Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#61 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 02:16 AM

foaaarte tare! multumesc din suflet! deci branzeturile bune se cumpara din caseificio si nu din supermarket! E mai scump decat la magazin, sau dinpotriva, fiind lo spacio?
off> si uleiurile bune, de unde se pot cumpara?

sa traiesti, sa fii sanatoasa! merci! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#62 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 11:01 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 02:16 AM, a spus:

foaaarte tare! multumesc din suflet! deci branzeturile bune se cumpara din caseificio si nu din supermarket! E mai scump decat la magazin, sau dinpotriva, fiind lo spacio?
off> si uleiurile bune, de unde se pot cumpara?

sa traiesti, sa fii sanatoasa! merci! :rolleyes:

Nu trebuie sa generalizam, exista in mod sigur si in supermarket produse de calitate, spaccio e magazinul fabricii deci de unde cumperi direct de la producator, asta ar trebui sa fie o garantie de calitate in primul rind, in al doilea teoretic ar trebui sa coste mai putin, practic nu stiu, tre sa ma uit la preturi, dar in cazul asta pe mine ma intereseaza calitatea intii de orice.

Chestia cu uleiurile e si mai subiectiva, depinde care-ti place dar si in supermarket se pot gasi uleiuri bune, important e sa citesti bine eticheta, poate ar trebui sa reiau niste poze vechi si sa deschid un subiect separat. :lol:

#63 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 02:28 PM

daaaaaaaaa :toothy9;
mie mi-ar folosi si info despre uleiurile de masline
Merci mult!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#64 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 08 January 2011 - 08:38 PM

Branza de burduf, cascaval, branza de vaci si ...

Am pornit din nou computerul ca era musai sa v-o zic:

Am scos in seara asta din frigider si am adus in bucatarie o bucata de St. Albany Saint Albray - editare ulterioara

Mamaroatta trecand prin zona, m-a pus sa-mi schimb ciorapii :lol:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#65 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 January 2011 - 10:09 PM

Daca tot a adus Adriana informatii prezioase despre Parmigiano, mi-a venit in minte o regula pentru mozzarella: trebuie scoasa din frigider macar o jumatate de ora inainte de a fi consumata.Are alt gust, incercati.Daca uitati sa o scoateti, puteti sa o puneti, asa cu punguta, cu zerul ei cu tot in apa calduta pentru cateva minute.

Regula cu scosul din frigider cu o jumatate de ora inainte de consumare e valabila si pentru jambon crud, spek.Pe astea sa nu le bagati in apa calduta.

#66 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2011 - 10:13 PM

ce e St Albany? :lol:

bune informatii Eataly! nu stiam :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#67 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 January 2011 - 12:02 AM

Am facut azi pentru "micul dejun" de la ora 13 :occasion14: liptauer din brinza de burduf subtiata cu smintina dulce, ceapa toacata si chimen. Mincat pe piine prajita. De liptauer am auzit acum 2 saptamini la o prietena, ea pregatise si mi-a placut foarte mult. Vad ca se pot face multe combinatii

http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer

#68 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 January 2011 - 10:53 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2011 - 10:13 PM, a spus:

ce e St Albany? =))


O greseala de tastare si un analfabatism culinaro-fromajeresc :hug: =))

E vorba de Saint Albray.

Ce am cumparat eu arata ca o floare - il mai tineti minte pe sconculeţul Flower din Bamby ? - dar mirosul se apropie de cel al unei perechi de sosete purate cateva zile in picioare si apoi alta saptamana la subsuoara :pupic: :drool:

Cei care sunt fani de Limbruger - eu sunt - o vor venera =))

Textura se apropie de cea a Camembertului
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#69 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2011 - 03:20 PM

Vezi postareaCarmella, la 09 January 2011 - 12:02 AM, a spus:

Am facut azi pentru "micul dejun" de la ora 13 :blush: liptauer din brinza de burduf subtiata cu smintina dulce, ceapa toacata si chimen. Mincat pe piine prajita. De liptauer am auzit acum 2 saptamini la o prietena, ea pregatise si mi-a placut foarte mult. Vad ca se pot face multe combinatii

http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer

Splendid, atunci cind mai iau brinza de burduf o incerc si eu.

#70 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2011 - 03:25 PM

Vezi postareaEataly, la 08 January 2011 - 10:09 PM, a spus:

Daca tot a adus Adriana informatii prezioase despre Parmigiano, mi-a venit in minte o regula pentru mozzarella: trebuie scoasa din frigider macar o jumatate de ora inainte de a fi consumata.Are alt gust, incercati.Daca uitati sa o scoateti, puteti sa o puneti, asa cu punguta, cu zerul ei cu tot in apa calduta pentru cateva minute.

Regula cu scosul din frigider cu o jumatate de ora inainte de consumare e valabila si pentru jambon crud, spek.Pe astea sa nu le bagati in apa calduta.

De fapt si de drept mozzarella cea adevarata nici nu stie ce e ala frigider, ar trebui pastrata in zer si mincata cel mult in urmatoarele 24 de ore. Cei care au posibilitatea de a o consuma frecvent, pe cea mai veche de o zi o pun in frigider si o folosesc la gatit.
Eu din fericire in citeva ocazii am avut norocul de a o minca, e cu totul alta mincare de ... mozzarella :blush:

#71 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 January 2011 - 03:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2011 - 03:20 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 09 January 2011 - 12:02 AM, a spus:

Am facut azi pentru "micul dejun" de la ora 13 :blush: liptauer din brinza de burduf subtiata cu smintina dulce, ceapa toacata si chimen. Mincat pe piine prajita. De liptauer am auzit acum 2 saptamini la o prietena, ea pregatise si mi-a placut foarte mult. Vad ca se pot face multe combinatii

http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer

Splendid, atunci cind mai iau brinza de burduf o incerc si eu.



Daca ai rabdare s-o maninci dupa ~12 ore de stat la frigider dupa preparare, sa stii ca e si mai buna. Am mincat azi ce a ramas de ieri si mi-a placut si mai mult. Azi am facut alta tura in care am pus si putina boia iute.

#72 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2011 - 03:49 PM

Pai astept cuminte, cum sa nu :blush:

#73 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 January 2011 - 05:00 PM

Vezi postareaCarmella, la 09 January 2011 - 03:43 PM, a spus:


Daca ai rabdare s-o maninci dupa ~12 ore de stat la frigider dupa preparare, sa stii ca e si mai buna. Am mincat azi ce a ramas de ieri si mi-a placut si mai mult. Azi am facut alta tura in care am pus si putina boia iute.


Te rog dezvolta, eventual intr-un topic, incercarile tale cu Liptaurul :)

Am citit un pic pe net, incitat de link-ul tau, branza de burduf nu-mi lipseste, condimente am, as putea intra si eu in afacere :)

"Romanian brindza :-*, or a combination of farmers, cottage or cream cheese and sour cream can be used in place of Liptauer"

Cica s-ar putea pune si bere.
INAUNTRU. :o (Suficient de ciudat pentru a incerca)
Si pe langa, banuiesc :blush:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#74 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 January 2011 - 03:39 PM

Scuze, Paparotti, am uitat sa raspund la mesajul tau.
Nu mai fac alt subiect (dar te invit pe tine sa-l faci) pentru liptaurul asta, am facut de 2 ori aproximativ acelasi model, cu micul adaos de boia iute la al doilea. Pe scurt: am luat batonul de brinza de burduf, am pus jumatate din el intr-un castron, l-am pasat - maruntit cu furculita, am adaugat smintina lichida ca sa o fac mai moale (brinza), mai tartinabila, i-am adaugat jumatate de ceapa tocata foarte marunt (din cutit, ca la icre- va arat eu cum, cind am timp) si boabe de chimen intregi (nu le zic nici fructe, nici seminte, tu (dumneata, dumneavoastra) stii (stiti) care sint :-* ) Asta a fost tot. Repet, e mult mai buna dupa citeva ore de stat la frigider, in prima faza e "brinza cu ceapa", in a doua fuzioneaza perfect toate ingredientele si maninci un liptauer beton :angryfire:
Ideea cu berea e faina, poate o incearca cineva... :angryfire:

#75 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 14 January 2011 - 04:12 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 09 January 2011 - 10:53 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2011 - 10:13 PM, a spus:

ce e St Albany? :angryfire:


O greseala de tastare si un analfabatism culinaro-fromajeresc :o :D

E vorba de Saint Albray.

Ce am cumparat eu arata ca o floare - il mai tineti minte pe sconculeţul Flower din Bamby ? - dar mirosul se apropie de cel al unei perechi de sosete purate cateva zile in picioare si apoi alta saptamana la subsuoara :-* :angryfire:

Cei care sunt fani de Limbruger - eu sunt - o vor venera :D

Textura se apropie de cea a Camembertului



Saint Albray miroase chiar ca o floare pe lînga alte specialitati cum ar fi Maroilles, Epoisse, Munster, Livarot, Pont L'Eveque sau faimosul Gris de Lille :D
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#76 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2011 - 08:59 PM

Burrata
O alta minune italiana =))
Alte informatii aici
http://www.pugliaimp...goria~~~98.html
Se zice ca s-a nascut din dorinta producatorului de mozzarella de a nu arunca resturile rezultate in urma producerii mozzarellei. Le-a maruntit, le-a amestecat cu smintina si le-a inchis intr-o bocceluta facuta din pasta de mozzarella.
Asa arata impachetata, unul dintre modurile in care sunt impachetate
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12952043061529.jpg
Asa arata despachetata
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12952043264146.jpg
si asa arata taiata, se vede invelisul de mozzarella si mijlocul cremos, moale si sublim
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12952043698295.jpg

#77 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 January 2011 - 04:01 PM

Ce idei crete pot avea oamenii astia :drool: Dar arata excelent!

#78 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 18 January 2011 - 01:41 AM

am luat si eu o Castello sa pun in salata azi...am musafiri si abia ma tin pe picioare, salata ma scoate din impas

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-49-12953076904071.jpg

#79 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 January 2011 - 08:38 PM

Adriana, help! Au ajuns colegii mei la Coop si au gasit asta special pentru copii:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12954616892998.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-1295461729591.jpg

dar nu avea decat 14 sau 24 luni, nu avea peste 30 luni. Incearca sa ajunga si la fabrica, unde mi-ai dat adresa. Crezi ca e mai bun pt bebe asta special daca nu are totusi 30 luni, sau mai bun cel de la caseificio ?

Mai spune-mi ce le-as mai putea indica sa imi cumpere daca ajung la fabrica, traditional, de neratat ?
(ca indicii: nu-mi plac branzeturi gen branza de vaci/urda sau branzeturile cu miros exagerat sau gust iute/amar. Parmezanul e in topul preferintelor mele, urmat de branzeturi cremoase cu sau fara mucegaiuri: gorgonzola si de casul putin sarat, brie, camembert, emmenthaler ...sunt diferite dar am dat cateva exemple, iar iubitului ii place cascavalul afumat)
astept un raspuns cand poti
multumesc anticipat pentru sfaturi

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#80 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 January 2011 - 09:30 AM

Iarta-mi intirzierea dar n-am vazut mesajul tau decit acum.
Ce e in poza e reclama, parmigiano oricum nu are conservanti deci e publicitate care sa-ti ia ochii, oricare alta bucata de parmigiano e identica cu asta.
E foarte bun cel de 24 de luni.
Daca ei merg la o fabrica in acea zona vor gasi brinzeturi din zona aceea, in nici un caz ementhal, brie si camembert care nu sunt italiane, si nici gorgonzola care e din Piemonte.
Brinza afumata aici inafara de scamorza eu alta n-am vazut niciodata dar nici aceea nu e din zona respectiva.
Uite aici o lista a lor
http://www.formaggio...iliaromagna.htm

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi