Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#521 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 April 2010 - 03:25 PM

Eu ma bucur nespus ca se umple Europa de colorati si fumei cu fuste cretze.
Oricum sunt nomazi si nu-i poate opri nimeni.
In curand Nu vor mai spune ca Romanaia e tara romilor.....
Europa va fi tara lor.
Nu generalizez,ca au si ei exceptiile lor,dar din pacate prea putine.
Auzi si mai zice Madona ca-i discriminam.
Pai au scoli,locuri la facultate,burse,tot tacamul.
Dumnezeu te ajuta,da nu-ti baga-n straita.Mai tre sa te si zbati,sa inveti,sa muncesti.
Astia se duc sa-si caute de lucru si se roaga sa nu gaseasca.

Eu l-am chemat pe unul sa-mi lucreze in curte o data pe luna ca cica n-are bani.
Pai doamna n-am roti la bicicleta.
I-am luat roti.
Pai doamna,nu stiu cand sa vin
I-am luat celular si cartela
Pai doamna nu am haine
I-am dat
Si tot n-a venit.
La noi munca cu ziua e 50 de roni ,mancare,cafea.
Un salar minim e 650/luna.
Si nu vine.

Asa ca duca-se invartindu-se.
Las ca vin chinezii........
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#522 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 April 2010 - 03:35 PM

Asa e !E plin si aici!Inainte treceau si printre blocuri cu acordeonul si lumea le mai arunca bani , ca lui Edith Piaf :-h !Acu' nu-i mai vad.Is toti in centru, ca-i forfota mare cu giulgiul.
E "salutul romanesc" ca deranjeaza!

#523 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 April 2010 - 11:05 PM

Deci pe mine ma enerveaza ca daca stau si cersesc si le dai de pomana la biserica un pachetel(cu portocale un corn,o conserva etc)mai tarziu le gasesti aruncate(cimitirile sunt devastate de catre ei)vor bani si atat daca dai un leu se uita urat de parca doar atat?!!
In Italia mi-a povestit o doamna Italianca,ca i se facuse mila de una ca cersea cu fustele ei colorate si crete cu un copil mic de gat,i-a dat o moneda,mai tarziu aia tot acolo la cersit,a rugat-o sa vina la ea acasa si contra cost sa-i bata 2 covoare (pe bara de la balcon, ca ei n-au batataore ca la noi de bat prostii la amiaza exact cand dorm copii)a inceput aia s-o scuipe si s-o injure de nu i-a mai trebuit nik doamnei....Iti dai seama ce jicnire s-o puie la munca''....

#524 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,440
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2010 - 07:54 AM

Vezi postareastella, la 22 April 2010 - 03:02 PM, a spus:

eu una nu le mai dau nik demult.

Ti-o amintesti pe cea care era in parcarea de linga hotelul tau, cea careia ii vorbea tipul acela in franceza? Te lasam la hotel si mergem sa platim parcarea, Stefano cu portmoneul in mina scoate un euro si zice: Sa i-l dam amaritei asteia. La care eu ii iau euro-ul si mi-l bag in buzunar si ii zic: Ai vazut pozele cu palatele pe care si le fac in Romania, vrei sa cotizezi si tu la unul? Taman ce ne uitasem cu niste prieteni intr-o seara la fisierul in Power Point cu casele lor, pe dinauntru si pe dinafara.
Dar atita timp cit exista oameni ca el carora li se face mila in acel moment si scot banul va fi greu. Am un prieten care nu-si pierde speranta si de cite ori vede unul telefoneaza la carabinieri sau la politie si semnaleaza, dar in van :occasion14:

#525 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 23 April 2010 - 11:17 AM

o prietena de-a mea isi face concediile in europ de vreo 3 ani. anul asta a zis ca n-a vazut asa de multi tigani cat a vazut acum. si stiind limba romana cum suna si-a dat seama ca sant romani. nu mi-a zis nimic de rau tipa ci doar ca sant peste tot si strica imaginea locurilor si a romanilor in lume.
pacat ;)

#526 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2010 - 11:26 AM

Asa e Adriana,vazusem mai demult la stiri ca'' regele''cersetorilor a fost de fapt f. bogat,umbla ziua rapciugos la cersit,iar seara se ratragea la casa lui rapciugoasa pe afara dar plina de lux inauntru,avea si opere de arta''cult''omu' nu c'asa...si tot la stiri zicea sa nu mai dea oamenii bani la cersetori,intr-o zi proasta un cersetor care are o''locatie''buna face cel putin un milion pe zi,faceti un calcul pe luna,si veti vedea ca bietul om care-i da si poate e somer cu 5 milioane (vb. de lei vechi ca io' am ramas pe vechi),sau pensionar,idem'...sau lucreaza de dimineata pana seara ca mama mea cu 6 milioane salar...si asta n-ar fi nimik dar trimit copii la cersit pe care ii tin flamanzi si murdari iar ei sun beti dupa colt,si daca nu le aduc destui bani de bautura ii chinui si-i terorizeaza...Am vazut un tigan(cu mustata palarie,vesta de piele etc...)in colt la biserica la noi care supraveghea un purandel murdar si descult in timp ce cersea,m-am repezit acasa sa caut o pereche de ghetute de-a bubuletului meu care mi s-a parut ca i s-ar fi potrivit,cand m-am dus lumea plecase de la biserica asa ca si tiganu se pregatea de plecare,ce ghetute faine i-a pus in picioare,a mele erau naspa pe langa alea,m-am intors pe calcaie si am facut cale intoarsa in momentu' unu'...

#527 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 23 April 2010 - 03:04 PM

Pe aici au impresia ca originea tiganilor este Romania si ca tara noastra e pe undeva prin Rusia, ca noi suntem un fel de rusi. Habar n-aveti voi ce munci de lamurire tre' sa duci cu prostovanii, dar degeaba, azi le zici, le explici ce si cum, maine uita. Unde locuiesc eu rareori apar tigani romani la cersit. Recent am fost in vacanta in Amsterdam si n-am prea vazut de astea cu fuste colorate, probabil inca era prea frig. Insa in Paris (vara)era plin de ei, prin parcuri, pe la Turnul Eiffel, la Notre Dame, prin gari...ne-au asasinat cu trucul acela cu verigheta de aur. Se faceau ca gasesc pe jos o verigheta de aur (desigur ca era aur de goarna) si ti-o vindeau tie cica «cu doar 10 €», ori se ofereau s-o schimbe cu verigheta ta subtirica de la deget. Io fiind romanca stiam toate trucurile, insa ma gandesc la un biet turist inocent. Oare cati or fi fost inselati?
Teoria mea este ca prin Italia, sudul Frantei si Spania sunt mult mai multi din cauza climei mai blande, pot dormi in cutii de carton tot timpul anului. Prin tari si orase mai spre nordul Europei apar doar vara cand vremea le permite sa doarma in aer liber. Ca doara n-or sta la hotel!! :occasion14:
Eu nu ma mir deloc ca ni se duce faima si am ajuns de rasu' Europei. Dar nici nu-s trista din cauza asta, nici nu ma enervez, nici nu ma rusinez ca-s romanca, democratia e pentru toti si ei au dreptul sa calatoreasca si sa traiasca asa cum doresc. Sa incerce restul Europei sa-i reeduce dupa placul inimii :occasion15:...asta daca-i tin balamalele. :floare:

#528 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 23 April 2010 - 04:10 PM

Eu ma bucur ca stau într-un orasel mic,si rar vad de astia ce întind mîna.Cîteodata mai întîlnesc cîte unu în fata la vreun magazin.Vad ca voi vorbiti doar de tigani,dar eu am vazut si români cersind...dar ce am vazut mai rau,români furînd din magazine,si prinsi de politie.Rusinos rau!La Kaufland,mi s-a întîmplat asta de 2 ori.La unii chiar le perchizitionau portbagajul masinii.Furasera ceva alimente mai scumpe si bauturi.Astia erau vreo 3.Si mai odata o singura persoana,care a furat ceva mic,chiar era condusa spre masina si transportata la sediu...jenant,jenant,jenant!...cînd aflu ca au fost "de-ai mei"...nici macar tigani...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#529 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 April 2010 - 05:48 PM

vorbiti de tigani?hop si eu, ca taman de ei voiam sa ma plang.Pana azi n-am avut de-a face , nu prea am vazut prin zona si nici nu-s rasista.Dar azi am ajuns la culmea nervilor.
Faza s-a intamplat la cabinetul medical, satetam deja de vreo ora jumate pe acolo(propriu zis n-aveam termin,dar dr stia ca vin ca ea-mi daduse reteta cu o zi inainte ca sa iau vaccinul contra hepatitei de tipB), asa ca statea cuminte si asteptam.Programul intre timp se terminase dar mai avea un pacient in cabinet.
Inchide asistenta usa (intre timop vine un tip, nu-s ce natie era, spaniol sau italian si cica avea termin,dar era aproape 3 iar el avusese pe la 13.30, in fine,asta ar fi fost nimic) dupa vreo 10 min suna iarasi la usa.O familie de tigani cu un puradel de vreo 10 ani.Le spune asistenta ca programul s-a termina, dar ei nu, ca e copilul bolnav.Fie, ii lasa se intre si se aseaza dupa ce completeaza datele(banuiesc ca nu erau pacientii dr)si incep sa se joace cu puradelul, se hlizec, galagie(imi venea sa le dau cu ceva in cap ca deja ma simtem rau de la vaccin).La un mom dat se ridica dansul si o intreaba pe asitenta cat mai asteapta ca , copilul are febra peste 40(mie nu s-a parut foarte fit puradelul).
Ideea e ca m-am ridicat si am plecat ca ma apucasera toti nervii(si dr se vedea ca e destul de stresata), chiar daca mai aveam intrebari pt dr si chiar sunt bolnava si sunt sub tratament.
Cum zice al meu " i-as extermina pe toti fara nici o exceptie".N-am nimic cu ei dar in astfel de clipe as face asa ceva. ;) ;) ;) =)) :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#530 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 April 2010 - 05:52 PM

Laura, dar n-ai observat noua moda a tiganilor din Paris?Au un biletel in mana si vin si te intreaba " do you speak english?" ;)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#531 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 23 April 2010 - 06:06 PM

Eu le dadeam bani mai demult, ca mi se facea mila de ei. De ceva timp, le dau doar manacare. Daca vor sa o accepte bine, daca nu, asta e. Am patit-o o data in gara in Teius cand asteptam legatura pt Cluj. Vine o tanti cu fuste mai batrana, cu lacrimi in ochi...chiar mi se facuse mila de ea. Desi era tarziu si stiam ca nu voi mai gasi magazine deschise, mi-am deschis plasa cu mancare si i-am dat feliile de paine care mi le pusese mama la mine pana a 2-a zi (cand urma sa-mi iau eu alta). I le pun in mana si ea, uitandu-se la plasa mea zice "Auzi, dar ceva salam nu ai sa mearga cu painea?" Am ramas masca. =))
Mi s-a mai intamplat un tren ceva asemanator. A venit un copil surdo-mut si impartea bietele in care scria ca ne roaga sa ii dam ceva bani sau de mancare. I-am intins niste paine, la care el mi-o refuza...NO COMMENT!
Bani nici nu le mai dau niciodata. De la mine numai mancare o sa primeasca, fie ca vor, fie ca nu! ;)
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#532 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 23 April 2010 - 08:38 PM

Sper ca toata lumea sa vada Romania si asa:

http://www.youtube.c...h?v=tpiVb_KjTwE

#533 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 23 April 2010 - 10:33 PM

He he, e si o poza cu centrul Mediasului in clipul de mai sus :) Cand zice de stilul brancovenesc. Serios, e super clipul! Jos palaria celui care l-a facut! :D
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#534 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 26 April 2010 - 10:15 AM

Da stiu, sunt cam nervoasa in ultima vreme!
Dar cum sa nu te enervezi?''
Ieri intr-un mic parc natural, unde rate, lebede, curcani sunt lasati liberi.
A se nota piciorul din dreapta imaginii, find al tatalui care era nervos ca lebada i-a atacat copila.Daca nu te apropiai si le lasai in pace nu-ti facea nimic.Copila a iesit de pe poteca s-a apropiat de malul lacului fara ca parintii sa o opreasca.

la fel si cu paunul, statea pe un gard, poza, pana cand un destept s-a apropiat sa-l atinga, adio poze!Mi-a zburat paunul! ;)

Fisiere atasate

#535 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 30 April 2010 - 11:09 AM

Yo mă-niervez că , deşi anul trecut m-am titularizat cu 9,40 la ţară ( că nu am încăput în oraş de educatoare şi învăţătoare trecute pe posturi de psihologi şcolari FĂRĂ NICI UN EXAMEN!!!!-da , e vorba de România ,dacă vă mai miraţi , ) se pare că nici anul acesta nu voi putea veni cu serviciul în BM, că din nou sunt educatoare directoare de grădiniţă cu punctaj de 70 de puncte , faţă de al meu , cu 64. Doar că ele au punctajul pe activităţi de decupaj-plastelină , iar eu pe specialitate , articole şi studii, 2 cărţi publicate pe psihologie şi terapie... Ce folos! :lol: Că doar sunt directoare...Scuze că par atât de rea , dar chiar că-s nervoasă, mai ales că lucrez cu elevii lor şi le ştiu bine percepţiile eronate şi discriminatorii despre copii....dar ele vor să fie psihologi... :P
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#536 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 April 2010 - 02:38 PM

Şi mă mai enervez pe mine însămi că, deşi sunt foaaarte mulţumită profesional de elevii şi şcoala şi colectivul de cadre didactice şi comunitatea locală , totuşi îmi doresc post în urban... :thumleft: De ce? Pentru că nu se mai decontează naveta , pentru că noua lege a educaţiei este un gunoi, pentru că nimic din ce voi face de acum încolo nu va avea importanţă , dacă nu voi fi pe placul primarului ... ( nu Vanghelie , că pe ăla aş mai avea o şansă să-l modelez , dar , dacă nu sunt în partidul potrivit- de fapt, în nici un partid... anul viitor voi sta acasă să fac mâncare... :) - de fapt, nu cred că am io norocul ăsta... :D :) :)
Booon , deci m-aţi suportat până acum , sper că nu îmi tăiaţi chitanţă pentru şedinţa de psihoterapie , cred că soluţia e să ies din învăţământ şi să-mi deschid cabinet... :D

#537 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 30 April 2010 - 02:47 PM

Vezi postareakoral, la 30 April 2010 - 02:38 PM, a spus:

cred că soluţia e să ies din învăţământ şi să-mi deschid cabinet... :)

Chiar asa!De ce n-o faci?Decît sa îti toci nervii... :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#538 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 April 2010 - 02:56 PM

Vezi postareaMaya, la 30 April 2010 - 02:47 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 30 April 2010 - 02:38 PM, a spus:

cred că soluţia e să ies din învăţământ şi să-mi deschid cabinet... :)

Chiar asa!De ce n-o faci?Decît sa îti toci nervii... :)

În primul rând , pentru că iubesc nespus copiii... Dacă aş deschide ACUM , în perioada asta , un cabinet , ar trebui să fac de toate, iar eu sunt specializată pe copii. Nu îmi toc nervii la şcoală , mi-i toc în România , iar pentru asta nu am , deocamdată , soluţie...
Apoi , sunt un fel de Don Quijote , parcă-mi place să mă lupt cu morile de vânt... :thumleft: Vă rog , nu faceţi ca mine... ( asta-i din ciclul FĂ CE ZICE, NU CE FACE , POPA)
Dar cabinet , îmi voi deschide , la un moment dat , dar NUMAI atunci când va fi momentul... Vă pup. :)

#539 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 01 May 2010 - 10:08 AM

Sunt foarte suparata. Tudor,baietelul meu,a facut varsat de vint.Ieri au aparut primele eruptii,mi-e ciuda ca pe 4 mai e ziua lui,voia sa-i fac tort pentru gradinita,voia un alt tort si pentru acasa,voiam sa-i fac petrecere frumoasa,voiam sa iesim azi la pescuit,in plimbari....mi-e foarte ciuda, se necajeste micutul,il dau cu alifie mentolata,dar tot trebuie sa stam macar o saptamina izolati.Si peste toate,e posibil sa ia si Maria boala de la el :cheers: Atitea probleme de sanatate,m-am saturat pina peste cap,el cu psoriazisul lui,M cu sensibilitatea respiratorie...mi-e greu,ma scutur si o iau de la capat,dar nu ma las.Insa nervi am,si tot am =))

#540 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 01 May 2010 - 10:40 AM

Of, draga mea Stefana, im pare rau de tine.

Vroiam doar sa iti spun, pentru ca am o matusa care sufera de ani buni de psoriazis: asta se dezvolta in special pe fond nervos. In Germania a aparut o injectie care ar face minuni.

Cat despre problemele respiratorii: pentru ca in Romania este foarte putin cunoscuta si raspandita rinita alergica -febra fanului- de multe ori aceasta este cauza acestor insuficiente respiratorii. Mama mea are astm. Peste tot se pune diagnosticul astm bronsitic. Acasa la ea doar cand face curatenie generala si primavara si toamna se manifesta.

Eu intre timp m-am lamurit ca e alergica ori la acarieni ori la diferite substante. Eu aici am inceput sa fiu alergica la polen, in special la cel de mesteacan si alun. Seara am dificultati respiratorii, cu manifestari astmatice. Mai bine mergi la un alergolog sa ii faca testele. Multa sanatate!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou