Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#541 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 01 May 2010 - 10:58 AM

Multumesc,Lapona. Psoriazisull ui T in general il tinem sub control , in majoritatea timpului arata perfect normal,dar ideea ca va trai toata viata cu asa ceva ma scoate din minti uneori.Si da,si eu cred ca e pe fond nervos, la el s-a declansat la nasterea Mariei.Oricum se iubesc foarte mult ei doi,acum nu este vorba de gelozie sau de frustrari,numai ca atunci la inceput nici el nu a stiut sa exteriorizeze ce simtea.
La Maria e alta poveste,ea la doua luni a facut o bronsiolita acuta,combinata cu laringita acuta si insuficienta respiratorie.A scapat dupa doua saptamini de stat in spital,insa a sensibilizat-o teribil.Nu e pe baza alergica,nici nu stiu daca mi-ar conveni mai degraba sa fie asa.Habar n-am.

Las ca trec toate,cresc copiii si se fac din ce in ce mai puternici si rezistenti.

#542 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 01 May 2010 - 11:25 AM

Exact Stefana, sa stii ca un copil bolnavicios de mic se dezvolta intr-un adult foarte rezistent. Mult curaj si multa rabdare si mai ales multa sanatate! :) Cand o sa am timp, ma interesez de injectia aceea si iti dau mai multe infos. Daca vrei repede informatii, trimite-mi un MP.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#543 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 01 May 2010 - 11:30 AM

Multumesc din suflet Lapona! Cit despre infos despre injectie,am rabdare,nu e nici o graba.:)

#544 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 May 2010 - 11:53 AM

Stefana, imi pare rau sa aud de pb voastre.Citem de psoriasis, micul are asa ceva?La copilasi asa mici n-am auzit, mie una mi s-a declansat psoriasiul cand aveam cred ca vreo 8 sau 10 ani.
Si in tara exista autovaccin pt psoriasis(bine nu va disparea niciodata dar se amelioreaza).Eu deja in peste 20 de ani de cand sufar de el sunt acum la a 3-a forma, dar ma bucur ca nu arata asa rau cum am vazut pe la altii.
Am luat din tara acum cand am fost un sapun cu carbune, sa vedem cat de bun este.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#545 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 01 May 2010 - 12:19 PM

of,ce multa lume are asa ceva :) de cind a fost T diagnosticat,am aflat de 3 persoane relativ apropiate mie,care traiesc bine-merci cu psoriazis si nici macar nu se vede nimic "din exterior".Mie mi s-a spus ca oricum el fiind mic(a fost diagnosticat la 3 ani si jumatate,cam asa) e foarte bine ca am luat boala din pripa,si ca la adolescenta,cind sunt furtunile alea hormonale,e posibil sa se amelioreze spectaculos.Am facut si examen micologic,speram din tot sufletul sa fie vreo micoza,ceva,orice,numai psoriazis sa nu fie :)

Si da, in cautarile mele pe net am aflat ca pina si bebelusii pot face psoriazis(in cazuri foarte,foarte rare).Poate aparea pe fond genetic, pe fond de stres(cum banuiesc ca a fost cazul la baietelul meu),pe fondul infectarii cu un stafilococ,sau....din senin,fara nici un motiv anume.In fine,asta e discutie lunga,pentru un alt subiect.

De ce oare nu am auzit absolut nimic despre autovaccin pina acum?mai ales ca zici ca se gaseste si in tara :) trebuie sa mai fac si eu sapaturi.

Imi pare rau ca am deviat discutia de la nervii nostri cei de toate zilele.Data viitoare promit sa ma enervez pentru altceva :)

#546 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 May 2010 - 02:09 PM

Stefana, chiar nu stiu ce sa zic de vaccin, eu l-am facut prin 91-92, nu mai stiu.Imi aduc aminte ca l-am facut la spitatlul studentesc din Bucuresti.

Sanatate multa puiutilor.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#547 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 May 2010 - 09:58 PM

Mor de nervi.... am o saptamana de tot shit-ul: luni am umblat dupa cai morti sa le iau potcoavele, ieri m-a amenintat unul cu moartea (dar urat de tot), si acum 5 minute mi-a murit televizorul. Cum ma mai uit eu la emisiunile cu Anna Olson si Safari Food de pe Euforia Cuisine. =)) =)) Atata emisiune mai aveam si eu, ca de politica m-am saturat. Ah , ceva Discoperi si ceva Animal Planet. :(( :o
Si cand ma gandesc ca saptamana e abia la jumatate..... :angry: :tongue3:

#548 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,440
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 May 2010 - 10:09 PM

Cauta episoadele pe youtube.

#549 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 11:07 PM

Despre psoriazis mai stiu ca e foarte importanta alimentatia.
Fara grasimi,zaharuri,alcool(nu e cazul la copii),prajeli,condimente iuti,aluaturi dospite.
Paine fara E-uri.
Exista ceaiuri foarte bune.
Vara la soare se amelioreaza.Dar trebuie folosita o crema protectoare cu indice UV.
Emolierea pielii dupa baie ,impiedica uscarea zonelor afectate si linisteste mancarimea.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#550 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 May 2010 - 09:46 AM

Acum m-am mai calmat, dar ieri m-am certat urat de tot cu un vecin nesimtit... simteam ca iau foc ieri... Am reusit pret de vreun sfert de ora sa fiu calma, sa-i vorbesc frumos, dar el nu si nu, avea chef de cearta si de de jigniri. La un moment dat nu am mai vazut nimic in fata ochilor si am inceput sa tip si eu la el...
Urat circ a mai iesit... acum imi pare rau ca nu i-am intors spatele, dar atunci pe moment nici nu mai puteam sa respir de nervi...
Cum el e proprietar iar eu sunt chiriasa in acelasi condominio, asta inseamna ca el are drepturi mai multe decat noi plebeea... Ca sa va faceti o idee, de 5 ani de cand stam aici nu am vazut pe nimeni comportandu-se cum face el... de vreun an, de cand a venit el, e un cosmar...
Deeeeci, copiii nu au voie sa se joace in curte, noi nu avem voie sa stam in curte, doar sa tranzitam cu masina sau perpedeus spre garaj/casa, cainii care sunt destul de multi nu au voie sa stea in curte si tot asa...
A, trebuie sa va spun ca are 20 si ceva de ani. Mami i-a cumparat un apartament iar el a devenit deodata patronul condominiului...
Imi pare rau tare ca l-am bagat in seama, dar cand a trecut la jigniri (nu esti o mama buna, nu stii sa-ti educi fii) si la amenintari de tipul daca mai vad copiii in curte cobor eu si le arat eu, nu am mai rezistat...
Un unguent pt sufletul meu au fost vecinii care mi-au dat dreptate, dar nici unul nu are curaj sa-l contrazica... stau toti si sufera in tacere prepotentele unui imbecil...
Am trait tip de 5 ani, cu diversi vecini (lume vine, lume pleaca) fara nici-o problema... de cand a venit el e un cosmar...
Sorina

#551 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 May 2010 - 10:04 AM

Sorina, mergi la administator si ia o copie a regulamentului blocului, cu ea in mina cind iti mai zice ceva ii dai in cap, cu foaia :floare:
Regulile de convietuire nu le face el ci sunt cele aprobate in regulament.

#552 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 06 May 2010 - 02:50 PM

Eu nu vad unde este diferenta intre a fi proprietar sau chirias in cazul de fata. Dreptul asupra spatiilor comune trebuie sa fie acealasi. Adica voi, ca si chiriasi, trebuie sa aveti aceleasi drepturi de folosinta ca si cand ati fi proprietar. Nu stiu care sunt regulile, dar asa mi se pare firesc...

#553 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2010 - 08:02 PM

Si mie mi se pare firesc sa am acelasi drepturi. Asa cum el (mamica) plateste rata la banca, tot asa eu platesc chiria... dar se vede treaba ca pt el nu e acelasi lucru.
Adriana, macar de-as putea face asa ceva. Suntem un condominio micut: doua vilete, in total 7 apartamente (cu o curte in comun), asa ca nu avem administrator. Exista o persoana care se ocupa de plata curentului. Este singura chestie care o avem in comun, in afara curtii...
Ca sa va explic mai bine... in curte, pe langa spatiul liber, exista si 3 locuri de parcare, care sunt alocate viletei vecine (nu cea in care stau eu). In concluzie, el considera ca toata curtea e a lor, cu toate ca nu e adevarat... dar cu cine poti discuta...
'Caricatura' de administrator care o avem, e batran, bolnav, vai de mama lui... eu cel putin nu l-am mai vazut pe afara de cateva saptamani... El are si un catelus de talie mica, care nu deranja pe nimeni. Precizez ca si el (administratorul) e cu chirie si sta in vileta cu nebunul nostru, si totusi nu mai sta in curte, nici el, nici cainele...
Nu avem un regulament condominial, e valid insa contractul de inchiriere, iar in el nu am nici-o intredictie de acest tip...
Sa-i inteleaga Dumnezeu... oricum pe mine ma va dura in pleazna si de acum incolo de ceea ce zice el... Copiii mei se vor juca in continuare in curtea comuna, fie ca el vrea sau nu... Sorina
Sorina

#554 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 May 2010 - 08:12 PM

Daca situatia e asa e destul de neplacuta, poate-si gaseste vreo ocupatie sau logodnica si va lasa in pace :tongue3:
Tu tine fruntea sus, n-ai cu nimic nici un drept in minus fata de el, dar incearca sa fii mereu corecta si educata si ignnora-l cit poti, daca e unul pus pe cearta mereu ignoranta e cea mai buna arma. Imi pare rau, din pacate cind n-ai noroc la vecini de treaba e greu tare.

#555 Useril este offline   nrares 

• Site Admin
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationRO

Postat 06 May 2010 - 08:49 PM

Ia fa-i o reclamatie de hartuire sexuala la questura, sa vezi ce frumos o sa se poarte cu tine si cum o sa-i taca gura.

#556 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 10 May 2010 - 07:56 AM

ma enerveaza preturile la perdele!!!!!!
iti ia si pielea de pe tine astia, care mai de care mai scumpe. :notworthy:

#557 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 10 May 2010 - 10:07 AM

Sorinadaniela , te intzeleg foarte bine ca si eu am avut un vecin d-asta... Era chirias ca si noi dar se mutase cu juma de an inainte....
Numai el avea dreptul sa parcheze masina in curte ,parcarile din fatza le impartzise dupa cum voia el... cele 2 garaje le umpluse cu tampenii ( noi stateam la o casa de 2 familii), el impartea treburile.....cand veneau surorile sotzului ( ambele au copii) bodoganea ca-i prea multa galagie...

La inceput m-am enervat apoi am facut si eu ca al meu: l-am lasat sa spuna ce vrea si faceam tot ce voiam. Am inceput sa-mi pun intai bicicleta in garaj , apoi aia...apoi cealalta... , masina o parcam unde apucam nu in locul pe care ni-l alocase el :notworthy: , daca bodoganea ca-i prea mare galagie cand venau copii il intrebam razand de ce nu inchide geamul....

Trateaza-l si tu pe nesimtzitul ala cu indiferentza....daca te certzi cu el si-a atins scopul. Ca unii chiar n-au ce face si cauta motiv de cearta!

( Stii ce facea vecinul nostru? Controla in tomberoanele de gunoi si daca aruncam un borcan murdar la gunoi comenta ca de ce nu-l spal sa-l duc la ghena de borcane? Stii ce i-am spus? auzi , m-am gandit sa cumpar saci de gunoi coloratzi , dar apoi mi-a fost mila de tine , ca asa itzi iau singura bucurie , ca daca nu-s sacii transparentzi nu mai vezi ce avem noi in gunoaie! )

#558 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2010 - 11:21 AM

Adriana, mereu am fost corecta si daca fetele mele au facut cate o prostioara (de, ca sunt copii...) mi-am cerut scuze. Pana la urma 'traim' in comun, eu cred ca un pic de toleranta trebuie neaparat sa existe... Acum un an una din vecinele noastre a trebuit sa paraseasca condominiul pt ca avea 3 catelusi. In contract scria ca are voie 2, iar proprietarul i-a dat voie sa-l tina si pe al 3lea si totusi pana la urma datorita dragilor nostrii vecini a fost data afara din casa... Si tine cont ca in afara de mine toti au catei... Rautate pana la Dumnezeu si-napoi...
A, si are logodnica... mi-e si mila de ea... Saraca, inainte se oprea mereu si se juca cu copiii in curte... Acum saraca, zambeste a paguba spre noi si fuge imediat in casa...
Rares, nu e o idee chiar asa de rea... cu toate ca as putea adauga si calomnia (care este adevarata)...
Simonaimi pare rau ca ai trecut (sau mai treci inca) prin asa ceva. Te inteleg perfect. Ai actionat intr-un mod splendid. Felicitari!
A, si ca tot ziceai de gunoi... acelasi drag individ si-a permis de cate ori sa-si puna gunoiul personal in tomberoanele vecinilor. La noi aproape totul e individual si toate recipientele sunt personalizate cu un cip. Asa ca atunci cand eu il scot afara platesc cate 2-3 euro (nu mai tin bine minte). Ca sa nu mai spun ca daca e sa vina vreun control si sa-ti gaseasca inauntru ceva ce nu trebuie iti iei o amenda de nu te vezi... Asa ca daca cineva vrea sa-ti faca vreun rau e de ajuns sa-ti arunce o sticla de bere (goala) in bidonul de sec... si tot asa...
Faza asta cu gunoiul i-a facut-o exact vecinei cu 3 caini... In momentul in care ea s-a prins de figura a inceput scandalul... De aici in cateva luni era afara din casa in care a stat fara probleme timp de 10 ani... Las la o parte o caruta de alte 'mizerii' care a putut sa i le faca femeii asteia... Care de altfel nici nu le merita, e buna ca painea calda, rar sa intalnesti asa o persoana...
Si gata cu nebunul asta, ca de fiecare data cand imi aduc aminte de el incep sa vad rosu in fata ochilor...

Pe ziua de azi nu sunt nervoasa sunt doar amarata, rau de tot... Giulia are febra de vreo doua zile... Mi-e asa mila de ea... e doar o manuta de om si e asa moale, ea care e ca un titirez... Deabia mi-a adormit in brate... de azi dimineata stam lipite una de alta... dulceata mamii...
Sorina

#559 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 10 May 2010 - 11:27 AM

sorina, de la temperatura corpului tau ii creste mai rau. asa fac si ale mele, vor sa stea numai la pieptul meu cand sant bolnave. incearca si pune-i otet in sosete si infasoar-o intr-o paturica sa transpire. o sa-i scada temperatura.

sanatate multa si un pup de la noi

#560 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 10 May 2010 - 11:40 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 10 May 2010 - 11:21 AM, a spus:

Pe ziua de azi nu sunt nervoasa sunt doar amarata, rau de tot... Giulia are febra de vreo doua zile... Mi-e asa mila de ea... e doar o manuta de om si e asa moale, ea care e ca un titirez... Deabia mi-a adormit in brate... de azi dimineata stam lipite una de alta... dulceata mamii...

Of, sa speram ca ii trece cit mai repede :iamwithstupid: I-ai dat tachipirina?

Arata acest topic

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul