Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#21 Useril este offline   Puiu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 March 2010 - 06:52 PM

Asta am acum în frigider:

Imagine postata

Caşcaval, Gouda, Năsal.
In borcane e telemea veche de oaie, cu ulei şi mirodenii (borcanele sînt de la roşii uscate în ulei).
Brînză de vaci (fac o plăcintă cu brînză şi spanac), parmezan, telemea veche de oaie, urdă.
Mozzarella, brînză de burduf.
In conserva aia cred că e Camembert, nu sînt sigur.

De obicei am mai mult caşcaval, iau şi de-ăla de capră, merg foarte bine la pachet.
Fata e cu mozzarela şi telemeaua veche, băiatul cu telemeaua proaspătă.
Nevastă-mea urdă, telemea veche, brînză slabă de vaci.
Mama brînză grasă de vaci şi şvaiţer.
Io cu de toate.

Mîncăm şi cu pîine, şi cu mămăligă (aici pun ori burduf ori telemea veche şi smîntînă; la burduf nu pun smîntînă, mi se pare că-i taie gustul).
Telemeaua veche o punem şi-n ciorbă.
De-aia "expirată" mănînc mai mult io.

#22 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 April 2010 - 10:06 PM

Da,deci prin frigiderul lui Puiu..e de trecut! :tongue3:

Limburger,o brînza obtinuta din lapte de vaci.Nu provine nici din Limburg(un oras german) si nici din provincia olandeza Limburg,ci are de fapt radacini belgiene(provincia Lüttich-Région Wallonne).Limburgerul este acoperit de o crusta portocalie-pîna la maroniu,are o textura cremoasa dar stabila.Pute de te adoarme datorita crustei care contine printre alte culturi de bacterii si bacteria brevibacterium linens ,care cred ca este raspunzatoare si pentru culoare. Se matureaza pîna la maxim 3 luni.


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127092981035.jpg


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127092982912.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#23 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 11 April 2010 - 09:26 AM

M-ati zbart! La mine orice brinza prezinta interes :occasion14:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-10-127097079031.jpg

raluca elena

#24 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 11 April 2010 - 09:28 AM

Am uitat sa spun ca am luat niste roquefort de curind, imi scapa producatorul, scumpa ca porcu' si proasta cam tot asa :appl:
Era ceva sare cu lapte si mucegai....dar impecabil ambalata :occasion14:


Asa ca, indiferent cit de greu pare, tot mai bine e sa le faci home made, aici gorgonzola dupa metoda Bolognese di Cluj:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-10-127097150415.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-10-127097151623.jpg
raluca elena

#25 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,406
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 April 2010 - 03:41 PM

De la noi nu lipsesc telemeaua si mozarella, in rest dupa poftele fiecaruia.
Si ca sa nu mai deschid topic la intrebari: am o punga de parmezan ras care zice ca expira in iulie, nu am desfacut-o inca. Daca o desfac azi, sa zicem, cat pot sa o tin?

#26 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 April 2010 - 11:36 PM

Ce de branzeturi , yumi,imi ploua in gura.
N-am poze,da pe cuvant ca cele mai de pret in momentul de fata la mine in frigider sunt: branza de capra de la mami meu, cascaval afumat de romania si branza de burduf ;)

Adi, eu zic ca poti sa o desfaci si apoi o inchizi ermetic.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#27 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 26 April 2010 - 09:33 AM

Vezi postareaadi_edi, la 11 April 2010 - 03:41 PM, a spus:

De la noi nu lipsesc telemeaua si mozarella, in rest dupa poftele fiecaruia.
Si ca sa nu mai deschid topic la intrebari: am o punga de parmezan ras care zice ca expira in iulie, nu am desfacut-o inca. Daca o desfac azi, sa zicem, cat pot sa o tin?

de obicei au 50-150 gr deci daca o desfaci si faci paste ori orice alta reteta pentru o familie deja ai consumat-o ;)
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#28 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,406
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 April 2010 - 12:15 PM

Vezi postareaNicoleta, la 26 April 2010 - 09:33 AM, a spus:

[de obicei au 50-150 gr deci daca o desfaci si faci paste ori orice alta reteta pentru o familie deja ai consumat-o :occasion15:

Ai dreptate, Nicoleta, de obicei au atatea grame, dar am zis ca fac si eu o "afacere" si am luat o punga de 1 kg... Am gasit oricum niste retete si o rezolv eu cumva, sa nu-mi para rau ca am cumparat-o.

#29 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 April 2010 - 12:22 PM

Azi la mine in friguder, printre alte branzeturi cumparate, troneaza branzica facuta de mine, o bunatate cremoasa nemai-intalnita :occasion15: . reteta e foarte complicata, implica un batic, niste sarma si impresionanta cantitate de 2l de lapte. :occasion14:

#30 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 April 2010 - 03:54 PM

Azi am asa:

Gorgonzola (fu la oferta)
Branza veche de burduf. De-aia usturoaie. Densa, galben-cenusie ca fildesul vechi.
Cas de vaca proaspat.
O bucata de mozzarella si mai proaspata - impachetata de mine aseara
O rotita de cascaval
O galetusa de branza de vaci 0.2 % grasime
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#31 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 April 2010 - 03:58 PM

io am fost cadorisita c-un kil jumate de cas de oi, o bunatate! l-am portionat si l-am pus la congelator. si mai am doua feluri de cascaval, niste brie si-o crema de branza de veci. da' casu-i mortal!

#32 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 26 April 2010 - 06:14 PM

Vezi postareaadi_edi, la 26 April 2010 - 12:15 PM, a spus:

Vezi postareaNicoleta, la 26 April 2010 - 09:33 AM, a spus:

[de obicei au 50-150 gr deci daca o desfaci si faci paste ori orice alta reteta pentru o familie deja ai consumat-o :headbang:

Ai dreptate, Nicoleta, de obicei au atatea grame, dar am zis ca fac si eu o "afacere" si am luat o punga de 1 kg... Am gasit oricum niste retete si o rezolv eu cumva, sa nu-mi para rau ca am cumparat-o.

Ah sorry atunci dar e bine sa ai si un kg :floare:
daca ai aparat de inchis sub vid poti face portii apoi bagi la frigi si nu ai probleme pana la scadenta si chiar dupa,e parmezan maturat nu proaspat :violent1:
iar retete vei gasi cu siguranta in toate limbile fiind foarte bun!
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#33 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 12 May 2010 - 11:05 PM

Taleggio, o branza grasa din Lombardia, din lapte de vaca. Are origini in Valea Taleggio in zona Bergamo.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127369747873.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127369750887.jpg

Scamorza afumata, foarte gustoasa, din lapte de vaca

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127369806155.jpg

si gorgonzola alta branza din Lombardia, dulce si picanta....bune amandoua!

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127369823813.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127369825862.jpg

#34 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 May 2010 - 09:36 AM

Si nu ma vrei la masa?? Cred ca nu, ca rad tot! :notworthy:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#35 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 August 2010 - 11:15 PM

(n-au facut decit o escala de 2h la mine in frigi, ca le-am dus cadou vecinilor in seara asta :scratch:)

in cosulet: in compania unor biscuiti aperitivi, ardei, struguri si a 2 sticle de vin, 3 brinzeturi vorbeau franceza, iar altele 3 o arla buko (in scris :floare:)



Imagine postata



#36 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 16 August 2010 - 09:42 PM

Who said "Cheeeeeese"?:tongue3:
I LOVE CHEESE!

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128198744976.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128198765112.jpg


#37 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 August 2010 - 03:05 AM

e danish feta? e preferata mea si a celei mici :floare:
ia rodentul ala de langa ea ca nu ma pot uita bine,:unsure: am fobie cu rodenti, ma cutremur numai la gand! :hug:

#38 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 17 August 2010 - 04:31 AM

Vezi postareadark angel, la 17 August 2010 - 03:05 AM, a spus:

e danish feta? e preferata mea si a celei mici :floare:
ia rodentul ala de langa ea ca nu ma pot uita bine,:unsure: am fobie cu rodenti, ma cutremur numai la gand! :hug:


Exact, e danish feta. Foarte alba, grasa, aproape se intinde pe paine. Cat despre rodent...nu prea pot sa-l iau ca e prins cu sarma de lemn.

#39 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 August 2010 - 06:41 AM

imi place si pe toast si in salate, se 'pupa' bine cu avocado:)mi se pare mult mai buna decat greek feta(chestie de gust) :floare:

#40 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 August 2010 - 11:10 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 16 August 2010 - 09:42 PM, a spus:

Who said "Cheeeeeese"?:(
I LOVE CHEESE!

Atasament IMG_1273 copy.jpg

Atasament IMG_1277 copy.jpg


Ce îmi place fundul asta de lemn,cu soricelul taietor!Cum eu în ultimele zile tot dupa brînza ma uit,am cautat si un soarec de asta...nic :( ...mai caut! :floare:
Si eu ca Mirela,am oroarea ororilor de ei,mai ales cîd îmi scapa Mike cîte unul prin casa!dar fundul ala e dulcic tare!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi