Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#721 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 26 June 2011 - 11:31 AM

Vezi postareaM_rules, la 26 June 2011 - 10:29 AM, a spus:

Vezi postareasissi, la 26 June 2011 - 09:25 AM, a spus:

Daniella nu te cintari in fiecare zi, pt ca o sa fii dezamagita, eu mi-am facut sa ma cintaresc o data pe saptamina , dimineata.
Ieri am facut crema de brinza de vaci cu 2 linguri de marmelada de caise conforma, a iesit un desert bun.Eu nu ma omor cu pastele si orezul da in schimb imi place piine pe care o inlocuiesc cu wasa si citeodata cu alac sau orez expandat, rotocolale de alea nu stiu cum sa le zic, am vrut sa iau si eu pumpernickel, da avea in compozitie sirop de sfecla, asa ca am zis pas
Daniella in loc de orez poti folosi quinoa

Alac sau orez expandat nu sunt monti deloc!

Spelt, einkorn 65

Puffed rice 85

Tot ce este expandat are IG mare.

Vezi postareaDaniella, la 26 June 2011 - 09:33 AM, a spus:

ai voie rondele de orez expandat, daca nu e voie orez?

nu stiu unde se gaseste quinoa asta, nu am vazut-o. Si hrisca? cu hrisca cum e? e sub 35?

e voie marmelada conforma cu branza de vaci (lipide)?

Cauta in tabel si vei gasi IG urile. Regula de baza o stiii deja deci trebuie sa stii ce se poate combina si cum.

Deci pt mine B) :blackeye:

#722 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 26 June 2011 - 12:06 PM

Vezi postareasissi, la 26 June 2011 - 09:25 AM, a spus:

Eu nu ma omor cu pastele si orezul da in schimb imi place piine pe care o inlocuiesc cu wasa si citeodata cu alac sau orez expandat, rotocolale de alea nu stiu cum sa le zic, am vrut sa iau si eu pumpernickel, da avea in compozitie sirop de sfecla, asa ca am zis pas
Daniella in loc de orez poti folosi quinoa

Sissi, eu cand am ajuns la soacra-mea ma asteptau 2 pungute cu orez d-asta expandat date prin ciocolata iar una si prin cocos....Am crezut ca lesin, as fi vrut una, dar m-am abtinut ca m-am gandit eu ca nu sunt ok deloc...:blackeye:

#723 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 June 2011 - 08:08 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 June 2011 - 09:32 AM, a spus:

IMC nu mi l.am mai calculat acum ca ma ia groaza, ca la femei 63,5kg cu 1,60 m inaltime e la obezi si daca ma uit in oglinda sunt totusi departe de a fi obeza...

Daniella, la 61kg/160cm IMC=23.83, deci normoponderala, la 47kg/160cm IMC=18.35. intre 18.5-24.99 =normoponderal.
succes!

#724 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 June 2011 - 09:56 PM

Moatza, merci mult :) ! deci de la 47 la vreo 65 kg tot normoponderala sunt. E f bine, e pana la urma cum spuneam chestie de cum se simte fiecare bine si ce perceptie are despre cum ar trebui sa arate ca sa se simta bine in propria piele! Mie va spun drept imi place sa fiu foarte slaba ca sa pot manca linistita ce imi place (eu tot sanatos mananc, chiar daca nu monti).

Astazi m-am intalnit cu prietenele si gazda ne-a pus sub nas ba clatite, ba bere, ba pateuri ...dar m-am abtinut. Incepe sa fie mai usor ...capul conteaza ...si tinta ... 31 iulie e aproape ....macar vreo 4 kg daca as mai da jos, poate as mai avea curaj sa ma arat in costum de baie ... :(

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#725 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 28 June 2011 - 09:25 AM

Vezi postareaArmina, la 27 June 2011 - 09:08 PM, a spus:

Cina: un bol cu iaurt si acelasi soiuri de fructe de mai sus, o salata mica cu feta, rosii si un cremwurst si niste bile din branza la cuptor care in final au devenit niste chestii plate, cam inestetice dar bune.

wurstu era conform? eu nu am incredere in mezeluri in general, dar mai ales in cele de tip parizer sau cremwurst...

#726 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 June 2011 - 10:56 AM

Vezi postareaboni, la 28 June 2011 - 09:25 AM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 27 June 2011 - 09:08 PM, a spus:

Cina: un bol cu iaurt si acelasi soiuri de fructe de mai sus, o salata mica cu feta, rosii si un cremwurst si niste bile din branza la cuptor care in final au devenit niste chestii plate, cam inestetice dar bune.

wurstu era conform? eu nu am incredere in mezeluri in general, dar mai ales in cele de tip parizer sau cremwurst...

Boni, m-am uitat pe eticheta si nu scria sa contina zahar sau faina. Ma rog, continea alte chestii nesanatoase dar uneori mai mananc ca mi se face pofta...

#727 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 June 2011 - 12:10 PM

Fii atenta si la amidon... multe mezeluri daca nu contin zahar, balanseaza cu amidon...
Sorina

#728 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 June 2011 - 02:42 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 28 June 2011 - 12:10 PM, a spus:

Fii atenta si la amidon... multe mezeluri daca nu contin zahar, balanseaza cu amidon...

Sorina, cred ca niciun mezel din comert nu e fara zahar sau amidon. In praga, ce am citit pe etichete, 99% au si zahar si amidon. In DE am gasit sa nu aiba zahar dar mai au ceva tampenii printre care si ceva combinatie de amidon cu rahaturi de e=uri pe care smecherii nu le mai listeaza ca si E-uri dar cu denumirea lor chimico-stiintifica :)

#729 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 10:32 AM

Vezi postareaArmina, la 28 June 2011 - 02:42 PM, a spus:

Sorina, cred ca niciun mezel din comert nu e fara zahar sau amidon. In praga, ce am citit pe etichete, 99% au si zahar si amidon. In DE am gasit sa nu aiba zahar dar mai au ceva tampenii printre care si ceva combinatie de amidon cu rahaturi de e=uri pe care smecherii nu le mai listeaza ca si E-uri dar cu denumirea lor chimico-stiintifica :notworthy:

Inseamna ca eu sunt mai norocoasa... am reusit sa gasesc dupa indelungi cautari cateva mezeluri conforme. Sunt ele mai multe, dar au defectul de a nu-mi placea...
Imi permit sa fac si mofturi...
A, eu am gasit si wurstel din carne de pui si curcan conform. Nu mi-a venit sa cred...
Sorina

#730 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 June 2011 - 05:47 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 29 June 2011 - 10:32 AM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 28 June 2011 - 02:42 PM, a spus:

Sorina, cred ca niciun mezel din comert nu e fara zahar sau amidon. In praga, ce am citit pe etichete, 99% au si zahar si amidon. In DE am gasit sa nu aiba zahar dar mai au ceva tampenii printre care si ceva combinatie de amidon cu rahaturi de e=uri pe care smecherii nu le mai listeaza ca si E-uri dar cu denumirea lor chimico-stiintifica :tongue3:

Inseamna ca eu sunt mai norocoasa... am reusit sa gasesc dupa indelungi cautari cateva mezeluri conforme. Sunt ele mai multe, dar au defectul de a nu-mi placea...
Imi permit sa fac si mofturi...
A, eu am gasit si wurstel din carne de pui si curcan conform. Nu mi-a venit sa cred...

Boni, Sorina, chiar daca reusesc sa gasesc ceva care nu are zahar sau/si amidon, in final are E-uri si tot aiurea e. Eu cand sunt in Praga nu prea consum mezeluri. In vacanta acum, la socra-mea, ei obisnuiesc si e o varietate de e imposibil sa nu mi se faca pofta de ceva :toothy6:

#731 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,452
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 June 2011 - 06:47 PM

Inseamna ca eu sunt mai norocoasa... am reusit sa gasesc dupa indelungi cautari cateva mezeluri conforme.

care-s? bresaola, speck-ul, prosciutto crudo?

#732 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 10:54 PM

eu de 2 saptamani muncesc in draci si nu am timp sa mananc la serviciu, asa ca iar am revenit la prostul obicei :violent6: de a manca seara tarziu masa principala si cam singura (in restul zilei cateva cirese, cateva migdale si cafele)

degeaba regimul ca tot balanseaza cantarul de 1 saptamana intre 61,1-61,9! si ma si enervez ... ca e doar vina mea ca nu ma organizez suf de bine! nu am nici bona toata sapt... nu stiu nici eu de capul meu ...

Astazi prin urmare ceva mai normal in timpul zilei:
dimi cirese
pranz: 2 rosii, 4 castraveti, 2 bucati de parmezan si 4 felii transparente de salam luat din IT.
cina 2 portii de musaca de dovlecei

acum m-am dat pe arta culinara si am o foame de imi vine sa ma duc sa ingurgitez un castron de inghetata (neconform, dar torn si 2 linguri de cacao peste ea si niste migdale) si e 12 noaptea :tongue3:

A, sa nu uit: Armina, cred ca aceste deserturi nu ajuta deloc la slabit in F1, ci sunt mai degraba nerecomandate. Iaurt sau chefir in ce moment al zilei si asociat cu ce mese este voie? Merge la cele lipidice anytime 1 pahar? ...eu m.am cam ferit de ele de cand am inceput ... asa parca retin ca nu e crima 1 iaurt/chedfir, dar nici recomandabil in F1.

#733 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 June 2011 - 11:40 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 June 2011 - 10:54 PM, a spus:

eu de 2 saptamani muncesc in draci si nu am timp sa mananc la serviciu, asa ca iar am revenit la prostul obicei :violent6: de a manca seara tarziu masa principala si cam singura (in restul zilei cateva cirese, cateva migdale si cafele)

degeaba regimul ca tot balanseaza cantarul de 1 saptamana intre 61,1-61,9! si ma si enervez ... ca e doar vina mea ca nu ma organizez suf de bine! nu am nici bona toata sapt... nu stiu nici eu de capul meu ...

Astazi prin urmare ceva mai normal in timpul zilei:
dimi cirese
pranz: 2 rosii, 4 castraveti, 2 bucati de parmezan si 4 felii transparente de salam luat din IT.
cina 2 portii de musaca de dovlecei

acum m-am dat pe arta culinara si am o foame de imi vine sa ma duc sa ingurgitez un castron de inghetata (neconform, dar torn si 2 linguri de cacao peste ea si niste migdale) si e 12 noaptea :tongue3:

A, sa nu uit: Armina, cred ca aceste deserturi nu ajuta deloc la slabit in F1, ci sunt mai degraba nerecomandate. Iaurt sau chefir in ce moment al zilei si asociat cu ce mese este voie? Merge la cele lipidice anytime 1 pahar? ...eu m.am cam ferit de ele de cand am inceput ... asa parca retin ca nu e crima 1 iaurt/chedfir, dar nici recomandabil in F1.

Daniela, in ultima saptamana mesele mele au fost proteino-lipidice. Eu stiu ca merge iaurt la astfel de mese. E iaurt simplu, natural in care pun doar fructe de padure care au IG sub 35. De ce sa nu mearga? Il consum mai mult sa ma racoresc decat sa inlocuiasca un desert...

Cred ca acum esti blocata la 61kgs pentru ca nu ai mese echilibrate. Mananci doar o masa pe zi si aia tarziu. Organismul tau a intrat in alerta ca nu il hranesti suficient. Incearca sa iti faci de seara ceva gen fasole boale, linte, naut fiert pe care sa il faci la birou salata. Tu nu consumi deloc carbohidrati si nu e bine...parerea mea de Monti junior :D

#734 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 11:32 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 June 2011 - 06:47 PM, a spus:

Inseamna ca eu sunt mai norocoasa... am reusit sa gasesc dupa indelungi cautari cateva mezeluri conforme.

Da, ce ai enumerat tu, apoi ceva salamior, mortadella.
Sorina

#735 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 July 2011 - 12:36 PM

Fetele cu experienta, puteti sa imi spuneti daca e vreo diferenta intre zaharina pentru diabetici si zaharul extras din fucte?

Ieri am vrut sa fac o prajitura si a trebuit sa cumpar inlocuitor pentru zahar. Am cumparat o cutie cu zahar pentru diabetici. O sa ii fac poza mai tarziu. Nu sunt convinsa ca e cea mai potrivita desi pe cutie era poza unei prajituri, deci buna la gatit. Am nelamuriri cu toti indulcitorii astia care inlocuiesc zaharul...stiu ca s-a discutat despre stevie sau alte chestii dar nu am cautat inca....

#736 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 01 July 2011 - 01:59 PM

Vezi postareaArmina, la 01 July 2011 - 12:36 PM, a spus:

Fetele cu experienta, puteti sa imi spuneti daca e vreo diferenta intre zaharina pentru diabetici si zaharul extras din fucte?

Ieri am vrut sa fac o prajitura si a trebuit sa cumpar inlocuitor pentru zahar. Am cumparat o cutie cu zahar pentru diabetici. O sa ii fac poza mai tarziu. Nu sunt convinsa ca e cea mai potrivita desi pe cutie era poza unei prajituri, deci buna la gatit. Am nelamuriri cu toti indulcitorii astia care inlocuiesc zaharul...stiu ca s-a discutat despre stevie sau alte chestii dar nu am cautat inca....

Zaharina nu e buna pentru sanatate. Fructoza, stim ca are IG 20.
Dar esti sigura ca e zaharina si nu e altceva?
Fructoza ar trebui sa gasesti prin orice supermarket.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#737 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 July 2011 - 03:09 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 June 2011 - 11:32 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 29 June 2011 - 06:47 PM, a spus:

Da, ce ai enumerat tu, apoi ceva salamior, mortadella.

Sorina corecteaza-ma daca nu am inteles: toate astea de la un anumit producator (nu toate by default), nu?

#738 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 July 2011 - 03:18 PM

Vezi postareaM_rules, la 01 July 2011 - 01:59 PM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 01 July 2011 - 12:36 PM, a spus:

Zaharina nu e buna pentru sanatate. Fructoza, stim ca are IG 20.
Dar esti sigura ca e zaharina si nu e altceva?
Fructoza ar trebui sa gasesti prin orice supermarket.

Gabi, asa arata:

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-729-13095262972905.jpg

iar asta e continutul:

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-729-13095263195066.jpg

Eu m-am dus chitita sa cumpar ca vroiam sa fac o prajiturica. Mai era zahar din fructe...dar nu am stat sa ma uit la continut...

#739 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 July 2011 - 03:22 PM

Armina, tu te-ai cantarit? ca m-ai zapacit in fiecare zi cu deserturile ! eu nu reusesc sa dau nimic jos vad ca ... e incapatanata grasimea asta fir'ar!

#740 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 July 2011 - 03:27 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 July 2011 - 03:22 PM, a spus:

Armina, tu te-ai cantarit? ca m-ai zapacit in fiecare zi cu deserturile ! eu nu reusesc sa dau nimic jos vad ca ... e incapatanata grasimea asta fir'ar!

M-am cantarit saptamana trecuta. O sa ma mai cantaresc maine.

Tu nu iti imagina ca mananc in cantitati industriale din ele :thumleft:. Si Monti punea deserturi in weekend. Incerc sa nu ma privez de chestiile de care am pofta si mancat in cantitati mici si realizate conform e ok.

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul