Cozonac Geany nu da gres niciodata... Cozonac reteta,sfaturi si tipsuri pt. un cozonac perfect
#81
Postat 21 April 2011 - 01:35 PM
Acuma fac nani' pe o parte.
Si sectiune calda.
Voi sa nu faceti ca mine,cozonacul nu se taie cald,dar cu ai mei nu te pui,le-am si zis de v-o dure' burta,nici nu vreau sa aud,sa nu-mi spuneti...
#82
Postat 21 April 2011 - 05:27 PM
Si no worries ca asa o chinuiam si eu pe mama acasa: cozonac cald si o cana cu lapte!
Iar apoi a doua zi puneam frumos unt pe felie - cel mai delicios desert!
#83
Postat 21 April 2011 - 05:28 PM
Abia astept sambata sa fac si eu .
#84
Postat 21 April 2011 - 05:35 PM
#86
Postat 21 April 2011 - 10:41 PM
Un alt secret al unui cozonac tare aeromat este sa puneti multa coaja de lamaie si portocale, plus arome. Mmmmmm...eu anul asta nu fac...desi tare ma ispitesti mai Geany. Cred ca fac mai in vara.
#87
Postat 22 April 2011 - 06:35 AM
Eu nu prea sunt cu chestiile sofisticate,imi place mult bucataria traditionala,acum asi mai calca eu stramb dar nu pot din cauza sotului ca si lui ii place cat mai''taranos'' posibil
#88
Postat 22 April 2011 - 08:20 AM
Apropos de sot , zici ca e frate cu al meu si el e tot pe bucatarie taranoasa, da eu il mai aburesc si cu ceva extra, nu zice nik , oricum ii place tot ce fac eu
#90
Postat 23 April 2011 - 10:32 AM
Colacul cu ou
Si toata productia de cozonaci si pascute.
Multumim de reteta!. Am trecut prin ceva spaime ca nu a crescut mai intai dar mai traziu si-a dat drumul usurel.
#92
Postat 23 April 2011 - 11:26 AM
Cristina, la 23 April 2011 - 10:32 AM, a spus:
SANY5990.JPG
Colacul cu ou
SANY5998.JPG
Si toata productia de cozonaci si pascute.
SANY5993.JPG
Multumim de reteta!. Am trecut prin ceva spaime ca nu a crescut mai intai dar mai traziu si-a dat drumul usurel.
Paii aluatul se lasa la crescut o ora,daca nu creste e ceva in neregula ori cu drojdia,ori alta cauza trebuie sa fie.Oricum ti-a iesit f. bine. Ma bucur f. mult ca sunteti multumiti,sarbatori fericite.
#94
Postat 23 April 2011 - 12:03 PM
Geany, la 23 April 2011 - 11:27 AM, a spus:
Geany pana acum e totul ok, a crescut foare frumos, l-am umplut, impletit, uns cu ou si lapte acum se hodineste ca-l asteapta cuptorul .
Vreau sa zic ca l-am framantat 30 de minute, m-au trecut toate apele, dar a timpul a trecut repede, atat de fain se framanta aluatul asta!
#95
Postat 23 April 2011 - 12:11 PM
#97
Postat 23 April 2011 - 02:09 PM
Deocamdata sunt foarte multumita, revin cu impresii cand il gust .
#99
Postat 23 April 2011 - 05:48 PM
Geany, la 23 April 2011 - 05:46 PM, a spus:
Geany, si eu am facut aluatul dupa reteta ta, din jumate kg faina. O parte am facut o pasca cu branza si restul am impletit un cozonac umplut cu nuca. A crescut foarte frumos, doar l-am scos din cuptor. Cu pozele mai greu azi ca sunt in deplasare si am facut cu telefonul. Le descarc zilele ce vin. Multam de reteta.
Sarbatori fericite!
#100
Postat 23 April 2011 - 06:12 PM
Garantez ca pe masura ce e prestat iese din ce in ce mai bine,se mai pot face cu el sau ceva de genu',gogosi,placinte poale-n brau,destea...
Un mic atu ce-l are aluatul cu opareala este ca se desface apoi aschii si e mai fraged,tine mai mult daca e bine conservat decat altele care se ''usuca'' mai repede.