Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#301 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 May 2011 - 01:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 May 2011 - 01:25 PM, a spus:

Nu zice ca la monti nu conteaza cantitatea? =))

si da si nu.... adica nu trebuie sa ramai flamand. eu zic ca la asta se refera nenea monti cand spune de cantitati. nicidecum nu vrea sa spuna ca poti sa mananci pana ti se sparge burta.
la monti, pe langa combinatiile corecte, conteaza foarte mult sa nu-ti stressezi corpul. nici cu prea mult nici cu prea putin. imediat ce simte un stress organismul incearca sa se pregateasca pentru ce va urma (el se asteapta la rau) si face depozite. si uite asa se ingrasi.

Daca ai manca doar cirese intr-o zi nu te-ai ingrasa ...au si doar 2 calorii :D

daca o zi ai mancat doar cirese ti-ai primvat organismul de diverse substante, si, daca de a doua zi mananci "normal", chiar si monti, corpul tau va face imediat provizii, pana se lamureste ca nu are nevoie de ele...

#302 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 May 2011 - 01:39 PM

vad ca unele sunt cu ingrediente organice, astea oricum pe piata sunt cam cel putin de 2 ori mai scumpe decat cele obisnuite, din cate am vazut eu

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#303 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 01:43 PM

Vezi postareaboni, la 27 May 2011 - 01:38 PM, a spus:

Nu zice ca la monti nu conteaza cantitatea? =))

si da si nu.... adica nu trebuie sa ramai flamand. eu zic ca la asta se refera nenea monti cand spune de cantitati. nicidecum nu vrea sa spuna ca poti sa mananci pana ti se sparge burta.
la monti, pe langa combinatiile corecte, conteaza foarte mult sa nu-ti stressezi corpul. nici cu prea mult nici cu prea putin. imediat ce simte un stress organismul incearca sa se pregateasca pentru ce va urma (el se asteapta la rau) si face depozite. si uite asa se ingrasi.

Daca ai manca doar cirese intr-o zi nu te-ai ingrasa ...au si doar 2 calorii :D

daca o zi ai mancat doar cirese ti-ai primvat organismul de diverse substante, si, daca de a doua zi mananci "normal", chiar si monti, corpul tau va face imediat provizii, pana se lamureste ca nu are nevoie de ele...

offf, nu am intalnit asta in carte, iar sunt fineturi descoperite de voi cred ...el mentioneaza doar sa mananci aceleasi portii ca si pana la dieta, nici mai mari, nici mai mici (Cel putin atat imi amintesc ref la cantitati)
mi-ati spus ca pot sa mananc ditamai salatoaia in continuare, acum mi-o luati de sub nas

#304 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 27 May 2011 - 01:46 PM

Vezi postareaArmina, la 27 May 2011 - 01:29 PM, a spus:

Urmand ideea Adrianei, m-au uitat asa intr-o doara si de curiozitate. Nu comentez preturile aberante. Dar am dat de o supa de peste cu IG 15 care contine urmatoarele:
Ingredients: water, rocky fishs 50% crabs and water spider 18%, tomato puree, leeks, carrots, white wine, bouquet garni, vegital oil, garlic, onion, spice, sea, salt.

Cum vine asta? Nu erau morcovii si radacinoasele din familia lui in general complet interzise?

radacinoasele gatite sunt interzise. eu sunt rea/severa si zic ca asa trebuie sa fie in faza1. nenea/stafful monti devine din ce in ce mai permisiv, ca sa isi vanda produsele.
eu imi pot explica de ce se gasesc morcovi in supa aceea.
- morcovii nu sunt fierti foarte tare
- sunt in cantitate foarte mica pe langa restul ingredientelor
- morcovii gatiti (la fel si cu alte radacinoase + unele fructe, ex. pepene) in tabelul cu IG-uri apar cu steluta, ceea ce inseamna ca nu afecteaza foarte tare pancreasul, chiar daca IG-ul este mare.
am mai pus mai in urma imaginea asta.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-84-13064966687044.jpg

Vezi postareaDaniella, la 27 May 2011 - 01:29 PM, a spus:

24,5 € doar transport?! woaaa!
Boni cat sunt 500g fructoza la noi? eu sunt cam paralela cu preturile ... nu cumpar de pe net, doar de la hipermarket si stiu ca sunt in general cele mai mici preturi ce poti gasi, asa ca nu imi dau seama. Insa la cioco imi pare cam de 3 ori mai scump decat o Heidi de ex

frunctoza la noi e aprox. 10 lei / 500 g

#305 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 01:49 PM

la ei e 4,90 €/500g, deci dublu
sa aiba ceva particular?

#306 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 May 2011 - 01:49 PM

Salata poti sa mananci pana simti ca pocnesti (suna urat, dar asta-i adevarul)... nu te-as sfatui sa mananci ca mine 1kg de cirese. Eu imi pot permite, sper, tu NU.
Nu zice nimeni ca nu ai voie sa papi cirese sau alte fructe, dar limita este de doua pe zi (tip mere, pere). Asa ca echivalezi si tu in greutate doua mere/pere/portocale si le transformi in cirese/capsuni/varii fructe de padure...
Sorina

#307 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 01:51 PM

ei salata mea verde (preponderent) e si cu rosii, castraveti, branza, carne prin ea ...dar final e un lighean (o cutie de inghetata de-a mare) Adica aproape umplu ligheanul de salata verde, dupa care indes si restul deasupra cat sa mai pun capacul.

#308 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 27 May 2011 - 01:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 May 2011 - 01:43 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 27 May 2011 - 01:38 PM, a spus:

Nu zice ca la monti nu conteaza cantitatea? :headbang:

la monti, pe langa combinatiile corecte, conteaza foarte mult sa nu-ti stressezi corpul. nici cu prea mult nici cu prea putin. imediat ce simte un stress organismul incearca sa se pregateasca pentru ce va urma (el se asteapta la rau) si face depozite. si uite asa te ingrasi.

Daca ai manca doar cirese intr-o zi nu te-ai ingrasa ...au si doar 2 calorii :headbang:

offf, nu am intalnit asta in carte, iar sunt fineturi descoperite de voi cred ...el mentioneaza doar sa mananci aceleasi portii ca si pana la dieta, nici mai mari, nici mai mici (Cel putin atat imi amintesc ref la cantitati)
mi-ati spus ca pot sa mananc ditamai salatoaia in continuare, acum mi-o luati de sub nas

Dani, te legi strict de cuvinte, faci analiza pe text, zici ca esti un avocat care vrea sa castige un proces Imagine postata
pai ce am scris eu este acelasi lucru cu ce ai scris tu, si se rezuma la ECHILIBRU.

sorina spunea ca a mancat prea multe cirese/capsuni. asta inseamna ca nu a mancat portii normale.
monti spune sa pastrezi portiile de dinainte. la fel: portii normale (pana in acel moment) pentru corpul tau.

#309 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 01:55 PM

atunci e ok, ca eu mancam muuult si inainte. Doar ca nu mancam MD, uneori nici pranz, iar seara spargeam frigiderul evident.
Merci :headbang: ! scuze, incerc sa inteleg cat mai bine, cat sa nu fac greseli :headbang:

#310 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 May 2011 - 02:38 PM

Vezi postareaboni, la 27 May 2011 - 01:46 PM, a spus:

radacinoasele gatite sunt interzise. eu sunt rea/severa si zic ca asa trebuie sa fie in faza1. nenea/stafful monti devine din ce in ce mai permisiv, ca sa isi vanda produsele.
eu imi pot explica de ce se gasesc morcovi in supa aceea.
- morcovii nu sunt fierti foarte tare
- sunt in cantitate foarte mica pe langa restul ingredientelor
- morcovii gatiti (la fel si cu alte radacinoase + unele fructe, ex. pepene) in tabelul cu IG-uri apar cu steluta, ceea ce inseamna ca nu afecteaza foarte tare pancreasul, chiar daca IG-ul este mare.
am mai pus mai in urma imaginea asta.
Atasament morcovi.jpg

Merci Boni. Verific tabelul si stiam de morcovii gatiti ca nu sutn acceptati, din cauza asta mi s-a parut ciudat sa ii vad in supa aia de peste. Acum cat or fi ei de fierti nu stie nimeni, oricum, nu aveam de gand sa ii introduc in F1 doar pentru ca apar acolo :headbang:

#311 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 02:49 PM

oare chestia asta era scrisa in carte? ca ai voie doar echivalentul a max 2 fructe gen mar/para pe zi? :headbang: :headbang: nu gasesc, stiu ca ati pomenit-o voi doar ...cand a spus Armina ca mananca 3 fructe dimineata, dar nu stiam de ce de veme ce nu sunt combinate cu nimic?

#312 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 May 2011 - 03:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 May 2011 - 02:49 PM, a spus:

oare chestia asta era scrisa in carte? ca ai voie doar echivalentul a max 2 fructe gen mar/para pe zi? :headbang: :headbang: nu gasesc, stiu ca ati pomenit-o voi doar ...cand a spus Armina ca mananca 3 fructe dimineata, dar nu stiam de ce de veme ce nu sunt combinate cu nimic?

Nu stiu daca e scrisa explicit dar in exemplele de meniu, dimineata ca starter sunt mentionate 2 fructe, aceleasi sau diferite.

#313 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 03:26 PM

aha! la mine in carte exemple de meniuri sunt doar pt pranz si cina la F1, de aia saream eu peste micul dejun ... :headbang:

#314 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2011 - 03:30 PM

exemplele astea nu prea le-am citit
acum vad ca la mesele unde include fasole uscata/linte zice ca e strict interzis consumul de lipide ... . In timp ce senioarele noastre au spus ca e voie si fasole cu ciolan :headbang:
Deci ramane de discutat fiecare amanunt din carte ... :headbang:

#315 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 May 2011 - 03:37 PM

Eu am un magazin linga mine, Curtea Brancoveneasca, cel unde va spuneam ca gasesc piine Monti, unde se gasesc produsele de la firma asta, Saveurs Attitudes, majoritatea (daca nu toate) sint Monti:

http://www.indiceglicemic.ro/

N-am vazut sa se poate comanda ceva direct de pe site, dar puteti intreba de unde le puteti cumpara si voi in zona voastra.

#316 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 27 May 2011 - 03:54 PM

Dar e si in Ro magazin de produse monti:
http://www.montignac...s/produse-cat-2

Toate sunt scumpe, cateva sunt care le as incerca, gen spaghete cu IG 10 si eventual alte cateva. Dar gem, ciocolata amara, fructoza etc... se pot lua din supermarket sau si de pe net, probabil mai ieftin.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#317 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 May 2011 - 06:16 PM

Vezi postareaM_rules, la 27 May 2011 - 03:54 PM, a spus:

Toate sunt scumpe, cateva sunt care le as incerca, gen spaghete cu IG 10

pe siteul pus de boni
http://www.montignac...-10.html?lang=4
Spaghetti Montignac (IG = 10)
Ingredienti: semola di grano duro.
Asta nu inseamna ca orice pasta din grano duro e buna?
M-am uitat si la celelalte paste si sunt facute cu faina integrala, mi se pare ciudat faptul ca, la ingrediente e prezenta doar faina, cum oare ca un strop de apa trebuie ca sa faci aluatul. Si la ingrediente e obligatoriu cel putin aici sa scrii absolut tot ce intra in produs.

#318 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 27 May 2011 - 06:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 May 2011 - 06:16 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 27 May 2011 - 03:54 PM, a spus:

Toate sunt scumpe, cateva sunt care le as incerca, gen spaghete cu IG 10

pe siteul pus de boni
http://www.montignac...-10.html?lang=4
Spaghetti Montignac (IG = 10)
Ingredienti: semola di grano duro.
Asta nu inseamna ca orice pasta din grano duro e buna?
M-am uitat si la celelalte paste si sunt facute cu faina integrala, mi se pare ciudat faptul ca, la ingrediente e prezenta doar faina, cum oare ca un strop de apa trebuie ca sa faci aluatul. Si la ingrediente e obligatoriu cel putin aici sa scrii absolut tot ce intra in produs.

Nu sunt trecute bine ingredientele, cred ca au doar foarte putina faina integrala si in rest fibre:

4x Spaghetti Montignac (GI = 10)
"The famous Montignac spaghettis are made from durum wheat and are heavily enriched with prébiotic soluble fiber. Not only do they lead to low glycemia, but they also activate the intestinal bifidus bacterias, therefore improving digestive comfort. The GI of these pastas is only 10!

They have the lowest glycemic index in the world! Given their very low GI, these spaghettis Montignac may be eaten with fat and especially olive oil and Parmesan cheese without you taking weight. Stay slim with these unique Montignac spaghetti! Once you have tried them, you will never want to eat any other spaghetti."
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#319 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 May 2011 - 07:57 PM

Boni, am vazut ca ai facut Prajitura Bounty. Eu m-am ferit pana acum de cocos, doar ca-mi place la nebunie... asa ca, te intreb: cam cat de mult trebuie sa-l mai evit?
Sorina

#320 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 May 2011 - 09:31 AM

Vezi postareaM_rules, la 27 May 2011 - 06:27 PM, a spus:

Nu sunt trecute bine ingredientele, cred ca au doar foarte putina faina integrala si in rest fibre:

celelalte 3 tipuri pe care scrie ca sunt facute din faina integrala
dar, cel putin la spaghetti e foarte ambigua chestia
daca e faina de griu dur nu e integrala
si pe ele scrie doar faina de griu dur care contine un procent foarte mare de fibre probiotice solubile, ce inseamna doar ei or sti

in fine, asta e, e un site si tre sa vinda :notworthy:

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic