Iote ca-i randul meu sa semnez condica pe aici. Pana acum n-am avut ceva foarte interesant de consemnat (sau am uitat repede pataniile) asa ca am stat deoparte pana acum. Dar..... era si cazul sa apar si eu la interval. Asadar..
Vineri dupa-amiaza spal eu rapid putinica de la servici, ma duc la Paris, la gara, sa iau trenul catre Geneva. Ajung la gara, printez beletu' (il rezervasem pe net), apoi stau ochi holbati la tabela, sa vad la ce linie vine TGV-u'. Intr-un final se afiseaza linia H. Acu' vine o scurta paranteza: gara cu pricina e la fel ca aia din Bucale - intre 2 linii ai peron. In cazul meu G era in stanga si H era in dreapta. Inchid paranteza.
No, vad linia afisata pe tabela, iau rucsacul in carca, ma holbez pe placi, vad unde e linia H si ma avant cu elan pe partea STANGA a peronului..... Vad eu ca pe tren zice ceva de Paris si de Lyon, da' n-am percutat.

Ma duc la vagon, ma duc la locul meu si rumeg vreo juma' de sfert de secunda de ce vagonul e in mijlocul trenului si nu in capat, asa cum afisau aia pe tabela. Dar renunt repede la gandurile astea, imi zic ca si la case mai mari apar erori, nu doar la noi... Asa ca-ncep sa citesc si astept plecarea.
La un moment dat, apare un individ si-mi zice ca are loc taman unde-s io. Io, copil civilizat, scot
beletu' si-i arat ca am locul cu pricina. Se holbeaza omu' o clipa, apoi imi zice: da' asta-i trenu' de Lyon, ala de Geneva e alaturea!

Belesc ochii pe geam si observ ultimul vagon cum se cara...... Era taman ora de plecare a trenului de Geneva. Am zburat rapid din trenul asta, ca n-aveam chef de taxe si suprataxe si ma grabesc sa schimb beletu'.....
Am intarziat 2 ceasuri, dar am ajuns pana la urma la destinatie!

Aventura bunicii pe oala de noapte, ce sa mai zic?

Daca nu casc ochii... asta e!