Postat 26 May 2011 - 10:40 PM
Ciao, fetele!
Acum am reusit sa termin de citit! Moamaaaa, da ce ati mai scris...
Daniela, eu am gasit aici, dupa multe cautari si uneori noroc chior, cateva mezeluri conforme. Am innebunit la inceput... daca nu avea zahar, avea amidon, sau invers, sau amandoua (in cele mai multe cazuri).
Am gasit speck conform, chiar si mortadella, crudo ... eu pana acum nu am gasit cotto conform. Merg la Asiago din cand in cand, stau destul de aproape, acolo in varful unui munte am gasit un nene care prepara in casa branza Asiago, unt si orice altceva iti doreste inimioara ca produs lactat si o caruta de mezeluri. Deabia am terminat un salam cu usturoi cumparat de la el... o bunatate.
Ce am mai gasit eu conform pe aici in magazine? Da, pui la rotisor. Nu toti sunt conformi, trebuie sa ai rabdare sa citesti sau sa ai obrazul gros si sa intrebi... obrazul gros nu e pt intrebare, e pt coada din urma ta. Vanzatoarele o sa-ti raspunda mereu.
A, pt ca-i tot dadeai inainte cu sarmale/ardei umpluti NU... eu imi fac mai mereu, cu singura deosebire fata de trecut ca folosesc quinoa in loc de orez. Sunt o bunatate. Cand am facut prima data am facut separat pt restul familiei (eram de Craciun si aveam invitati) si cu quinoa pt mine. Sotul si-a terminat portia si s-a ridicat sa-si mai puna doua sarmalute. Din greseala a luat din oala mea. Tin sa-ti spun ca a mancat si nu a vazut nici-o diferenta.
Si asta ma aduce la un alt subiect deschis de tine... familia si Monti... Eu gatesc Monti pt toata lumea. Sunt putine mancaruri pe care le mai prepar separat pt ei (tip o salata de cartofi, mamaliga duminica la pranz), din cand in cand chiar si un dulce nemonti. Ei mai mananca in plus paste si varii mezeluri nemonti... dat toate acestea sunt exceptii. Nu am obligat pe nimeni sa manance monti, dar fetele cresc cunoscand cum mananca mama. Giulia la 3 ani le zice la toti daca mama are voie sa manance ce ni se ofera sau nu.
Am remarcat ca Giulia mananca mult mai curat decat Mara, poate si faptul ca a luat cunostinta cu mancarea monti cand era mult mai mica... Giulia intodeauna va manca dulciurile care le fac pt mine si cioc. 75% cacao... in schimb ma rupe cu parizerul...
Dar, dupa cum spuneam, fiecare e liber sa manance ce-i doreste inimioara.
A, si ca am vazut ca esti deficitara la acest capitol... doar apa naturala bem noi (eu si fetele). Nimic altceva ele, eu am doar o exceptie: un pahar de vin rosu duminica la sfarsitul pranzului.
Ati scris mult... asa ca am sarit cu siguranta multe subiecte... Ma iertati si voi, nu-i asa?
Va pup!
Sorina