Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#921 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,458
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 December 2013 - 09:43 PM

Vezi postareaDexter, la 25 December 2013 - 07:28 PM, a spus:

crostini con acciughe alla romana. un succes total, puteam servi numai asta

astea ti le fur cind o sa servim resturile pestilor de aseara :notworthy:

#922 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 December 2013 - 09:56 PM

și eu mai am resturi de aseară, inclusiv sos de anșoa, azi la micul dejun am mîncat crostini :notworthy:

#923 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 06 January 2014 - 01:08 PM

Vezi postareaDexter, la 25 December 2013 - 09:56 PM, a spus:

și eu mai am resturi de aseară, inclusiv sos de anșoa, azi la micul dejun am mîncat crostini :)

Daca a fost atat de bun, te rog frumos, da-ne reteta sosului de ansoa, sa ne bucuram si noi de el...

#924 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 January 2014 - 01:39 AM

Vezi postareabellamama, la 06 January 2014 - 01:08 PM, a spus:

Daca a fost atat de bun, te rog frumos, da-ne reteta sosului de ansoa, sa ne bucuram si noi de el...

cel mai simplu posibil - 100g de unt și cam 50g file de anșoa (8-10 fileuri din conservă)
se pun împreună intr-o tigaie și se amestecă pînă anșoa se "dizolvă" și combinația se omogenizează și devine ca o pastă foarte lichidă. se servește caldă sau rece, pe pîine prăjită. cînd se răcește are textura unui unt aromatizat.

#925 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2014 - 01:43 AM

Vezi postareaDexter, la 07 January 2014 - 01:39 AM, a spus:

Vezi postareabellamama, la 06 January 2014 - 01:08 PM, a spus:

Daca a fost atat de bun, te rog frumos, da-ne reteta sosului de ansoa, sa ne bucuram si noi de el...

cel mai simplu posibil - 100g de unt și cam 50g file de anșoa (8-10 fileuri din conservă)
se pun împreună intr-o tigaie și se amestecă pînă anșoa se "dizolvă" și combinația se omogenizează și devine ca o pastă foarte lichidă. se servește caldă sau rece, pe pîine prăjită. cînd se răcește are textura unui unt aromatizat.


Dex, pot sa-ti dau o idee de paste?
Ulei ev de masline, fileuri de ansoa le lasi tot asa pana se topesc, un catel de usturoi, apoi pui suc de rosii (da' nu mult) si lasi sa scada nitel apoi condimentezi spaghettele.

#926 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 January 2014 - 02:15 AM

interesant, trebuie încercat că mai am niște sticle de sos de roșii cherry din sicilia, o bunătate

#927 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 January 2014 - 02:19 AM

fish and chips

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1215-13890539044333.jpg

#928 Useril este offline   oanaC 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 January 2014 - 10:27 PM

[quote name='Dexter' date='07 January 2014 - 02:19 AM' timestamp='1389053983' post='211072']
fish and chips

N-am inteles niciodata pana acum combinatia de fish and chips...poza asta mi-a facut insa o pofta nebuna...
Dexter ce pesti sunt?

#929 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2014 - 10:41 PM

Vezi postareaDexter, la 07 January 2014 - 02:15 AM, a spus:

interesant, trebuie încercat că mai am niște sticle de sos de roșii cherry din sicilia, o bunătate


Nu trebuie mult suc de rosii, la final pastele trebuie numai sa fie mazgalite de sos

#930 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 January 2014 - 12:23 AM

any, mîzgăleală cu anșoa o să fac :notworthy:

oana, peștii respectivi sunt "sea smelts" (sunt și smelts de apă dulce ) cred că traducerea cea mai apropiată este "albitura"

#931 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 January 2014 - 08:16 PM

Cambula(it.passera di mare) la cuptor sub o patura de dovlecei rasi si faina de migdale.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-9-13911057864937.jpg

#932 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 February 2014 - 10:59 AM

Somon cu salsa de ceapa si vin pe langa niste sparanghel verde
Imagine atasata: monthly_02_2014/post-479-13914179588815.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#933 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,458
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2014 - 06:50 PM

Vezi postareaIoana, la 03 February 2014 - 10:59 AM, a spus:

Somon cu salsa de ceapa si vin

imi explici cum?

#934 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 February 2014 - 09:51 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 February 2014 - 06:50 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 03 February 2014 - 10:59 AM, a spus:

Somon cu salsa de ceapa si vin

imi explici cum?



e foarte simplu.Somonul prajit fara ulei in tigaie, doar condimentat cu sare, piper.Salsa am facut din esalota tocata marunt apoi calita in unt, dar nu f mult, apoi pus vinul, sare, piper negru si rosu si lasat sa fiarba, adaugat iarba corii tocata si ea.Cand totul s-a inmuiat si prinde o consistenta spre cremos se ia de pe foc.Se poate lasa asa sau cum am facut eu, am blenduit.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#935 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2014 - 03:00 PM

Shrimp Gyoza dupa reteta lui Maneki din concurs de aici:

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-9-13915186819828.jpg

Nu stiu cum am trait pana acum fara sa fac gyoza. :lol:

Eu am pus si sos soya in apa din tigaie, de aici culoarea maronie la pasta.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-9-13915187576756.jpg

#936 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,458
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2014 - 10:49 PM

Vezi postareaIoana, la 04 February 2014 - 09:51 AM, a spus:

e foarte simplu.Somonul prajit fara ulei in tigaie, doar condimentat cu sare, piper.Salsa am facut din esalota tocata marunt apoi calita in unt, dar nu f mult, apoi pus vinul, sare, piper negru si rosu si lasat sa fiarba, adaugat iarba corii tocata si ea.Cand totul s-a inmuiat si prinde o consistenta spre cremos se ia de pe foc.Se poate lasa asa sau cum am facut eu, am blenduit.

mersi frumos :biggrin:

#937 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 17 February 2014 - 09:38 PM

Calcan la cuptor (facut acum vreo doua saptamani, dar am uitat ca aveam poza cu el).

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1290-13926658573386.jpg

#938 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 February 2014 - 08:26 AM

ela, MINUNAT! Mie mi-a fost frica sa incerc calcanul, ca nu stiam cum trebuie curatat! Doar l-ai curatat de intestine si urechi ca pe orice peste? L-ai pus pe pat de ceapa? si alaturi cateva rosii cherry...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#939 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 18 February 2014 - 05:50 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 February 2014 - 08:26 AM, a spus:

ela, MINUNAT! Mie mi-a fost frica sa incerc calcanul, ca nu stiam cum trebuie curatat! Doar l-ai curatat de intestine si urechi ca pe orice peste? L-ai pus pe pat de ceapa? si alaturi cateva rosii cherry...


Este prima data cand fac calcan, dar mi l-au curatat la pescarie, cand l-am cumparat, iar acasa l-a luat sotul la verificat (mie nu-mi place sa curat pestele). Oricum, se curata la fel ca orice peste, se curata de urechi iar mai jos de cap se face o incizie pentru a scoate intestinele (daca te uiti in poza, in partea de jos, se vede unde a fost taiat).
Se pot taia si aripioarele si coada, dar eu le-am lasat intregi. La pescarie mi l-au si crestat dupa cum se vede, fara sa ma intrebe ce fel vreau sa-l gatesc. Data viitoare le voi zice sa nu-l mai cresteze.
L-am facut la cuptor, pe un pat de cartofi (trasi un pic la tigaie inainte), ceapa si rosii cherry. Cand a fost aproape gata, l-am uns cu un amestec de usturoi, patrunjel si ulei de masline.

#940 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 February 2014 - 01:03 AM

multumesc!
de ce nu a fost ok crestat?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi