Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1161 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2016 - 07:13 PM

As gusta, cred ca mi-ar place

#1162 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 December 2016 - 10:35 PM

Dex, deci alea rotunde is un fel de crab cakes?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1163 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 December 2016 - 11:00 PM

adriana, dacă nu aveau "degustare" în magazin nu cred că îmi trecea prin minte să cumpăr așa ceva. am gustat vreo 4-5 feluri de chiftele, zeama era super, mi-au dat explicații cum se face așa că am executat și nu mi-a părut rău.

lapo, alea rotunde sunt somon, alea cu "clești" sunt crab cakes

#1164 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 December 2016 - 04:28 PM

Pai bine, nenicule, si ne mai tii mult pe jar pe-aici? Nu vrei sa ne divulgi si noua ce si cum ai facut? Daca ai timp? Si chef? Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1165 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 December 2016 - 01:44 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 December 2016 - 04:28 PM, a spus:

Nu vrei sa ne divulgi si noua ce si cum ai facut?

păi nu prea am ce spune, am cumpărat chiftelele gata făcute (3 feluri), le-am pus în apă fiartă cu o jumate de ridiche coreeană (verișoară cu daikonul) și spre final am adăugat un pic de ginger și ceapă verde tăiate foarte fin. totul a durat max 20 de minute. un fel de supă din plic :love7:

#1166 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 December 2016 - 10:12 AM

Cum zice socru meu; multa ridiche coreeana si ginger tre sa maninci pina ai 200 g carne in burta... :love7:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1167 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 December 2016 - 08:10 PM

Suna super! Chiftele din alea nu gasesc aici, e clar. Ma intreb cati crabi iti trebuie ca sa faci niste crab balls. Multumesc mult, sper sa apuc sa o fac si eu. Aici e cam ger si pofta de supe calde si ceaiuri e mare.

@Pitt: Nu am inteles zicala...de ce? E iute tare ridichea?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1168 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 December 2016 - 08:52 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 December 2016 - 08:10 PM, a spus:

Suna super! Chiftele din alea nu gasesc aici, e clar. Ma intreb cati crabi iti trebuie ca sa faci niste crab balls. Multumesc mult, sper sa apuc sa o fac si eu. Aici e cam ger si pofta de supe calde si ceaiuri e mare.

@Pitt: Nu am inteles zicala...de ce? E iute tare ridichea?


Sper... :love7:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1169 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 December 2016 - 10:05 PM

lapo, dacă faci un google search după "eomuk" o să vezi cum se fac chiftele homemade din tot felul de pești/crabi/creveți etc.

peter, ridichea coreeana nu e iute mai deloc, dar îți trebuie multe chiftele să bagi 200g de carne in burtă :love7:

#1170 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 December 2016 - 12:06 AM

Eu am înțeles că trebuie să mănînci multe legume ca să egalezi puterea de saturație a unei bucăți de carne de 200 de grame. Fiecare înțelege ce vrea :)

#1171 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 08 December 2016 - 09:19 PM

Vezi postareaDexter, la 25 November 2016 - 11:45 PM, a spus:

am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil. fiind foarte proaspeți i-am servit fără nici un adaus, numai cu apa de mare existentă în cochilie. delicați și gustoși, foarte potriviți pentru cei care vor să încerce stridii pentru prima oară

Atasament IMG_2623.JPG



Stridii proaspat culese. Daca n-ai cutit, iei o piatra :)


Imagine atasata: monthly_12_2016/post-102-14812247329477.jpg



Si apoi le mananci

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-102-14812247938993.jpg


Mai proaspete de atat nu exista!



Asta este tipul de stridii de la noi


Imagine atasata: monthly_12_2016/post-102-14812251425023.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#1172 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 December 2016 - 09:27 PM

de așa onoare încă n-am avut parte, să mă întilnesc cu ele față-n față. Dragos, la ce mare ești în poze?

#1173 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 08 December 2016 - 09:35 PM

Vezi postareaDexter, la 08 December 2016 - 09:27 PM, a spus:

de așa onoare încă n-am avut parte, să mă întilnesc cu ele față-n față. Dragos, la ce mare ești în poze?


In Olanda, in sud-vest. E o mare interioara, ca sa zica sa, ii zice"Oosterschelde", la o aruncatura de bat de unde locuiesc eu (Zierikzee). Dai pe goagal si gasesti.

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-102-14812257541273.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#1174 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 December 2016 - 07:26 PM

Mama mia, ce lux! M-am bucurat si eu o data de el, o frumoasa aventura pe tarmul Normandiei cu degustare direct din apa:) La ferma de stridii cu sareta cu cai...vremuri!

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-12-14813907127591.jpg
Imagine atasata: monthly_12_2016/post-12-14813907290517.jpg
Imagine atasata: monthly_12_2016/post-12-14813907401561.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1175 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 December 2016 - 07:49 PM

In ultima seara familia gazda a facut un gest extraordinar si a organizat o masa cu specialitati marine din regiune, una din ele fiind bigorneaux, niste melci marini comestibili. Mi-a placut foarte mult vinaigrette pe care l-a facut tata gazda, esalota amestecata cu balsamic si nu mai tin minte ce pentru stridii. M-a invatat ca ei le mananca asa: feliuta de baguette unsa ori cu unt ori cu un ulei de masline adus din Spania de el...ala da ulei de masline!, pus stridia si pe ea vinaigrette. Uainlei! Au facut si la cuptor cu branzeturi pe deasupra. Si alea o nebunie! Niste oameni atat de deosebiti!

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-12-14813920242133.jpg
Imagine atasata: monthly_12_2016/post-12-14813920376671.jpg
Imagine atasata: monthly_12_2016/post-12-14813920606809.jpg
Imagine atasata: monthly_12_2016/post-12-14813920749397.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1176 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 December 2016 - 07:50 PM

Iertati calitatea pozelor, dar in emotia momentului...numai de poze nu imi ardea. S-a lasat cu ras cu plans in seara aia Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1177 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 December 2016 - 09:51 AM

Superlativ, si gazdele si ceea ce v-au pus pe masa :love7:

#1178 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 December 2016 - 10:15 AM

De sambata:

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-9-1481616885749.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-9-14816168954904.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-9-14816169068019.jpg

#1179 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 December 2016 - 03:07 PM

si la noi, tot sambata, inainte de porc, somon, legume picante si lipie

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-100-1481634386507.jpg

#1180 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 December 2016 - 07:25 PM

Buna seara
si noi ieri paste cu scoici si un dentice de 1,2 kg la cuptor cu cartofi.
n-am poze trebuie sa ma credeti pe cuvant.

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi