Daniella, la 13 March 2013 - 11:49 AM, a spus:
Gelutza, ne dai retetele Dunarene stravechi ale preparatelor din farfuria ta?
sotul tau chiar prinde pestii aia acolo pe langa voi, sau ii cumparati de la pescari? pot sa vin si eu :blush:cu pescarul meu si cu mica pescarita cand o veni vremea buna

sa il dau si pe al meu cu barcile voastre si sa plecam cu vreun pestiuc acasa, ca e mare mare amator ?
Vi le dau cu placere.
Sosul:o capatana de usturoi se zdrobeste si se freaca bine ca la maioneza cu o lingura de ulei de masline. Se da prin masina de tocat putin hrean, sau, ma rog se macina la robot, se adauga usturoiului. Apoi se adauga o lingura de otet, verdeata si o rosie coapta pe plita,tabla, disc, sau la cuptor si apoi despielitata si zdrobita cu furculita.Se potriveste de sare si daca se doreste se poate dilua cu una, doua linguri de apa, eu fac asta daca nimereste cineva la masa, altfel, ne place asa, concentrat, neaparat cu mamaliguta.Pestele il curat, il scurg in strecuratoare, il tavalesc printr-un amestec de faina si malai si il prajesc obisnuit in ulei de palmier.
Sunt invitata sa gatesc pentru emisiunea"Asta-i Romania!" pe tema traditiilor pescaresti din zona specifice sarbatorii de Bunavestire, dar nu stiu daca ma hotarasc, maine trebuie sa dau raspunsul si filmarile sa fie in week.-ul asta...am sarit calul rau de tot sapt. trecuta cu implicarea in fel de fel de act. si abia de ma pot misca, au viata mea!
Ciorba, sa ma uit daca este topic cu retete de ciorbe de peste sa o scriu acolo, daca nu deschid maine topic, fiindca o am pe blog si o transfer de acolo, daca citeste cineva si stie link, rog sa ma ajute, eu nu pot sta mult pe scaun momentan.