Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#281 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 26 May 2011 - 09:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 09:43 PM, a spus:

pai vreau!, dar mi-e frica de nu voi fi in stare cand sunt in Italia ca-s lesinata dupa pastele lor ... :D Dar daca zic fetele ca nu are nimic daca incep si am o perioada de pauza si apoi ma reapuc, antrenamentul asta de acum este sustinut, incerc fara abateri. Azi nu am facut nici o traznaie :D
La tine cum merge?

Pai vezi ca poti, Bravo! :D
Eu azi bine.
Dimineata cateva capsuni si o nectarina, dupa vreo 40 minute o felie de paine Pumpernickel.
Pranz piept de pui la gratar cu fasole verde
Pe la 3 si ceva am mancat o felie de branza
Seara o salata cu ardei gras, ceapa verde, tija de telina, castravete, branzica cu ulei si zeama de lamaie. Cateva migdale.
Cafea si apa.

Maine o sa lucrez de acasa asa ca o sa ma pot desfata dimineata cu o omleta iar la pranz o sa fac linte neagra cu un fire de ceapa verde si busuioc crude si ulei de masline. Seara nu stiu inca. Poate fac iar o supa de legume si sa pun un pic de pui :D

#282 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2011 - 10:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 09:40 PM, a spus:

...
Deci e voie sos bolognez cu paste integrale ??? :D

Daca ai spaghete cu IG 35, DA. Daca nu, doar in faza 2 si rareori, ca o exceptie. Eu gasesc aici spaghete integrale biologice cu IG 40. Am vazut ca cele produse de Barilla si Divella au IG 55, deci INTERZIS. Tu ar trebui sa uiti ca exista paste, orez, gris, malai si cartof. Asta ca sa n-ai probleme mari la faza 1.

In faza 1 moderna orice coca, paste, paini sau crackersi tre' sa fie cu IG maxim 35 cand combini cu lipide. Si orezul sa fie din acel salbatic IG 35 - care de fapt cred ca nu-i orez e un soi de orz :D . De la regula asta n-ai scapare!

#283 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 May 2011 - 10:21 PM

Vezi postarealaura_lala, la 26 May 2011 - 10:15 PM, a spus:

Daca ai spaghete cu IG 35, DA. Daca nu, doar in faza 2 si rareori, ca o exceptie. Eu gasesc aici spaghete integrale biologice cu IG 40. Am vazut ca cele produse de Barilla si Divella au IG 55, deci INTERZIS. Tu ar trebui sa uiti ca exista paste, orez, gris, malai si cartof. Asta ca sa n-ai probleme mari la faza 1.

In faza 1 moderna orice coca, paste, paini sau crackersi tre' sa fie cu IG maxim 35. De la regula asta n-ai scapare!

uh, deci painea mea Pumpernickel care are 45 IG nu merge...:D

#284 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2011 - 10:27 PM

Vezi postareaArmina, la 26 May 2011 - 10:21 PM, a spus:

In faza 1 moderna orice coca, paste, paini sau crackersi tre' sa fie cu IG maxim 35. De la regula asta n-ai scapare!

uh, deci painea mea Pumpernickel care are 45 IG nu merge...:D

Merge fiindca ai mancat-o goala. Merge daca o mananci cu legume gatite fara ulei/grasime ori cu iaurt si branza 0%. Nu merge in amestec cu lipide. Ma duc sa dau edit la postare ca s-a inteles gresit! :D

Bine, in prima faza e ideal sa pastram un IG de 35 la paine, biscuiti, crackeri, fulgi de ovaz tarate de ovaz neexpandate si negatite.

Hai ca m-am confuzat total si eu... nu-s chiar sigura ca an zis bine ce-am zis. :D

#285 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 May 2011 - 10:40 PM

Ciao, fetele!
Acum am reusit sa termin de citit! Moamaaaa, da ce ati mai scris...
Daniela, eu am gasit aici, dupa multe cautari si uneori noroc chior, cateva mezeluri conforme. Am innebunit la inceput... daca nu avea zahar, avea amidon, sau invers, sau amandoua (in cele mai multe cazuri).
Am gasit speck conform, chiar si mortadella, crudo ... eu pana acum nu am gasit cotto conform. Merg la Asiago din cand in cand, stau destul de aproape, acolo in varful unui munte am gasit un nene care prepara in casa branza Asiago, unt si orice altceva iti doreste inimioara ca produs lactat si o caruta de mezeluri. Deabia am terminat un salam cu usturoi cumparat de la el... o bunatate.
Ce am mai gasit eu conform pe aici in magazine? Da, pui la rotisor. Nu toti sunt conformi, trebuie sa ai rabdare sa citesti sau sa ai obrazul gros si sa intrebi... obrazul gros nu e pt intrebare, e pt coada din urma ta. Vanzatoarele o sa-ti raspunda mereu.
A, pt ca-i tot dadeai inainte cu sarmale/ardei umpluti NU... eu imi fac mai mereu, cu singura deosebire fata de trecut ca folosesc quinoa in loc de orez. Sunt o bunatate. Cand am facut prima data am facut separat pt restul familiei (eram de Craciun si aveam invitati) si cu quinoa pt mine. Sotul si-a terminat portia si s-a ridicat sa-si mai puna doua sarmalute. Din greseala a luat din oala mea. Tin sa-ti spun ca a mancat si nu a vazut nici-o diferenta.
Si asta ma aduce la un alt subiect deschis de tine... familia si Monti... Eu gatesc Monti pt toata lumea. Sunt putine mancaruri pe care le mai prepar separat pt ei (tip o salata de cartofi, mamaliga duminica la pranz), din cand in cand chiar si un dulce nemonti. Ei mai mananca in plus paste si varii mezeluri nemonti... dat toate acestea sunt exceptii. Nu am obligat pe nimeni sa manance monti, dar fetele cresc cunoscand cum mananca mama. Giulia la 3 ani le zice la toti daca mama are voie sa manance ce ni se ofera sau nu.
Am remarcat ca Giulia mananca mult mai curat decat Mara, poate si faptul ca a luat cunostinta cu mancarea monti cand era mult mai mica... Giulia intodeauna va manca dulciurile care le fac pt mine si cioc. 75% cacao... in schimb ma rupe cu parizerul...
Dar, dupa cum spuneam, fiecare e liber sa manance ce-i doreste inimioara.
A, si ca am vazut ca esti deficitara la acest capitol... doar apa naturala bem noi (eu si fetele). Nimic altceva ele, eu am doar o exceptie: un pahar de vin rosu duminica la sfarsitul pranzului.
Ati scris mult... asa ca am sarit cu siguranta multe subiecte... Ma iertati si voi, nu-i asa?
Va pup!
Sorina

#286 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 May 2011 - 10:55 PM

Vezi postarealaura_lala, la 26 May 2011 - 10:27 PM, a spus:

Merge fiindca ai mancat-o goala. Merge daca o mananci cu legume gatite fara ulei/grasime ori cu iaurt si branza 0%. Nu merge in amestec cu lipide. Ma duc sa dau edit la postare ca s-a inteles gresit! :D

Bine, in prima faza e ideal sa pastram un IG de 35 la paine, biscuiti, crackeri, fulgi de ovaz tarate de ovaz neexpandate si negatite.

Hai ca m-am confuzat total si eu... nu-s chiar sigura ca an zis bine ce-am zis. :D

Goala am mancat-o, ca o prajiturica :D, la vreo 40-50 minute dupa fructe si la vreo 3 ore inainte de pranz. Am mai zis, mie mi-e cam greu cu un dejun mai consistent gen omleta ca nu prea pot manca dimineata cand ma trezesc, ouale fierte nu prea imi plac. In cartea lui am vazut recomandarea de gustare de fructe dimineata pe stomac gol si dupa min 20 minute mancat fie paine conforma cu gem fara zahar fie omleta, branza...Fructele le mananc, cu partea a doua mi-e mai greu dar ma straduiesc :D

#287 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 27 May 2011 - 08:42 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 26 May 2011 - 10:40 PM, a spus:

Ciao, fetele!

salutti Sorinuco!!! Imagine postata
te-ai intors, sau inca tot in vacanta?

#288 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,452
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 May 2011 - 09:22 AM

eu pana acum nu am gasit cotto conform.

adica fara lactoza?
prosciutto cotto e teribil cite porcarii poate sa aiba in el, cind Marco era mic doar intr-un singur loc gaseam unul natural pe care sa i-l pot da
de o mie de ori mai bun cel crud si speck dar na, cind is mici nu reusesc sa-l mestece

#289 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 10:20 AM

Vezi postareaboni, la 27 May 2011 - 08:42 AM, a spus:

Ciao, fetele!

salutti Sorinuco!!! Imagine postata
te-ai intors, sau inca tot in vacanta?

Sunt la munca... dar pe 1 iunie ne intoarcem sa semnam actele... Am reusit sa vindem apartamentul...

Vezi postareaAdriana, la 27 May 2011 - 09:22 AM, a spus:

eu pana acum nu am gasit cotto conform.

adica fara lactoza?
prosciutto cotto e teribil cite porcarii poate sa aiba in el, cind Marco era mic doar intr-un singur loc gaseam unul natural pe care sa i-l pot da
de o mie de ori mai bun cel crud si speck dar na, cind is mici nu reusesc sa-l mestece

Adica fara zahar de orice fel (exceptie facand fructoza)si amidon.
Sorina

#290 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 May 2011 - 11:34 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 09:40 PM, a spus:

...
Deci e voie sos bolognez cu paste integrale ??? =))

In faza 1 moderna orice coca, paste, paini sau crackersi tre' sa fie cu IG maxim 35 cand combini cu lipide. Si orezul sa fie din acel salbatic IG 35 - care de fapt cred ca nu-i orez e un soi de orz ;) . De la regula asta n-ai scapare!

Laura de unde stii ce IG au anumite paste din comert? O sa ma straduiesc din rasputeri uit :D de pizza/paste/orez/galuste/malai ...cartofii ii dispretuiesc oricum. Daaaarrrr ;) am sa ma rasfat cu ceva paste 1 data pe an cand merg in Italia, poate mai putin decat pana anul acesta (nu zilnic timp de 10 zile). Poate cel mai bine ar fi sa nu mai fac o vacanta asa de lunga in IT si asa mi-ar fi mai simplu. Sunt pe ultima suta de metri cu organizarea vacantei :D ... hahaha oare sa schimb totul ?!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#291 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 11:47 AM

Sorina bine te-ai intors! sa fie intr-un ceas bun vanzarea!

Plec pe 6 in Carpi (langa Modena) si nu stiu ce e Asiago asta? vreun consortiu/cazeificio sau vreun hipermarket sau oare ce?

deci toate mezelurile fie ele si Italienesti nu mai sunt recomandate pt mine ... aveam dubii ca stiu ca am citit etichetele la recolta primita in ianuarie si intr-adevar si ale voastre au o multime de prostii in ele, zahar/oza, dextroza, econservanti, nitriti, amelioratori de gust(aroma naturla), E-uri etc. Atunci nu ma uitam de zahar (inclusa si melasa) si amidon neaprat...dar cand am vazut ditamai lista de ingrediente la o sunca ... am ramas dezamagita. Am gasit si 2 foto, pt conformitate:

oare si branzeturile or avea porcarii ca la noi (amidon, lapte praf etc)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2011/post-685-13064894950322.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-685-13064895616059.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-685-13064895769449.jpg

#292 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 12:48 PM

Pai, tocmai ti-am spus ca exista mezeluri curate... doar ca trebuie sa ai rabdare sa le cauti...

Editez, ca mi-am adus aminte... eu am gasit carnati proaspeti si uscati conformi si in Romania... dupa cum spuneam, trebuie sa nu te lasi pagubasa asa usor. Cauti pana gasesti.
Sorina

#293 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 12:51 PM

am impresia ca Asiago e localitate =)) si io care credeam ca e un producator sau un hipermarket :D !
deci quinoa asta se poate combina cu lipide! f util! :D e un sortiment de cereale asta?
de cand tii monti si cate kg ai pierdut Sorina? merci

#294 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 12:53 PM

aaa si nu stiu cum ati reusit sa faceti copiii sa manance ciocolata (sau dulciuri) amara (cacao >70%), ca de abia pot eu sa ingurgitez asa ceva ... mi se pare amaraciunea pamantului, o mananc precum pe un medicament ...pana in prezent nu imi provoaca nici o placere si nu imi satisface nicicum pofta de dulciuri =))

#295 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 27 May 2011 - 12:57 PM

Daniela, ar mai fi o posibilitate sa-ti cumperi produse conforme, daca te tine buzunarul. Exista magazin online Monti, oficial, si au si spagetti cu IG=10. Doar ca mie mi se par groaznic de scumpe, chiar imoral de scumpe.
Uite aici magazinul. Transportul pana in Romania costa 24,5 EURO.

#296 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 01:01 PM

Giulia mi-o smulge din mana... ne batem amandoua parte-n parte pt cioc. 75% cacao... Mara, dupa cum spuneam, nici nu vrea sa o vada.
Asiago, da, e o statiune turistica montana... foarte renumita si pt branza care se face in acea zona. Branza a furat numele zonei in care se face.
In alta ordine de idei... mai am un pic si fac un an de monti. Ce-a mai trecut timpul... Am scazut de la 105kg la 73,5-74,5kg (aici variez de cand au aparut capsunile si ciresele). Mananc prea multe, dar nu prea ma intereseaza la aceasta greutate. Eu mi-am atins deja tinta propusa. Nu numai ca am ajuns, ci am reusit si sa scad sub 75kg. Asa deci si prin urmare am scazut min 30kg.
Sorina

#297 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,452
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 May 2011 - 01:03 PM

Vezi postareaboni, la 27 May 2011 - 12:57 PM, a spus:

Daniela, ar mai fi o posibilitate sa-ti cumperi produse conforme, daca te tine buzunarul. Exista magazin online Monti, oficial, si au si spagetti cu IG=10. Doar ca mie mi se par groaznic de scumpe, chiar imoral de scumpe.

De acord cu tine, stii la ce e bun insa siteul asta?
Te uiti la produs, citesti ce scrie pe eticheta si il cauti in alte magazine de alta marca evident care costa mai putin, asa stii sigur ce trebuie sa cauti =))

#298 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 01:25 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 27 May 2011 - 01:01 PM, a spus:

Giulia mi-o smulge din mana... ne batem amandoua parte-n parte pt cioc. 75% cacao... Mara, dupa cum spuneam, nici nu vrea sa o vada.
Asiago, da, e o statiune turistica montana... foarte renumita si pt branza care se face in acea zona. Branza a furat numele zonei in care se face.
In alta ordine de idei... mai am un pic si fac un an de monti. Ce-a mai trecut timpul... Am scazut de la 105kg la 73,5-74,5kg (aici variez de cand au aparut capsunile si ciresele). Mananc prea multe, dar nu prea ma intereseaza la aceasta greutate. Eu mi-am atins deja tinta propusa. Nu numai ca am ajuns, ci am reusit si sa scad sub 75kg. Asa deci si prin urmare am scazut min 30kg.

Mooooama =)) ! Felicitari MAXIME! deci nu te-ai abatut deloc! tii tot F1?

Sorina, nu mananci fructele pe stomacul gol? Nu zice ca la monti nu conteaza cantitatea? :D
Daca ai manca doar cirese intr-o zi nu te-ai ingrasa ...au si doar 2 calorii :D

#299 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 May 2011 - 01:29 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 May 2011 - 01:03 PM, a spus:

De acord cu tine, stii la ce e bun insa siteul asta?
Te uiti la produs, citesti ce scrie pe eticheta si il cauti in alte magazine de alta marca evident care costa mai putin, asa stii sigur ce trebuie sa cauti =))

Urmand ideea Adrianei, m-au uitat asa intr-o doara si de curiozitate. Nu comentez preturile aberante. Dar am dat de o supa de peste cu IG 15 care contine urmatoarele:
Ingredients: water, rocky fishs 50% crabs and water spider 18%, tomato puree, leeks, carrots, white wine, bouquet garni, vegital oil, garlic, onion, spice, sea, salt.

Cum vine asta? Nu erau morcovii si radacinoasele din familia lui in general complet interzise?

#300 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 01:29 PM

24,5 € doar transport?! woaaa!
Boni cat sunt 500g fructoza la noi? eu sunt cam paralela cu preturile ... nu cumpar de pe net, doar de la hipermarket si stiu ca sunt in general cele mai mici preturi ce poti gasi, asa ca nu imi dau seama. Insa la cioco imi pare cam de 3 ori mai scump decat o Heidi de ex

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic