Bucataria noastra ...idei, dorinte, combinatii
Postat 15 December 2016 - 08:18 PM
Postat 17 December 2016 - 01:54 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 18 January 2017 - 04:28 PM
cred ca voi scrie un roman,aici,dar este prima data cand fac asta,asa ca aveti rabdare cu mine ,va rog!
Deci:in sfarsit,a venit si randul bucatariei mele sa fie renovata(de fapt a soacra-mi,ca stau la ea in casa

Bucataria,micuta,de bloc,vopsita ani de-a randul(vreo 7-9 straturi)cu vopsea,acum vreau sa-i pun faianta.Eu vreau sa pun pana sus,la tavan,(cu adeziv care adera pe vopsea,bine-nteles,buceardata inainte).Acum,am auzit fel de fel de pareri pro sau contra,voi cum ziceti ca e mai bine?Pana sus,pana la mijloc?Tinand cont ca vopseaua este foarte greu de dat jos(am incercat pe portiuni mici,cu spaclul,cu flacara),mai ales primul strat care este bine lipit de beton.
Si inca o intrebare:vreau sa-mi iau si aragaz nou,nu vreau'nebunii',cu rotisor si alte alea,nici macar cu aprindere electrica,deci intrebarea este,stiti cumva un model de aragaz clasic,dar rezistent si bun?(ma tot uit pe diverse site-uri,am fost si in magazin,dar,o parere si un sfat in plus nu strica niciodata)
Acestea fiind spuse(scrise),astept perereile domniilor voastre,iar pe parcurs,daca se mai ivesc mici 'probleme',o sa intreb aici,pentru ca stiu ca voi primi sfaturi bune.
Va multumesc!
Postat 18 January 2017 - 04:42 PM
Destiny, la 18 January 2017 - 04:28 PM, a spus:
cred ca voi scrie un roman,aici,dar este prima data cand fac asta,asa ca aveti rabdare cu mine ,va rog!
Deci:in sfarsit,a venit si randul bucatariei mele sa fie renovata(de fapt a soacra-mi,ca stau la ea in casa

Bucataria,micuta,de bloc,vopsita ani de-a randul(vreo 7-9 straturi)cu vopsea,acum vreau sa-i pun faianta.Eu vreau sa pun pana sus,la tavan,(cu adeziv care adera pe vopsea,bine-nteles,buceardata inainte).Acum,am auzit fel de fel de pareri pro sau contra,voi cum ziceti ca e mai bine?Pana sus,pana la mijloc?Tinand cont ca vopseaua este foarte greu de dat jos(am incercat pe portiuni mici,cu spaclul,cu flacara),mai ales primul strat care este bine lipit de beton.
Si inca o intrebare:vreau sa-mi iau si aragaz nou,nu vreau'nebunii',cu rotisor si alte alea,nici macar cu aprindere electrica,deci intrebarea este,stiti cumva un model de aragaz clasic,dar rezistent si bun?(ma tot uit pe diverse site-uri,am fost si in magazin,dar,o parere si un sfat in plus nu strica niciodata)
Acestea fiind spuse(scrise),astept perereile domniilor voastre,iar pe parcurs,daca se mai ivesc mici 'probleme',o sa intreb aici,pentru ca stiu ca voi primi sfaturi bune.
Va multumesc!
Eu nu te-as sfatui sa pui faianta peste vopsea. Mai bine te chinui sa dai vopseaua jos si abia apoi sa pui faianta. Nu de alta, dar risti sa se dezlipeasca.
Postat 18 January 2017 - 04:44 PM
[/quote]
O dau jos,pana la primul strat,care este bine prins de beton,si nu merge data jos sub nici un mod.Se vor face mici gaurele cu ciocanul in acest strat,sa aibe aderenta adezivul.Multumesc!
Postat 18 January 2017 - 04:46 PM
Eu nu te-as sfatui sa pui faianta peste vopsea. Mai bine te chinui sa dai vopseaua jos si abia apoi sa pui faianta.
[/quote]
O dau jos,pana la primul strat,care este bine prins de beton,si nu merge data jos sub nici un mod.Se vor face mici gaurele cu ciocanul in acest strat,sa aibe aderenta adezivul.Multumesc!
[/quote]
Exista si solventi pentru vopsea

Postat 18 January 2017 - 05:13 PM
Cu privire la aragaz te pot sfatui cu tristete ca ala de la Arctic e o porcarie. Mama are Zanussi si e mai bun. Unde stateam inainte si acum am inchiriat, ca eu m-am mutat unde statea mama am avut unul de la Satu Mare, nici nu stiu cum il chema macar, Samus sau Samet, l-am luat din Carrefour, e culmea, ala are tabla mai buna decat Arctic si Zanussi la care s-au ingalbenit vopseaua in zona cuptorului dupa 6 luni, pe capac si unde sunt butoanele, lasa ca la Arctic se topesc si butoanele!!! Am auzit ca Beko e ceva mai bun.
P.S. Aici am aragazul care e mai batran ca mine, ramas de la mama si care e mai bun ca toate, doar ca n-are ventilatie si alte giumbuslucuri, ca astea noi!
Postat 18 January 2017 - 05:39 PM
Din punct de vedere al intretinerii (si nu numai), ala electric are ceva avantaje. Ala cu plita vitroceramica este foarte usor de curatat

Postat 24 January 2017 - 10:10 AM
Va multumesc!
In general nici in baie nici in bucatarie nu-i recomandabil sa pui faianta/ gresie pana in tavan.
Expertul din familie spune ca peretii respira.Nu stiu daca-i si cazul tau vazand ca ai vopsea pana sus.
Postat 24 January 2017 - 10:25 AM
dragos, la 18 January 2017 - 04:42 PM, a spus:
+1
zerda, la 18 January 2017 - 05:13 PM, a spus:
si chiar reuseste sa ramana acolo

daca-ti faci mobila pe tot peretele, n-are rost sa pui pana sus si chiar si-n spatele mobilei poti fenta. si de banii economisiti alegi o faianta mai misto. si respira si peretii, toata lumea happy!
Postat 24 January 2017 - 12:51 PM

Va multumesc!
Părerile mele

Nu știu cum ai dispus tu blatul de lucru, locul de luat masa (dacă e tot în bucătărie) etc, dar faianța nu e musai s-o pui în toată bucătăria, ci doar în dreptul locului unde ai chiuveta, aragazul și blatul unde pregătești mîncarea, în rest poți vărui simplu, poți pune tapet, ce vrei tu. Mai mult, în loc de faianță pe tot peretele, m-a înștiințat și pe mine lumea modernă, se găsesc panouri de pus pe perete, de sticlă sau din diverse materiale plastice, sau chiar din material de blat de bucătărie, mai subțire, care merge fixat pe ce fel de perete vrei tu, nefinisat-nenimic. Adică chiar și peste vopsea

Nu știu nici de ce vrei un aragaz așa de simplu, chiar fără aprindere, care e foarte, foarte utilă. Mie la aragazul vechi mi se stricase (după 20 de ani de funcționare) și a fost unul dintre motivele pentru care l-am schimbat. Una e să apeși pe un buton cu 2 degete, alta e să lași ce ai în mînă, să aprinzi bricheta, să învîrți butonul de gaz... Ca mărci ia ceva mai bun, 2-3 sute de lei în plus pentru un echipament care vrei să te țină peste 10 ani, nu cred că e un capăt de țară. Beko și Arctic au cam picat, caută pe site-uri cînd au ofertele și comandă-le online, să-ți vină la ușă, ce naiba?

Și nu în ultimul rînd, nu subestima valoarea pe care o pot avea chestiile pe care deja le ai în bucătărie, le poți valorifica punîndu-le la vînzare pe site-uri ca olx

Postat 24 January 2017 - 10:21 PM
situatia,acum este asa:

Number of downloads: 0

aici a fost un 'brau'de faianta

unde s-a curata tot,am curatat,unde nu,nu.Am incercat varianta cu flacara,ultimul strat de vopsea,doar se innegrea,deci tot trebuia buceardat.Asa cum este acum,+adeziv CM17,va fi ok.Tot din cauza acelui strat de vopsea,care se tine bine de beton,sunt nevoita sa pun pana sus.
Dragos,ma sfatuise sa dau cu solventi,nu pot,din cauza de copil,nu avem unde sa ne mutam,deci totul se face cu noi in casa.
cCat despre aragaz,am comandat on-line,(si a sosit,deja)un Zanussi,simplu,asa cum mi-am dorit,iar diferenta pe care o plateam la un aragaz cu rotisor,grill,etc,am luat un cuptor cu microunde.Acum,sper doar sa fie toul bine.
Uitasem,mobila si aragazul vechi,le duc la tara,la bunici.

Postat 24 January 2017 - 10:48 PM
Destiny, la 24 January 2017 - 10:21 PM, a spus:
Solvent... am spus gresit. Creca "decapant" ii spune. O solutie cu care dai peste vopsea ca s-o inmoaie ci nu s-o dizolve.
Postat 22 February 2017 - 11:13 AM
Noua mea bucatarie(aka.cuibusorul meu de nebunii, campul meu de batalie, sala mea de antrenament si sala relax)

Number of downloads: 9
Mai sunt lucruri de facut, mai am cutii de desfacut in garaj, dar greul a trecut.
Happy noi!!!

Number of downloads: 1
Postat 22 February 2017 - 11:54 AM

Postat 22 February 2017 - 01:35 PM
Destiny, ati terminat?M-am gandit la tine.
Eataly,foarte frumoasa bucataria ta.Sa o stapaniti sanatosi!Astazi,acum 30 min,am terminat si eu.Dar nu tot.Mai trebuie sa vina mobila,cm peste 12-14 zile,si...smotru.Dar,eu deja sunt fericita.
Postat 22 February 2017 - 01:39 PM
Lili, de unde ai cumpărat-o? Te întreb pentru că în vară ne vom ocupa exact de renovarea bucătăriei...
Nici nu vreau să mă gândesc!
Postat 22 February 2017 - 02:38 PM
Ce mă bucur că e gata! E foarte frumoasă! [size=2]Să o folosești cu drag și spor.[/size]
[/quote]
Multumeeeesc!

[quote name='Destiny' date='22 February 2017 - 01:35 PM' timestamp='1487763354' post='241105']
[quote name='Eataly' date='22 February 2017 - 11:13 AM' timestamp='1487754834' post='241102']
Destiny, ati terminat?M-am gandit la tine.
Eataly,foarte frumoasa bucataria ta.Sa o stapaniti sanatosi!Astazi,acum 30 min,am terminat si eu.Dar nu tot.Mai trebuie sa vina mobila,cm peste 12-14 zile,si...smotru.Dar,eu deja sunt fericita.
[/quote]
Hai ca tinem pumnii sa termini cu bine si fara probleme!

[quote name='sorinadaniela' date='22 February 2017 - 01:39 PM' timestamp='1487763594' post='241106']
Mă bucur pentru amândouă! Două fete fericite!
Lili, de unde ai cumpărat-o? Te întreb pentru că în vară ne vom ocupa exact de renovarea bucătăriei...
Nici nu vreau să mă gândesc!
[/quote]
Sorinuca e facuta pe comanda la Veneta Cucine.Ca daca observi bine am un stalp undeva pe stanga.Deci si blatul trebuia adaptat stalpului si in forma de "L".
Postat 22 February 2017 - 03:21 PM

Plita e la fereastra?
Postat 22 February 2017 - 03:33 PM