Adriana, la 23 December 2015 - 09:02 AM, a spus:
clau_ash, la 22 December 2015 - 10:02 PM, a spus:
Hraime sau peste marocan cu sos picant/iute. In farfurie nu am mai apucat sa-l pozez ...
imi povestesti cum se face?
Eataly, la 23 December 2015 - 08:29 PM, a spus:
Adriana, la 23 December 2015 - 09:02 AM, a spus:
imi povestesti cum se face?
Si eu vreau poveste!!
Sigur, iata si povestea:
A fost odaca ca niciodada un frigider cu cativa prieteni care se plictiseau si care s-au hotarat sa se joace in tigaie ...Prietenii de rigoare:
2 ardei grasi rosii/portocalii(mie imi plac mai mult), taiati fasiute sau patratele de 2cm lungime/1 cm latime
1-1,5 kg file peste tilapia
1/2 legatura coriandru proaspat tocat marunt
1 capatana usturoi decojit si taiat feliute
2 lingurite paprica iute
1 lingurita paprica dulce
1 lingurita sare
30 ml ulei de masline
170 ml apa
Fileurile de peste se spala si se usuca.
Apa se amesteca cu paprica, sarea si uleiul.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade
Se pune un pic de ulei in tigaie, si cand se incinge se arunca peste ardeiul, se perpeleste bine, se adauga usturoiul, se amesteca bine sa nu se arda, dupa 1 min se adauga jumatate din coriandru, dupa inca 1 min se adauga amestecul de apa cu mirodenii si secamesteca bine. Eu fac sosul asta la foc mare deci cam dupa 5 min scade la jumatate din cantitatea initiala.
Se pune jumate din cantitatea de sos intr-o tava, se atanjeaza peste fileurile si peste ele se adauga ce a ramas din sos si restul de coriandru . Se da tava la cuptor cam 15 min si gata. Recomand sa aveti paine proaspata prin preajma ca sa intingeti in sos...