Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#1141 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 24 November 2011 - 02:52 PM

Ai mei copii nu au luat ,dar si la noi au avut cazuri si la gradi si la scoala.Eu am avut o solutie,sampon,si chiar daca nu au avut nici ei nici eu,tot ne-am spalat ca sa fiu eu sigura.Am pus-o pe o prietena sa ma controleze in cap fir cu fir ca eu ii simteam deja ca se plimba :thumleft: ,ca si acum de altfel(tot timpul cand ma gandesc la ei patesc asa) :headbang:
Banuiesc ca nu au apucat sa se imprastie prea mult,ca la noi au anuntat imediat.Patrick a avut scris in caiet,si la gradinita se pune tot timpul afis la fiecare grupa.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1142 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 November 2011 - 03:09 PM

De luat inca nu aluat.Dar ma enerveaza atitudinea mamei respective.

Sampoane sunt si aici, dar mi-au explicat ca fiind destul de agresive sa le folosesc numai in caz de nevoie.

#1143 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 24 November 2011 - 03:23 PM

Cînd era Denise la gradi, se punea direct la intrarea în clasa/grupa, o pancarda pe care scria maaare : AVEM PADUCHI! Si pentru ca se facea asta, ramînea doar 1-maxim 2 victime pe an. Anuntarea era obligatorie! Fara atest de la doc, cum ca e paduchi free, nu mai îi era permisa intrarea în incinta, gradinitarului cu pricina :headbang:

Cînd vedeam pancarda asta la intrarea unei grupe, ma lua cu lesin de fiecare data! De copil, am avut de vreo trei ori paduchi!
De fiecare data am avut par lung, si am fost maltratata pîna mi s-au îndepartat manual vietuitoarele din par! Am oroare de paduchi, si ma manînca si pe creier cînd aud de rahateii astia! Denise nu a luat niciodata, si nici nu am spalat-o preventiv cu nimic. A fost o norocoasa, ca nu ar fi suportat lucrul manual în par :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1144 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 November 2011 - 08:55 AM

Eu am avut probleme cu fetele in fiecare an... cum incepe scoala cum sunt cu ochii cat cepele. Mi-e si mila de ele.
Si la noi la camin e anunt afara, dar la intrarea in scoala, nu la intrarea in clasa. Si nu-ti spun cine are.
Daaar, daca ti-au gasit copilul cu umblatori ti-l trimit acasa si nu ti-l mai primesc fara scrisoare semnata de asistentele de la epidemiologie.
Am patit-o si anul acesta. Sper sa fiu linistita macar pana la anul viitor.
Sorina

#1145 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 25 November 2011 - 09:03 AM

Da m am enervat ca pina m am invirtit eu azi, e-mag.ro a terminat ce vroiam eu
Si incepuse de la 5 dimineata vinerea neagra. :)

#1146 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 25 November 2011 - 09:18 AM

Lili, Sorina, va tin pumnii sa scapati cu bine :)
vad ca la noi nu se pune problema. n-am mai auzit de mult. nici la gradi si nici acum, la scoala.

si eu am avut de vre-o 2 ori cand eram in scoala. o data aveam parul lung si tot asa, ca la Maya, am avut de suportat "lucru manual" :P si m-a dat mama si cu petrol. saraca, era disperata Imagine postata

#1147 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 25 November 2011 - 02:01 PM

Ce bine ar fi fost sa fie si la noi asa.Trimis acasa si certificat de la epidermiolog.
Poate scapam si azi!

#1148 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 25 November 2011 - 03:16 PM

Eu nu inteleg atitudinea educatoarelor.
Daca se pune problema de paduchi,trebuie urgent controlati toti copiii si introdusa CARANTINA !
Cei care au ,sa fie luati acasa si tratati (deparazitati ).
Eu nu am avut ,niciodata ,dar Anda saraca ,a luat pe cand era prin clasa a 3 a.
Nici acuma nu stiu de unde ,ca mergea si la scoala si la inot ,se juca in curte cu alti copii....
Chestia este ca i-am descoperit seara pe la ora 9 ,cand nu mai avam la ce doctor sa o duc .
Am intrat pe loc in PANICA !
Asa ca mi-am bagat foarfeca in parul ei si i-am tuns frumusete de par lung la 3 cm.
Apoi am chemat o vecina care avea 5 copii si care trecuse prin multe si mi-a deparazitat-o cu un pieptene special si cu ceva solutie cu petrol .
Eu ma uitam si tremuram .Nu-mi venea sa cred ca inca ne mai confruntam cu problema paduchilor .
Sunt o ingnoranta nu .Imagine postata
A doau zi am mers cu ea la nasul meu care era dermatolog si am aflat 4 ,lucruri :

- ca paduchii au predilectie pentru persoanele cu par curat .Imagine postata
- ca nu trebuia s-o tund ca nu mai suntem in evul mediu
- ca petrolul e bulshit
- ca sampoanele sunt ineficiente .Acuma nu stiu cum mai sunt,ca asta se intampla prin anii 90 .

Si mi-a dat o reteta pentru o solutie cu care am spalat- o pe par .Trebuia repetata operatia la cateva zile .
Ca trebuie distrus tot.Si adultii si ouale.

In timp ce scriu ma scarpin .Situatia e foarte neplauta si nu vreu sa-mi amintesc prin ce stres am trecut atunci .

Lilly ,

Tin pumnii sa scapati cu bine .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1149 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 25 November 2011 - 03:23 PM

Se pare ca ne-am salvat.Pana luni speram sa-i deparaziteze pe copilasi si sa-i aduca curati.

Intre timp mi-am cumparat si un piaptan diagnostic cu lupa.Nu radeti, ca-s ingrozita la ideea unei infestari.

Asa am auzit si eu: ca trag la par curat.

#1150 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 November 2011 - 03:30 PM

Cand eram eu la scoala tot asa ii trimitea acasa pe copiii parazitati!

Deci dupa ce m-a terminat taica-meu (adica scalpul,l-a ars rau), o matusa de-a mamei care avusese paduchi-singura din neam- a luat un pieptene foarte des, si l-a indesat cu vata, m-a pus in soare si m-a pieptanat!

Bine ca nu a gasit tata foarfeca, in ce vrie intrase!! :drool:

Din pacate in comunitatile de copii, se joaca, se agita si am inteles ca aia sar binisor de la unul la altul.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1151 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 25 November 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaEataly, la 25 November 2011 - 03:23 PM, a spus:

Se pare ca ne-am salvat.Pana luni speram sa-i deparaziteze pe copilasi si sa-i aduca curati.

Intre timp mi-am cumparat si un piaptan diagnostic cu lupa.Nu radeti, ca-s ingrozita la ideea unei infestari.

Asa am auzit si eu: ca trag la par curat.

Io nu rad .
Ma ingrozesc si acuma cand imi aduc aminte .
Bine macar ca tu ai fost avertizata si nu ai fost nepregatita ca mine .

Apropo de parinti .....nepanicati .
Anda a fost acum o luna in vizita la o familie care are o fetita in clasa a 8a si care tocmai aflasera ca fata are paduchi .
Nimeni nu era panicat si nici prin cap nu le trecea sa se grabeasca sa ia vreo masura .
S-a dus Anda la farmacie ,a luat tot ce trebuie si a tratat fata .
M-a sunat apoi si mi-a povestit cu vocea gatuita patania .

Ea ,ca si mine a ramas cu sechele.Cred ca aproape o pufnise plansul cand a vazut ca nimeni nu face nimic .Imagine postata

#1152 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 25 November 2011 - 04:32 PM

si eu sunt ingrozita de ce citesc aici. eu n-am avut, si nici n-am auzit cazuri cat am fost la scoala. aici, pana acum n-am auzit de asa ceva, pe la gradi.sper sa nu fie cazuri de acum incolo. tinem pumnii pt Manu.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#1153 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 25 November 2011 - 04:48 PM

Cît am fost în generala, paduchimea era în maaare floare. Sincera sa fiu cunosc foarte putine persoane care au scapat fara paduchi. Treaba cu parul curat sau nu, nu cred ca e neaparat adevarata, ca de undeva trebuie sa vina si lighioanele astea. Cert este, ca aveam în clasa copii mai jegosei , adica neîngrijiti de parinti, care la fiecare control anual, aveau paduchi. Erau mereu aceeasi plus cîte 1-2 din copiii "curati"... dar astia nu se repetau anual ca "murdarii" , ci cînd îi prindeau cîte un paduche... asa mai nepregatiti :drool:

Poate la oras, lumea era mai nepaduchiata din anumite motive, dar la noi la tara, cel putin în zona mea, cazurile erau foarte dese.
Ca paduchii sar pe "curati"... sar si ei, ca acolo au mai mult loc(si cine nu vrea la - mai bine? :-* ), dar din experienta proprie, provenienta lor se trage din murdarie.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#1154 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 25 November 2011 - 05:34 PM

E clar ca nasc in gunoi. :-*
Si tind la lux.

Asa si aici.Fatuca asta are 5 ani ca Manu si de la 3 ani de cand o stiu nu am vazut-o curata, hainute curate, sortulet curat.Parul, niciodata pieptanat si legat.Macar tunde-o scurt daca na-i chef sa o ingrijesti.
Vesnic cu muci la nas. :)

Lia, din cauza la parinti "nepanicati" se ajunge la o infestare generala la scoli, gradinite.

Saraca Anda. :drool:

#1155 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2011 - 06:03 PM

Bre, eu am avut cand eram mica... mereu cand se termina vacanta de vara si ma intorceam de la bunici mama era disperata. Aveam o vecina cu vreo 5 copii care nu prea avea treaba cu ei... concluzie erau bietii copii mereu plin de paduchi. Eu eram innebunita sa ma joc cu ei, eram cam al 6lea copil al vecinei. Nu prea reuseau sa ma tina departe de ei, asa ca de fiecare data cand venea mama la mine o apuca disperarea.
Nici mie nu prea-mi convenea ca era vai si-amar de mine, dar ce sa inteleg eu la varsta aia...
Acum retraiesc experienta cu fetele. Pe Giulia o mai pacalesc eu, dar ce sa-i zic eu Marei cand ma intreaba ce caut in capul ei? Nu i-am zis niciodata de paduchi. Ii zic ca-i fac un tratament la par sa fie mai frumos cand ii dau cu lotiune. In schimb cand o iau la cautare fir cu fir nu prea stiu ce sa-i mai spun... ii zic ca-i mizerie. Ce sa-i zic?
Tot vorbind ma apuca si pe mine scarpinatul...
Sorina

#1156 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 25 November 2011 - 07:35 PM

Vezi postareaMaya, la 25 November 2011 - 04:48 PM, a spus:

Cît am fost în generala, paduchimea era în maaare floare. Sincera sa fiu cunosc foarte putine persoane care au scapat fara paduchi. Treaba cu parul curat sau nu, nu cred ca e neaparat adevarata, ca de undeva trebuie sa vina si lighioanele astea. Cert este, ca aveam în clasa copii mai jegosei , adica neîngrijiti de parinti, care la fiecare control anual, aveau paduchi. Erau mereu aceeasi plus cîte 1-2 din copiii "curati"... dar astia nu se repetau anual ca "murdarii" , ci cînd îi prindeau cîte un paduche... asa mai nepregatiti Imagine postata

Poate la oras, lumea era mai nepaduchiata din anumite motive, dar la noi la tara, cel putin în zona mea, cazurile erau foarte dese.
Ca paduchii sar pe "curati"... sar si ei, ca acolo au mai mult loc(si cine nu vrea la - mai bine? Imagine postata ), dar din experienta proprie, provenienta lor se trage din murdarie.

Maya ,

Io am fost la o scoala din centrul Baii Mari ,unde erau copii din toate clasele sociale.Dar niciodata n-am auzit sa fi avut cineva paduchi.Cel putin nu la noi in clasa .
Asta-i si motivul pentru care am ramas bouche bee cand Anda m-a chemat sa-mi arate ce i-a cazut din cap pe caietul de teme.La inceput nici nu stiam ce-i aia .Cand m-am uitat mai bine,am realizat catastrofa .
E drept ca din clasa I-a eu nu am mai pieptanat-o niciodata.
Ca asa am avut conventia.
Daca vrea par lung,sa invete sa se impleteasca singura in fiecare zi inainte de scoala.
Eu plecam de acasa la ora 5 si ea se scula la 6 .
Si fata determinata cum e,de frica tunsului s-a impletit singura din prima zi de scoala.
Asa ca atunci cand am descoperit "invadatorul" era deja jale .Imagine postata

Cat despre par curat si murdar ....paduchii vor sa se mute din grajd in penthouse ,scarbiti de atata jeg .Imagine postata

#1157 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 25 November 2011 - 08:09 PM

Vezi postareaPiscotel, la 25 November 2011 - 07:35 PM, a spus:

Cat despre par curat si murdar ....paduchii vor sa se mute din grajd in penthouse ,scarbiti de atata jeg .Imagine postata

Exact! Schimb de tapete Imagine postata

Pisco, cred ca voi ati fost o generatie mai norocoasa. Noi, copchii anilor '70-'80, am fost mai putin norocosi Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#1158 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 November 2011 - 11:53 PM

Lili, naspa cu faza cu paduchii si cand te gandesti ca totusi nu doar la noi exista cazuri.

Eu nu-mi aduc aminte cand eram mica sa fi avut(ia sa o intreb pe mami) da imi aduc aminte ca povestea mami meu ca a venit din spital cand a fost internata cu sora cea mare.Avea parul lung pana spre fund si cica ave aun prosop in poala si se pieptana, cadeau precum ploaia, brrr.Saraca atb sa se tunda.

Acum sa ma enervez si eu, bine e o enerveala veche, acusic se fac 2 luni ca tb sa vina astia de la tel/internet si nici pana acum nu s-a intamplat asta.Deja la ultima convorbire al meu i-a amenintat cu avocatul.Nu e posibil asa ceva.Daca e asa cum spun ei ca am un rest de plata, pai sa-mi faca un centralizator, ca de fiecare data cand au spus ca am de plata , am platit, da sincer nu stiu pt ce.
Am primit acu vreo 2 sapt o scrisoare ca am de palata 14€, scrisoare care era data cu o luna in urma, da mie mi-a survenit cum spuneam o luna mai tarziu, dar cu 2 zile cand inainte cand vb cu ei, mi-au spus ca eu sunt pe 0,deci nu stiu de unde au scos astia 14€.Ok, platesc,da am telefon?nu, nu am
Am 2 luni ca m-am mutat, cerere facuta de acum 3 luni si eu tot fara telefon, da cu 2 luni de abonament platit fara sa beneficiez de ceva.Plus 6 telefoane date catre ei de pe mobil fiecare convorbire a min. 20 min * nu-s cati centi pe minut.

Albesc si ma mir de ce.Acum ma gandesc oare in ce tara traiesc?Ca nici in Romania nu dura atat cu Romtelecomul. :tongue3: :blink: =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1159 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2011 - 10:57 AM

Ioana, nu ca as vrea sa te supar mai mult de cat esti deja, dar eu am ramas socata acum cateva zile de noul meu prestator de internet.
In casa cu chirie nu am avut posibilitatea sa aleg altceva, asa ca de ani buni ma chinui cu Tiscali. Neavand alta posibilitate, stiam ca ne enervam degeaba. Bani cheltuiti de pomana, serviciu de la mediu spre jos, daca aveai vreo problema veneau dupa muuult timp, cam cand isi aduceau ei aminte.
Acum, cand am cumparat casa am inceput sa ne interesam si am vazut ca avem de unde alege. La bani mai putini si serviciu mai bun nici nu am stat pe ganduri, am ales Fastweb.
Acum vine surpriza. Ca sa profitam de o oferta am activat contractul de luna asta, chiar daca noi ne vom muta deabia in decembrie. Au venit de la Telecom sa verifice linia, dupa nici doua zile ne ajunge modemul prin curier. Totul ok. Bine-inteles ca am ramasi socati de promtitudine. Intr-o saptamana era totul gata.
Cu Tiscali mi-a venit dupa o luna jumatate si atunci cand a venit, mi-a ciocanit la usa sa-mi spuna ca e 12 si el se duce sa manance si va veni dupa-amiaza (chiar daca eu eram programata la h9,30).
A doua oara cand am facut trensfer in aceeasi vila de la un apartament la altul mi-a venit omul sa-mi spuna ca pe hartia lui e trecuta adresa corecta dar in satul vecin. Asa ca el prima data s-a dus acolo, a constatat ca nu suntem noi. A dat telefon la birou si asa a aflat ca trebuie sa se duca 3km mai incolo. Si uite asa a venit si mi-a spus ca el nu poate sa faca nimic, ca ordinele lui sunt pe satul vecin. Asa ca a plecat cum a venit. Iar eu a trebuit sa mai astept vreo luna.
Dupa experienta cu Tiscali, iti dai seama ca am ramas socata cand imi vine sotul acasa si-mi spune, stii m-au sunat de la Fastweb. Da' de ce bre, ca doar nu am facut nimic. In casa suntem inca in santier, nu-i ca ne arde de internet. Legatura cu contul curent e facuta, ce vor?
A, nuuu, erau preocupati ca avem probleme.
Pai, de ce?! Aaaa, si ma fulgera idea: noi nu am legat niciodata modemul. Ei nu ne vedeau si au crezut ca avem probleme cu linea. Ce dragut din partea lor...
Le-a explicat soata cum sta treaba si s-au linistit. Au zis ca vor verifica linia din nou in decembrie si daca avem probleme sa-i contactam.
Asa mai merge. Parca nu-ti mai pare rau dupa bani dati. Stii ca platesti ceva ce merita.
Sorina

#1160 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 26 November 2011 - 11:08 AM

n-am avut, sor;mea da. si ce se mai freca de mine sa-mi dea si nu am luat. acuma, care o fi fost jegosa dintre noi 2? si pe mine de ce m-au refuzat afurisitii??
toti din neam au luat de la ea, bunicii, mama, tata, unchiul chelios de-i ieseau pe chelie la plimbare(ce ras a mai fost)

Ada n-a luat dar am fost avertizati odata ca sant paduchi in scoala sa tratam preventiv cu sampon. mai urla ea ca nu merge cu coada neimpletit mereu dar mai bine cum stiu eu.

Lili si eu am vazut aici copii murdarei de-ti vine sa-i speli tu personal :scratch: si mame dichisite ;0...imi sta in gat sa ma iau de ele. ca e vina lor nu a copilului. ale mele sant simandicoase si stiu ca trebuie sa fie curate pt ele nu pt mine, de la 2 ani le tot pisez si le-a intrat in cap. as muri eu sa ies dichisita si copii mei murdari. nu la lux ma refer, hainele si persoana curata nu trebuie neaparat sa poarte designer sa arate omenesate.

fata prietenei mele in state vine in fiecare semestru cu paduchi, a disperat-o. are par cat eu si fetele la un loc fi'sa :icon_twisted:....o zi intreaga ii ia sa o despaducheze. a luat si ea si nu si-a dat seama si s-a dus la farmacie sa-i dea ceva de eczema ca o manca pe la ceafa. i-a dat ceva, antipaduchi de a iesit rosie din farmacie :occasion14:

Arata acest topic

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul