Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1341 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 February 2019 - 03:36 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 February 2019 - 08:36 PM, a spus:

Adriana eu vreau sa stiu de ce iti da Lili cu tigaia-n cap =)) .

Pusesem pe uatap o poza cu o maxi paella. :rolleyes:

#1342 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 February 2019 - 04:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 February 2019 - 11:20 AM, a spus:

Ieri la prînz am fost sa mănînc cu 2 colegi intr-o gastronomie,

unde fuseși să mănânci ? în românește nu exită locantă care să se cheame gastronomie Imagine postata
gastronomia cică e ce facem noi aici (arta de a prepara mincăruri alese sau insusirea de a le aprecia calitatea, gustul cum spune tizul meu DEX)

#1343 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2019 - 05:36 PM

punct DEX! Imagine postata

alea rosii mici de le-ai pus tu Lori sunt triglie sau rosioara in romana... zic. Barbunul sunt pesti micuti de 10 cm, cam de marimea guvizilor nostri si in stare cruda nu sunt rosii.

sea bass e biban de mare, denumirile in germana nu le cunosc Imagine postata

pagina asta cu pestii ma omoara de pofte de fiecare data! asa ca trebuie sa fac si eu maine ceva paste cu cod de atlantic, dupa reteta napoletana de paste cu baccalà.

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 15 February 2019 - 05:37 PM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1344 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2019 - 08:27 PM

Vezi postareaDexter, la 15 February 2019 - 04:16 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 15 February 2019 - 11:20 AM, a spus:

Ieri la prînz am fost sa mănînc cu 2 colegi intr-o gastronomie,

unde fuseși să mănânci ? în românește nu exită locantă care să se cheame gastronomie Imagine postata
gastronomia cică e ce facem noi aici (arta de a prepara mincăruri alese sau insusirea de a le aprecia calitatea, gustul cum spune tizul meu DEX)

vvvvaaalleuuuu :rolleyes: v-am zis ca asta e una dintre multele mele probleme =))
gastronomia aici e un magazin sau un raion dintr-un supermarket (care e termenul corect pe romaneste? sa nu-mi ziceti mall ca mor =)) ) unde se vinde mincare gatita
in cazul celui in care am fost eu au si mese unde servesc mincarea, dar nu e obligatoriu, poate fi doar vinzare (de cele mai multe ori) si mincarea o fac ei. Prietena mea de la Trieste face preponderent peste. Aici se gasesc in mod obisnuit aperitive din Piemonte, lasagne, spanac fiert si paste proaspete facute evident doar de ei
in cazul raionului de supermarket o cumpara de la altii si o vind

#1345 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2019 - 08:53 PM

supermarket e bine, mall e centru comercial
gastronomia asta cred s-ar numi pe românește "unde se cumpără mâncăruri gătite pentru acasă sau se consumă pe loc" Imagine postata Imagine postataImagine postata Imagine postata

#1346 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 February 2019 - 09:11 PM

La noi e vremea scrumbiei de Marea Neagră, așa că peste tot prin oraș miroase a scrumbie. Zilele trecute am făcut și eu, la cuptor, și încă miroase în casă. Dacă e vreme frumoasă în weekend, o să fac afară pe grătar.

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-233-0-63033700-1550257785.jpeg

#1347 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2019 - 09:26 PM

Este zona care la noi se numeste Food Court, amplasata in galeria unui centru comercial (la Centru Comercial se incadreaza atat hipermarketul, cat si Mall-ul), unde la noi sunt atat restaurante, cat si impinge tava, sau fast food clasice (Mc'Donalds, KFX), cat si fast food pe specificuri/nationalitati. Nu am auzit o traducere pt Food Court in romana si personal nici nu ma cramponez sa traduc toti termenii in romana. De ce nu traducem si supermarket sau Mall, atunci? Imagine postata
Stiu ca in Italia, am fost de cateva ori cu colegii la pranz, e mai dezvoltat segmentul pentru mancare gatita pe loc doar la pranz, la noi e zi lumina ... si sunt doar cateva "mancatorii", in timp ce la noi sunt multe si in toate e plin ... Cel mai plin din tot Mallul/supermarketul sunt Food Courtul si cafenelele.
we placut! Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 15 February 2019 - 09:29 PM

#1348 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 February 2019 - 10:14 PM

in decembrie am fost iar la turci, la istanbul.
intr-un mall, acolo unde-i si acvariul, am uitat cum ii zice, in cadrul carrefour ,aveau o zona de foodcourt f mare si bine aranjata. in centrul acestei zone, inconjurata de mese, era o "insula" cu gratare. insula era delimitata cu vitrine pline cu gheata, pe care erau portionate in tavite bucati de carne de tot felul - fara porc - pesti si produse marine.
iti alegeai ce bucata voiai, o plateai si primeai un bon de ordine. te asezai la masa si apoi urmareai ecranele mari care afisau numerele de pe bon, cand era gata gratarul. acest serviciu nu pp o extra plata.
aveau si fel de fel de garnituri, mie mi s-a parut un loc f misto.
acuma, daca o mai fi pe la voi, sa ma scuzati de off, ca m-am lungit cu detaliile. io n-am mai vazut pana acum, cu toate ca-s oliac' plimbata.

Carmella, si noi am prestat deja scrumbii saptamana trecuta, la gratar, si duminica facem iar. noi am luat de la Braila, dar le zicea scrumbii de Dunare :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de moatza: 15 February 2019 - 10:15 PM

#1349 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2019 - 10:38 PM

scrumbiile imi plac si mie, dar miroase in casa 3 zile dupa ele, la fel si dupa macrou si dupa alice prajite sau grillate la cuptor

un loc de care zici tu moatza, am gasit in Italia, in Vieste, se numea Braceria Carigli, era de fapt o macelarie grozava cu o mare curte cu multe mese de lemn si gratare pe care le manevrau ei pe acelasi sistem cu bon. Aveau muuulte carnuri, carnati, cat si preparate gen rulade, bucati impanate ,,, un paradis pentru amatorii de carne buna. Iti serveau si salata (aveau s-3 la alegere, legume la gratar, cartofi prajiti si bauturi. Se adaugau cativa banuti la nota finala pt serviciu.Eram setata pe o idee de business cand m-am intors, dar cu serviciul... uite ca au trecut anii si nu am facut nimic ...
la turci imi place (printre altele), peste in paine, in port la Bosfor, 5 euro sandwichul cu peste proaspat facut pe loc la gratar, salata, ceapa, servit intr-o jumatate de paine turceascataiata pe din doua, iar sosuri erau pe mese... . (gratarele sunt pe niste vaporase in timp ce toata coada si masutele sunt pe uscat)

#1350 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 15 February 2019 - 10:44 PM

astia aveau gratarele in mall, ca asa, afara,in aer liber, sa-ti faca la comanada, am mai vazut.
dar aveau niste hote atat de bune, prelungite pana sus - ca-ti dai seama ca ieseau in afara acoperisului! - incat noi nu ne-am dat seama ce se intampla acolo.

pestele de la bosfor nu mai e ce-a fost! de fiecare data l-am gasit mai mic si mai scump, dar merge de-un fun!

#1351 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2019 - 10:47 PM

Vezi postareamoatza, la 15 February 2019 - 10:14 PM, a spus:

Carmella, si noi am prestat deja scrumbii saptamana trecuta, la gratar, si duminica facem iar. noi am luat de la Braila, dar le zicea scrumbii de Dunare :o

Puțin probabil să fie chiar de Dunăre, pentru că scrumbia pleacă pe Dunăre cînd se încălzește bine apa Dunării.

Uite aici care e treaba cu scrumbia de Marea Neagră și scrumbia de Dunăre.

https://www.viata-li...umbie-de-dunare

Citez:
”După cum bine se ştie, scrumbia îşi schimbă proprietăţile pe măsură ce intră mai mult în apele dulci ale Dunării. "Abia după ce parcurge o distanţă semnificativă, petrecând mai mult timp în apa Dunării, scrumbia capătă acel gust inconfundabil. Când ajunge în zona Galaţiului se produc acele modificări organoleptice care îi conferă gust acestei specii. De aceea se spune că scrumbia de Dunăre cea mai gustoasă este cea pescuită de la Galaţi în amonte", a mai explicat Victor Cristea. Deocamdată, însă, aşa cum susţine profesorul de la "Dunărea de Jos", bancurile de scrumbii sunt cantonate la gurile de vărsare ale Dunării, aşteptând o încălzire a vremii. "

#1352 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 15 February 2019 - 10:51 PM

si la Buzau la pescarie tot de Dunare ii zicea, dar era mai ieftina la Braila si de-aia am luat de acolo. or fi mincinosi...
acuma, de care-o fi, a fost buna si grasuta, procedura se cere reluata duminica asta.

#1353 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2019 - 11:01 PM

Vezi postareamoatza, la 15 February 2019 - 10:51 PM, a spus:

si la Buzau la pescarie tot de Dunare ii zicea, dar era mai ieftina la Braila si de-aia am luat de acolo. or fi mincinosi...
acuma, de care-o fi, a fost buna si grasuta, procedura se cere reluata duminica asta.

Evident! Mie-mi place mult asta de mare.

#1354 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2019 - 12:09 AM

Vezi postareaCarmella, la 15 February 2019 - 09:11 PM, a spus:

La noi e vremea scrumbiei de Marea Neagră

pike!! (adică știucă Imagine postata )

#1355 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2019 - 12:25 AM

Vezi postareaDexter, la 16 February 2019 - 12:09 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 15 February 2019 - 09:11 PM, a spus:

La noi e vremea scrumbiei de Marea Neagră

pike!! (adică știucă Imagine postata )

Adică știu că nu știucă :o

#1356 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 16 February 2019 - 12:48 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 February 2019 - 10:38 PM, a spus:

un loc de care zici tu moatza, am gasit in Italia, in Vieste, se numea Braceria Carigli,

si la Torino este una sau poate mai multe, eu numai in una am fost, macelarie care seara devine sa zic restaurant desi restaurant e prea vast ca termen in cazul asta, pentru ca se maninca doar carne la gratar, ti-o alegi din raft si ori o duci acasa cruda ori o maninci acolo gatita la gratar. in afara de ea au cartofi prajiti cu aer cald si salata, si dulciuri si binenteles bere si vin varsat (se zice asa?)
in cazul nostru noi, dupa ce am mincat si ne-a placut un tip de carne, am cumparat-o si am facut-o acasa a doua zi
e acelasi principiu ca la gastronomie
foodaladecarezicitu nu-mi place, prefer gastronomie, asa ca de acum incolo cind voi zice gastronomie o sa stiti la ce ma refer :o

#1357 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 17 February 2019 - 01:47 PM

Dorada in sarcofag de sare

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-9-0-88659800-1550404412.jpg

#1358 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 17 February 2019 - 03:13 PM

Cous cous integral cu legume si somon la abur.

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-9-0-98806000-1550409165.jpg

#1359 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 February 2019 - 10:14 PM

Guys, nici eu nu fac poze in restaurant, dar vin sa va spun ca m-am indopat cu toate lighioanele de mare disponibile la chinez plus de nenumarate ori sushi si salata de alge cu susan, o nebunieeee!
Cel mai cel au fost limbile de mare si , mortalissime, scoicile Jakob...ori scalop? Ori cum le cheama? Plus sushi...dar, sorry, calitatea lasa de dorit, si creveti, creveti, creveti.

Lilly ce misto arata dorada! Ai facut sarea amestecata cu apa ori cu albus de ou?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1360 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 February 2019 - 11:33 PM

Peste congelat care se vinde varsat la supermarket:
- midii, amestecate cu sosul de rosii facut de mine asta-vara, fiert rapid cre ca 15 minute in total, mincat cu piine veche spray-ata cu ulei si pusa 1 minut in microunde crisp
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-31222800-1550697684.jpg
- tentacule de caracatita taiate, puse in tigaie cu un pic de ulei si 2 ardei taiati bucatele, lasat la foc mare si amestecat pina cind lichidul lasat se evapora
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-41553300-1550697740.jpg
- bucati de totano atlantico ( nu stiu cum se numeste pe romaneste, cred ca ar putea fi Illex argentinus) trecute prin faina de porumb, vreo 20 de minute in microunde crisp, pina ce le-am pus la copt se decongelasera aproape complet
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-10953500-1550698411.jpg

Arata acest topic

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic