Ce retete de peste ati gatit azi?
Postat 20 March 2012 - 04:02 PM
Dexter, la 14 March 2012 - 07:28 PM, a spus:
Dex,
dc gasesc in drumul meu creveti si reusesc sa plec putin mai devreme de la job, ii fac azi. Dar nu inteleg cum vine cu rosii natur? Le-ai adaugat doar la sfarsit?
trebuie sa gases neaparat ceva peste proaspat azi, sau lighioane, ca e teroare ce ati mai postat pe topicul asta

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 25 March 2012 - 04:16 PM
Imagini atasate
Postat 25 March 2012 - 04:46 PM
Postat 25 March 2012 - 06:10 PM

Postat 25 March 2012 - 10:16 PM
Imi pare rau ca eu nu va pot arata produsele finite ptr ca.............. low baterie
Asa ca eu va arat o ciorba de peste lipoveneasca la care se folosesc 4 feluri de pesti (eu am avut numai capete de crapi)2,500kg
iaca asa

capetele de crapi, peste care punem apa si punem capac si fierbem dar nu sa se faca terci

Pregatim legumele vreo 3cepe, 2 morcovi, ardei copt rosu si verde eu am pus doar rosu,ardei iute , (eu chilli in farfurie,cartofi, rosii coapte, frunze de patrunjel si usturoi pisat astea le punem la sfarsit, (otzet eu in farfurie).
Sare, piper si putin ulei.
Dupa ce au fiert capetele , strecuram zeama,spalam ceaunul, adaugam legumele si zeama si punem iarasi la foc.

rosiile coapte le`am pus la sfarsit terciuindu`le in sita deasupra ceaunului, lasand sa intre in sita si ciorba din ceaun.

alegem carnitza de peste si adaugam in ciorba si punem patrunjelul verde si usturoiul (traditional pestele separat cu mujdei si ciorba separat se maninca cu mamaliga si mujdei)

mamaliga nepozata si ciorba in farfurii la fel.
Pastrav la gratar cu mamaligutza si mujdei
Am apucat sa mai fac poze doar la pastravii pregatiti ptr gratar

Imagini atasate
Postat 25 March 2012 - 11:37 PM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 26 March 2012 - 08:01 AM
Adriana, la 03 March 2012 - 10:25 PM, a spus:
Aperitiv:
ardei copti cu ansoa gata curatate cu ulei si patrunjel, ma declar fan forever, cind ma mai duc la Coop cumpar 10 cutiute

Adriana, eu nu vad patrunjelul - ma poti lamuri? Am copt ieri ardeii, am luat anchois, azi pregatesc pentru degustare, ca acusica e Pasti si vreau sa am meniul gata organizat(si probate retetele noi)
Multumesc
Postat 26 March 2012 - 08:21 AM
redivivus, la 26 March 2012 - 08:01 AM, a spus:
Multumesc
Asa scria pe cutiuta, ca cica ar fi avut usturoi si patrunjel

Dar nu e important, eu pun anchois pe bucata de patrunjel si gata.
Postat 26 March 2012 - 08:28 AM
Asa scria pe cutiuta, ca cica ar fi avut usturoi si patrunjel

Dar nu e important, eu pun anchois pe bucata de patrunjel si gata.
[/quote]
pe bucata de patrunjel?

Postat 26 March 2012 - 10:50 AM
[quote name='Daniella' date='25 March 2012 - 09:37 PM' timestamp='1332711450' post='138970']
[/quote]
Multumesc frumos !
Imi pare tare rau ca nu am putut pina la capat pozele.Ciorba a avut un gust foarte bun.
Azi ptr mine mai am un pastrav pe care o sa il trag in poza dar tre sa il prepar prima data:)).
O sa revin cu preparate din peste de Florii.
Postat 26 March 2012 - 01:24 PM
Cand am intors pestele l`am lasat putin sa se coaca apoi am pus pe linga el bulzi de mamaliga si peste fiecare bulz o bucatica de brie si ceapa verde.Cand se sparge bulzul daca tavaliti imbucatura in farfurie prin ceapa verde sunt sigura ca nu o sa va para rau.
De fiecare data cand ramane mamaliguta o facem bulz cat este calda, apoi a doua zi o incalzim sau prajim. Bulzii astia sunt de ieri azi am pus deasupra din nou putina branza de aia sapunel si deasupra brie.

si un bulz sectionat