Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
Postat 16 August 2011 - 11:39 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 16 August 2011 - 11:58 AM

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Postat 24 August 2011 - 10:35 AM
eu trec la spovedit.

asa ca, dupa ce am ajuns acasa, pentru ca tot trebuia sa imi cumpar o noua pereche de blugi, mi-am luat o marime cu un numar mai mic

de luni am intrat si eu la F1. am sa trec meniurile in masura timpului. din planul de "reabilitare" mai face parte si o bicicleta. cum maia mea a terminat gradi si nu mai trebuie sa o duc si aduc am sa schimb masina pe o bicicleta. sper sa apuc sa o cumparam pana la inceputul lui septembrie.
Postat 25 August 2011 - 11:16 PM
Maia merge la scoala?
imi place tare ca ai pus meniurile, vad ca nu respecti 4h fix intre mese. Asta ma incurajeaza ca si eu tin destul de bine F1.

wassa aia home made daca as face-o si eu ar fi ok si pt Bea? mai spune-mi odata unde e pusa reteta, te rog?
Postat 26 August 2011 - 09:04 AM

iti raspuns punctual:
- da, m-am ingrasat. si mi se pare si normal tinand cont ce am mancat

- nu, nu m-am cantarit. nu am cantar si nici nu intentionez sa imi cumpar. am simtit ca m-am ingrasat in haine. cred ca am mai scris pe undeva treaba asta: am niste blugi, etalon, in care trebuie sa incap. daca nu mai incap in ei sa ma simt bine atunci nu-i in ordine.
- da, Maia va merge la scoala de anul asta
in legatura cu meniurile, eu deja ma cunosc pe mine bine, stiu ce imi prieste si ce nu. si stiu si, in functie de ce mananc, cam cat timp este nevoie de digerat. iar orele le mai adaptez si in functie de programul din ziua respectiva.
wasa mi-am mai tot adaptat-o in ultima vreme asa ca am sa deschid un subiect nou (cand fac iarasi wasa) cu reteta exacta pe care o folosesc acum si modul de preparare. eu i-am dat Maiei sa manance wasa de a mea dar nu mai tin minte exact de la ce varsta... nu stiu daca Bea nu e inca prea mica...
Postat 31 August 2011 - 08:34 AM

pepenele galben retin ca era ok dintre fructe. Eu nu mai tin minte decat ca de banane a zis ca nu, mai era ceva interzis la fructe, in afara de limitara cantitatii?
Bea sambata face anul si se ridica aprox toate restrictiile in afara de carne porc/prajeli/sare ori zahar in exces/iuteala. Deci cred ca ar fi ok. Abia astept sa pui reteta. Am facut eiri la masina din faina integrala de secara. Nu pare rea, dar nu am gustat-o ca astept confirmarea ta. A iesit mica, tasata si clisoasa insa.
Am gasit:
Paine 100% integrala din maia pura IG 40 (dar habar nu am ce e aia maia pura, eu am pus drojdie instant)
paine completa IG 65%
si care ar fi diferenta intre paine completa si paine integrala?
Pepene rosu 75

Pepene galben 60

deci astea nu-s bune nici singure pe post de fructe pe stomacul gol dimineata!

insa pe prima pagina am gasit scris de M:rules:
" Paine monti: (Boni)
sunt 2 feluri pe paine permise in aceasta dieta:
- painea integrala: doar din faina integrala, si se potriveste la mese glucidice, adica fara grasimi
- painea cu tarate: faina integrala si tarate, in proportie de 50%, in greutate, nu volum; se potriveste la orice tip de masa"
deci painica mea din faina integrala de secara ar fi ok

gata ... am papat 2 felii cu gem topoloveni ... ca nu vad pe nimeni pe fir azi ...
Postat 31 August 2011 - 11:08 AM
Postat 31 August 2011 - 11:33 AM
http://doi4montignac...labit%2040%20kg,
am ajuns la povestea tipei care a slabit 40 kg si ea tot scrie acolo ca mananca ciorba cu gris, gris cu sos de rosii, sau ghiveci cu gris. Eu retin ca nu e voie gris? cine ma lamureste? adica ar fi voie si galuste si doar eu ma tot plangeam dupa ele ...
Postat 31 August 2011 - 02:36 PM
Deci pepenii sunt interzisi in F1! boon

Postat 31 August 2011 - 02:47 PM

vad ca la unele intrebari ti-ai gasit deja raspuns.
despre gris habar nu aveam ca nu folosesc. am fost sa caut aici: http://www.montignac...g_recherche.php dupa semolina si apare de 2 ori

iar nu ai pachet de mancare la tine si rabzi de foame?

Postat 31 August 2011 - 02:51 PM
- mic dejun protido-lipidic poti lua max de 2 x /sapt. Mai mult de 2 mic dejun proteino-lipide duc la ingrasare zice ... Asa e corect?
- mese glucidice cu continut mare de fibre tb s ai min 4 / sapt pt a slabi

Postat 31 August 2011 - 02:53 PM

ba da am avut pachet, dar am gresit cu pepenele:
- 4 feliute pepene galben dimineata pe la 8 jum
cafea arabica
- 2 felii paine integrala facuta de mine cu dulceata de topoloveni la 10
caefa arabica decof
- putina friptura de curcan cu 2 rosii pe la 13
cafea arabica
- mai bine de 100 g

si nu mai pot de foame azi ... nu'sh'ce am?

Postat 31 August 2011 - 03:13 PM
boni, la 31 August 2011 - 02:47 PM, a spus:

mai incolo zice individa ca ar consuma couscous inlocuind grisul cu quinoa ... deci probabil exprimarile sunt clare pt ea ... , dar neclare pt un necunoscator ...
Postat 31 August 2011 - 03:19 PM
boni, am citit, salvat, printat reteta ta de wassa de dincolo. Astept cuminte (nu e nici o graba, pana pe 20 sept) sa imi spui ce optimizari ai mai adus pe parcurs.

Postat 31 August 2011 - 04:36 PM
"Orezul salbatic :Orezul salbatic este de fapt o varietate de ovaz.Are avantajul de a avea un IG foarte mic (35) ceea ce permite a fi mancat in faza I la orice tip de masa."

este corect? boni gasim in RO acest sortiment de orez?
Postat 31 August 2011 - 04:47 PM
Daniella, la 31 August 2011 - 04:36 PM, a spus:
"Orezul salbatic :Orezul salbatic este de fapt o varietate de ovaz.Are avantajul de a avea un IG foarte mic (35) ceea ce permite a fi mancat in faza I la orice tip de masa."

este corect? boni gasim in RO acest sortiment de orez?
da, este corect, are IG mic.
eu nu la-m gasit simplu, ci doar in combinatie cu basmati. dar si asa era foarte scump. singur singurel cred ca ar costa o mica avere. am vazut online 250 gr. cam 20 lei. uite o poza aici. e negru, dar nu trebuie confundat cu orezul negru, care are bobul mai rotund si IG-ul mai mare.
Postat 31 August 2011 - 04:59 PM
am impresia ca am vazut doar la plafar si intr-adevar costa o caruta
in supermarkt e ala de la risoscotti si marci gen real etc, dar sunt amestec, desi ei spun ca e salbatic

poate in peregrinarile mele sa gasesc ...
mai este si o specie de orez rosu, de ala ce stii?
Postat 03 September 2011 - 11:35 AM
Ma duc sa ma apuc de citit, trebuie sa recuperez. Pupici!