Unde gasesc variante de blat si ce inseamna faina monti?
Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
				
						#141
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 02:37 PM
Unde gasesc variante de blat si ce inseamna faina monti?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
				
						#142
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 02:44 PM
[quote name='boni' date='19 May 2011 - 02:13 PM' timestamp='1305807235' post='89600']
Gabi, ce ne-am mai pus pe scris! numa' putin ne-a zgandarit Daniella.
[/quote]
Asa e
Am vazut eu ca nu prea va inghesuiti la topicul asta, ca voi aveti state vechi si nu mai aveti intrebari ... , dar trebuie sa intram si noi in randul vostru deci pregatiti-va sa scriem alte posturi peste posturi si topicuri ca si atunci cand v-ati apucat voi ... . Vreti, nu vreti eu o sa va bat la cap, iertare
deci am voie morcov si sfecla cruda??? si telina si pastarnac? asta e o veste grozava!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
				
						#143
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 02:46 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
				
						#144
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 02:57 PM
Daniella, la 19 May 2011 - 02:46 PM, a spus: 
Nu ti as recomanda, poate doar cand ajungi sa stagnezi, dar trebuie dieta curata monti si eventual si sport. unele n au efect fara sport. Cunosc pe cineva care a incercat ceva termogenic (mai avea de dat jos foarte putin) si a avut palpitatii de la el, dar alea au toate cofeina multa
La lipotropice (alea sunt mai ok) eu iau mereu lecitina (arde grasimile, scade colesterolul, ajuta memoria), nu te astepta la minuni. CLA (aci linoleic conjugat) e bun, dar e cam scump si la fel, doar ajuta, nu slabesti doar de la el, trebuie luat cateva luni bune si efectul se simte dupa cateva luni, dar din nou daca alimentatia nu e buna si curata, degeaba il ei. Suplimentele ar trebui sa completeze alimentatia si primul scop ar trebui sa fie sanatatea, apoi slabitul. Mai bine investeste si ia un multi (vitamine cu mineral, din magazine sport sau de pe suplimente punct ro, la farmacii sunt slabe si scumpe) si ulei de peste (omega 3), vitamina D si lecitina si investeste si in mancare buna monti
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin
   
				
						#145
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 03:14 PM
M_rules, la 19 May 2011 - 12:54 PM, a spus: 
Salata de vinete, daca pune ulei eu o consider de F2 cu paine monti integrala. Uleiul de masline merge foarte putin cu paste integrale reci.
Daniella, la 19 May 2011 - 12:27 PM, a spus: 
cum faci sa stii ca o paine din comert este monti?
cum este o ciorba/supa monti? genul: apa, legume (fara radacinoase si cartof) carne, verdeturi, bors, smantana?
E monti daca nu are ingrediente interzise. Daca contine 50% tarate si 50% faina integrala e buna si cu grasimi. Din comert poti cumpara, daca gasesti wasa 24% sau wasa burger (de la kaufland) 21% fibre, astea 2 merg combinate cu grasimi.
Supe poti face: supa de linte, de rosii, de avocado, de legume etc... poti pune mazare, fasole verde etc.. ai multe variante.
Teoretic (si practic) mezelurile au zahar si alte porcarii, dar din practica lunga pe care o am, am concluzionat ca e cel mai nevinovat produs pe care poate pune gura o persoana infometata aflata la regim si care nu are de unde se alimenta mai "in conformitate" cu aceste pricipii. De cele mai multe ori daca trece pe linga o patiserie si adulmeca un miros de placinta calda, cu siguranta o sa zica "hai, doar o placinta si gata"
Si, in plus, si Monti raspunde la una dintre intrebari asa:
"Intrebarea nr. 41: Zaharul adaugat in anumite preparate de carne sau conserve cum ar fi carnea tocata,carnati, are vreun impact asupra indicelui glicemic al alimentului?
R:Un anumit numar de alimente (carne,mezeluri,conserve) pot eventual contine zahar. Dar in afara de exceptii (dulceturi) acest continut este foarte mic (1 la 3%). De aceea putem sa-l consideram neglijabil, cu conditia totusi ca aceste produse "industriale" sa nu constituie baza alegerii alimentelor."
Ciorbe sint nenumarate, si foarte multe pot fi adaptate. Ciorba de burta fara radacinoase (iese excelenta si doar cu ceapa) cu smintina si ou, ciorba de afumatura cu salata sau stevie sau loboda(cu ceapa, ardei, rosii, dovlecei), cu bors, dreasa cu ou si smintina = Monti 100%. Supa de rosii, supa de linte, ciorba de fasole, ciorba de porc, de pui, de vacuta etc, fara radacinoase, fara cartofi, doar cu ceapa, ardei, varza, mazare, rosii. Ciorba de afumaturi la care am pus reteta (soleanca), este, de asemenea, Monti.
Piinea din 50% faina integrala cu 50% tarite poate fi mincata si in faza 1 cu salata de vinete cu ulei de masline.
Salata de vinete cu ulei (de orice fel) poate fi mincata oricind la mesele proteinice, sau goala, sau pe felii de rosii, ardei, castraveti, frunze de salata sau pe felii de cascaval etc
Eu doar pastele le maninc integrale de cumparat, piinea mi-o fac singura sau cumpar de la acest magazin gata facuta, si stiu ca e Monti pentru ca (1) am intrebat si mi-au spus ce contine si (2) pentru ca e mult mai neagra si mai virtoasa si mai taritzoasa decit chiar cea pe care o fac eu in casa
Am editat sa corectez niste greseli din citat (l-am luat cu copy/paste de pe blogul doi4montignac...)
				
						#146
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 03:16 PM
Daniella, la 19 May 2011 - 02:37 PM, a spus: 
faina monti este orice amestec de "fainuri" cu IG-ul rezultant <=35.
faina integrala grau IG=40
faina integrala secara IG=45
ca sa scazi IG-urile astea trebuie sa adaugi fibre (tarate, pudra de migdale/alune/caju etc.). din calcule si socoteli ar fi nevoie de un procent 50% faina integrala 50% fibre. aici ar fi ceva discutii daca raportul sa fie volumetric sau cantitativ. de siguranta mergi pe cantitativ.
uite o reteta de pizza monti, cu blat corespunzator, aici: http://artaculinara....ontignac-pizza/
				
						#147
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 03:21 PM
pai nu vroiam sa renunt la monti pt lipotropice, termogenice, ma gandeam daca sunt bune ca accelerator impreuna cu dieta
din alea de dau palpitatii si contin cofeina nu vreau ca am mai incercat si eu si dupa ce le termini iei la loc, plus stare naspa
acum mi-am luat un complex de B, dupa ce le termin pe astea mai vad ... oricum nu pot lua ceva ce dauneaza in timpul alaptatului (cofeina sau alte scamatorii)
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
				
						#148
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 03:23 PM
Carmella, la 19 May 2011 - 03:14 PM, a spus: 
Teoretic (si practic) mezelurile au zahar si alte porcarii, dar din practica lunga pe care o am, am concluzionat ca e cel mai nevinovat produs pe care poate pune gura o persoana infometata aflata la regim si care nu are de unde se alimenta mai "in conformitate" cu aceste pricipii. De cele mai multe ori daca trece pe linga o patiserie si adulmeca un miros de placinta calda, cu siguranta o sa zica "hai, doar o placinta si gata"
Si, in plus, si Monti raspunde la una dintre intrebari asa:
Intrebarea nr. 41:Zaharul adaogat in anumite preparate de carne sau conserve cum ar fi carnea tocata,carnati, are vreun impact asupra indicelui glicemic al alimentului?
R:Un anumit numar de alimente (carne,mezeluri,conseve) pot eventual contine zahar. Dar in afara de exceptii (dulceturi) acest continut este foarte mic (1 la 3%). De aceea putem sa-l consideram neglijabil, cu conditia totusi ca aceste produse "industriale" sa nu constituie baza alegerii alimentelor.
Eu raman la parerea ca mezelurile nu sunt monti si dpdv al sanatatii nu sunt bune deloc. Exista varianta branza, cascaval, un kefir, un iaurt, o friptura sau pui gata gatit de mancat pe fuga, cum ziceai tu, sunt mai bune decat mezelurile. Dar mezelurile le as trece tot la abateri rare. Oricum Daniella e la inceput, la F1, nu ca noi la un F2 sau F1 combinat cu F2. Ea are nevoie sa tina foarte strict, mai ales la inceput, 3 luni sa aiba timp pancreasul sa isi revina si sa functioneze corect. Desigur, asta este parerea mea.
Daniella, apropo ca zicea si Boni ca nu iti mai raspunde, asa ar trebui si eu sa fac
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin
   
				
						#149
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 03:30 PM
M_rules, la 19 May 2011 - 03:23 PM, a spus: 
Sigur ca e de dorit sa fie foarte stricta, eu am zis ca variante de maxima urgenta in conditii vitrege. Am patit-o de multe ori sa ma aflu intr-un cadru care nu permitea decit accesul la un platou cu pateuri si alte foietaje, biscuiti cu crema si fursecuri (cele mai utilizate chestii de protocol la diverse evenimente) si atunci singura solutie era sa dau o fuga la alimentara de peste drum sa-mi iau ceva...
				
						#150
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 04:03 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
				
						#151
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 04:05 PM
si eu sunt de acord in ceea ce priveste mezelurile romanesti: e teribil daca citesti ingredientele pe un calup din ala mare de sunca presata.
uneori insa si eu am o pofta... si calc cateodata in strachini cu mezelurile, cand si cand ...
eu vreau sa o intreb pe Sorina daca prosciuto crudo si cotto sunt ok? sau alte mezeluri italienesti
Sorinaaaa
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
				
						#152
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 04:57 PM
eu inainte de sarcina stateam mereu mereu numai cu burta retractata (mai rar cand sedeam), acum nu mai pot si am si pierdut obiceiul
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
				
						#154
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 May 2011 - 05:52 PM
am eu oare sanse cum mananc asa de mult (deocmdt fara dulciuri deloc) sa slabesc 12 kg pn la sf anului?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
				
						#155
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 20 May 2011 - 07:48 AM
Daniella, la 19 May 2011 - 05:52 PM, a spus: 
am eu oare sanse cum mananc asa de mult (deocmdt fara dulciuri deloc) sa slabesc 12 kg pn la sf anului?
nu mai stiu pe unde am spus si pe unde nu
am inceput monti acum 6 ani, dupa ce am nascut-o pe Maia mea. am avut atunci rezultate bune. am plecat de la 58 kg, in sarcina am acumulat 18kg si dupa 9 luni (cand am terminat de alaptat) intram iar in blugii de dinainte dar nu stiu la cate kg am ajuns. nu am cantar acasa, nici nu vreau sa-mi cumpar. toate "masuratorile" din timpul sarcinii le-am facut la cabinetul medical. eu acasa ma "masor" in haine. am niste blugi etalon care imi spun totdeauna ce si cum. in astia 6 ani nu am tinut tot timpul monti din lipsa de timp, chef, bani, mai ales in perioadele de post. se poate tine monti si in post dar cere mai mult timp pentru gatit.
nu stiu daca reusesti sa dai jos 12 kg in 7 luni. teoretic se poate. dar asta inseamna disciplina. si mai este ceva: nu trebuie sa fie o obsesie ci o dorinta. trebuie sa fie firesc, sa mananci "normal", fara sa simti frustrari ca nu ai voie aia sau ailalta. toate astea se educa. nici nu stii ce poate sa faca autosugestia. sau poate stii
EDIT: ca am uitat sa zic inainte. eu am mers la munca dupa 6 luni dar lucram doar 4 ore pe zi (inca alaptam) asa ca am avut timp suficient in acea perioada sa gatesc si sa-mi adaptez la monti tot ce pofteam.
				
						#156
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 21 May 2011 - 07:30 AM
Adriana, la 19 May 2011 - 07:43 AM, a spus: 
sint interzise si spre vinzare si ca fabricare
le place f mult brinza lor ca un calup de sapun si in genere nu au nici o notiune despre ce inseamna o brinza buna, sanatoasa
toata brinza lor are amidon f mult in ea
noi de pilda cumparam doar de import la preturi desgur exorbitante
				
						#157
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 21 May 2011 - 07:36 AM
PERMISE au BA?
1) paste de quinoa
2) faina quinoa organica
3) amestec de orez salbatic si brown
4) caise
5) cirese
6) piersici
7) sushi?
in faza de slabire se poate aseza o brinza feta sau de vaci linga o pulpa de pui? sau linga carne bagam doar legume?
Meniul jumatatii mele semnificative a fost azi: cafea cu lapte de asta lesinat, sushi, piept de pui la plita si seara cirese.
pe miine intentionez sa gatesc eu niste ardei umpluti desigur fara faina, cu carnita de vita degresata si quinoa dar nu sint convinsa ca e permisa combinatia asta
si piftelute la cuptor cu dovlecei si vita degresata sa aiba o variatie si multe pastai verzi doar date intr-un foc si drese cu vinegreta de mustar si ulei de masline.
de unde iau cartea sa o citim si noi? o aveam pe undeva dar am ratacit-o...
				
						#159
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 21 May 2011 - 07:24 PM
Lizura, la 21 May 2011 - 07:30 AM, a spus: 
le place f mult brinza lor ca un calup de sapun si in genere nu au nici o notiune despre ce inseamna o brinza buna, sanatoasa
toata brinza lor are amidon f mult in ea
noi de pilda cumparam doar de import la preturi desgur exorbitante
pacat
				
						#160
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 23 May 2011 - 04:00 PM
Lizura, la 21 May 2011 - 07:36 AM, a spus: 
PERMISE au BA?
1) paste de quinoa
2) faina quinoa organica
3) amestec de orez salbatic si brown
4) caise
5) cirese
6) piersici
7) sushi?
in faza de slabire se poate aseza o brinza feta sau de vaci linga o pulpa de pui? sau linga carne bagam doar legume?
Meniul jumatatii mele semnificative a fost azi: cafea cu lapte de asta lesinat, sushi, piept de pui la plita si seara cirese.
pe miine intentionez sa gatesc eu niste ardei umpluti desigur fara faina, cu carnita de vita degresata si quinoa dar nu sint convinsa ca e permisa combinatia asta
si piftelute la cuptor cu dovlecei si vita degresata sa aiba o variatie si multe pastai verzi doar date intr-un foc si drese cu vinegreta de mustar si ulei de masline.
de unde iau cartea sa o citim si noi? o aveam pe undeva dar am ratacit-o...
Lizura, nu e permisa in F1 branza de vaci (Decat 0 % si perfect scursa de zer). Se poate asocia branza fermentata (Fara zer, genul camembert, telemea, burduf etc) cu carne si legume (IG<35) deodata.
Nu are importanta organic sau nu orez, paste si nici alte cereale (nu sunt prea sigura daca quinoa face parte din categ cereale) nu se amesteca cu lipide, deci nu, nu ai voie in faza 1.
Fetele ma pot corecta, eu sunt cu cartea aproape la sfarsit, mai am cateva pagini. Trebuie sa citim cartea, altfel fetele au spus ca nu ne mai raspund, ca-si pierd vremea cu noi
- nu e voie fasole uscata, mazare, naut (in faza 1) Eu am mancat in 2 zile, deci am gresit
- nu e voie bauturi alcoolice deloc in F1
- cantitatile nu conteaza (dar ar trebui sa ramana portii normale ca si inainte - nu se reduc, dar nici nu se maresc)
- nu e voie orez (nu sushi, nu ardei umpluti decat fara orez)
Sa ma corecteze fetele daca gresesc.
Boni, merci de raspuns, deci te mentii pe pozitii, cum erai si inainte de a ramane insarcinata! Asa da!
Sa stii ca si pe mine ma incape o singura per de blugi dinainte de sarcina, dar care suporta variatii de vreo 10-15 kg, deoarece sunt cu talie hiperjoasa ...asa ca burta abia incepe unde se termina ei.
Si eu tot pe haine vad, ca am pierdut obiceiul cantaririi, care pt mine era f bun. Daca inainte de a ramane insarcinata tot timpul eu ma cantaream zilnic (poate si de 2 ori pe zi si luam imediat masuri de restrictionare cand vedeam ca acul nu sta la punctul dorit), imediat ce am ramas insarcinata am refuzat sa o mai fac... dupa atatia ani de restrictii mi-am spus: sunt insarcinata am voie sa ma ingras! Si de atunci nu mai am curaj sa ma mai cantaresc, nu-mi place deloc ce vad, dar deocamdata stiu ca nu am avut vointa si dorinta. Asa ca trebuie sa scot si cantarul la folosinta!
Acum sunt doar la antrenament, si pe 20 iunie ma apuc de un Monti dintre cele mai serioase.
Am cumparat ciocolata dark cu peste 70% cacao. Am citit ingredientele si are zahar (unt, LP etc). Este totusi ok? sau trebuie sa o gasesc cu indulcitori? De unde se cumpara fructoza si ce alti indulcitori permisi mai sunt? Sunt sanatosi (sa nu fie ca si zaharina si ceilalti care contin ciclamat sa dam din rau in mai rau ... ) ? Ce fac daca nu ma pot opri dupa un patratel - doua. Eu obisnuiam sa nu ma las pana nu terminam intreaga tableta
Nu poti avea nici un control asupra ingredientelor daca mananci in oras. Am identificat vegeta pe peste in we!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!

 Ajutor
			
		









