Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#1001 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2012 - 07:47 AM

In subiectul de deasupra astuia, cel cu produse, am pus si eu si M_rules poze cu Wasa, a mea, in care se pot citi clar ingredientele si in italiana si in franceza e aici
http://artaculinara....dpost__p__90903

#1002 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 March 2012 - 08:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 March 2012 - 07:47 AM, a spus:

In subiectul de deasupra astuia, cel cu produse, am pus si eu si M_rules poze cu Wasa, a mea, in care se pot citi clar ingredientele si in italiana si in franceza e aici
http://artaculinara....dpost__p__90903

Mda. Ori or fi tradus aia gresit eticheta, ori e ceva ciudat la produsele din magazinele noastre. Eu am vazut ca scria zahar pe acolo si chiar m-am mirat ce cauta.....
O sa-ncerc sa ma duc la magazin din nou, zilele astea, sa fac si poza. N-am retinut nici firma.... nu le am cu astea.

#1003 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 30 March 2012 - 08:42 AM

Revin cu o poza luata de pe net. Firma n-o retin, dar stiu ca ambalajul era rosu (ma refer la produsele din magazin) si procentul de fibre varia de la 11% pana la 21%.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-46-13330895020728.jpg

Mai toate erau cu secara (Rye) - fie faina fie tarate. N-am retinut prea multe, eram in fuga si ma interesa doar sa vad daca au sau nu zahar.

#1004 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 30 March 2012 - 08:53 AM

Vezi postareaFoxyy, la 30 March 2012 - 08:42 AM, a spus:

Revin cu o poza luata de pe net. Firma n-o retin, dar stiu ca ambalajul era rosu (ma refer la produsele din magazin) si procentul de fibre varia de la 11% pana la 21%.

Mai toate erau cu secara (Rye) - fie faina fie tarate. N-am retinut prea multe, eram in fuga si ma interesa doar sa vad daca au sau nu zahar.

Inseamna ca sunt de la finn crisp. Unele de la firma asta, cred ca sunt bune, dar nu ai voie sa le combini cu grasimi deloc. Altele au si zahar sau sunt facute gen expandate si atunci iar au IG mare. Depinde ce pachet avea. Exista si posibilitatea, cum ai zis si tu, sa fi tradus gresit ingredientele.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#1005 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 March 2012 - 08:55 PM

Eu am trei feluri de cartoane de-astea in casa, niciuna nu e Finn crisp sa vad ce are, dar am gasit pe site-ul lor ingredientele pentru fiecare tip de produs

Pentru astea cu ambalaj rosu nu vad sa aiba zahar.

http://www.finncrisp...isp-traditional

http://www.finncrisp...-crisp-hi-fibre

Oricum zaharul s-ar pune intr-o cantitate infima in compozitie, cu toate fibrele continute ii scade IG-ul pe total foarte mult si asta il face inofensiv, ca si in ciocolata neagra. Oricum, indiferent de continutul de fibre eu nu le combin niciodata cu proteine (carne, brinza si alte lactate sau oua), singura grasime pe care mi-o ingadui in aceasta combinatie fiind uleiul de masline pe care il pun intr-o compozitie ca pentru bruschete: rosii taiate cubulete, poate si castraveti, usturoi, busuioc si sare de mare. In rest pun pe ele gem fara zahar, salata de vinete, zacusca sau alte chestii din legume cu IG mic, sau le maninc goale ca pe biscuiti... spre oroarea si oripilarea celorlalti :violent1:
Stiu ca in productiile mai recente Monti furnizeaza reteta aia de piine Monti cu enorm de multe tarite adaugate, am facut si eu o data o pizza si era sa-mi vars matele de ingrozitoare ce era, de atunci am decis ca disociez definitiv fainoasele de proteine si grasimi. Daca se respecta mesele inalt glucidice pe care le recomanda Monti de citeva ori pe saptamina, parerea mea e ca poti renunta linistit la trucuri pentru a combina fainoasele cu proteinele.
Daca e si e musai, in unele combinatii folosesc faina de naut (papanasi, pasca etc) sau de migdale (prajituri s.a.) :violent1:

#1006 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 March 2012 - 09:17 PM

Vezi postareaFoxyy, la 30 March 2012 - 08:42 AM, a spus:

Foxyy daca contin zahar, clar NU sunt monti! NU este acelasi lucru ca si ciocolata. Acolo e altceva (monti are si o carte intreaga despre ciocolata, foarte interesanta). Faina integrala de secara are IG mediu, d aia noi adaugam tarate multe, dar nici in cazul asta nu e 100% sigur ca IG ul va fi sub 35. El insusi, monti, abia a reusit sa faca o paine cu IG 34, in laboratorul lui. Dar, se stie, ca fainoasele pot ajuta la stagnat sau la ingrasat, la fel ca si fructele.
Dupa mine, daca contin zahar, clar nu sunt monti, indiferent cu ce le combina.

Carmella proteinele nu sunt acelasi lucru cu grasimile. Daca salata de vinete si zacusca contin ceva grasimi, atunci nu merg cu finn crips, fara fibre/tarate deloc. Decat poate la F2, in F1 in niciun caz. Faina de naut, din testele reale facute de fete, pe celalalt forum, are IG cam maricel, deci in F1 ar trebui folosita mai rar. Toate astea conteaza mult pentru fetele care vor sa slabeasca si tin F1, monti strict.

Brillat-Savarin

#1007 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 March 2012 - 09:43 PM

Vezi postareaM_rules, la 30 March 2012 - 09:17 PM, a spus:

Carmella proteinele nu sunt acelasi lucru cu grasimile. Daca salata de vinete si zacusca contin ceva grasimi, atunci nu merg cu finn crips, fara fibre/tarate deloc. Decat poate la F2, in F1 in niciun caz. Faina de naut, din testele reale facute de fete, pe celalalt forum, are IG cam maricel, deci in F1 ar trebui folosita mai rar. Toate astea conteaza mult pentru fetele care vor sa slabeasca si tin F1, monti strict.

Ma refeream la alea cu fibre multe, 24%, pe care voi le combinati cu proteine si grasimi, deci cu zacusca si salata de vinete cu ulei de masline e mai mult decit OK :violent1:
Faina de naut are IG 35, de ce n-ar merge in F1? Nautul simplu are IG 30, ce l-ar face sa depaseasca 35 macinat? Chiar cred uneori ca se exagereaza in legatura cu foarte multe retineri in ceea ce priveste produse perfect conforme. Ori il credem pe Monti si-l urmam in principiile lui esentiale, ori ne facem alta dieta pe care o numim altfel, ca altfel nu mai e Monti, nu? :violent1:

#1008 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 March 2012 - 09:49 PM

Vezi postareaCarmella, la 30 March 2012 - 09:43 PM, a spus:

Ma refeream la alea cu fibre multe, 24%, pe care voi le combinati cu proteine si grasimi, deci cu zacusca si salata de vinete cu ulei de masline e mai mult decit OK ;)
Faina de naut are IG 35, de ce n-ar merge in F1? Nautul simplu are IG 30, ce l-ar face sa depaseasca 35 macinat? Chiar cred uneori ca se exagereaza in legatura cu foarte multe retineri in ceea ce priveste produse perfect conforme. Ori il credem pe Monti si-l urmam in principiile lui esentiale, ori ne facem alta dieta pe care o numim altfel, ca altfel nu mai e Monti, nu? :D

Alea cu 24% da, merg :)
Cu nautul, este un sfat, mai ales pentru F1. Nimeni nu exagereaza.
Rodica a masurat glicemia sotului ei si era cu mult peste normal. Deci este un caz real, in care faina de naut a provocat o crestere semnifcativa a glicemiei.

LE: pe langa cazul real, de care am scris, mai sunt si astea, zise de MM insusi (deci nu se exagereaza deloc, este o realitate, care o spune si nenea Monti):

"Intrebarea nr. 113:Am vazut in tabelul indicilor glicemici, ca faina de naut figureaza cu un IG 35.
Totusi, am citit pe diverite forumuri ca exista o distinctie intre IG-ul fainii de naut industriale si al fainii de naut produse in casa, adica prima ar avea un IG de 40, in timp ce a doua de 35.
Ati putea sa-mi comunicati punctul dvs de vedere in legatura cu aceasta?
Raspuns: Totul depinde de fapt de finetea particulelor de faina. Anumite fainuri industriale foarte fine ar putea de fapt sa aiba un IG mai mare. Deci este intotdeauna mai bine de a produce singuri faina."

si

"Intrebarea nr. 107: De ce faina de naut are IG mai mare decat nautul? Faina de naut are IG 40, iar nautul are IG 30. Ce se intampla daca macin eu nautul pentru a face faina?
Raspuns:Diferenta de IG este datorata faptului ca faina a fost procesata, totusi daca macini tu insati nautul, faina nu se obtine dintr-un proces de rafinare.
Comentariul spanioalcei:Asa ca putem reveni la Monti-pizza cu branza.!!!De fiecare data cand facem noi insine faina de naut, va avea IG 35 si, astfel, se va putea amesteca cu tot. Daca o cumparam facuta, putem sa-i adaogam alte chestii, cum ar fi rosii, branza o%, crustacee, dar grasimi saturate nu!"

Brillat-Savarin

#1009 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 31 March 2012 - 05:46 PM

Vezi postareaM_rules, la 30 March 2012 - 09:49 PM, a spus:

Alea cu 24% da, merg :floare:

Taman ca wasa crisp'n light de care ziceam io, are 25% fibre.... Am fost in magazin, da' era o tante pe-acolo si mi-a fost peste-ndemana sa scot tilifonu' si sa fac poze..... :floare: E vorba de un ambalaj albastru, dar pe net n-am vazut poza, scria clar 25% fibre pe el.
M-am benoclat cu MARE atentie la ingrediente si zice: lapte praf, zahar, faina de grau....... :occasion14: Plus apa, sare...
Editez ca sa atasez o poza de pe net, unde zice clar zahar la ingrediente; nu zice procentele, dar oricum e alt domeniu pentru mine. :floare:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-46-13332091278257.jpg

#1010 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 March 2012 - 05:52 PM

Foxyy eu am cautat anul trecut la noi wassa conforma in magazine si nu este din cea cu 24% care spun fetele. Boni poate confirma. Finn crisy nu e conform. Te tenteaza monti, sau intrebi sa o corectezi pe colega? G. are rezultate?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1011 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 31 March 2012 - 05:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 March 2012 - 05:52 PM, a spus:

Foxyy eu am cautat anul trecut la noi wassa conforma in magazine si nu este din cea cu 24% care spun fetele. Boni poate confirma. Finn crisy nu e conform. Te tenteaza monti, sau intrebi sa o corectezi pe colega? G. are rezultate?

Nu am de gand sa mai intru in discutii cu don'soara respectiva, ca n-are rost. Dar mi-au picat ochisorii pe ingrediente. Tinand cont de alte discutii inutile purtate cu ea.... mai bine ma dumiresc io (in caz ca mi-o tuna sa halesc si eu mai "cuminte"), dar si pentru fetele de aici. Poate i-o fi cuiva de folos observatia mea.
Si daca la noi nu exista wasa "buna", cu se se inlocuieste? :scratch:

#1012 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 05:58 PM

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 05:55 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 31 March 2012 - 05:52 PM, a spus:

Nu am de gand sa mai intru in discutii cu don'soara respectiva, ca n-are rost. Dar mi-au picat ochisorii pe ingrediente. Tinand cont de alte discutii inutile purtate cu ea.... mai bine ma dumiresc io (in caz ca mi-o tuna sa halesc si eu mai "cuminte"), dar si pentru fetele de aici. Poate i-o fi cuiva de folos observatia mea.

cu wassa facuta in casa, conform, are Boni reteta (parca e pusa aici), sau cu nimic. Nu e musai sa mananci wassa sau paine la monti.

#1013 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 06:41 PM

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 05:46 PM, a spus:

Taman ca wasa crisp'n light de care ziceam io, are 25% fibre.... Am fost in magazin, da' era o tante pe-acolo si mi-a fost peste-ndemana sa scot tilifonu' si sa fac poze..... :( E vorba de un ambalaj albastru, dar pe net n-am vazut poza, scria clar 25% fibre pe el.
M-am benoclat cu MARE atentie la ingrediente si zice: lapte praf, zahar, faina de grau....... :scratch: Plus apa, sare...
Editez ca sa atasez o poza de pe net, unde zice clar zahar la ingrediente; nu zice procentele, dar oricum e alt domeniu pentru mine. :scratch:

Ohh astea sigur nu sunt monti cu ingredientele astea si am eu o banuiala ca sunt d alea expandate, deci cu IG mare.

Cea de care ziceam noi (nu stiu daca se mai gaseste sau nu in Ro) e asta:
http://artaculinara....dpost__p__90847

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 05:55 PM, a spus:

Varianta 1- faci in casa wasa, cum a spus si Daniella
Varianta 2- de la kaufland, se gaseste wasa care se numeste burger, e asta , de aici (doar asta e buna si merge cu grasimi):
http://artaculinara....dpost__p__90834
Varianta 3 - numai pentru mese glucidice (fara grasimi), se gaseste paine gen pumpernickel, care contine doar faina integrala de secara, apa si sare.

Brillat-Savarin

#1014 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 31 March 2012 - 06:50 PM

Vezi postareaM_rules, la 31 March 2012 - 06:41 PM, a spus:

Ohh astea sigur nu sunt monti cu ingredientele astea si am eu o banuiala ca sunt d alea expandate, deci cu IG mare.

Cea de care ziceam noi (nu stiu daca se mai gaseste sau nu in Ro) e asta:
http://artaculinara....dpost__p__90847

Varianta 1- faci in casa wasa, cum a spus si Daniella
Varianta 2- de la kaufland, se gaseste wasa care se numeste burger, e asta , de aici (doar asta e buna si merge cu grasimi):
http://artaculinara....dpost__p__90834
Varianta 3 - numai pentru mese glucidice (fara grasimi), se gaseste paine gen pumpernickel, care contine doar faina integrala de secara, apa si sare.

Multumesc pentru informatii! :scratch:
Incepeti sa ma puneti pe ganduri, bag seama... De fapt, io singurica m-am bagat in asta, cu intrebarile mele. :scratch: Ia sa mai cercetez "domeniul", sa vad ce wasa se gaseste pe piata.

#1015 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 06:53 PM

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 06:50 PM, a spus:

Incepeti sa ma puneti pe ganduri, bag seama... De fapt, io singurica m-am bagat in asta, cu intrebarile mele. :scratch: Ia sa mai cercetez "domeniul", sa vad ce wasa se gaseste pe piata.

Cu placere.
Burger, gasesti la kaufland sigur, dar ai grija sa cumperi d asta, nu alt fel, ca au mai multe feluri.
Cea gen pumpernickel, cred ca se gaseste in majoritatea supermarketurilor

Brillat-Savarin

#1016 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 31 March 2012 - 07:08 PM

Vezi postareaM_rules, la 31 March 2012 - 06:53 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 06:50 PM, a spus:

Cu placere.
Burger, gasesti la kaufland sigur, dar ai grija sa cumperi d asta, nu alt fel, ca au mai multe feluri.
Cea gen pumpernickel, cred ca se gaseste in majoritatea supermarketurilor

:scratch: Daca mai am nedumeriri, aici vin! O sa caut prin magazine saptamana viitoare, sper sa ajung si pe la un Kaufland (ca n-am in apropiere) si sa vad ce au acolo.

#1017 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 09:01 PM

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 07:08 PM, a spus:

:thumleft: Daca mai am nedumeriri, aici vin! O sa caut prin magazine saptamana viitoare, sper sa ajung si pe la un Kaufland (ca n-am in apropiere) si sa vad ce au acolo.

tu ma lasi curioasa :snorting: ? te intentionezi sa te apuci de monti? de cand?

#1018 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 31 March 2012 - 11:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 March 2012 - 09:01 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 07:08 PM, a spus:

:snorting: Daca mai am nedumeriri, aici vin! O sa caut prin magazine saptamana viitoare, sper sa ajung si pe la un Kaufland (ca n-am in apropiere) si sa vad ce au acolo.

tu ma lasi curioasa :tongue3: ? te intentionezi sa te apuci de monti? de cand?

Momentan, am doar niste curiozitati. Nu intentii mai..... serioase, sa zicem. Da' poate n-ar strica sa mai renuntam la zahar, faina alba si alte minunatii.
Am inceput sa ma uit un pic pe cartulii (le-am cumparat mai demult, da' n-au ajuns sa fie puse in practica pana acu'.... :thumleft:), mai caut pe net informatii noi (updatate) si incerc sa ma prind ce si cum.
Momentan, am dat peste niste informatii contradictorii legate de legumele fierte (morcovi, pastarnac) - cica ar fi totusi acceptate, desi au indicele glicemic mare, dar au zahar putin - au un raspuns / indice insulinic mic (cel putin io asa am inteles). E corect sau nu? Se accepta morcovii fierti (de exemplu in supe / ciorbe)?
La fel si la lactatele / branzeturile degresate. Cele normale, au indicele glicemic mare, dar cica s-ar putea consuma, tot datorita acestui raspuns insulinic mic. Cele degresate oricum nu sunt prea sanatoase, asta o stiam de ceva vreme.

#1019 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 March 2012 - 11:45 PM

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 11:13 PM, a spus:

Momentan, am doar niste curiozitati. Nu intentii mai..... serioase, sa zicem. Da' poate n-ar strica sa mai renuntam la zahar, faina alba si alte minunatii.
Am inceput sa ma uit un pic pe cartulii (le-am cumparat mai demult, da' n-au ajuns sa fie puse in practica pana acu'.... :thumleft:), mai caut pe net informatii noi (updatate) si incerc sa ma prind ce si cum.
Momentan, am dat peste niste informatii contradictorii legate de legumele fierte (morcovi, pastarnac) - cica ar fi totusi acceptate, desi au indicele glicemic mare, dar au zahar putin - au un raspuns / indice insulinic mic (cel putin io asa am inteles). E corect sau nu? Se accepta morcovii fierti (de exemplu in supe / ciorbe)?
La fel si la lactatele / branzeturile degresate. Cele normale, au indicele glicemic mare, dar cica s-ar putea consuma, tot datorita acestui raspuns insulinic mic. Cele degresate oricum nu sunt prea sanatoase, asta o stiam de ceva vreme.

In F1: radacinoase nu; in F2 da.
Lactatele normale sunt ok, la mese lipidice; cele degresate, cum stii deja nu sunt dpdv al sanatatii. :snorting:

Brillat-Savarin

#1020 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 31 March 2012 - 11:48 PM

Vezi postareaM_rules, la 31 March 2012 - 11:45 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 31 March 2012 - 11:13 PM, a spus:

In F1: radacinoase nu; in F2 da.
Lactatele normale sunt ok, la mese lipidice; cele degresate, cum stii deja nu sunt dpdv al sanatatii. :tongue3:

Am inteles Multumesc! :snorting:

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic