Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#341 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 May 2011 - 12:01 PM

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 11:54 AM, a spus:

Da :violent1: trebuie doar sa am timp sa pun pozele care le am deja, de dincolo. Si daca e nevoie, mai fac poze si la altele.

sau le cautam si in internet, de exemplu pe siteul unde ne-a trimis boni

#342 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 30 May 2011 - 12:12 PM

Da, merge si de pe internet :violent1:

Danielal cojile nu au nimic, dar la aspect conteaza :)
Daca fac pandispan/chec cu faina de migdale de la lidl, iese alb si frumossss, la fel si la rulada monti cu gem. Iese ok si cu cealalta, dar mie imi place mai mult asta ca e mai fina si arata bine in produsul final.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#343 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 May 2011 - 12:13 PM

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 11:48 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2011 - 11:30 AM, a spus:

oare este rau ca nu mananc deloc masa glucidica (nimic cereale la mine)?

Eu zic ca nu si cerealele chiar nu sunt recomandate deloc. Citeste pe aici de ce nu sunt bune.

Fara suparare, aici te contrazic :violent1: Nu stiu ce competente are domnul acela cu blogul, dar cerealele sint absolut necesare in alimentatia noastra.

Iar mesele glucidice sint, de asemenea, foarte necesare si indispensabile dietei Montignac. Altfel se numeste dieta hiperproteica, south beach sau altfel, dar insusi Montignac insista pe citeva mese glucidice pe saptamina, iar in practica am constatat ca are mare dreptate.
Cereale nu inseamna doar piine Monti. Si nici mese glicidice nu inseamna numai cereale...

Ieri mi-am facut clatite din faina integrala, tarite si magiun de Topoloveni, o minune :)

#344 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 12:28 PM

Vezi postareaCarmella, la 30 May 2011 - 12:13 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2011 - 11:30 AM, a spus:

oare este rau ca nu mananc deloc masa glucidica (nimic cereale la mine)?

Eu zic ca nu si cerealele chiar nu sunt recomandate deloc. Citeste pe aici de ce nu sunt bune.

Fara suparare, aici te contrazic :violent1: Nu stiu ce competente are domnul acela cu blogul, dar cerealele sint absolut necesare in alimentatia noastra.

Iar mesele glucidice sint, de asemenea, foarte necesare si indispensabile dietei Montignac. Altfel se numeste dieta hiperproteica, south beach sau altfel, dar insusi Montignac insista pe citeva mese glucidice pe saptamina, iar in practica am constatat ca are mare dreptate.
Cereale nu inseamna doar piine Monti. Si nici mese glicidice nu inseamna numai cereale...

Ieri mi-am facut clatite din faina integrala, tarite si magiun de Topoloveni, o minune :)

Fiecare cu parearea ei :)

Eu raman la parerea mea. Sunt foarte multe persoane care au intoleranta la gluten, care se poate manifesta diferit. Unii pot avea probleme mai mari altii doar indigestii, alergii etc. Cerealele sunt un produs ieftin, care nu aduc mare lucru dpdv nutritional, fata de alte alimente. La fel si cu faina integrala.
La glucide sa stii ca intra si legumele si fructele, alea tot glucide sunt. Nu e hiperproteic deloc.
Mie nu mi se pare ca south beach e hiper proteic, e ceva mai stric decat monti cu ceva mai multe proteine, dar nu hiper. Hiperproteic sunt: keto (care se foloseste si ajuta si la unele boli) care nu e usor de tinut, nu e pentru oricine sau Atkins tinde iar spre hiperproteic.

Se pot inlocui cu quinoa sau amaranth :D astea sunt pseudo cereale, o alternativa mai buna.

LE: nu am zis deloc sa se scoata de tot mesele glucidice si prin legume ai mereu glucide la fiecare masa. Dar poti avea mese proteino lipidice cu glucide cu IG sub 35. Glucide nu inseamna numai faina sau cereale.

LE2: Domnul acela lucreaza ca consultant in nutritie, stie foarte multe despre ce inseamna o alimentatie sanatoasa. Se chinuie de multi ani sa educe lumea sa manance sanatos si sa informeze. Dar multe lucruri care le spune el pot fi gasite si in studii si alte locuri reviste de specialitate etc in engleza.

Brillat-Savarin

#345 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 30 May 2011 - 12:35 PM

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 12:12 PM, a spus:

Da, merge si de pe internet :)

Danielal cojile nu au nimic, dar la aspect conteaza :D
Daca fac pandispan/chec cu faina de migdale de la lidl, iese alb si frumossss, la fel si la rulada monti cu gem. Iese ok si cu cealalta, dar mie imi place mai mult asta ca e mai fina si arata bine in produsul final.

Gabi, lamureste-ma si pe mine, te rog, faina de migdale sunt pungutele alea de 250 gr parca, cu migdale macinate pulbere? Eu le foloseam la fursecuri de craciun dar cu adaos de faina normala, bineinteles ... :violent1:

Ideea Adrianei cu poze ale produselor mi se pare o idee buna, macar stii dupa ce sa te uiti prin rafturi :)

#346 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 12:43 PM

Vezi postareaArmina, la 30 May 2011 - 12:35 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 12:12 PM, a spus:

Da, merge si de pe internet :)

Danielal cojile nu au nimic, dar la aspect conteaza :D

Gabi, lamureste-ma si pe mine, te rog, faina de migdale sunt pungutele alea de 250 gr parca, cu migdale macinate pulbere? Eu le foloseam la fursecuri de craciun dar cu adaos de faina normala, bineinteles ... :violent1:

Ideea Adrianei cu poze ale produselor mi se pare o idee buna, macar stii dupa ce sa te uiti prin rafturi :)

Cele de la lidl, da e punga albastra. Parca 250 gr au, ma uit acasa si iti spun.
Cele de la kaufland parca au 80 grame sau 100 gr.

Brillat-Savarin

#347 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2011 - 01:04 PM

am citit merci. Cu saracirea solului si ingrasaminte chimice e valabil si pt fructe si legume si implicit pentru carne (hrana animale vine tot din/de pe sol), ala e baiul. La noi cica solul nu e nici asa saracit de nutrienti nici asa plin de pesticide, doar ca astia in piata cum mint, spun ca e de la ei de la tara si cand colo marfa e de la en gross turceasca. :violent1:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#348 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 01:14 PM

ce ma enervezi :violent1: vreau si eu! M-am uitat de casa aia brancoveneasca pe net, apare doar un restaurant cu livrari catering in orasul Constanta ...

de unde se ia acest magiun de topoloveni?, care sper ca mi-ar satisface pofta de dulce mai bine decat ciocolata aia ...amaraciunea pamantului ...

ce bine ar fi sa fie meniu monti si la restaurant ... macar 2 feluri pe care nu am timp sa le fac eu acasa si un desert acolo ... :) clatitele ar fi pe gustul meu

#349 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 01:15 PM

oh! tocmai a venit o colega sa-mi ofere prajituri de casa (cornulete etc), am scuturat energic din cap :violent1:

#350 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 May 2011 - 01:17 PM

Vezi postareaboni, la 30 May 2011 - 11:58 AM, a spus:

trebuie sa imi fac timp sa fac o poza cand ajung acasa, si pun aici.

Fa subiect separat cu pozele produselor acceptate de Monti, ok?

#351 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 01:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2011 - 01:14 PM, a spus:

ce ma enervezi :violent1: vreau si eu! M-am uitat de casa aia brancoveneasca pe net, apare doar un restaurant cu livrari catering in orasul Constanta ...

de unde se ia acest magiun de topoloveni, care sper ca mi-ar satisface pofta de dulce mai bine decat ciocolata aia ...amaraciunea pamantului ...

ce bine ar fi sa fie meniu monti si la restaurant ... macar 2 feluri pe care nu am timp sa le fac eu acasa si un desert acolo ... :) clatitele ar fi pe gustul meu

Ai grija ca magiunul are IG 39, deci nu merge cu grasimi.

Pai la restaurant poti lua o friptura cu legume si ca desert salata de fructe simpla, fara frisca, daca au frisca fara zahar, atunci merge :D

Brillat-Savarin

#352 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 01:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 May 2011 - 01:17 PM, a spus:

si daca se poaste sa scriem si unde se gasesc :violent1:
eu tot nu am dat de fructoza/stevie si nu mai stiu cum se cheama cealalta (ma intorc imediat unde a scris M_rules, scriu pe un bilet si bag in portofel) ... ca nu am retinut, o gasesc doar la plafar, sau si la hipermarketuri
de fructoza am citit ca e daunatoare, ca si indulcitorii sintetici ...

#353 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 01:32 PM

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 01:22 PM, a spus:

Pai la restaurant poti lua o friptura cu legume si ca desert salata de fructe simpla, fara frisca, daca au frisca fara zahar, atunci merge :)

am voie fructe dupa masa lipido-proteica ? nu mai inteleg nimic :violent1: Mancam eu fructe pana acum si nu mai scapam in ciocolata sau inghetata, daca stiam! of ce rau e sa fii incepator!

#354 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 01:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2011 - 01:26 PM, a spus:

si daca se poaste sa scriem si unde se gasesc :violent1:
eu tot nu am dat de fructoza/stevie si nu mai stiu cum se cheama cealalta (ma intorc imediat unde a scris M_rules, scriu pe un bilet si bag in portofel) ... ca nu am retinut, o gasesc doar la plafar, sau si la hipermarketuri
de fructoza am citit ca e daunatoare, ca si indulcitorii sintetici ...

Da: poza, unde se gaseste si pret :)

Fructoza gasesti pe la supermarketuri,aia o poti folosi, dar nu mai mult de o lingura pe zi.

Uite aici gasesti:
stevia si erythritol. Si xylitolul e bun, DAR e toxic si foarte periculos la animale, mai ales la caini. Mai bine iei erythritol.
Stevia de aici e mai buna decat cea din plafare. cea din plafar are putina stevia si in rest glicerina.
Eu la mine am gasit si frunze :)

Siropul de agave merge, dar mai rar, poate inlocui cu success mierea.
Cel de artar e NU, are IG mare. La fel si zaharul brut de trestie e NU, are IG mare.

Brillat-Savarin

#355 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 01:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2011 - 01:32 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 01:22 PM, a spus:

Pai la restaurant poti lua o friptura cu legume si ca desert salata de fructe simpla, fara frisca, daca au frisca fara zahar, atunci merge :)

am voie fructe dupa masa lipido-proteica ? nu mai inteleg nimic :violent1: Mancam eu fructe pana acum si nu mai scapam in ciocolata sau inghetata, daca stiam! of ce rau e sa fii incepator!

In functie de ce IG au fructele care le mananci. La masa care am scris eu, merge orice pana in 35. Desigur ca digestia nu va mai fi la fel...va fi ingreunata si eventual te poti balona (d aia e bine dimineata, pe stomacul gol 1-2 fructe si atat). Fructele care baloneaza mai putin spre deloc sunt fructele de padure.

Brillat-Savarin

#356 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 01:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 May 2011 - 01:17 PM, a spus:

Done :violent1: avem topic aici

Brillat-Savarin

#357 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 01:56 PM

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 01:32 PM, a spus:

Uite aici gasesti:
stevia si erythritol. Si xylitolul e bun, DAR e toxic si foarte periculos la animale, mai ales la caini. Mai bine iei erythritol.

Multumesc mult pentru rabdare si pentru informatii! te rog, nu mi se deschide linkul asta cu indulcitorii.
Puneti-i si pe ei la produse monti, ca nu stiu dupa ce sa ma uit. Foarte util si celalalt topic, :violent1:

#358 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 May 2011 - 02:08 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2011 - 01:14 PM, a spus:

Ieri mi-am facut clatite din faina integrala, tarite si magiun de Topoloveni, o minune :D

de unde se ia acest magiun de topoloveni?, care sper ca mi-ar satisface pofta de dulce mai bine decat ciocolata aia ...amaraciunea pamantului ...

Magiun se gaseste acum peste tot, si la Metro chiar :)
La Mega Image sigur, la Carrefour parca...
Clatitele le faci numai din faina integrala, tarite si apa minerala acidulata. Nu pui ulei la prajit ci le prajesti in tigaie de teflon. Nu pui compozitia normal in tigaie, cit incape pe toata suprafata, ca se desprinde greu de tigaie, cu o spatula, ci pui 2 sau trei turtite cu lingura, cit iti permite marimea tigaii. Ies negre si urite, dar cu magiun de-ala sint excelente, nu le dau pe clatitele normale clasice

#359 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 02:16 PM

aha, deci fara ulei si de alea mici cat gura canii aprox
mi-am luat faina de secara, e ok cu amestec mixt de tarate 50-50%? sa ma mai uit odata, dar taratele mi-au expirat, le mai folosesc :) ? ma duc sa caut magiunul. Am cumparat si niste afine, am voie sa le mananc in vreun fel? as vrea sa le pun pe un cheese cake ... mor de pofta, dar nu am reteta :) ...cand dau de reteta nu am ingrediente, cand am ingrediente nu mai gasesc reteta :D
si am 1 kg de mascarpone, expira mai acusi, ce am voie sa fac cu el? (avand in vedere ca nu am cumaprat indulcitori, cred ca mai nimic ... of ce dezorganizata ... :violent1:

#360 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 30 May 2011 - 02:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2011 - 02:16 PM, a spus:

aha, deci fara ulei si de alea mici cat gura canii aprox
mi-am luat faina de secara, e ok cu amestec mixt de tarate 50-50%? sa ma mai uit odata, dar taratele mi-au expirat, le mai folosesc :) ? ma duc sa caut magiunul. Am cumparat si niste afine, am voie sa le mananc in vreun fel? as vrea sa le pun pe un cheese cake ... mor de pofta, dar nu am reteta :violent1:

da, afine ai voie oricand si cu orice. sunt fructe de padure, astea cica nu afecteaza digestia, asa ca le poti manca si inainte si dupa si in timpul mesei, de orice fel ar fi ea.

faina integrala de secara e ok cu amestec mixt de tarate 50-50%, doar ca are IG=45, nu 40 ca cea de grau.

EDIT: la clatitele fara grasime, ca sa se lege mai bine, poti sa pui albus de ou. nu contine grasimi.

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul