Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#681 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 20 June 2011 - 11:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 June 2011 - 10:24 PM, a spus:

Armina, cum au iesit pastele acestea? tu esti iubitoare de paste? de care ai folosit, Barilla? sau ai gasit ceva cu IG mai mic?

am gasit gargarite in bucatarie... nu stiu de unde le-am incuibat :) , dar ies de pe peste tot :floare: Cum se scapa de ele?

Daniella, pastele au iesti bune. Nu ma omor dupa paste dar nu zic nici nu. Ma rog, si mie imi plac mai cu sos, mai cu smantana, cu tot felul de chestii interzise in asociere :). Astea cum le-am facut au iesit gustoase, imi era si cam foame, au mers de minune. Nu am gasit aici Barilla despre care s-a mai vorbit. Am luat unele, productie locala din faina integrala.

Eu m-am uiat peste cartea de la Boni care contine meniuri si am observat ca intr-o saptamana, Monti are 2 mese cu carbs. Fie una de paste si una de fasole&comp. Mie imi cam lipseau. De obicei imi fac legume si pui/curcan/vita/porc. Acum incerc sa introduc un pic mai multi carbohidrati, mancati in conformitate cu regulile lui.

Ai grija cum tii fainile si pastele. Eu am recipiente speciale si tot ce e desfacut e bagat la doza. Pentru pachete de wassa desfacute, fie le bagi intr-o cutie ermetica fie intr-o punga care se inchide la capat. Eu am cumparat de la IKEA (sunt cutii cu pungi de 2 dimensiuni), stiu ca se gasesc si in Bucuresti.
Sa fii atenta sa nu ajungi sa te viziteze si moliile....

Cum sa scapi? Din pacate trebuie sa arunci cam tot ce ai, sa cureti dulapurile si sa depozitezi apoi in cutii sau doze inchise. Consumate cat mai repede ca sa nu apuce sa faca gargarite sau molii.

#682 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 June 2011 - 11:26 PM

moliile au aparut primele

am si eu doze, dar nu chiar pt fiecare tip de faineturi, paste etc incepute ...
cred ca le.am adus cu unele din ele! :floare:
prin cutia de la Barilla mi se pare ca itnra si daca nu e inceputa ... ca e doar putin lipita cutia ... asa mi se pare ...vazaui gargaritele alea mici (ca niste carabusi rotunzi, nu de-alea lungi ...am avut si de alea acu vreo 2 ani si asa am facut: aruncat tot, sters mobila cu un spray de molii si apoi cumparat mai cu grija.... acum am o multime ...si daca eu nu mai mananc ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#683 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 June 2011 - 11:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 June 2011 - 11:26 PM, a spus:

moliile au aparut primele

am si eu doze, dar nu chiar pt fiecare tip de faineturi, paste etc incepute ...

ce ma fac acum?
cred ca le.am adus cu unele din ele! :floare:

Eu nu am folosit niciodata, dar stiu ca se gasesc niste pastile speciale pentru gargarite si moliile din bucatarie. Parca vazusem o reclama de la Raid sau nu mai stiu ce firma. Poti sa incerci si asa dar eu as incerca sa curat cat mai mult si sa arunc ce e mai vechi, ce ramane pus in doze, borcane, cutii inchise.

Mie orezul care il tineam mai mult imi facea niste gandacei. Gargarite nu am avut niciodata. Oricum, nu il mai consumam, il aruncam....

#684 Useril este offline   Roxana 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 10-June 11

Postat 21 June 2011 - 09:50 AM

Ma bag si eu in discutie, ca sunt patita. Daniella, trebuie sa cureti bine de tot si locul in care ai depozitat alimentele in care au aparut vietatile. Eu le aveam in camara, si dupa ce am aruncat tot ce putea fi incriminat (e drept ca nu aveam prea multe!) tot mai apareau, desi facusem curatenie acolo. Dupa o vreme am descoperit ca isi facusera cuib intr-un loc, si mi-au aparut fluturi si la cateva luni dupa ce facusem curatenie generala. La mine apareau niste fluturasi maronii, cred ca ceva molii de alimente, nu stiu exact cum se cheama.

Revenind la Monti, sunt de acord cu Armina, am observat pe pielea mea ca merge mai bine daca am saptamanal si cateva mese glucidice.

#685 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 June 2011 - 10:40 AM

Vezi postareaArmina, la 20 June 2011 - 11:14 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 20 June 2011 - 10:27 PM, a spus:

Armina, ai vazut ca sunt cu ulei bunatatile alea de paste ale Mayei?

Eu in seara asta mi-am facut paste din faina integrala peste care am picurat ulei de masline si am amestecat cu rosii, usturoi si frunze de busuioc, toate crude...

Gabi, Boni....ce facem cu pastele pana la urma? :headbang:

revin si spun ce am mai spus pe undeva si am sa spun mereu, chiar daca apoi ma veti ura Imagine postata asa sunt eu mai severa de felul meu. precizez ca asta e parerea mea, nu am studii stiintifice la baza (adica nu am link-uri sa va dau), ci doar exemplul meu personal.
daca iei monti ca pe un regim de slabire atunci trebuie sa fi pregatit pentru unele restrictii.
nenea monti a devenit din ce in ce mai comercial, si de aceea accepta tot mai multe compromisuri.
pentru mine grasimea, fie ca e ulei de masline extravirgin, fie ca e smantana sau unt, tot grasime este. diferenta consta in cat e de sanatoasa, dar dpdv al combinatiilor tot grasime este si eu tot nu as accepta-o in combinatie cu IG-uri >35.
bun, acum chiar absurzi nu trebuie sa fim. de ex. la pastele Mayei, daca calesti ceapa in 3 stropi de ulei de masline, aia nu poti sa o numesti grasime. dar daca mai presari deasupra 3 stropi de parmezan si mai scapi nu stiu de alti 3 stropi de alta grasime (sa zicem un varf de lingurita de smantana) deja se aduna... sper ca intelegeti ce vreau sa zic

pana la urma fiecare face cum simte ca e mai bine, dupa ce ajunge sa isi cunoasca organismul. dar trebui sa o faca cu convingerea ca stie de face, si nu ca sa isi caute portite de scapare sau satisfacere a unor pofte. unora le fac rau lactatele, altora fructele, altora fainurile in exces. fiecare trebuie sa renunte la ceea ce ii face lui rau.

imi permit acum o mica gluma :biggrin:
Dani, citeste cu atentie, intelege ce am vrut sa zic, si nu-mi veni cu citate din carte. pe mine nu trebuie sa ma convingi de nimic. :D

#686 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 June 2011 - 12:47 PM

Vezi postareaboni, la 21 June 2011 - 10:40 AM, a spus:

imi permit acum o mica gluma :)
Dani, citeste cu atentie, intelege ce am vrut sa zic, si nu-mi veni cu citate din carte. pe mine nu trebuie sa ma convingi de nimic. :)

Multumesc, Boni.

Aia cu ultimul citat eram eu, nu Daniella :tongue3:
Pe de alta parte incercam doar sa inteleg pana la urma unde e adevarul...se pare ca, ca intotdeauan, e undeva la mijloc - depinde de organismul fiecaruia...;)

#687 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 June 2011 - 12:58 PM

As completa la ceea ce spune boni, cu care sint total de acord, ca combinatiile glucide cu IG > 35 cu grasimi (in afara uleiului de masline, si ala putin-putin) nu este permisa nici in F2, e considerata o abatere mare si trebuie reparata cu trecerea la F1. Deci paste cu ou, smintina, brinza sau carne sint interzise si in F2. La fel orezul, indiferent ca e basmati, are IG=40 ceea ce il face mincabil doar fara grasimi.
Eu nu ma strofoc sa gasesc inlocuitor de paste ca sa le maninc cu sosuri cu carme sau cu parmezan, sint fericita sa le maninc pe alea integrale cu sos de rosii sau alte combinatii de legume, iar parmezanul la alta masa cu o salata de rucola sau alte combinatii savuroase. Si nu ma simt deloc frustrata. Retetele originale ale unor preparate sint orientative, nici macar cind gatesc "normal" nu respect vreodata reteta ca la carte, ca ma enerveaza ideea ca "asa se face!". Deci faza cu "pastele se maninca doar ca in Italia cu parmezan sau nu-mai-stiu-ce", e doar un sablon. Ori tinem dieta, ori nu mai tinem :)
Cine nu crede ca se pot minca paste doar cu o lingurita de ulei de masline, il poftesc sa le faca macar o data si o sa se convinga. Ba chiar si fara lingurita aia efectul e de multe ori acelasi. Un sos facut din niste rosii proaspete, usturoi si citeva frunze de busuioc verde, poate si citeva felii de vinete la gratar, bate, dupa mine, orice sos unsuros :tongue3:

#688 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 21 June 2011 - 01:26 PM

Vezi postareaArmina, la 21 June 2011 - 12:47 PM, a spus:

imi permit acum o mica gluma :)
Dani, citeste cu atentie, intelege ce am vrut sa zic, si nu-mi veni cu citate din carte. pe mine nu trebuie sa ma convingi de nimic. :)

Multumesc, Boni.

Aia cu ultimul citat eram eu, nu Daniella :tongue3:
Pe de alta parte incercam doar sa inteleg pana la urma unde e adevarul...se pare ca, ca intotdeauan, e undeva la mijloc - depinde de organismul fiecaruia...;)

nu, nu Armina, fix la Daniella ma refeream ca stiu deja cu cine am de-a face Imagine postata
am precizat ca e o glumita ca nu cumva sa fie obosita cand citeste si sa se simta ofensata. chiar ca o gluma am vrut-o pentru ca se potriveste. de mai multe ori raspundeam ceva, ea citea pe sarite sau neatenta si apoi incerca sa "combata" ce am scris.

Referitor la paste, ca tot s-a discutat, si eu ador pastele cat mai simple. combinatia aceea "a la Maya", dar cu vinete in loc de dovlecel, o ador. cu dovlecel inca nu am incercat, dar e pe lista zilele astea. singurele paste in care simt nevoia de "cremos" sunt cele cu somon afumat (+ smantana + marar). iar astea mi le fac, ca pe o abatere, din cand in cand.

#689 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,432
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 June 2011 - 08:57 PM

Confirm Carmella, se pot face o sumedenie de paste cu peste sau legume care cred ca merg sigur aici, folosind paste integrale, sosul de paste nu e deloc sinonim cu chestii grase sau unsuroase, altminteri n-as fi mincat paste niciodata eu.

#690 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 June 2011 - 09:22 PM

Vezi postareaCarmella, la 21 June 2011 - 12:58 PM, a spus:

As completa la ceea ce spune boni, cu care sint total de acord, ca combinatiile glucide cu IG > 35 cu grasimi (in afara uleiului de masline, si ala putin-putin) nu este permisa nici in F2, e considerata o abatere mare si trebuie reparata cu trecerea la F1. Deci paste cu ou, smintina, brinza sau carne sint interzise si in F2. La fel orezul, indiferent ca e basmati, are IG=40 ceea ce il face mincabil doar fara grasimi.
Eu nu ma strofoc sa gasesc inlocuitor de paste ca sa le maninc cu sosuri cu carme sau cu parmezan, sint fericita sa le maninc pe alea integrale cu sos de rosii sau alte combinatii de legume, iar parmezanul la alta masa cu o salata de rucola sau alte combinatii savuroase. Si nu ma simt deloc frustrata. Retetele originale ale unor preparate sint orientative, nici macar cind gatesc "normal" nu respect vreodata reteta ca la carte, ca ma enerveaza ideea ca "asa se face!". Deci faza cu "pastele se maninca doar ca in Italia cu parmezan sau nu-mai-stiu-ce", e doar un sablon. Ori tinem dieta, ori nu mai tinem :D
Cine nu crede ca se pot minca paste doar cu o lingurita de ulei de masline, il poftesc sa le faca macar o data si o sa se convinga. Ba chiar si fara lingurita aia efectul e de multe ori acelasi. Un sos facut din niste rosii proaspete, usturoi si citeva frunze de busuioc verde, poate si citeva felii de vinete la gratar, bate, dupa mine, orice sos unsuros :lol:

Carmella, exact asa le-am facut si eu. Nu ma omor dupa paste sau orez. Dar am zis sa incerc sa respect 2 mese glucide pe saptamana. Si asa am ajuns sa fac pastele integrale cu rosii, usturoi si busuioc toate crude peste care am presarat ulei. In prima faza am vrut sa fac un sos din ingredientele de mai sus dar copt pe foc, apoi mi s-a cam facut lene si imi era si foame si le-am lasat crude. A fost excelent. Nu ma omor dupa ragu sau paste cu branza, asa ca nu am suferit deloc.

Intrebarea mea era strict referitoare la paste in combinatie cu legume si adaos de ulei. Multumec pentru raspunsuri :lol:

#691 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 June 2011 - 11:00 PM

Vorbiti vorbiti :hug: si eu ...tac ..., dar 2,5 kg ...eh pana la 16 e timp pana la sf anului. Sa vedem pana plec la mare ca am amanat pt 31 iulie, daca ajung la 56 macar (actualmente 51,1 kg de la 53,6). Nu mai stiu de cand am inceput ... sa fie 1 luna? sau 5 saptamani ... ?

Eu nu reusesc sa tin in we! Nu sh cum-necum ..., dar ma prostesc ... ba o bere, ba o inghetata ..., ba o pasta, dar cata salata verede mananc (nu doar acum, mereu am mancat) ma mir ca nu mi-a crescut salata si in urechi.

Boni te pupa Daniella :pupic: Ca sa nu ma dezmint, dau in citat chiar din dumneata:
"si eu ador pastele cat mai simple. combinatia aceea "a la Maya", dar cu vinete in loc de dovlecel, o ador. "
si o sa va spun ca daca noi suntem incepatoare si daca nu suntem atente ne fura peisajul...pastele a la Maya sunt cu ulei. Dar, eu am inteles de la inceput, ca am citit cartea ...doar cautam alternative/solutii, ca o dieta de o viata sa nu fie frustranta.

Adriana, e drept ca sosul de peste nu e uleios, ca eu ador pastele cu peste si fructe de mare, dar nu stiu daca e careva sa-l faca in Italia fara ulei. Si singurele paste bune, ce spun bune? delicioase :drool: pe caare le-am mancat au fost mereu cele mancate acolo, la mama lor. Eu vreau sa faci tu ceva paste monti (numai cu legume) sa imi spui parerea. Abia asept sa fac si eu ... poate o sa-mi placa ... si o sa fac aici lobby :notworthy:

Carmella, deci ai ineput cu o lingurita de ulei pe paste si incet, incet ai redus-o/scos-o? Cred a asta e o solutie :thumleft:

Petu, nu doar branzeturi, nici ton, oua sau ulei nu ai voie nici cu paste si nici cu wassa daca nu sunt cu 24% tarate (nu 21%). :read2:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#692 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 24 June 2011 - 08:19 AM

bun, acum chiar absurzi nu trebuie sa fim. de ex. la pastele Mayei, daca calesti ceapa in 3 stropi de ulei de masline, aia nu poti sa o numesti grasime. dar daca mai presari deasupra 3 stropi de parmezan si mai scapi nu stiu de alti 3 stropi de alta grasime (sa zicem un varf de lingurita de smantana) deja se aduna... sper ca intelegeti ce vreau sa zic
...

imi permit acum o mica gluma :thumleft:
Dani, citeste cu atentie, intelege ce am vrut sa zic, si nu-mi veni cu citate din carte. pe mine nu trebuie sa ma convingi de nimic. :read2:

Vezi postareaDaniella, la 23 June 2011 - 11:00 PM, a spus:

Boni te pupa Daniella :notworthy: Ca sa nu ma dezmint, dau in citat chiar din dumneata:
"si eu ador pastele cat mai simple. combinatia aceea "a la Maya", dar cu vinete in loc de dovlecel, o ador. "
si o sa va spun ca daca noi suntem incepatoare si daca nu suntem atente ne fura peisajul...pastele a la Maya sunt cu ulei. Dar, eu am inteles de la inceput, ca am citit cartea ...doar cautam alternative/solutii, ca o dieta de o viata sa nu fie frustranta.

hi hi, chiar nu te dezminti Imagine postata
ai scos ca citat exact ce ti-a convenit Imagine postata

se pot "cali" legume destul de bine fara ulei, sa stii. doar ca iti trebuie vase de calitate, dar banuiesc ca o tigaie de teflon are fiecare. legumele isi lasa apa lor si se inmoaie destul.
eu faceam referire la pastele "a la Maya" pentru simplitatea lor, ca idee de reteta, fara smantana, branza etc.
si nu uita ca eu nu tin F1 stict, asa ca imi mai permit chiar si o lingura de ulei in sos Imagine postata

asa, si fiindca te-am certat destul meriti si niste laude pentru cele 2.5 kg date jos. Imagine postata

#693 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 June 2011 - 09:35 AM

Vorbiti vorbiti :thumleft: si eu ...tac ..., dar 2,5 kg ...eh pana la 16 e timp pana la sf anului. Sa vedem pana plec la mare ca am amanat pt 31 iulie, daca ajung la 56 macar (actualmente 51,1 kg de la 53,6). Nu mai stiu de cand am inceput ... sa fie 1 luna? sau 5 saptamani ... ?

Bravo Dani! :notworthy:

Si eu am dat jos insa nu stiu cat, aici in Praga nu am cantar :read2: insa e vizibil si ma simt mai bine in haine. Probabil 1-2kg intr-o luna de dieta. Chiar maine implinesc o luna :pupic:

#694 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 24 June 2011 - 09:59 AM

Daniella si Armina felicitari pentru kilogrameee :notworthy:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#695 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 08:04 PM

Vorbiti vorbiti :-* si eu ...tac ..., dar 2,5 kg ...eh pana la 16 e timp pana la sf anului. Sa vedem pana plec la mare ca am amanat pt 31 iulie, daca ajung la 56 macar (actualmente 51,1 kg de la 53,6).

Adica vrei sa te ingrasi? ;) Cum sa speri sa ajungi la 56 de la 51 cit ai acum?!?

Carmella, deci ai ineput cu o lingurita de ulei pe paste si incet, incet ai redus-o/scos-o? Cred a asta e o solutie :D

Nu, adica am inceput invers, cu paste integrale fierte in apa si mincate cu suc de rosii facut pe loc din rosii proaspete, cu usturoi si busuioc si la vreo citiva ani de F2 am introdus si uleiul de masline :P
Dar, in legatura cu cerealele sub orice forma, vreau sa-ti spun ca vreo 2 ani, din 2002 pina prin 2004, am mincat strict- strict ce zicea Monti in prima carte, aia drastica:
1) cereale din boabe de griu presat cu lapte 0% si neindulcite sau cu o pastila de zaharina (fructoza nu se gasea pe-atunci nici sa dai cu tunu'),
2) piine integrala numai facuta de mine, rar, ca nici faina integrala nu se gasea, iar aia din magazine era clar neconforma cu Monti.
3) un fel de coliva facuta din griu integral, gasit si ala cu greu...

Astea au fost singurele mele surse de "fainoase". Poti sa ma crezi ca eram dependenta de cerealele alea zdrobite, ca abia asteptam dimineata in care imi fixasem ca maninc glucidic? La cit de groaznice sint cerealele alea, nici mie nu imi mai vine sa cred ca le mincam cu o pofta nebuna, ca probabil mi le cerea organismul in lipsa de altceva cu acelasi continut. Paste integrale nu se gaseau sub nicio forma sau marca si nici prea multe explicatii nu gaseam eu atunci ca nu erau atitea surse de informare. Acum am aflat ca, gatite intr-un anume fel, poti minca (normal ca fara grasimi) chiar si paste normale fierte al dente, clatite cu apa si racite.
Ca acum se gaseste Wasa de 10 feluri, musli-uri si cereale comestibile, paste integrale, fainuri de naut, de soia, de linte quinoa si multe altele, e mana cereasca. De la rigiditatea pe care mi-am impus-o pe-atunci la suferinta ta de acum ca nu poti sa pui parmezan pe paste, crede-ma ca nu e loc de niciun fel de compasiune :D Asta e, silueta cere restrictii, depinde numai de tine sa le abordezi cu seriozitate si tenacitate ;)

Edit pentru inca o chestie:

Petu, nu doar branzeturi, nici ton, oua sau ulei nu ai voie nici cu paste si nici cu wassa daca nu sunt cu 24% tarate (nu 21%). :D

Eu nici acum nu asociez nimic proteinic cu wasa, nu am gasit nicaieri pe pachet IG-ul si nu sint chiar convinsa ca (doar) 24% tarite inseamna ca se pot minca cu grasimi. Si, dupa cum spuneam, nici nu sufar din cauza acestei disocieri, prefer sa le maninc pe fiecare cu ce sint sigura ca merg... wasa la glucide, grasimi la proteine.

#696 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 24 June 2011 - 10:13 PM

Armina ,Daniella la cit mai multe kile topite :-*
Wow, carmella, regim drastic
Eu mai maninc dimineata musli integral cu un iaurt, adica 4 linguri de musli integrale neindulcite , fara fructe uscate, gen stafide ,banane etc. astea le maninc de cind am avut diabet gestional la prima sarcina, asta mi-a recomandat dieticiana

#697 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 June 2011 - 10:14 PM

Vezi postareaCarmella, la 24 June 2011 - 08:04 PM, a spus:

Ca ai deschis vorba de coliva...m-a apucat de vreo cateva zile o pofta sa mananc coliva de numai...asa aromata cu coaja de lamaie si nuca si esenta de rom...mmm :-*

Daca fierb orz - d-asta am vazut in Praga si mi s-a parut ca seamana la bob cu ce numea bunica-mea, fie iertata, arpacas...so, daca fierb orz cu bob zdrobit, amestec cu un pic de fructoza si pun mirodenii ca mai sus, as putea manca? Ma gandeam ca as putea manca dimineata ca mic dejun..Nu sunt sigura de nuci, daca merg cu glucide....parca m-am zapacit, nu imi dau seama :D

#698 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 June 2011 - 10:18 PM

Eu de azi pana pe 7 iulie sunt in vacanta. Deja plecata din Praga...Nu imi fac probleme ca nu voi putea tine Monti ci doar ma gandesc ca daca merg pe undeva sau gatit de soacra-mea, fara sa stiu, fara intentie poate sa fie ceva pus aiurea. Eu ei i-am spus ca nu mananc radacinoase fierte, carbs, zahar....dar cum nu vorbim aceeasi limba e mai greu sa priceapa din 2-4 cuvinte cate bunghesc eu in nemteste si ea niciunul in engleza:)

Cu scrisul, nu stiu daca o sa apuc sa intru in fiecare seara, ca o sa ne mai plimbam prin jur dar ma gandesc la voi :thumleft:

#699 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 10:34 PM

Vezi postareaArmina, la 24 June 2011 - 10:14 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 24 June 2011 - 08:04 PM, a spus:

Ca ai deschis vorba de coliva...m-a apucat de vreo cateva zile o pofta sa mananc coliva de numai...asa aromata cu coaja de lamaie si nuca si esenta de rom...mmm :thumleft:

Daca fierb orz - d-asta am vazut in Praga si mi s-a parut ca seamana la bob cu ce numea bunica-mea, fie iertata, arpacas...so, daca fierb orz cu bob zdrobit, amestec cu un pic de fructoza si pun mirodenii ca mai sus, as putea manca? Ma gandeam ca as putea manca dimineata ca mic dejun..Nu sunt sigura de nuci, daca merg cu glucide....parca m-am zapacit, nu imi dau seama :tongue3:

Nucile au IG mic, 15 parca, dar in F1 se recomanda atentie la cantitate in asocierea cu cereale pentru ca au si grasimi.

Nu stiu cum iese orzul fiert, incearca. Si eu mi-am facut o pofta de coliva ca miine stiu ce-mi fac de mincare :fuckme:

#700 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 24 June 2011 - 10:37 PM

armina concediu placut, soacrei ii arati tabelul asta si ii spui ca ce e cu rosu nu ai voie http://www.montignac.../ig_tableau.php

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul