Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#841 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 20 March 2013 - 10:29 PM

Vezi postareazerda, la 19 March 2013 - 06:58 PM, a spus:

Pacat, cred ca ar fi iesit ceva frumos, dar mai bine ca esti tu sanatoasa!


Daca suntem sanatosi, vom filma traditiile de Florii, asa am convenit cu kanalistii.Lucrez la scenariu deja...

#842 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 09:56 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 February 2013 - 04:00 PM, a spus:

nu se cheama ca le-am gatit eu, doar le-am dat la cuptor
si cum la mine e raritate maxima sa iau ceva semipreparat, am zis ca pt cine are un Lidl in zona, merita o incercare de gust:

Scoici umplute si frigaruie de crevete pane cu fulgi de cocos

Scoici gaseste si sora-mea in Kaufland. N-am idee de preturi, dar ca ordin de marime - sunt mari, mai mari decat podul palmei.

#843 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 10:01 AM

Vezi postareaGelutza, la 19 February 2013 - 06:40 PM, a spus:

Iaca niste peste proaspat abia scos din apa! :D

Vrem si noi la pescuit!!!!!! :D
Te invidiez pentru Dunarea din spatele curtii! =))

#844 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 10:11 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 March 2013 - 07:59 PM, a spus:

Gelutza si direct pe gustul meu: peste proaspat, captura de Dunare!!! te rog spune-mi cum faci cu pestii astia cu oase multe si mici, ca sa ii mancati? ai un secret care topeste oasele la prajit (am aflat de o anumita taietura)? sau pt ca sunteti de langa Dunare, aveti tehnica de ales oasele rapid? mare pofta mi-ai facut cu ambele!

Tata vroia pestele prajit bine-bine cu malai (faina si atat) si manca integral bucatile. Oasele erau casante si n-avea probleme.

#845 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 10:13 AM

Vezi postareaGelutza, la 20 March 2013 - 10:29 PM, a spus:

Daca suntem sanatosi, vom filma traditiile de Florii, asa am convenit cu kanalistii.Lucrez la scenariu deja...

Astept cu nerabdare emisiunea! :D

#846 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 March 2013 - 02:48 PM

Cod Alaska facut la cuptor cu lamaie, ulei, ceapa, thym, sare, piper si capere. Alaturi, cartofi cu paprika la cuptor. Poza nasoala, dar pestele a iesit buuuun. :-*

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13641293114334.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#847 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 March 2013 - 05:46 PM

Crap si pastrav la cuptor, servit cu legume la tigaie si barcute din vinete umplute.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13641400060113.jpg

#848 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 March 2013 - 05:17 PM

creveţi cu mujdei, pregătiţi în tigaia ceramică

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13645698928094.jpg

#849 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 March 2013 - 11:56 PM

Risotto cu sparanghel alb si verde alaturi de somon la gratar

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-479-13645941540388.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#850 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 March 2013 - 03:24 PM

Vezi postareaGeany, la 30 November 2011 - 07:34 PM, a spus:



M-a inspirat o fata pe celalalt forum Cerra .

Am cumparat hering mic de lungimea unei palme congelat(4.7 ron punga de 500 de gr.)2 pungi(dar merge si cu sardina).Am decongelat am taiat capul aripioare si coada si iesea asa de usor si sira ca am scos-o sa nu-mi faca coptii mofturi(desi ele trebuie sa se topeasca daca le lasi),asa ca am ramas cu aproape 600 de gr. curatat.

...
Dupa indicatiile ei am taiat ceapa julien (1/2 de ceapa mare blonda,1/2 de ceapa violeta)am lasa-o la muiat in apa calda 3 min,am scurs si am framantat-o cu sare piper si otet,am pus intr-o craticioara inalta si ingusta sa pot face straturi, primul strat de ceapa,apoi un strat de heringi,putina sare,iar ceapa si 2 foi de dafin,bobite de piper ,ienibahar,iar heringi,3 straturi de peste mi-au intrat,ultimul strat de ceapa,am stropit cu putin vin de la mine putere ,turnat sos de rosii cat sa acopere tot (in sosul de rosii am pus putin zahar si maghiran)1 crenguta de cimbru,si stropit cu ulei,am dat la cuptor vre-o ora jumate,am pus apoi feliute de lamaie si masline si lasat inca 30 de min(nu se mesteca in cratita)Asa arata dupa 2 ore de stat la cuptor.

...


Cerra si Geany, am niste peste, da' habar n'am ce peste e. Trebuie sa intreb consortul. Cert e, ca e pescuit de un prieten si e mare, bre.
Hai sa zicem ca e crap, dar nu sunt sigura.
Asa ca eu va intreb, oare ar merge sa fac reteta asta la pestoiul meu?
Ca tare imi place reteta, dar nu am nici un chef sa ma duc sa cumpar cand congelatorul e plin de pesti de genul asta.
Ajutuuuuur!
Sorina

#851 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 March 2013 - 06:03 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 March 2013 - 03:24 PM, a spus:




Ajutuuuuur!


Tai pestiocii bucati si urmezi pasii si sigur iese. Am vazut ca si Adriana a facut cu macrou si tot mare (alta reteta nu a mea) dar ideea este ca se poate si cu peste mare taiat bucati.

#852 Useril este offline   Elena-Ct 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 15-January 13

Postat 30 March 2013 - 06:31 PM

Sorina, poti face teteta si la cuptor (in tava) si iese ca o conserva.Pui ingredientele la fel ca Geany, amesteci si uiti de ea la cuptor daca spui ca pestele este asemanator crapului.

#853 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 March 2013 - 06:45 PM

Multumesc mult, fetelor! Sunteti niste dragute!
Sorina

#854 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2013 - 12:35 AM

Vezi postareaElena-Ct, la 30 March 2013 - 06:31 PM, a spus:

Sorina, poti face teteta si la cuptor (in tava) si iese ca o conserva.Pui ingredientele la fel ca Geany, amesteci si uiti de ea la cuptor daca spui ca pestele este asemanator crapului.

Elena, bine ai venit la noi!

#855 Useril este offline   Elena-Ct 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 15-January 13

Postat 31 March 2013 - 08:37 AM

Vezi postareaAdriana, la 31 March 2013 - 12:35 AM, a spus:

Vezi postareaElena-Ct, la 30 March 2013 - 06:31 PM, a spus:

Sorina, poti face teteta si la cuptor (in tava) si iese ca o conserva.Pui ingredientele la fel ca Geany, amesteci si uiti de ea la cuptor daca spui ca pestele este asemanator crapului.

Elena, bine ai venit la noi!


Multumesc mult Adriana, imi era dor de voi!

#856 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2013 - 10:06 PM

Ma bucur ca ai venit :notworthy:

#857 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 April 2013 - 11:47 AM

Care sunteți pe recepție?
Am pus tava la cuptor la 180 grade. E bine?
Și am uitat să cumpăr lămâi...
Sorina

#858 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 April 2013 - 03:16 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 01 April 2013 - 11:47 AM, a spus:

Care sunteți pe recepție?
Am pus tava la cuptor la 180 grade. E bine?
Și am uitat să cumpăr lămâi...


Cand vad eu si iti raspund, numa bine ai gatat conserva :thumleft: da, e bine 170-180grade.

reteta mea nu este cu lamaie la cuptor. Geany a vazut reteta, i-a placut si a pus dupa gustul ei in oala ei, a desosat si pestiucii chiar. Mie lamaia nu imi place ca iese amara(asta dupa gustul meu) gusturile nu se dicuta. Poate tie iti place asa cu lamaie.Daca zic ca mie nu imi place lamaia la cuptor, asta nu inseamna ca spun ca preparatele celor care pun lamaia nu sunt bune. Departe gandul, am zis dupa gustul meu doar.

Reteta mea este asa:

Ingrediente:

Hering congelat 1kg

Se foloseste o cratitza mai ingusta si mai inalta/ceaun sa se poata pune straturi pestele si ceapa.

celelalte ingrediente de mai jos de pun dupa preferinta (la ochi/dupa gust)

ceapa,usturoi,suc de rosii,piper,otet, sare,frunza de dafin, 200ml ulei (se poate pune si ienibahar). Se poate servii calda sau rece dupa preferinta.
Se decongeleaza pestele, se taie aripioarele si capul,se scot intestinele si se spala bine cu apa rece.

Ceapa se taie pestisori se freaca cu sare otet si piper apoi se pune in cratitza un rand de ceapa, peste se pune peste (6catei de usturoi am pus taiat in lung) si se pune printre ceapa si foaie de dafin. Se pun randuri pina se termina pestele si ceapa deasupra ultimul rand va fi ceapa. Se pune suc de rosii (suc de rosii pina acopera ceapa. Uleiul se pune peste sos si gata la cuptor. Se pune in cuptor vreo 2 ceasuri la foc asa mai mic. Este gata cind numai are zeama si nu se amesteca deloc in oala.

Se poate servi cald sau rece

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1316-13648220379984.jpg

#859 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 April 2013 - 06:11 AM

Ok, bine că nu am greșit!
În loc de lămâie am pus un pic de oțet de mere și ceva vin alb.
Mie și soatei ne-a plăcut, fetele nu prea au fost încântate. Au mâncat de foame... noroc cu mamaliga.
Sorina

#860 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 April 2013 - 11:20 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 April 2013 - 06:11 AM, a spus:

Ok, bine că nu am greșit!
În loc de lămâie am pus un pic de oțet de mere și ceva vin alb.
Mie și soatei ne-a plăcut, fetele nu prea au fost încântate. Au mâncat de foame... noroc cu mamaliga.


Macar bine ca v-a placut voua!

Copiii nu ii putem obliga sa pape tot ce ne place noua. Cunosc modelul :rolleyes:

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi