Ce retete de peste ati gatit azi?
#1281
Postat 20 January 2019 - 04:58 AM
Adi, am o formă triunghiulară pe care am luat-o de la magazinul japonez, pun un strat de orez de sushi, somonul (crud, tăiat bucăți + maioneză japoneză kewpie, togarashi, sos de soia negru) incă un strat de orez și când inchid mașinăria, presează ce e inauntru și iese cum se vede
Lapo - fish cake e o pastă de pește alb și alte ingrediente, o cumpăr de la magazinul coreean gata făcută. dă o căutare după eomuk
#1282
Postat 20 January 2019 - 12:10 PM
Nu am auzit de pasta aia pana acum, chiar o sa casc ochii prin magazinele asiatice cand ajung. Eram convinsa ca ai facut chiftele de peste. Super interesanta supa!

#1283
Postat 27 January 2019 - 03:03 PM

Si...ca sa imi fac de cap asa cum trebuie, cod de Atlantic pane cu cartofi natur si aioli. Mai adaugam si un vinut alb , lejer, mbuuuuuuuun:



#1284
Postat 28 January 2019 - 09:58 AM

#1285
Postat 28 January 2019 - 07:14 PM

#1286
Postat 28 January 2019 - 11:52 PM
Dar eu cumpar 99% de la brutarie nu facuta de ei ci de alt brutar dar ca lumea adica noaptea de dinaintea zilei in care se vinde, cu drojdie naturala sau de bere. Dureaza zile fara probleme, singura chestie e sa o punem dupa 2-3 zile in punga.
Apropo de asta m-a intristat asta vara sa vad la Piatra-Neamt multe persoane cum cumpara piine la punga feliata pe moment.
#1287
Postat 29 January 2019 - 08:39 AM
Adriana, la 28 January 2019 - 11:52 PM, a spus:
dar de ce n-ar fi buna asta?
noi cumparam de la o brutarie locala, paine de Rusetu, care-i vestita in zona, e mare deosebire fata de aia din magazine. au cateva sortimente simple.
au si feliator si prefer sa mi-o felieze pe loc.
pe asta dac-o tin vara afara, deci nu in frigider, in 3-4 zile se strica.
cea de la supermarket se usuca si tine luni de zile in stadiul asta.
#1288
Postat 02 February 2019 - 07:03 PM

Soia edamme la cuptor cu creveti.

#1290
Postat 02 February 2019 - 07:39 PM

#1291
Postat 03 February 2019 - 01:42 AM
#1292
Postat 04 February 2019 - 08:53 PM
Foarte faina carnea, ferma, nu foarte pronuntata, mai ales pentru cei care nu agreaza pestele foarte tare, excelent!



Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 04 February 2019 - 08:54 PM

#1293
Postat 07 February 2019 - 03:53 PM
Imagini atasate
#1294
Postat 07 February 2019 - 11:10 PM


#1295
Postat 08 February 2019 - 02:00 AM

Supa de merluzzo, cu piine frecata cu mult usturoi

supa am facut-o din fumet (carapacele de la creveti, ceapa, morcov) in care apoi am fiert si crevetii, apoi suc de rosii si in cele din urma bucatile de merluzzo

#1297
Postat 08 February 2019 - 10:16 AM
Supa aia e o idee mega! Am creveti dar ma gandeam in weekend sa fac ceva file de rotbarsch cu salata multa.

#1298
Postat 08 February 2019 - 10:40 AM
Crevetii doar i-am fiert apoi i-am făcut pe toți cu sos ca mama și Marco îi preferă așa.
Alte oratanii de mare nu aveam congelate ca s-o mai îmbogățesc. Decizia de a o face am luat-o cind am văzut carapacele crevetilor și îmi părea rău să le arunc fără să le storc sucul 😎
#1300
Postat 08 February 2019 - 03:52 PM