Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1101 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 June 2016 - 10:47 PM

Orez Gange cu anghinare in ulei, vinete si morcovi facute in borcane Weck in microunde, macrou in ulei,fasole mica alba si nitel raz-el-hanout. Bunut :occasion14:
Imagine atasata: monthly_06_2016/post-4-14653324684131.jpg

#1102 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 July 2016 - 04:36 PM

calamari la abur cu salsa verde minimalistă alla dexter, evoo + pătrunjel + lămâie + tulpina usturoiului de sămânță, pe numele său local garlic scapes, o trufanda în sezon. usturoiul, nu calamari =))

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-1215-14680744788915.jpg

#1103 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2016 - 05:51 PM

Vezi postareaDexter, la 09 July 2016 - 04:36 PM, a spus:

tulpina usturoiului de sămânță

oh my God, stii cum s-ar putea obtine?
calamaru e frumos de carnos :rolleyes:

#1104 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 July 2016 - 04:06 AM

Adriana, cred că se lasă usturoiul verde să crească până face o tulpină mai tare și "bobocul" cu semințe.

#1105 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 July 2016 - 11:45 AM

Tre sa incerc punindu-l intr-un loc mai protejat pentru ca l-am pus exact intr-un loc prin care Puffy tre' sa treaca si mi l-a pus la pamint :rolleyes:
Eu saptamina trecuta: zuppa di pesce
Imagine atasata: monthly_07_2016/post-4-14681439264788.jpg

#1106 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 July 2016 - 11:18 PM

Poate ca ma bag ca musca-n lapte si poate ca debitez calamitati,(eu netinand spre rusinea mea o sapa in mana niciodata si fiind copil de asfalt cum s-ar spune),dar stiu de la socrela mea d-zeu sa o odihneasca,despre usturoiul de toamna(plantat toamna,dati o cautare pe google ca gasiti tot cu explicatii si tot)care spre deosebire de usturoiul de primavara ,asta face bulbul mare si stiu de la socrella ca avea tijele acelea groase si floare mare ca la ceapa :rolleyes: daca am debitat calamitati cumva, scuze!

#1107 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 July 2016 - 06:57 PM

Vezi postareaGeany, la 10 July 2016 - 11:18 PM, a spus:

socrella ca avea tijele acelea groase si floare mare ca la ceapa :rolleyes: daca am debitat calamitati cumva, scuze!


tijele alea groase care se fac si la ceapa, nu se cheama fushte?

#1108 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 July 2016 - 07:24 PM

Vezi postareamoatza, la 11 July 2016 - 06:57 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 July 2016 - 11:18 PM, a spus:

socrella ca avea tijele acelea groase si floare mare ca la ceapa :rolleyes: daca am debitat calamitati cumva, scuze!


tijele alea groase care se fac si la ceapa, nu se cheama fushte?

Chiar nu asi sti sa spun =)) cam la cat am spus se limiteaza umilele mele cunostinta in domeniu :sad1:

#1109 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 July 2016 - 10:24 PM

La ceapa se cheama fushte, nu vad de ce s-ar chema altfel la usturoi, dar mai stii??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1110 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 July 2016 - 10:38 PM

Chiar nu stiu,l-am intrebat si pe domnu' Geany si nu stie nici el .

Ne-am amintit cum a fost cu usturoiul de la socrella ca de aia va povestisem.Acum 2 ani s-a dus socrella,pe 6 iunie si cu ceva timp inainte sa se intample am fost pe la ea,si ea avea o femeie care se ocupa de straturi si o vecina ,si avea pe straturi si ceapa verde,salata verde,leustean,patrunjel,marar, etc si domnu' Geany' o intreaba:''mama,ai pus si praz?!''...ca de la distanta asa parea,si socrella i-a raspuns:''nu mama,ala e usturoi pus de anul trecut''...apoi s-a intamplat ce s-a intamplat si am ramas noi singuri sa ne ocupam de tot ca a fost succesiunea,si era de facut certificat energetic,etc,masuratori ,experti etc,asa ca la un moment dat am recoltat eu usturoiul ala ca nu avea cine altcineva(ca pana nu a fost facut tot si pus la punct tot nu a interesat pe nimeni proprietatea :P in fine..),vreau sa spun ca a fost cel mai grozav usturoi pe care l-am avut vreodata,capatana era mare cat pumnul,nu atacat de daunatori sau ceva,nimik,sanatos mare si bun de numa',si zdrobit la mujdei daca atingeai doua degete se lipeau,era lipicios asa si suficient de iute si parfumat etc,de atunci numai la ala ne raportam si mereu spune domnu' Geany ca usturoi ca ala si mujdei ca ala nu e ;) ...eii! si usturoiul ala avea tijele alea groase si floarea mare ca la ceapa ,de aceea am si postat si am spus! mai mult zau ca nu stiu sa va spun! ca din cate stim noi pana atunci socrella nu mai pusese usturoi plantat din anul trecut ci numai de primavara ...

#1111 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 July 2016 - 09:38 PM

sashimi de somon crud, fără brizbrizuri, servit cu wasabi, sos de soia și ginger murat. feliarea și prezentarea se vor îmbunătății și ele, asta a fost prima încercare. o să fac o poză și cuțitului (sabiei?) de sashimi, că dacă nu cumpăram și scula specializată tușeam ;)

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-1215-14683518394068.jpg

#1112 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 July 2016 - 08:10 AM

Astept poza sculei.
Imi place la nebunie ginger murat, noroc ca am gasit on line de cumparat ;)
Somonul era deja tinut la temperatura mica ca sa-l omoare pe anisakis sau l-ai tinut tu?

#1113 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 July 2016 - 01:19 AM

nici nu m-am întrebat pentru că am cumpărat somon special pentru sashimi, cu totul altă calitate decât cel "normal", deci am subînțeles că este deja "aranjat" pentru consumul crud. o să mă mai documentez
la magazinul respectiv fac ei ginger murat, poți cumpăra un butoi ;)

edit: m-am documentat și peștele care se vinde ca sushi/sashimi grade a fost ținut la temperatura și timpul corespunzătoare încât să distrugă paraziții

#1114 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 July 2016 - 02:32 AM

tonul (albacore), scula

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-1215-1468456090938.jpg

și carpaccio, care se află la murat momentan

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-1215-146845613356.jpg

#1115 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 July 2016 - 03:37 AM

Vezi postareaDexter, la 14 July 2016 - 02:32 AM, a spus:

tonul (albacore), scula

Atasament IMG_1675.JPG

și carpaccio, care se află la murat momentan

Atasament IMG_1679.JPG



cum poate sa arateeee!!! (la mine e ora 3,33 ... cin' m-o pus sa ma uit?)
ce ai pus? ulei, sare, capperi si ...
fiica dacilor

#1116 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 July 2016 - 12:07 PM

Fain totul ;)

#1117 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 July 2016 - 03:27 PM

Vezi postareabristena, la 14 July 2016 - 03:37 AM, a spus:

cum poate sa arateeee!!! (la mine e ora 3,33 ... cin' m-o pus sa ma uit?)
ce ai pus? ulei, sare, capperi si ...

suc de la o lămâie babană

Adriana, sushi chef scrie pe mine, asta de dragul cutitoiului ;)

#1118 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 July 2016 - 06:09 PM

Vezi postareaDexter, la 14 July 2016 - 03:27 PM, a spus:

Adriana, sushi chef scrie pe mine, asta de dragul cutitoiului ;)

Tu numa zi ca eu iti scriu sub tine :P
Mie mi-ar place sa invat sa fac ca am ramas placut entuziasmata de cina dintr-un restaurant japonez de aici.

#1119 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 July 2016 - 09:08 AM

Vezi postareaDexter, la 12 July 2016 - 09:38 PM, a spus:

sashimi de somon crud, fără brizbrizuri,


meserie! ce culori! la noi n-am vazut asa ceva.

#1120 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 July 2016 - 10:09 AM

Vezi postareamoatza, la 15 July 2016 - 09:08 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 12 July 2016 - 09:38 PM, a spus:

sashimi de somon crud, fără brizbrizuri,


meserie! ce culori! la noi n-am vazut asa ceva.

Am luat acum vreo luna somon de Alaska (pescuit in apele din zona aia - liber, nu de crescatorie) si era la fel, la colorit. Nu m-a incantat deosebit de mult gustul, trebuie sa recunosc.. Dar se simtea diferenta la textura, cel "liber" e mai "musculos", are fibra mai dura. E si normal, de altfel..

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi