Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#381 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 May 2011 - 02:07 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 May 2011 - 12:29 PM, a spus:

poate anul asta ajungem si te-oi ruga de o intermediere. retin ideea oricum. vine aproape de Mamaia?

E in zona Capitol, la aproximativ 5 minute de mers cu masina cind nu e aglomerat.
Daca te hotarasti, cu mare placere intermediez :) Au si sala de conferinte, pentru cei interesati. Si o librarie cu sala de lectura, de fapt asa am aflat de ei, ca fecior-miu isi facea veacul pe acolo cu altii de virsta lui si imi tot venea acasa cu sorici si nu stiam de unde. Faceau diverse actiuni voluntare si erau recompensati in natura :)

#382 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 May 2011 - 03:56 PM

merci :)
pai cred ca esti mandra ce preocupari are ficiorul! Like :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#383 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 01 June 2011 - 03:08 PM

Sa ne mutam aici ca deja sunt off topic discutiile de la ingrediente :wacko:)

Vezi postareaDaniella, la 01 June 2011 - 02:59 PM, a spus:

multumesc amandorura :violent1: . Am priceput! Iar nu-ti zic, nu-ti zic m-a ajutat sa gandesc si singurica ...

Acum pentru absolut orice caut IG (Dar nu le gasesc chiar pe toate, de ex am cautat mascarpone si nu am gasit), apoi regula simpla:
IG pana in 35 -> ok cu grasimi
IG intre 35-50 -> NU cu grasimi

Intrebarea nr.12: Nu inteleg de ce nu sunt incluse toate alimentele in tabelul indicilor glicemici (cum ar fi carnea) nici de ce anumite alimente au IG egal cu zero
R: IG - ul masoara ridicarea glicemiei (zahar in singe) dupa consumul unui aliment continand zahar sau amidon, adica a unei glucide. Deci, numai alimentele din familia glucidelor au un index glicemic. Carnea, mezelurile,pasarile,uleiul , care nu sunt glucide, au IG egal cu zero.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#384 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2011 - 03:57 PM

da, merci :violent1: , retinusem acest aspect, doar ca ma gandeam ca mascarponele e asa de gras (pana la 80% grasime)... ca poate e vreo restrictie la el

#385 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2011 - 04:18 PM

am fost pe la topicul lui any de papardelle cu porcini! desi mi sa umplut gura, nu am mai avut curajul sa ma entuziasmez :violent1: Stau cuminte la salata mea verde de fiecare zi cu rosii, friputura, seminte de in si emmentaler - azi. Dimineata fresh de 2 porto si apoi 2 ochiuri.
Acum plec la intalnire cu prietenele de ziua copiilor ... mare ATENTIE Daniella sa nu te intorci ranita! :wacko:

#386 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2011 - 04:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 June 2011 - 04:18 PM, a spus:

am fost pe la topicul lui any de papardelle cu porcini! desi mi sa umplut gura, nu am mai avut curajul sa ma entuziasmez :violent1: Stau cuminte la salata mea verde de fiecare zi cu rosii, friputura, seminte de in si emmentaler - azi. Dimineata fresh de 2 porto si apoi 2 ochiuri.
Acum plec la intalnire cu prietenele de ziua copiilor ... mare ATENTIE Daniella sa nu te intorci ranita! :wacko:

Banuiesc ca ai distanta de macar o ora intre fresh si oua, nu?

Brillat-Savarin

#387 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2011 - 04:26 PM

Vezi postareaM_rules, la 01 June 2011 - 04:21 PM, a spus:

auoleu: 30 min freshul primul

#388 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2011 - 04:29 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 June 2011 - 04:26 PM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 01 June 2011 - 04:21 PM, a spus:

auoleu: 30 min freshul primul

Cauta in carte si citeste cat trebuie sa lasi intre mese si fructe etc... Freshul are peste 35 si ouale au grasimi, deci distanta trebuie sa fie ceva mai mare. Daca aveai numai sub 35 ca IG sau mancai portocalele asa ca fructe era indeajuns sa astepti numai 20 minute.

Brillat-Savarin

#389 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2011 - 09:22 PM

multumesc :wacko: nu stiam ca daca e fresh, trebuie 1 ora. scrie doar la fructe, scrie si ca fresul are peste 35, dar nu stiam ca in acest caz trebuie mai mult de 30 min. Multumesc mult pt indrumari! :violent1:

#390 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 02 June 2011 - 09:02 AM

Eu azi:
Gustare de dimineata: 2 piersici mici si fara gust. Am cumparat o caserola si trag de ele sa le termin
Mic dejun (impropriu zis): O felie de Pumpernickel
Pranz: dovlecel taiat cubulete, redus in putin ulei cu zeama de lamaie si usturoi + 2 felii piept de curcan la cuptor
Gustare: o piersica, poate prinde ceva gust pana atunci :floare:
Cina: O omleta cu ciuperci si salata

Am o intrebare pentru senioare. Nu stiu cand sa mananc ciocolata, cea permisa bineinteles. Desi nu ma omor dupa dulciuri, mai am uneori dorinta de ceva dulceag. Iar ciocolata cu 70-80% cacao imi place foarte mult. Am gasit cu aroma de portocale si cu scortisoara.

O zi frumoasa va doaresc, poate sa fie ceva soare la voi...aici parca vine toamna, 12 grade si vant...

#391 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 June 2011 - 09:45 AM

Vezi postareaArmina, la 02 June 2011 - 09:02 AM, a spus:

Eu azi:
Gustare de dimineata: 2 piersici mici si fara gust. Am cumparat o caserola si trag de ele sa le termin
Pranz: dovlecel taiat cubulete, redus in putin ulei cu zeama de lamaie si usturoi + 2 felii piept de curcan la cuptor

Am o intrebare pentru senioare. Nu stiu cand sa mananc ciocolata, cea permisa bineinteles. Desi nu ma omor dupa dulciuri, mai am uneori dorinta de ceva dulceag. Iar ciocolata cu 70-80% cacao imi place foarte mult. Am gasit cu aroma de portocale si cu scortisoara.

O zi frumoasa va doaresc, poate sa fie ceva soare la voi...aici parca vine toamna, 12 grade si vant...

Bun meniul :) merg si cateva oleaginoase sa ai si ceva grasimi bune.

Dupa masa 1-2 patratele merg foarte bine, la mese cu lipide. Unde ai gasit cu scortisoara?cum se numeste (nu mi au scapat multe la gustat :floare: ) mie imi place cea de la albert 72% cu coaja de portocale, e foarte buna.

Brillat-Savarin

#392 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 June 2011 - 10:00 AM

Vezi postareaM_rules, la 02 June 2011 - 09:45 AM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 02 June 2011 - 09:02 AM, a spus:

Eu azi:

Bun meniul :) merg si cateva oleaginoase sa ai si ceva grasimi bune.

Dupa masa 1-2 patratele merg foarte bine, la mese cu lipide. Unde ai gasit cu scortisoara?cum se numeste (nu mi au scapat multe la gustat :floare: ) mie imi place cea de la albert 72% cu coaja de portocale, e foarte buna.

Cu scortisoara am gasit la Kaufland. E una nemteasca, cu invelis dominant galben si scrie in partea de sus Franconia. Ii fac o poza azi cand ajung acasa. Eu am luat de la Lidl cu 81% cacao, sunt niste ciocolate gen baston, doar un rand de patratele, 3 la pachet. Mie mi-a placut si aia.

Mi s-au terminat migdalele.Si Nuci parca doar in Albert sau Tesco am vazut. Ca mi-as fi facut o salata de frunze combinate cu branzica si nuci la cina :)

#393 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 June 2011 - 10:07 AM

Vezi postareaArmina, la 02 June 2011 - 10:00 AM, a spus:

Cu scortisoara am gasit la Kaufland. E una nemteasca, cu invelis dominant galben si scrie in partea de sus Franconia. Ii fac o poza azi cand ajung acasa. Eu am luat de la Lidl cu 81% cacao, sunt niste ciocolate gen baston, doar un rand de patratele, 3 la pachet. Mie mi-a placut si aia.

Mi s-au terminat migdalele.Si Nuci parca doar in Albert sau Tesco am vazut. Ca mi-as fi facut o salata de frunze combinate cu branzica si nuci la cina :floare:

Hmm cred ca o stiu, e cu fructoza. Dar nu mai stiu daca am mancat sau nu.
La Lidl sa ti cumperi neaparat cea de 72% cu zmeura. Aia e preferata mea, are bucatele de zmeura si e putin acrisoara, e cea mai buna.

Migdale bune, nuci pecan si alune de padure gasesti la Billa, cauta la raionul de produse Bio. La fel au alune de padure bio, cele mai bune si alte oleaginoase la Interspar.

Sa pui poza la produse conforme cu ciocolata :floare:

Brillat-Savarin

#394 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 June 2011 - 11:05 AM

Vezi postareaM_rules, la 02 June 2011 - 10:07 AM, a spus:

Hmm cred ca o stiu, e cu fructoza. Dar nu mai stiu daca am mancat sau nu.
La Lidl sa ti cumperi neaparat cea de 72% cu zmeura. Aia e preferata mea, are bucatele de zmeura si e putin acrisoara, e cea mai buna.

Migdale bune, nuci pecan si alune de padure gasesti la Billa, cauta la raionul de produse Bio. La fel au alune de padure bio, cele mai bune si alte oleaginoase la Interspar.

Sa pui poza la produse conforme cu ciocolata :floare:

Ii fac poza azi cand ajung acasa si o postez.

Oleaginoasele mi s-au terminat, nu am avut prea multe ce-i drept. Imi place foarte mult Caju dar am observat ca imi dau o durere de stomac de ma urc pe pereti, foarte ciudat...asa ca le-am eliminat complet. Raman la migdale, nuci normale si pecan si alune de padure, seminte de floarea soarelui. Eu le presar peste salata de obicei.

#395 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 June 2011 - 11:14 AM

Vezi postareaArmina, la 02 June 2011 - 11:05 AM, a spus:

Ii fac poza azi cand ajung acasa si o postez.

Oleaginoasele mi s-au terminat, nu am avut prea multe ce-i drept. Imi place foarte mult Caju dar am observat ca imi dau o durere de stomac de ma urc pe pereti, foarte ciudat...asa ca le-am eliminat complet. Raman la migdale, nuci normale si pecan si alune de padure, seminte de floarea soarelui. Eu le presar peste salata de obicei.

Semintele de floarea soarelui trebuie cat mai rar sau scoase din alimentatie. Au exces de omega 6 si ajuta la inflamatii. Noi avem nevoie de omega 3, anti inflamator care se gaseste in peste, avocado etc (cea din peste e cea mai buna). E scris mai mult la primul post despre asta.

Brillat-Savarin

#396 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2011 - 11:44 AM

M-rules, deci gustarea cu fructe se poate face de 2 ori pe zi? si la mijlocul diminetii si al dupa-amiezii? Eventual fructele se pot combina cu citeva migdale, nuci, alunde de padure.
Arahidele sunt interzise?

#397 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 June 2011 - 11:57 AM

Vezi postareaAdriana, la 02 June 2011 - 11:44 AM, a spus:

M-rules, deci gustarea cu fructe se poate face de 2 ori pe zi? si la mijlocul diminetii si al dupa-amiezii? Eventual fructele se pot combina cu citeva migdale, nuci, alunde de padure.
Arahidele sunt interzise?

Fructele e bine sa fie 1-2 pe zi, de preferat dimineata, pe stomacul gol. Fructele in exces pot ingrasa sau ajuta la stagnat. De asemenea fructele dupa masa ingreuneaza digestia. Doar fructele de padure sunt mai bune.
Se pot combina fructele cu oleaginoase, dar mesele apropiate sa fie lipidice. Daca sunt glucidice (cu alimente cu IG intre 35-50) trebuie pauza mai mare intre mese si gustari (nu mai stiu excat cat, scrie in carte).
Arahidele sunt la fel ca semintele de floarea soarelui, au exces de omega 6. La arahide mai e si problema ca pot contine o toxina. Parca am pus link in primul post de alune. Daca nu spune mi si caut link unde explicat frumos (eu explic mai pe scurt. :floare:)

Brillat-Savarin

#398 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 02 June 2011 - 12:03 PM

Am inteles, in mesajele mai dinainte mi se parea ca vorbeati doar de alune si abia acum am vazut distinctia intre ele, nu intelegeam care dintre ele sunt bune si care nu.
Am intrebat de fructe pentru ca am vazut ca Armina le-a mincat de 2 ori pe zi si n-ai certat-o :floare:
La programul meu mi-ar place sa pot minca fructele la jumatatea diminetii asa cum fac acum, dimineata n-am timp sa maninc fructe si dupa juma de ora sa maninc micul dejun decit doar daca l-as minca la serviciu ceea ce nu prea imi place. Plus ca marea problema la serviciu e foamea nervoasa cauzata de niste probleme sau mai bine zis de prezenta unor persoane :floare: De aceea intrebam daca se puteau rontai 2 migdale.

#399 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 June 2011 - 01:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 June 2011 - 12:03 PM, a spus:

Am inteles, in mesajele mai dinainte mi se parea ca vorbeati doar de alune si abia acum am vazut distinctia intre ele, nu intelegeam care dintre ele sunt bune si care nu.
Am intrebat de fructe pentru ca am vazut ca Armina le-a mincat de 2 ori pe zi si n-ai certat-o :lol:
La programul meu mi-ar place sa pot minca fructele la jumatatea diminetii asa cum fac acum, dimineata n-am timp sa maninc fructe si dupa juma de ora sa maninc micul dejun decit doar daca l-as minca la serviciu ceea ce nu prea imi place. Plus ca marea problema la serviciu e foamea nervoasa cauzata de niste probleme sau mai bine zis de prezenta unor persoane :( De aceea intrebam daca se puteau rontai 2 migdale.

Ehhh am zis ca e la inceput acum, dar cand va stagna sau va avea prea multe fructe clar voi zice :)
Ce inseamna jumatatea diminetii?
Migdalele sunt bune la rontait. Eu am la servici mix facut cu mai multe oleaginoase. Am zile cand mananc putin sau deloc si zile in care mananc mai mult. Dar acum controlez portiile, la inceput aveam tendinta sa mananc mai mult :)))

Brillat-Savarin

#400 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 02 June 2011 - 01:44 PM

Jumatatea diminetii inseamna intre 10 si 11.
Acum maninc micul dejun la 6.30 si prinzul la 14-14.30, in cursul saptaminii.

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul