Daniella, la 23 June 2011 - 11:00 PM, a spus:
Vorbiti vorbiti

si eu ...tac ..., dar 2,5 kg ...eh pana la 16 e timp pana la sf anului. Sa vedem pana plec la mare ca am amanat pt 31 iulie,
daca ajung la 56 macar (
actualmente 51,1 kg de la 53,6).
Adica vrei sa te ingrasi?

Cum sa speri sa ajungi la 56 de la 51 cit ai acum?!?
Carmella, deci ai ineput cu o lingurita de ulei pe paste si incet, incet ai redus-o/scos-o? Cred a asta e o solutie
Nu, adica am inceput invers, cu paste integrale fierte in apa si mincate cu suc de rosii facut pe loc din rosii proaspete, cu usturoi si busuioc si la vreo citiva ani de F2 am introdus si uleiul de masline
Dar, in legatura cu cerealele sub orice forma, vreau sa-ti spun ca vreo 2 ani, din 2002 pina prin 2004, am mincat strict- strict ce zicea Monti in prima carte, aia drastica:
1) cereale din boabe de griu presat cu lapte 0% si neindulcite sau cu o pastila de zaharina (fructoza nu se gasea pe-atunci nici sa dai cu tunu'),
2) piine integrala numai facuta de mine, rar, ca nici faina integrala nu se gasea, iar aia din magazine era clar neconforma cu Monti.
3) un fel de coliva facuta din griu integral, gasit si ala cu greu...
Astea au fost singurele mele surse de "fainoase". Poti sa ma crezi ca eram dependenta de cerealele alea zdrobite, ca abia asteptam dimineata in care imi fixasem ca maninc glucidic? La cit de groaznice sint cerealele alea, nici mie nu imi mai vine sa cred ca le mincam cu o pofta nebuna, ca probabil mi le cerea organismul in lipsa de altceva cu acelasi continut. Paste integrale nu se gaseau sub nicio forma sau marca si nici prea multe explicatii nu gaseam eu atunci ca nu erau atitea surse de informare. Acum am aflat ca, gatite intr-un anume fel, poti minca (normal ca fara grasimi) chiar si paste normale fierte al dente, clatite cu apa si racite.
Ca acum se gaseste Wasa de 10 feluri, musli-uri si cereale comestibile, paste integrale, fainuri de naut, de soia, de linte quinoa si multe altele, e mana cereasca. De la rigiditatea pe care mi-am impus-o pe-atunci la suferinta ta de acum ca nu poti sa pui parmezan pe paste, crede-ma ca nu e loc de niciun fel de compasiune

Asta e, silueta cere restrictii, depinde numai de tine sa le abordezi cu seriozitate si tenacitate
Edit pentru inca o chestie:
Petu, nu doar branzeturi, nici ton, oua sau ulei nu ai voie nici cu paste si nici cu wassa daca nu sunt cu 24% tarate (nu 21%).

Eu nici acum nu asociez nimic proteinic cu wasa, nu am gasit nicaieri pe pachet IG-ul si nu sint chiar convinsa ca (doar) 24% tarite inseamna ca se pot minca cu grasimi. Si, dupa cum spuneam, nici nu sufar din cauza acestei disocieri, prefer sa le maninc pe fiecare cu ce sint sigura ca merg... wasa la glucide, grasimi la proteine.