Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#901 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 August 2011 - 11:12 AM

M-am intors din peregrinari. Bine v-am gasit!

Am continuat dieta in linii mari, abtinandu-ma cat am putut de mult de la tot ce e contraindicat, dar cand mananci afara nu stii ce adaosuri ar putea fi in mancare.

Greutate relativ stationara, dupa o perioada de dieta de 4 luni nu mai puteam sa continui, am aceeasi greutate ca si la inceput si, personal, inregistrez frustrari! Asa ca, de luni, am decis sa fac ceva mai radical, pentru ca la mine cantitati dupa poftele mele nu tine (cred ca toata lumea a inteles deja ca sunt o gurmanda), plus masa principala seara tarziu, mese dezorganizate si asta in conditiile in care in linii mari eu nu am modificat cu monti prea multe la modul meu de hranire anterior, care era oricum mai sanatos si mult mai dietetic decat ce zice MM (adica eu in plus inainte: fara unt, fara porc, fara grasimi animale rosii, fara mazare, fasole etc)!!!
Asa ca de luni am scos masa de seara, adica mai mananc fructe dimineata, pranz (carne cu legume, sau o salata cu de toate aperitiv si un peste felul doi) si gata. Macar o saptamana doua sa ma tina, sa dau ceva jos si apoi sa continui cu dieta de mentinere, pentru ca la mine monti vad ca nu ajuta sa dau jos, pentru ca nu difera mult de ceea ce mancam inainte, ba am mai adaugat ceea ce inainte nu imi permiteam. In prima faza cand am scos dulciurile am scapat de 2,5 kg, dar apoi cand am bagat dulciuri monti + migdale+ caju, porc, carnati, slaninuta, unt mi-au adus cele 2.5 kg inapoi si mi se parea ca deja nu ma mai hranesc sanatos! Retezarea mesei de seara de luni pana azi mi-a adus deja un minus de 2,5 kg ... se stie ca primele 2,5 kg nu-s de sarbatorit ..., dar nu mai mai simt umflata. Nu mai mananc nici oleaginoase deocamdata pt ca am constat ca tin cantarul sus in cazul meu... si chiar simt ca alea sunt consistente, ma ingrasa! ...fiecare cu piticul sau ...

Am fost la un mic curs despre "how to eat and loose weight" pe vapor si am aflat 2-3 chestii interesante (din punctul meu de vedere trebuie sa-mi completeze modul de hranire): pentru a slabi conteaza nu doar calitatea ci si cantitatea hranei. Astfel,
- fructele se mananca in volumul a 2 pumni ai tai/zi (nu echivalentul a 2 mere ce pot fi de dif dimensiuni, marimea pumnului sau este etalonul pt volumul de fructe permis unei persoane).
- la o singura masa nu trebuie sa depasesti:
* carnea de marimea palmei tale (Atat ca si grosime, cat si ca lungime)
* legumele de volumul a doi pumni de ai tai
* cantitatea totala de grasimi (inclus oleaginoase) nu trebuie sa depaseasca marimea palmei (fara degete).
- toate carnurile rosii sunt bad proteins
- untul si restul grasimilor animalelor rosii sunt bad fat
- ciocolata in orice varianta de cacao este plina de grasimi, ramane la bad fat
... nu stiu ce mai era ...

poate ca sunt idei bune, poate nu ...fiecare trece prin prisma propriei experiente, in functie de cum reactioneaza corpul la diverse ingrediente, astea le-am retinut eu ca fiind cat de cat potrivite mie

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#902 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 August 2011 - 11:53 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 August 2011 - 11:12 AM, a spus:

* cantitatea totala de grasimi (inclus oleaginoase) nu trebuie sa depaseasca marimea palmei (fara degete).

cum adica?

#903 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 August 2011 - 12:10 PM

Vezi postareamoatza, la 11 August 2011 - 11:53 AM, a spus:

cum adica?

de ex: daca mananci migdale sau caju, pui in palma samburii si cand iti acopera palma aia e o portie

#904 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 August 2011 - 03:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 August 2011 - 12:10 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 11 August 2011 - 11:53 AM, a spus:

cum adica?

de ex: daca mananci migdale sau caju, pui in palma samburii si cand iti acopera palma aia e o portie

Pentru mine e o portie enorma,atunci,si nu pt ca am palma mare :boohoo:
Eu mai mult de 5-6 migdale nu pot manca o data
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#905 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 11 August 2011 - 05:20 PM

M-am intors din peregrinari. Bine v-am gasit!

Am continuat dieta in linii mari, abtinandu-ma cat am putut de mult de la tot ce e contraindicat, dar cand mananci afara nu stii ce adaosuri ar putea fi in mancare.

Greutate relativ stationara, dupa o perioada de dieta de 4 luni nu mai puteam sa continui, am aceeasi greutate ca si la inceput si, personal, inregistrez frustrari! Asa ca, de luni, am decis sa fac ceva mai radical, pentru ca la mine cantitati dupa poftele mele nu tine (cred ca toata lumea a inteles deja ca sunt o gurmanda), plus masa principala seara tarziu, mese dezorganizate si asta in conditiile in care in linii mari eu nu am modificat cu monti prea multe la modul meu de hranire anterior, care era oricum mai sanatos si mult mai dietetic decat ce zice MM (adica eu in plus inainte: fara unt, fara porc, fara grasimi animale rosii, fara mazare, fasole etc)!!!
Asa ca de luni am scos masa de seara, adica mai mananc fructe dimineata, pranz (carne cu legume, sau o salata cu de toate aperitiv si un peste felul doi) si gata. Macar o saptamana doua sa ma tina, sa dau ceva jos si apoi sa continui cu dieta de mentinere, pentru ca la mine monti vad ca nu ajuta sa dau jos, pentru ca nu difera mult de ceea ce mancam inainte, ba am mai adaugat ceea ce inainte nu imi permiteam. In prima faza cand am scos dulciurile am scapat de 2,5 kg, dar apoi cand am bagat dulciuri monti + migdale+ caju, porc, carnati, slaninuta, unt mi-au adus cele 2.5 kg inapoi si mi se parea ca deja nu ma mai hranesc sanatos! Retezarea mesei de seara de luni pana azi mi-a adus deja un minus de 2,5 kg ... se stie ca primele 2,5 kg nu-s de sarbatorit ..., dar nu mai mai simt umflata. Nu mai mananc nici oleaginoase deocamdata pt ca am constat ca tin cantarul sus in cazul meu... si chiar simt ca alea sunt consistente, ma ingrasa! ...fiecare cu piticul sau ...

Am fost la un mic curs despre "how to eat and loose weight" pe vapor si am aflat 2-3 chestii interesante (din punctul meu de vedere trebuie sa-mi completeze modul de hranire): pentru a slabi conteaza nu doar calitatea ci si cantitatea hranei. Astfel,
- fructele se mananca in volumul a 2 pumni ai tai/zi (nu echivalentul a 2 mere ce pot fi de dif dimensiuni, marimea pumnului sau este etalonul pt volumul de fructe permis unei persoane).

poate ca sunt idei bune, poate nu ...fiecare trece prin prisma propriei experiente, in functie de cum reactioneaza corpul la diverse ingrediente, astea le-am retinut eu ca fiind cat de cat potrivite mie

Bine ai revenit :boohoo:

Cum mananci acum, fara cina nu e sanatos si nu recomand nimanui, e infometare si e un stres asupra organismului care se va face simtit!

Cat despre ideile alea, multe nu sunt bune deloc.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#906 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 11 August 2011 - 05:32 PM

Si eu zic la fel Daniela, fara cina nu e bine! sunt multe persoane care iau cina la ora 6 si nu mai mananca dupa aceea si reusesc sa slabeasca doar pentru ca nu mai mananca tarziu. desi poate ca nici asa nu e bine. eu in cele mai multe zile daca ma apuca 11 noaptea in picioare, trebuie sa-mi fac un bol cu cereale sau macar un pahar cu late, altfel nu as rezista...

#907 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 August 2011 - 06:26 PM

Daniella, sa nu-ti fie cu suparare, dar tu inca nu stii ce vrei sa faci, nu-i asa?
Nu te obliga nimeni sa o iei pe strada lui nenea Monti... este o decizie personala, zic eu. Daca ti se potriveste, sau nu, nu mai tu poti sti... daaaar, parerea mea e ca trebuie sa te decizi.
Ti-e strans monti, bun, alege altceva, dar nu trebuie sa critici tot ce tine de el. Ca orice chestie poate avea si parti bune si parti rele.
Mie mi s-a potrivit si mi se potriveste in continuare, tocmai pt ca eu sunt una care mananca mult. Eu nu ma incurc... cand ma asez la masa trebuie sa mananc nu sa ma joc. Dar am tinut monti, adevaratul monti. La modul strict din cartile vechi, nu din cartile care se vand acum.
Si nu l-am luat ca litera de lege. Acolo unde mi s-a parut mie ca nu merge am ales sa fac cum e mai bine pt mine. Dar, repet, a fost alegerea mea.
Spre ex laptele/iaurtul degresat. La inceput il consumam in fiecare dimineata. Acum iaurtul este integral, iar singura data cand mai consum laptele degresat este atunci cand il fac cu orez.
Asa ca vezi, monti se poate adapta modului sanatos de al manca pe care-l vrei tu.
Acum, totusi, depinde ce intelegi tu prin a manca sanatos... Nu inteleg ce ai cu untul, cu carnea rosie, ciocolata... Corpul are nevoie de toate chestiile astea pe care tu le elimini din alimentatie.
Normal ca si mie mi-ar place sa mananc doar carne de la animale crescute la mine-n curte (cui nu i-ar place) dar acum nu ma apuc sa le elimin din alimentatia mea doar pt ca nu le-am crescut eu sau taranul din sat de la bunica. Si pana la urma, nici taranul de care-ti ziceam nu stiu ce-i da de mancare. Ca sa nu mai vorbim de mediul in care traim noi... degeaba imi cresc eu plantele si animalele in curtea mea asa cum vreau eu, daca la doi pasi de mine am ceva fabricute care polueaza tot.
Sincer, eu nu as putea sa sar cina sau o alta masa din zi. Mi-am reglat atat de bine organismul, incat nici nu trebuie sa ma uit la ceas. Stiu exact cand e h9,30-10... ma ia o durere de stomaaaac daca nu mananc fructa ce mi-am luat-o la munca, de nu mai pot sa-i dau inainte. La fel se intampla cu pranzul, cina sau merenda de la h17. Mi se mai intampla uneori sa sar peste gustari, dar atunci sa fie clar ca am mancat mult la masa precedenta chiar si pt standardele mele.
Tu de ce crezi ca am fost obeza pt o perioada asa de lunga (7 ani)? Tocmai ca gandeam in felul urmator: da' cu ce-am gresit eu in fata lui Dumnezeu ca sa ma infometez/sa renunt la dulciuri... Gandind asa si neranuntand la nimic ma faceam din ce in ce mai mare.
Asa ca atunci cand m-am impiedicat de monti am decis sa-i dau o sansa... dar i-am dat-o. Tu chestia aceasta insa pana acum nu ai facut-o. Pana acum ai facut cum ai avut tu chef/timp si ce ai vrut tu, in niciun caz monti. Eu zic ca daca te decizi la monti tii monti, doar dupa aceea poti sa zici DA sau NU.
Bine, ca poti zice NU doar citind principiile si realizand ca nu e ceea ce ti se potriveste felului tau de a fi... e posibil si asta.
Eu as zice ca mai intai tu sa-ti clarifici ideile si apoi sa decizi ce vrei sa faci. Eu ce-l putin asa am procedat, si mi-a prins bine (inca-mi prinde).
Sa nu te superi pe mine, nu am vrut sa fiu dura cu tine, dar tu inca nu stii ce vrei. Te pup dulce!
Sorina

#908 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 August 2011 - 10:29 PM

Daniella bine ai revenit :D
Sorina un mare, mare :D tu esti un ex pt mine

#909 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 August 2011 - 10:36 PM

Am uitat sa scriu :D am facut chocolate cupcakes reteta lui kikenhana, au iesit delicioase :D in loc de faina am pus migdale si in loc de zahar am pus fructoza in jur de vreo 80 de gr, nu au crescut ci parca sau dezumflat ,asa ca nu am mai facut glazura ,le-am mincat asa cu marmelada de caise conforma, o sa le incerc data viitoare cu faina de linte

#910 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 August 2011 - 11:00 PM

Nu ma supar deloc, ca stiu ca sfaturile voastre sunt venite cu cea mai buna intentie. Scriem aici ca sa vorbim despre acest regim, parerile si opiniile fiecaruia nu-i musai sa fie pro sau impotriva neaparat, ci pur si simplu proprii considerente, ca doar suntem entitati diferite, cu gandire diversa.

Eu recunosc ca inca nu stiu ce vreau vis a vis de MM, in afara de faptul ca vreau sa slabesc ce am luat in ultimii doi ani, adica incluzand sarcina vreo 12 kg. Da, adevarul e ca nu sunt convinsa! Monti nu pot sa spun ca mi-e strans ca principii, ci doar faptul ca e pentru totdeauna, ca iti interzice in viata asta sa mai ai vreodata pofte de ceva de vezi la un restaurant/vizita/petrecere/cocktail. Pentru o perioada in care as vrea sa slabesc, mi se pare mai degraba larg, poate asta nu ma convinge :D .

Si NU, nici nu critic tot ce tine de monti, doar anumite pasaje pe care eu nu le vad suficient de sanatoase, pentru ca de peste 17 ani de zile am citit despre principii alimentare si mi-am format o anumita conceptie despre alegerea alimentelor sanatoase si care sa nu ingrase mai ales. Cu untul ca ai pomenit am doar faptul ca, in capul meu, ingrasa pentru ca e 80% grasime si creste colesterolul adica nu e bun pentru sistemul cardio vascular. Cu carnea de porc, de ex, am doar ca are cele mai multe grasimi dintre toate carnurile si mai ales cele mai multe toxine si la fel nu-i bun pentru sistemul cardio-vascular (nu la o friptura, la sapte, efectele se aduna in timp de la unt+bacon+ceafa+ciolan+coaste de porc+sunca+ smantana +etc).

Sorina, eu cred in tine si in rezulatele tale spectaculoase! Daca tu spui ca tu esti gurmanda, si consumi cantitati mari de hrana, insa doar respectand combinatiile ai slabit 35 kg eu te voi folosi ca exemplu pt mine si voi continua sa tin monti, adica eu acum nu am abandonat sa folosesc principiile sale alimentare in ceea ce priveste alimentele permise si combinatiile, ci doar ca am redus numarul de mese. Pentru moment trebuia sa schimb ceva, pentru ca nu aveam rezultate. Ca si pe Maria, ma apuca foamea aia rea si mancatul la 10-11-12 noaptea ... si daca atunci e masa de seara spargeam frigiderul.

Nu caut sa fiu aprobata, ca nici nu am cum: fiecare a trait experienta sa si ii vine greu sa-l inteleaga pe altul care are o experienta opusa, spun doar prin ce trec. :D Daca e voie ... , daca nu, ma retrag in coltul meu.
Sorina, sincera sa fiu nu cred ca are neaparata nevoie organismul adultului de carne rosie, unt si ciocolata.

M_rules care idei spui ca nu-s bune deloc? limitarea cantitatilor la o masa?

Petunie, esti o fericita! atunci nu trebuie sa ma mir ca eu nu slabeam cu oleaginoasele. Pai eu cand desfaceam punga aveam o grija pana nu o terminam. Ce palma? ce 5-6 bucati!? Mai ales caju ... as manca pana mi se face greata, atata imi place ... asa poate intelegeti ce inseamna gurmand la mine. Si din considerente de pret iau pungi mari :D

M_rules, daca eu tin 2 saptamani in care nu mai cinez, dupa care tin monti F1 normal pt mentinere incercand sa alic 3 mese/zi cat mai regulat, exista riscul sa ma ingras in F1?
Nu stiu atunci ce sa schimb, pentru ca nu slabesc? E drept program fix de mese nu am reusit sa tin astea 4 luni si nu sunt capabila pe termen lung. Si nici nu prea gatesc mereu, nu reusesc. Offf ce grea e emisiunea asta!

Sorina, de unde ai luat tu cartile acelea vechi? Eu ce am citit se contrazice in mai multe pasaje cu ce spun fetele (Am mentionat atunci cand am citit), care mi-au spus ca e vorba de niste erori... asa ca in unele cazuri si cu tot ce s-a mai discutat/adaugat cred ca sunt usor, sau mai mult, confuza.

Poate ar trebui sa reiau cartea lui MM, desi trebuie sa spun nu mi-a provocat un grad de determinare atat de mare, cum mi-a provocat spre ex citirea cartii cu Dieta Demis Russos, pe care dupa ce am citit-o am slabit tot ce mi-am propus in termen scurt (vreo 3 saptamani, era vorba insa doar de ceva gen 5-7 kg) pe care nu le-am mai pus la loc vreo 5 ani, pentru ca tot ce am citit si la Russos si la MM s-a fixat in tartacuta, in masura in care mi se potriveste. O fi doar o chestiune de impresia puternica pe care o produce prima carte de diete cand esti in situatia de a vrea sa dai jos serios. In anii acestia de cand citesc despre alimentatia sanatoasa am citit atatea ca nu m-a impresionat cam cu nimic MM si au fost prea putine noutati, cred ca asta e problema lipsei mele de determinare. Ori nu stiu ...
Sunt intr-un moment de panica pt ca nu slabesc, ca imi vine sa imi micsorez stomacul/acupunctura/orice, doar sa nu mai mananc cantitati atat de mari si sa-mi recapat abdomenul plat :D Hei nu aruncati cu pietre, da? M-am saturat sa fiu umflata si orice pun pe mine sa stea ca naiba!

#911 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 August 2011 - 11:02 PM

Vezi postareasissi, la 11 August 2011 - 10:36 PM, a spus:

Am uitat sa scriu :D am facut chocolate cupcakes reteta lui kikenhana, au iesit delicioase :D in loc de faina am pus migdale si in loc de zahar am pus fructoza in jur de vreo 80 de gr, nu au crescut ci parca sau dezumflat ,asa ca nu am mai facut glazura ,le-am mincat asa cu marmelada de caise conforma, o sa le incerc data viitoare cu faina de linte

Bine te-am gasit Sissi!

Uite Sorina exemplu de confuzare: in cartea mea scrie ca in F1 dulciurile sunt de evitat, voi in schimb dati cu dulciuri (si-mi faceti pofta :D de mooooor)si mai si slabiti!

#912 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 12:06 AM

Revin sa-mi dau castane: la monti nu m-am obisnuit cu micul dejun de dupa fructe si sa nu mai beau cafele. + cina tarzie si abundenta, ca su pranzul ... nu e nici o mirare ca nu am slabit. :D Uneori mi.am luat 2 casolete cu MD si pranz, dar nu am avut rabdare sa treaca 3 ore intre ele ... parca nu-mi dadeau pace pana nu le dovedeam ... :D

#913 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 10:25 AM

Vezi postareasissi, la 11 August 2011 - 10:29 PM, a spus:

Sorina un mare, mare =)) tu esti un ex pt mine

Ma bucur... da' nu ma face sa ma rusinez...

Vezi postareaDaniella, la 11 August 2011 - 11:02 PM, a spus:

Uite Sorina exemplu de confuzare: in cartea mea scrie ca in F1 dulciurile sunt de evitat, voi in schimb dati cu dulciuri (si-mi faceti pofta :D de mooooor)si mai si slabiti!

Iubita, dulciurile sunt mereu de evitat, dar o placere din cand in cand nu face rau nimanui. Acum, e de ajuns sa tii F1 strict timp de 3 luni pana cand se regleaza organismul, dupa aia iti poti permite si tu un dulce.
Tu daca te apucai de la inceput de monti asa cum trebuie, acum puteai si tu sa te infrupti din aceste bunatati.

Vezi postareaDaniella, la 12 August 2011 - 12:06 AM, a spus:

Revin sa-mi dau castane: la monti nu m-am obisnuit cu micul dejun de dupa fructe si sa nu mai beau cafele. + cina tarzie si abundenta, ca su pranzul ... nu e nici o mirare ca nu am slabit. :hug: Uneori mi.am luat 2 casolete cu MD si pranz, dar nu am avut rabdare sa treaca 3 ore intre ele ... parca nu-mi dadeau pace pana nu le dovedeam ... :hug:

Nici eu nu pot sa iau micul dejun dupa fructe... asa ca le-am inversat. Ti-am zis, adapteaza la modul tau de a fi. De ajuns sa fie monti, daca asta vrei.

Zici ca nu ar avea nevoie corpul nostru de carne rosie, ciocolata, unt si multe altele. Eu aici te contrazic. Nu zic sa mananci in fiecare zi cantitati industriale, dar putin din toate eu as zice ca-ti prinde numai bine.
Pana la urma, daca stau bine si ma gandesc, eu nu am renuntat mai la nimic. Faina alba, zaharul doar le-am inlocuit.
Sa stii ca si modul meu de a pregati mancare si de manca nu era foarte diferit de monti... de aceea cred si ca ne-am imprietenit asa de repede.

... gata ca sunt la munca...
Sorina

#914 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 12 August 2011 - 11:02 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 August 2011 - 11:00 PM, a spus:

Eu recunosc ca inca nu stiu ce vreau vis a vis de MM, in afara de faptul ca vreau sa slabesc ce am luat in ultimii doi ani, adica incluzand sarcina vreo 12 kg. Da, adevarul e ca nu sunt convinsa! Monti nu pot sa spun ca mi-e strans ca principii, ci doar faptul ca e pentru totdeauna, ca iti interzice in viata asta sa mai ai vreodata pofte de ceva de vezi la un restaurant/vizita/petrecere/cocktail. Pentru o perioada in care as vrea sa slabesc, mi se pare mai degraba larg, poate asta nu ma convinge :hug: .

Si NU, nici nu critic tot ce tine de monti, doar anumite pasaje pe care eu nu le vad suficient de sanatoase, pentru ca de peste 17 ani de zile am citit despre principii alimentare si mi-am format o anumita conceptie despre alegerea alimentelor sanatoase si care sa nu ingrase mai ales. Cu untul ca ai pomenit am doar faptul ca, in capul meu, ingrasa pentru ca e 80% grasime si creste colesterolul adica nu e bun pentru sistemul cardio vascular. Cu carnea de porc, de ex, am doar ca are cele mai multe grasimi dintre toate carnurile si mai ales cele mai multe toxine si la fel nu-i bun pentru sistemul cardio-vascular (nu la o friptura, la sapte, efectele se aduna in timp de la unt+bacon+ceafa+ciolan+coaste de porc+sunca+ smantana +etc).

Sorina, sincera sa fiu nu cred ca are neaparata nevoie organismul adultului de carne rosie, unt si ciocolata.

M_rules care idei spui ca nu-s bune deloc? limitarea cantitatilor la o masa?

M_rules, daca eu tin 2 saptamani in care nu mai cinez, dupa care tin monti F1 normal pt mentinere incercand sa alic 3 mese/zi cat mai regulat, exista riscul sa ma ingras in F1?
Nu stiu atunci ce sa schimb, pentru ca nu slabesc? E drept program fix de mese nu am reusit sa tin astea 4 luni si nu sunt capabila pe termen lung. Si nici nu prea gatesc mereu, nu reusesc. Offf ce grea e emisiunea asta!

Poate ar trebui sa reiau cartea lui MM, desi trebuie sa spun nu mi-a provocat un grad de determinare atat de mare, cum mi-a provocat spre ex citirea cartii cu Dieta Demis Russos, pe care dupa ce am citit-o am slabit tot ce mi-am propus in termen scurt (vreo 3 saptamani, era vorba insa doar de ceva gen 5-7 kg) pe care nu le-am mai pus la loc vreo 5 ani, pentru ca tot ce am citit si la Russos si la MM s-a fixat in tartacuta, in masura in care mi se potriveste. O fi doar o chestiune de impresia puternica pe care o produce prima carte de diete cand esti in situatia de a vrea sa dai jos serios. In anii acestia de cand citesc despre alimentatia sanatoasa am citit atatea ca nu m-a impresionat cam cu nimic MM si au fost prea putine noutati, cred ca asta e problema lipsei mele de determinare. Ori nu stiu ...
Sunt intr-un moment de panica pt ca nu slabesc, ca imi vine sa imi micsorez stomacul/acupunctura/orice, doar sa nu mai mananc cantitati atat de mari si sa-mi recapat abdomenul plat :hug: Hei nu aruncati cu pietre, da? M-am saturat sa fiu umflata si orice pun pe mine sa stea ca naiba!

Monti e o dieta pe viata, un stil sanatos de viata. Orice dieta care o vei tine sau infometare, in mod sigur mai tarziu vei pune la loc. Efectul yo yo va ramane si toata viata ta vei face al fel, dieta o perioada apoi mancat normal si tot asa. Corpul resimte toate astea, e un stres, infometat, dieta stricta, dat jos 5 kg, puse inapoi, apoi iar dieta si tot asa... De accea monti e foarte bun, e o dieta pe viata, dupa ce ai slabit sanatos si treci la F2 iti poti permite cate o abatere din cand in cand, deci vei duce o viata normala, dar mancand sanatos si permitandu ti si cate o pofta din cand in cand. Din punctul meu de vedere asta e un foarte bun echilibru, decat sa tii diete intruna aiurea, dai jos, apoi iar pui si tot asa si iti chinui organismul.

Da, exista posibilitatea sa te ingrasi, daca iti aduci minte, ca ai citit in carte, dupa multe diete (ce tii tu acum e un fel de infometare combinat cu hipocalorica si ceva monti) la inceput cand tii monti exista posibilitatea sa pui putin si abia mai tarziu dai jos, cu conditia sa tii monti ca lumea.

E mult de explicat, dar organismul are nevoie de carne si untul e ok (referitor la colesterol s au mai descoperit multe in ultimul timp, carbs procesati sunt rai si il pot creste), ciocolata peste 70% are si ea parti bune, dar cea neagra, nu altele.

Daca cauti pe celalalt forum, e un topic cu se intoarce roata, scris de Onaf ( =)) ) care explica foarte multe.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#915 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 11:08 AM

Sorina,
Eu pot manca fructele pe stomacul gol in general, acum vara ca sunt proaspete bune, pentru ca aceasta obisnuinta o aveam deja, pentru ca mie in mod categoric imi fac rau fructele asociate cu orice altceva. Problema e ca nu sunt obisnuita si nu imi vine sa mananc apoi Mic Dejun.

Deci si tu gateai apropiat de monti si cu ingrediente permise monti? Si cu toate astea tu ai slabit chiar daca schimbarea nu a fost mare, ... ca la mine aici cred eu ca e problema...

Eu spun ca proteinele din carne alba au mai putine grasimi, precum si vitamine/minerale/aminoacizi, decat proteinele din carne rosie cu un continut ridicat de grasimi saturate si toxine. Mai mult decat atat fierul din carnea rosie determina aparitia compusilor nitrati, care sunt cancerigeni. Astfel, carnea alba si pestele, care au un continut mai scazut de fier, nu prezinta aceleasi riscuri. Pentru marii consumatori de carne rosie (insemnand peste 2 portii pe saptamana) riscul cancerului de colon este mai ridicat cu 40% si nu in ultimul rand provoaca aciditate datorita lipsei de fibre. Si eu mananc cand si cand carne rosie, mai ales pentru ca este o importanta sursa de fier si Vit B, dar la modul general o evit. Sigur ca asa cum spui tu ca mananci putin din toate nu inseamna ca faci excese, dar e mai folositor sa nu mananci ceea ce e daunator sanatatii in special, dar si siluetei in particular. Ramane strict parerea mea ca nu intotdeauna prinde bine putin din toate, chair si din cele daunatoare sanatatii.

Hai sa mai recapitulam o data ca sa inteleg eu unde gresesc: monti nu inseamna doar alegerea si combinarea alimentelor permise ci si un orar de mese regulat? :hug:

#916 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 11:18 AM

Vezi postareaM_rules, la 12 August 2011 - 11:02 AM, a spus:

E mult de explicat, dar organismul are nevoie de carne si untul e ok (referitor la colesterol s au mai descoperit multe in ultimul timp, carbs procesati sunt rai si il pot creste), ciocolata peste 70% are si ea parti bune, dar cea neagra, nu altele.

Daca cauti pe celalalt forum, e un topic cu se intoarce roata, scris de Onaf ( :hug: ) care explica foarte multe.

Multumesc mult de raspunsuri. Sunt disperata sa tin dieta de 4 luni si sa nu am rezultate, imi aduc aminte ca in carte zice ca la inceput posibil sa nu dai jos, poate chair sa iei, dar la mine nu vad nici o inbunatatire, cantarul doar basculeaza 2 kg in sus si-n jos de la inceputul dietei si pana acum. Si problema nu e doar de cantar, dar am in continuare o burta de zici ca peste o luna nasc, parca mai mare decat can m-am apucat. In momentul asta sunt atat de disperata ca imi vine sa imi pun inel, tai stomacul, fac orice numai sa nu mai mananc atat de mult! Si credeti-ma ca evit pe cat pot tot ce e daunator sanatatii (si siluetei) de la 18 ani, nu ca bag in mine junk food si adaosuri si m-am trezit acu'ca-s grasa.

Eu nu am spus si nici aia de la curs ca trebuie eliminata carnea, ci doar ca, cea rosie este daunatoare atat sanatatii, cat si siluetei, versus cea alba ca sursa de proteine. Iar ca sursa de grasimi bune se recomanda uleiul de masline ultravirgin si nu untul, care e trecut la grasimi rele.

Ma duc sa citesc unde ai spus, ca am nevoie de informatie . Merci =))
daca nu pricep de acolo ce ai vrut sa spui cu carbs procesati revin :hug:

#917 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 05:27 PM

nu am gasit topicul de care spui, M_Rules, deschide-mi ochii, te rog :-*

#918 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 05:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 August 2011 - 05:27 PM, a spus:

nu am gasit topicul de care spui, M_Rules, deschide-mi ochii, te rog :-*

Ti-am trimis PM.
Sorina

#919 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 August 2011 - 04:20 PM

Wow, m-ati speriat cat ati scris, asa dezbateri pe aici..:tongue3:
Eu am fost toata saptamana in delegatie si prinsa pana peste urechi, nu am avut timp nici de mail personal. Mai am saptamana ce vine si apoi avem 2 saptamani vacanta. Incerc sa il conving pe al meu sa mergem cu masina in Ro dar nu ii place deloc ideea...Deocamdata nu avem niciun plan, oricum, nu vreau sa mergem undeva prea departe. Of, om vedea ca e greu sa ne decidem..

#920 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2011 - 07:26 AM

Bine ai revenit!
Eu sunt deja in vacanta. Saptamana aceasta soata inca mai munceste si dupa aia "zburam" doua saptamani la maaareeee... deabia astept!
Vacanta placuta!
Sorina

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou