să recondiționez (dat jos lacul vechi și lăcuit din nou) niște uși de lemn. Toți mi-au zis că dacă ar face asta, dar n-o fac, m-ar costa mai mult decît m-ar costa o ușă nouă.

#271 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2016 - 08:57 AM

Vezi postareaCarmella, la 23 October 2016 - 08:22 AM, a spus:

PS: aici n-am găsit nici măcar un atelier unde să recondiționez (dat jos lacul vechi și lăcuit din nou) niște uși de lemn. Toți mi-au zis că dacă ar face asta, dar n-o fac, m-ar costa mai mult decît m-ar costa o ușă nouă.

Nu e adevărat! Aici am un prieten care face chestia asta de o viață și îți garantez că are un cost, dar e mai economic decât să o iei de la capăt.
Trebuie șmirgheluit tot până la lemn și apoi se reîncepe cu variile faze de lăcuit.
Costul lemnului nu îl mai ai. Sau cel puțin așa ar trebui să fie!
Dacă te încumeți să o faci tu pot să îi cer ceva sfaturi tatălui meu sau te pun în legătură cu el. Asta dacă mobila e din lemn masiv.
Prietenul meu din Buzău știu că trimite mobila și în București... Sper să nu zic vreo prostie, dar așa am înțeles eu de la el acum câțiva ani.
Sorina

#272 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2016 - 01:07 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 23 October 2016 - 08:57 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 23 October 2016 - 08:22 AM, a spus:

Nu e adevărat! Aici am un prieten care face chestia asta de o viață și îți garantez că are un cost, dar e mai economic decât să o iei de la capăt.
Trebuie șmirgheluit tot până la lemn și apoi se reîncepe cu variile faze de lăcuit.
Costul lemnului nu îl mai ai. Sau cel puțin așa ar trebui să fie!
Dacă te încumeți să o faci tu pot să îi cer ceva sfaturi tatălui meu sau te pun în legătură cu el. Asta dacă mobila e din lemn masiv.
Prietenul meu din Buzău știu că trimite mobila și în București... Sper să nu zic vreo prostie, dar așa am înțeles eu de la el acum câțiva ani.

Cu siguranță că nu ar trebui să fie așa, dar acum oamenii așa își apreciază munca, deci nu am ce să fac. Și cumva au dreptate, una e să prelucrezi lemnul natural și să-l lăcuieși, alta e să bagi șmirghel prin tot felul de canturi, să cureți perfect lacul vechi și să lăcuiești din nou. Să trimit 9 uși undeva în țară ca să fie lăcuite, dus-întors, m-ar costa cu siguranță enorm. Mai sînt piese (tocurile) care nu pot fi scoase din perete și trimise, ar trebui făcute pe loc... nu găsesc pe nimeni, am căutat toată vara.
Iar cu bucătăria, oricît de tare mi-ar plăcea mie să am la fel toată mobila, nu vreau nici să investesc o avere în căutare, fabricație, transport, vreau și eu o bucătărie simplă, că nu prea mai am chef de bibilit amenajări și decoruri. După cum spuneam și la un alt subiect, devin pe zi ce trece mai minimalistă :occasion14: Ba chiar am de gînd să donez o multitudine de obiecte din bucătărie, care fie nu mi-au folosit de-a lungul anilor, fie mi-au folosit prea rar ca să merite să le mai pun la loc. Să văd dacă mă îndur :thumleft:

#273 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 October 2016 - 05:40 PM

Cum te înțeleg, nu ai idee cât te înțeleg... Noroc cu soțul care aruncă la greu când se supără.
În ultimul timp am început și eu să mă "supăr",dar mai cu calm...
Sorina

#274 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 06 November 2016 - 05:53 PM

Sper sa nu primesc vreo doua peste ochi, dar tre' sa întreb. De ce multi oameni pun cuptorul/plita la colt cu un perete? Mi se pare extrem de incomod de lucrat la colt. As fi vînata la cot :71:))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#275 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 06 November 2016 - 07:59 PM

1.cam asa sunt trase gazele la apartamentele de bloc romanesti
2.ar fi mai incomod sa prelungesti teava de gaze, dar nu imposibil, ar trebui proiect/firma specializata etc
3. si ceea ce a contat cel mai mult, burlanul hotei strapunge peretele si da de aer. la fi-miu ne-a mancat si-am pus plita mai pi sientru si-a trebuit sa mascam burlanul hotei prin toata mobila plus traversarea unui balcon. nici nu stiu cat o mai fi de eficienta, ca la cat se gateste (deocamdata)la el...
stiu si de hote cu filtru de carbune, fara evacuare, mi s-au parut un mare fas la o prietena (si recunoaste si ea).
frate-miu are una scumpa tare care seamana cu un tv, nici nu stiu daca are evacuare afara, dar se preteaza la un volum mare, tip open-space. la mine nu-i cazul.
io ma desfasor ceva prin bucatarie si n-am simtit nicio ingradire in creatia culinara ca-i aragazul pe colt.

#276 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 November 2016 - 12:36 AM

Vezi postareaMaya, la 06 November 2016 - 05:53 PM, a spus:

Sper sa nu primesc vreo doua peste ochi, dar tre' sa întreb. De ce multi oameni pun cuptorul/plita la colt cu un perete? Mi se pare extrem de incomod de lucrat la colt. As fi vînata la cot B)))

M-am apucat să scriu răspunsuri de pe telefon, după ce scrisesem am făcut ceva și am șters tot :-* cu ocazia asta vă rog dacă știți cum se face un undo la acțiunile de pe telefon, să-mi spuneți și mie.

Ca să reconstitui puțin, ziceam așa: că eu dau la fund :71: nu peste ochi, dar acum chiar nu văd de ce aș da =)) Motivul e că așa am proiectat-o la început și că nu m-a deranjat niciodată B) Bucătăria noastră joacă și rol de sufragerie, de multe ori mîncăm acolo nu numai noi, ci și cu prietenii, de aceea am preferat ca colțul cu gătitul să fie puțin mai retras. De multe ori gătesc (sau gătim, eu și/sau prietenii) în timp ce mîncăm, deci e important ca în zona aia să nu ajungă stropi de grăsime, aburi, căldură excesivă. Acum, la refacerea asta a bucătăriei, am cochetat cu ideea de a face la perete un corp înalt, cu cuptorul pus mai sus, ca să nu trebuiască să mă aplec, și plita alături, dar am renunțat din mai multe considerente, mai ales pentru că blatul de lucru ar fi rămas extrem de mic + motivul de mai sus. Am compensat prin faptul că totuși am depărtat puțin plita de perete, plita e mai lată decît standardul, iar ochiurile au o poziționare foarte ergonomică, după părerea mea. Cuptorul a rămas tot sub plită, pînă la urmă m-am gîndit și la motivele moatzei, că ar fi trebuit să distrug spațiile din dulapuri ca să trec cu tubul de la hotă pe acolo, iar efortul de a scoate ceva din cuptorul situat mai jos nu e totuși chiar atît de mare. Mi-ar fi plăcut cuptor sus, plită mare, cu loc într-o parte și alta, chiuvetă mare și loc în dulapuri, dar nu le poți avea chiar pe toate :-*
Acum încă e în curs de amenajare, 2 săptămîni am avut un șantier îngrozitor acolo. S-a dat jos totul de pe pereți și s-a refăcut. Absolut totul era alb în casă, inclusiv motanul, care de felul lui e negru :-* Acum am ajuns la asamblarea mobilei, care ne ia mult mai mult timp decît am bănuit noi.

#277 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 November 2016 - 09:09 AM

In tara, aragazul e pus langa iesirea catre balcon. Ca pe-acolo vine teava de gaze. Si uite-asa n-am nevoie de hota.
Aici, in ambele locuinte, aragazul e in mijlocul peretelui. Sincer... nu ma coafeaza in mod deosebit. In prima casa era alaturi de frigider (de ala mic, incorporat) iar aici am dulapuri de-a stanga si de-a dreapta. Pe care le gasesc calde, atunci cand folosesc cuptorul..
In capu' meu..... frigiderul, aragazul si masina de spalat ar trebui sa stea macar nitel separate. Ca au nevoie fiecare de ventilatie. Da' cum aici nu-i casa mea...... lucrez cu ce mi se da.

#278 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 07 November 2016 - 01:17 PM

Burlanul hotei, la bucataria mea, este deasupra dulapurilor. De vazut nu se vede deoarece dulapurile suspendate sînt înalte, iar deasupra au o margine care în caz ca trebuie, poate fi demonata foarte usor. Bun, cu bucatariile moderne de acum probabil mai greu. A mea e veche ca istoria :thumleft:

Deci mie nu mi-ar place sa gatesc la colt, dar înteleg, e chestie de preferinte, gust etc.

Carmen, cînd e gata sa ne arati :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#279 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2016 - 11:27 AM

Aseara am facut prima mincare in bucataria mea noua :iamwithstupid: Nu e gata cu totul, mai am de aranjat chestiile in ea, dar, dupa cum spuneam, vreau sa reduc obiectele la jumatate, daca se poate, asa ca aduc pe rind numai exact ce imi trebuie, chiar daca pentru asta urc si cobor 2 etaje. Dar nu-mi pasa, ajuta si la silueta care de cind cu renovarea s-a cam rotunjit, ca am bagat numai gyros, pizza, McDonald's etc. Am pus deoparte cam ce cred ca nu imi va mai trebui vreodata, cum ar fi un aparat de taiat cartofii pai, si-asa fac rar de tot cartofi prajiti, pe asta l-am luat cind eram tinara si credeam ca nu se pot minca cartofii decit taiati perfect, acum apreciez mai mult imperfectiunile :rolleyes: Si multe altele, tavi, oale, craticioare, castroane, cutii de plastic, seturi de vesela. Si tot selectind, mi-am dat seama ca am un wok cam antic si ca imi trebuie unul nou, asa ca am dat o fuga sa imi iau unul :scratch: Si am facut o supa pho rapida, mi-a luat cam 5 minute pregatirea si 10 prepararea termica... si inca vreo 10 minute spalarea plitei, pe care, in buna traditie a modului meu de a gati, am facut-o varza din prima. Cu ocazia asta mi-am analizat comportamentul in jurul plitei, sa vad daca ma deranjeaza in vreun fel pozitionarea la perete, dar am constatat ca chiar ma sprijin des de perete, ori cu o mina, ori cu piciorul, ori cu tot corpul, asa ca e chiar treba de obisnuinta, mi-ar lipsi peretele ala daca nu l-as avea :unsure:

#280 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 November 2016 - 11:34 AM

S-o stapanesti sanatoasa! Uite ca ai spus, mi-am dat seama ca eu nu ma sprijin niciodata de vreun perete! Nici nu mi-a trecut vreodata prin cap sa ma sprijin, asa ca probabil asa m-am obisnuit!
Edit : la mine aragazul e in mijlocul peretelui, dar am stat in case si cu el pe colt, desi si in ultima casa in care am stat era in mijlocul peretelui.

Cu ce ai facut supa pho?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul