Paste - ce bucatariti?
#1
Postat 31 March 2010 - 05:36 PM
Mi-ar place ca oricine doreste sa scrie aici ce ar dori, ce va reusi sa prepare pt Paste... iar cine are ceva de intrebat in legatura cu ac meniu sa o poata face aici...
Incep eu cu o intrebare pt voi: cine poate sa ma ajute cu o reteta de friptura la cuptor din carne de mielut?
Iar acum, sa va spun cam ce as dori sa prepar... mai ales ca pt vreo 3 zile vom fi minim 8 persoane la masa...
- oua rosii, oua umplute
- salata de vinete
- mousse de ton
- ciorbita de miel
- ciorba de burta (o va face sotul)
- gratar (pui, mici...) tot soata va prest aici
- ceva tarte... inca nu am decis
- wurstel cu branza in pasta sfoglia... varii umpluturi in pasta sfoglia
- tort mousse de 3 feluri de ciocolata
- tort simplu cu muuuuulte fructe si frisca (soata e de vina)
- probabil altceva dulce (ca am mari mancai... se aseaza langa platou si nu pleaca pana nu e gata tot)
- si nu mai stiu... acum ramane de vazut ce voi reusi sa fac din tot ce mi-am propus...
Daca aveti alte idei cu care sa ma ajutati sunteti bine venite/i... Sorina
#2
Postat 31 March 2010 - 06:06 PM
Eu azi mi-am si scos la imprimanta meniul deci nu mai pot sa il schimb.
Aperitive:
- drob de miel
- pizza de brinza
- sparanghel alb cu oua mimoza
- coroana de spanac si urda
Felul I:
- spatzle din spanac cu sos de nuci
Felul II:
- friptura de miel ori cu cartofi daca il fac la cuptor ori cu legume la gratar daca il fac la gratar
Desert:
- pasca cu brinza
#3
Postat 31 March 2010 - 06:09 PM
la masa vor fi oua rosii ( cumparate )
drob de miel si unul mic de ciuperci pentru vegetarieni
telemea cu ridichi rosioare si ceapa verde
ciorba de miel
stufat de miel si
friptura de ied ( )
garnitura inca nu stiu , probabil barabule si salata verde.
pasca cu ricotta. cozonac nu cred. ceva fursecuri (reteta tipica cu unt, nuci, faina si zahar pudra...sunt un deliciu)
fructe .
#4
Postat 31 March 2010 - 06:15 PM
asez carnea in tava , cateva cepe mici, usturoi, rosioare , ierburi de province, sare piper si cateva bucatele de unt. bagat in cuptorul incins la 220°C , intors din cand in cand. la sfarsit , in cuptorul stins, acoperit cu capac, sau folie alu, las carnea la odihna cca 5-10 min. asta permite ca sa fie rozie, si nu cu tot sangele concentrat pe langa os.
as face tarta cu spanac si feta , cu ciuperci etc...chiar si anghinare , sau chiar si o quiche . se fac relativ usor si rapid, si plac mereu.
#5
Postat 31 March 2010 - 06:23 PM
#6
Postat 31 March 2010 - 07:01 PM
A, si bine ca mi-ati adus aminte... capcaun mai sunt... uitam de pasca... Sorina
editez... da, Stella, ai dreptate... buna a mai fost tarta de carciofi...
#7
Postat 31 March 2010 - 07:09 PM
telemea si cas cu ridichi si verzituri
icre de manciuria pe crackers-i
drob, in coaste sau in prapur, nu este clar inca
friptura de pulpa de miel si de coaste, ca avem doritori
salata verde cu ridichi
pasca
#8
Postat 31 March 2010 - 08:45 PM
Sarmalute cu smantana si mamaliguta(musai ardei iuti)
Ciorba din coada de vita reteta Maya,dar al meu o vrea acra..,
Drob din maruntaie de pui
Friptura de pulpa de porc la cuptor cu carnati proaspeti
Salata de vinete(ca tre' sa termin ce am la congi)
Salata de tonno
Sa vad daca fac si mancare rece(ca zicea tata ca vrea)
Cas cu ceapa verde si ridichi,mezelicuri etc
Oaua vopsite
Pasca
Cozonaci
Si mai vedem noi...
#9
Postat 31 March 2010 - 10:04 PM
simonacris, la 31 March 2010 - 06:23 PM, a spus:
Simo, eu meniul nu mai pot sa il schimb dar m-ai facut curioasa. Cum faci drobul in coaste si puiul umplut cu clatite?
#10
Postat 31 March 2010 - 10:10 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#11
Postat 31 March 2010 - 10:22 PM
Adriana, la 31 March 2010 - 10:04 PM, a spus:
simonacris, la 31 March 2010 - 06:23 PM, a spus:
Simo, eu meniul nu mai pot sa il schimb dar m-ai facut curioasa. Cum faci drobul in coaste si puiul umplut cu clatite?
Adriana, sa nu ma spui nimanui, dar e prima data cand le voi face(am vazut ceva poze).
Pentru drob voi face compozitia obisnuita. Apoi o parte din carcasa mielului o voi folosi pentru drob. Muschiul subtire de pe coaste il voi desface cu grija, voi pune umplutura si apoi il voi coase. Dupa aceea il bag la cuptor ca pe friptura(am vazut asta la little coffee).
Puiul umplut l-am vazut pe un blog, dar nu mai tin minte adresa. Se scoate pielea de pe sarmanul pui cu multa grija, pentru a nu o rupe. Se lasa ciocanelele si aripile cu os. Sunt necesare cateva clatite, cred ca erau pana in 15. Se caleste carnea tocata de pe piept si pulpele superioare cu ceapa(acolo erau si ciuperci dar la noi in casa nu toata lumea e incantata de ele). Voi vedea pe loc ce mai pun in umplutura. Clatitele le voi impacheta si apoi le voi aranja cu grija in interiorul pielii de pui, incercand sa respect o oarece forma a acestuia. La sfarsit voi "sutura" animalul si il voi baga la cuptor pana pielea se strange si se rumeneste.
Daca am timp, voi face poze cu etapele de preparere. Daca nu, doar poze pe masa.
#12
Postat 31 March 2010 - 10:28 PM
Acu eu il tai bucati pentru ca imi place sa fie portionat cind e gata dar nu e musai, doar ca, daca e intreg sau jumatate sau pulpa tot asa, o sa trebuiasca mai mult timp, pe vreme ce daca e bucatele se coace mai repede. Daca nu vrei sa il tai cred ca poti sa-l marinezi si bucatoaie mari.
Eu acum 2 ani l-am marinat o noapte, anul asta il scot de la congelator vineri seara si il las la decongelat in frigider pina simbata dimineata cind il pun la marinat pina duminica dimineata cind il coc.
La sosuri eu nu ma pricep pentru ca nu obisnuiesc sa le folosesc.
Ca garnitura cel mai mult si mai mult, daca il fac la cuptor imi plac cartofii. Dar daca il fac pe gratar imi plac legume la gratar, depinde ce o sa gasesc la piata, ardei cred sigur ca imi plac tare
#13
Postat 31 March 2010 - 10:31 PM
#14
Postat 31 March 2010 - 11:37 PM
Imagini atasate
#15
Postat 01 April 2010 - 12:01 AM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#16
Postat 01 April 2010 - 01:57 AM
[/quote]
Adriana, sa nu ma spui nimanui, dar e prima data cand le voi face(am vazut ceva poze).
Pentru drob voi face compozitia obisnuita. Apoi o parte din carcasa mielului o voi folosi pentru drob. Muschiul subtire de pe coaste il voi desface cu grija, voi pune umplutura si apoi il voi coase. Dupa aceea il bag la cuptor ca pe friptura(am vazut asta la little coffee).
Daca am timp, voi face poze cu etapele de preparere. Daca nu, doar poze pe masa.
[/quote]
Uite asa:
#17
Postat 01 April 2010 - 09:42 AM
#19
Postat 01 April 2010 - 04:49 PM
#20
Postat 01 April 2010 - 05:30 PM