Forum Culinar: Bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bucataria noastra ...idei, dorinte, combinatii

#281 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 November 2016 - 12:09 PM

Vezi postareazerda, la 16 November 2016 - 11:34 AM, a spus:

S-o stapanesti sanatoasa!

Cu ce ai facut supa pho?

Mulțumesc frumos!
Supa am facut-o cu 2 felii de carne de vită tăiată fîșii subțiri (3-4-5 mm) puse în wok-ul uns cu puțin ulei și bine încins, un vîrf de deget de ghimbir și un anason stelat pe care le scot cînd e gata carnea, adică puțin rumenită, atunci adaug și alte condimente, ieri am luat un plic de amestec de wok de la Mega Image, că de acolo am luat și tăițeii, dar de obicei le mojarez eu, am pus legumele tăiate bețișoare foarte subțiri (ieri am avut zuchini, ceapă verde, ardei capia roșu și jumătate de ardei iute), am încins din nou bine și am turnat apă fiartă și imediat tăițeii de orez, model de-ăla mai lat. După vreo cîteva secunde am oprit, am pus coriandru verde tocat, fără de care supa asta nu e de niciun scîrț, și am lăsat să se înmoaie tăițeii. Asta e metoda mea, nu știu cum se face de fapt, dar garantez că iese genială.

#282 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 November 2016 - 12:49 PM

Vezi postareaCarmella, la 16 November 2016 - 11:27 AM, a spus:

dar am constatat ca chiar ma sprijin des de perete, ori cu o mina, ori cu piciorul, ori cu tot corpul, asa ca e chiar treba de obisnuinta, mi-ar lipsi peretele ala daca nu l-as avea :scratch:

:rolleyes:
:iamwithstupid:

eu mai am intre aragaz si perete doua dulapuri mici-mici, sus/jos, interioarele au 15 cm dar blatul are vreo 25cm si tot ma dau la perete sa ma sprijin cu cate ceva.

sa fiti sanatosi in bucataria cea noua!

#283 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2016 - 01:10 PM

Vezi postareamoatza, la 16 November 2016 - 12:49 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 16 November 2016 - 11:27 AM, a spus:

dar am constatat ca chiar ma sprijin des de perete, ori cu o mina, ori cu piciorul, ori cu tot corpul, asa ca e chiar treba de obisnuinta, mi-ar lipsi peretele ala daca nu l-as avea :unsure:

:rolleyes:
:iamwithstupid:

eu mai am intre aragaz si perete doua dulapuri mici-mici, sus/jos, interioarele au 15 cm dar blatul are vreo 25cm si tot ma dau la perete sa ma sprijin cu cate ceva.

sa fiti sanatosi in bucataria cea noua!

Multumim frumos! :scratch:

#284 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 November 2016 - 03:09 PM

S-o stapînesti sanatoasa si sa faci numai bunatati pe acolo, sprijinita de perete sau nu :71: :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#285 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 18 November 2016 - 10:01 PM

Felicitari Carmella! :71: Sa o stapanesti sanatoasa! imi amintesc cu ce bucurie intram in bucatarie dupa cel al meu Husband =)) a renovat-o!
La noi au trecut aproape 5 ani de atunci si pentru ca nu am ascultat cand am fost sfatuita :tongue3:, in curand va trebui sa schimb blatul de lucru!!!

#286 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 November 2016 - 11:36 PM

Mulțumesc! Deja am făcut mîncare a doua oară, și sînt încîntată, deși încă îmi sînt peste mînă toate. În încercarea de a nu mai murdări îngrozitor aragazul, m-am ars la fiecare deget, am aprins pe rînd toate ochiurile căutînd poziția cea mai bună pentru tigăi, cratițe, apa sare în toate părțile (în paralel am făcut și o nouă conectare la rețeaua de apă, înainte avea un debit foarte slab, acum sare cît colo), încerc să nu mai spăl nimic ci să le fac să încapă în mașina de spălat vase etc. Sînt convinsă că mă voi obișnui curînd, oricum e o plăcere să mă gîndesc că am unde găti. Lumea zice că-s defectă, dar chiar am fost în sevraj vreo lună, cît n-am avut unde să mă desfășor :tongue3: O să vin și cu poze, dar cînd va fi măcar 90% gata, mai am de aranjat una-alta.

#287 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 November 2016 - 11:58 PM

Asteptam pozele cu rabdare :tongue3:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#288 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 24 November 2016 - 02:57 PM

Da, vrem poze. Cum gatesti sprijinind zidul :hug:
Sa ai spor si sa ajungi rapid la cele 90% :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#289 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 December 2016 - 03:49 PM

Fix pentru asta intrai si eu :occasion14: Arata-ne :pupic:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#290 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2016 - 10:57 PM

Mai repede faci o bucătărie decît faci niște poze cu bucătăria :-* Se dă lupta între a face poze cînd e gata cu totul, adică să aranjez chiar totul prin dulapuri, dar să nici nu se murdărească foarte tare toate alea, să nu-mi mai vină să fac poze. Azi așteptam niște prieteni la sărbătorit alegerile (haha, la mișto, de fapt inauguram bucătăria pentru a nu știu cîta oară :hug: ) și m-am gîndit să fac niște poze proaste cu telefonul. Cam asta a ieșit, dar sper să am chef pe viitor să îi fac niște poze mai bune, din care să vă dați seama de culoare, care e absolut minunată. După multe testări de piață care au durat 2 luni de zile, m-am hotărît în 2 zile să o iau de la Ikea, se poate face comandă, cine nu știe, și o trimit ei acasă cu Fan Courier. Pînă ne-am hotărît am făcut cîteva drumuri, totuși, că am vrut să le văd cu ochii mei pe toate. Mi-a plăcut că au tot felul de accesorii care se potrivesc perfect modulelor lor. Inclusiv chiuveta și bateria le-am luat de la ei. De montat am montat-o noi, ne-a luat 10 zile, 2 weekenduri de dimineața pînă seara tîrziu, plus săptămîna dintre weekenduri, doar serile, cînd veneam acasă de la muncă. Cu mici excepții a fost o experiență frumoasă. Cum nu știam noi prea multe despre montaj, am citit la instrucțiuni de ne-au sărit capacele, am sortat și aranjat 84 de colete, a fost o aventură dar pînă la urmă a ieșit exact cum am vrut și sînt tare fericită că o am =))

Partea nouă de sus

Fisier atasat  20161211_150614.jpg (1.62MB)
Number of downloads: 1

Partea nouă de jos

Fisier atasat  20161211_150608.jpg (1.86MB)

Aici se vede ceva mai bine culoarea, care e, bine-nțeles, verde B) E o culoare foarte dulce, dar nici măcar în catalogul sau pe site-ul Ikea nu e redată exact așa cum e în realitate, în pozele mele nici atît.

Fisier atasat  20161211_150616.jpg (1.57MB)

În poza de mai sus se vede că am schimbat și lustra, am recondiționat una luată dintr-un tîrg de antichități, o bijuterie. Dă o lumină foarte bună, că becurile le-am pus de-astea noi, cu LED, dar în formă de lumînare.

Aici am zis că prind și corniza cu perdeaua, nu se văd ele chiar bine, dar totuși...

Fisier atasat  20161211_151003.jpg (1.71MB)
Number of downloads: 0

Plita mea, tot la perete pusă, arată așa.

Fisier atasat  20161211_150916.jpg (1.43MB)

E mai lată decît una obișnuită, are... 63 de cm, parcă. Ochiul ăla de wok e genial, e mic cînd e mic și foarte mare cînd e mare. Deși e mare, nu arde, nu știu de ce. Probabil era prea antic aragazul meu dinainte și nu știam eu ce chestii șmechere se găsesc acum, că nu îl țineam atît pe ăla vechi.

Cuptorul, tot pe gaz, l-am supus la încercări diverse, deja, cu tot felul de chestii sensibile, și s-a descurcat admirabil.

Fisier atasat  20161211_150927.jpg (1.13MB)

Chiuveta și bateria se văd în pozele cu bucătăria, nu vă mai terorizez cu poze cu ele. Am schimbat și cuptorul cu microunde, că ăla vechi era foarte mare și bun, dar se potrivea ca nuca-n perete în bucătăria nouă.

În partea veche am schimbat doar poziția frigiderului cu corpul de colț, parcă maschează mai bine centrala termică :-* Pe naiba, n-o maschează, dar asta e, nu mă mai deranjează așa de tare.

Fisier atasat  20161211_150648.jpg (1.82MB)

Fisier atasat  20161211_150744.jpg (1.39MB)

Și masa care îmi aștepta, pusă, prietenii :love7:

Fisier atasat  20161211_150748.jpg (1.21MB)

Și un raft cu coșuri în care pun fructe și legume, îl aveam și înainte dar l-am mai aerisit, adică am lăsat foarte puține lucruri în el.

Fisier atasat  20161211_224522.jpg (1.55MB)

După cum spuneam cînd m-am apucat de renovare, am vrut să scap de multe chestii și chiar am realizat asta. Am unele rafturi și sertare goale și care vor rămîne așa, pentru că am împărțit 3 saci și 3 cutii mari de diverse unelte, ustensile, veselă și vase de bucătărie.
Am zugravit simplu, bej, și am pus faianță pe peretele cu bucătăria nouă, tot bej, simplă-simplă.

Aaaa, și noutatea maximă pentru mine e mașina de spălat vase, fără de care nu știu cum am putut trăi pînă acum. De cînd o am nu am mai spălat decît ce chiar nu merge la mașină. E genială, foarte-foarte utilă!

Cam așa :-*

#291 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 December 2016 - 06:38 AM

Frumooos! S-o stapinesti cu sanatate si sa ne arati bunatatile facute acolo. :love7:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#292 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 12 December 2016 - 09:21 AM

S-o stapanesti sanatoasa, f frumoasa!
Iti doresc sa poti pastra rafturile si sertarele goale! :love7: :hug:

#293 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 December 2016 - 04:53 PM

Cat de comfortabila e atmosfera in bucataria ta! Imi place foarte mult! Pacat ca centrala "rupe" din flow-ul bucatariei. Dar asta e problema in toate apartamentele la noi...la mama la fe, la sora mea la fel.

Imi place mult lustra si ce e pe bufetul maro. Bufetul acela este wowyyyy! Lovin' it! La cat mai multa inspiratie si bunataturi acolo, Carmella!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#294 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2016 - 07:34 PM

Mulțumesc!
Moatza, simt un fel de neîncredere în vocea ta cu privire la rafturile mele goale :love7: o să încerc, acum nu pot să și știu ce mă mai apucă. Am avut perioade și perioade, cînd mă apucă cumpăratul, cînd mă apucă aruncatul. În prima mea bucătărie am avut numai bufetul ăla mare și colțarul, aragaz, chiuvetă + mască de chiuvetă, un frigider pe jumătatea ăstuia și o masă cu 3 scaune. Habar n-am cum mă descurcam, dar nu-mi aduc aminte să-mi fi lipsit ceva.
Lapona, eu stau la casă, dar cu centrala n-am avut prea mult de ales unde s-o punem, în afara acestui loc. Orice am propus atunci nu s-a putut dpdv al securității (beci, curte interioară), și pe atunci regulile erau foarte stricte, centrala nu se punea în colț, nu se punea la subsol etc. Iar mie îmi e foarte frică să fac improvizații și-mi place să-i ascult pe specialiști, că știu ei mai bine. Am mai văzut centrale mascate în diverse feluri, dar nu m-a satisfăcut niciunul, așa că tot așa am lăsat-o. M-am obișnuit cu ea, important e că merge și că e foarte comodă și convenabil financiar, plătim mai puțin decît un apartament cu 3 camere cu încălzire centrală.

#295 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 12 December 2016 - 11:05 PM

Frumos în bucataria ta, iar atmosfera e super primitoare! S-o stapînesti cu placere, sa faci numai bunatati si sa va simtiti bine cu dragii vostri acolo! :love7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#296 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 13 December 2016 - 10:03 AM

Vezi postareaCarmella, la 12 December 2016 - 07:34 PM, a spus:

Lapona, eu stau la casă, dar cu centrala n-am avut prea mult de ales unde s-o punem, în afara acestui loc. Orice am propus atunci nu s-a putut dpdv al securității (beci, curte interioară), și pe atunci regulile erau foarte stricte, centrala nu se punea în colț, nu se punea la subsol etc. Iar mie îmi e foarte frică să fac improvizații și-mi place să-i ascult pe specialiști, că știu ei mai bine. Am mai văzut centrale mascate în diverse feluri, dar nu m-a satisfăcut niciunul, așa că tot așa am lăsat-o. M-am obișnuit cu ea, important e că merge și că e foarte comodă și convenabil financiar, plătim mai puțin decît un apartament cu 3 camere cu încălzire centrală.

Stai linistita ca asa-i si la ai mei in Ro.Si al meu Mr.Eataly e de meserie.
Singura solutie a fost sa ramana acolo unde este in bucatarie.Am evaluat o gramada de solutii de camuflare si deocamdata a ramas singura solutie valabila.Asta doar daca nu avem in plan sa renovam tot etajul. :love7:

Sa o folosesti cu spor si drag! :hug:

#297 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2016 - 02:54 PM

Vă mulțumesc frumos! :D

#298 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 13 December 2016 - 03:37 PM

Foarte frumoasa ! Sarbatori fericite si sanatoase in ea si cu ea multi, multi ani de-acum incolo !
The more I see, the less I know.

#299 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 14 December 2016 - 04:08 PM

Îmi place mult bucătăria, Carmella, mai ales partea veche. Îmi place bufetul de numa-numa, și lustra de asemenea.
S-o folosești sănătoasă și voioasă și să o ai cât de plină sau cât de goală îți dorești (bucătăria Imagine postata) în fiecare moment.

#300 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 14 December 2016 - 07:55 PM

Ce fain e la tine in bucatarie!!! S-o stapaniti sanatosi!

Lustra ta din bucatarie, seamana cu a mea de la intrare....
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi