Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#1461 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 June 2012 - 12:44 PM

mie chiar imi placea mirosul tigarilor.
mi-amintesc ca am pus si eu in buzunarele unor haine niste tigari cubaneze, fara filtru, ca erau asa de tari de n-a putut nimeni sa le fumeze.

cred ca moliile astea de-acum is mutante, mie mi se pare ca nu mai mananca haine. da' le plac fainurile, semintele. sau or fi pe categorii?

#1462 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 June 2012 - 07:20 PM

Vezi postareamoatza, la 23 June 2012 - 12:44 PM, a spus:

mie chiar imi placea mirosul tigarilor.
mi-amintesc ca am pus si eu in buzunarele unor haine niste tigari cubaneze, fara filtru, ca erau asa de tari de n-a putut nimeni sa le fumeze.

cred ca moliile astea de-acum is mutante, mie mi se pare ca nu mai mananca haine. da' le plac fainurile, semintele. sau or fi pe categorii?

Da! Exista molii de haine si molii / fluturi de faina.

#1463 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 June 2012 - 08:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 June 2012 - 12:00 AM, a spus:

Eu m-am pricopsit cu molii! Degeaba pun aroxol ... Cu ce sa dau? Le vad intrand si pe geam! ufff!...

Încearca naftalina bulgari. Doar ai grija sa tintesti bine!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#1464 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 02:04 PM

Sunt foarte nervoasa pe vecinii din spatele casei care au pus casa in vanzare, de vandut nu o vand si este o mizerie in curtea aceea de nedescris. Au venit caldurile si miroase groaznic si ne-am umplut de sobolani si soareci. Am chemat deratizarea, dupa ce am telefonat la primarie, au pus nu stiu ce otravuri, dar degeaba, zici ca se ingrasa si se inmultesc de la ele , in loc sa se starpeasca. Numai am idei ce sa facem sa scapam de lighioane si de mizerie. Nu stiu la cine sa mai apelam, pe vecini degeaba i-am sunat, pur si simplu nu ii intereseaza.
Voi stiti unde as putea sa sun, sa ma duc sa vorbesc, sa vina vreo echipa si sa faca ceva acolo?!?! Sau trebuie sa ne punem si noi casa in vanzare, ca sa scapam si de mirosuri ingrozitoare si de lighioanele scarboase?!?!
GEORGIA

#1465 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 02:17 PM

Incearca la ANSVSA- autoritatea sanitar veterinara prin DSV Bucuresti si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti. Macar o amenda sigur pot sa le dea, in orice caz, macar una din ele!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1466 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 02:49 PM

Vezi postareazerda, la 25 June 2012 - 02:17 PM, a spus:

Incearca la ANSVSA- autoritatea sanitar veterinara prin DSV Bucuresti si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti. Macar o amenda sigur pot sa le dea, in orice caz, macar una din ele!

Multam de idee! Ma interesez, ca nu se mai poate!
GEORGIA

#1467 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 25 June 2012 - 04:50 PM

Nu stiu daca am scris bine aici
De fapt nu doar ma enervez ci pur si simplu sunt diserata.
De cand am deschis afacerea ma chinui,anul trecut am scos-o cumva la capat dar tot nu am reusit sa imi platesc toate datoriile si anul asta vad ca e la fel.Merg din rau in mai rau. Nu stiu ce sa mai fac?Ma bate gandul sa inchid afacerea si sa imi caut de lucru pentru un an macar in strainatate?credeti ca e bine?am vreo sansa sa imi gasesc ceva de lucru la ingrijit batrani ? Ma gandeam sa apelez la firme din astea de intermediere ca prin cunostiinte nu cred ca am vreo sansa , cunosc cateva dar si-au luat cu ele rudele si apropiatii lor.M-am gandit mult daca sa imi pun problema mea asa pe tapet,vreun sfat ceva mi-ar prinde bine.Nu mai pot sa ma chinui asa .
Am incercat,am vrut sa facem ceva pentru familia noastra dar vad ca din pacate nu ne iese.

#1468 Useril este offline   alimocanu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 25 June 2012 - 04:55 PM

Lili, grija mare la firmele de intermediere, sunt multe persoane care s-au trezit abandonate intr-o tara straina si cu banii luati. Mai degraba dai sfoara in tara, eu spre exemplu m-as putea interesa aici si pe cuvant ca n-am nevoie de nimic, daca mi-e posibil sa ajut pe cineva o fac cu placere. Doar sa spui ca esti hotarata si vedem ce se poate face. O imbratisare caldaa, sper ca tot raul sa se transforme in bine pentru tine si familie.
Imagine postata

#1469 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 June 2012 - 05:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 June 2012 - 12:00 AM, a spus:

Eu m-am pricopsit cu molii! Degeaba pun aroxol ... Cu ce sa dau? Le vad intrand si pe geam! ufff!
Fox si eu ma crizez sa vad gandaci si de altfel orice insecta imi repugna!

si eu am o groaza.Pana aici unde stau n-am vazut asa multe.In dulapul cu haine, nu sunt,dar le vad prin bucatarie, sufragerie, sunt cele de alimente si deja ma fac cu nervii si pe mine.

Vezi postareaMicul, la 23 June 2012 - 06:58 AM, a spus:

Moatza, Daniella, foliile alea cu lipici au niste substante care atrag moliile, deci daca pe hol sau langa fereastra sunt molii, ele vor intra la voi atrase de mirosul de pe foliile respective.
Eu pun frunze de nuc in saculeti de bumbac, inclusiv in dulapuri si n-am probleme cu toate ca pe hol le mai vad si eu.

Off, ca incercam si asta cu frunzele de nuc, da n-am nici unul prin zona ca de mult urmaresc ca sa iau sa fac dulceata si nici unul nu-i la vedere :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1470 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 26 June 2012 - 08:25 AM

Lili, este tare greu intr-adevar cu afacerea proprie, al meu a incercat cu o firma de constructii si s-a lasat pagubas pana la urma, era mai mult in pierdere, toti vroiau sa faca lucrari la negru, nu legal prin firma. Asa ca!
A avut promisiuni si sa plece in afara, dar nici alea nu s-au concretizat, asa ca te inteleg perfect.
Iti tin pumnii sa gasesti solutia cea mai buna si sa iesiti din situatia asta!
GEORGIA

#1471 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 June 2012 - 08:37 AM

Mhhmm! Si eu cand am venit in tara am fost sfatuita de mai multi apropiati sa investesc intr-o mica afacere proprie(ceva de familie),mi-a fost teama si nu m-am riscat mi-am luat apartamentul l-am mobilat si utilat cum am vrut am facut nunta si cam asta a fost.
Mereu ma gandesc,cum ar fi fost?! :)

#1472 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov

Postat 26 June 2012 - 08:44 AM

Vezi postareaalimocanu, la 25 June 2012 - 04:55 PM, a spus:

Lili, grija mare la firmele de intermediere, sunt multe persoane care s-au trezit abandonate intr-o tara straina si cu banii luati. Mai degraba dai sfoara in tara, eu spre exemplu m-as putea interesa aici si pe cuvant ca n-am nevoie de nimic, daca mi-e posibil sa ajut pe cineva o fac cu placere. Doar sa spui ca esti hotarata si vedem ce se poate face. O imbratisare caldaa, sper ca tot raul sa se transforme in bine pentru tine si familie.

Da,Ali sunt hotarata.Am ajuns la concluzia ca asta e singura solutie sa iesim din situatia asta.
Ai dreptate cu firmele de intermediere dar ma gandeam sa risc ca de la apropiatii chiar nu cred ca o sa ma ajute cineva, fiecare .
Dar daca totusi auzi ceva si vrei sa ma ajuti mi-ar prinde bine ,sincer
Multumesc pentru bunele intentii si vorbele calde :)

#1473 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov

Postat 26 June 2012 - 08:51 AM

Vezi postareaGeany, la 26 June 2012 - 08:37 AM, a spus:

Mhhmm! Si eu cand am venit in tara am fost sfatuita de mai multi apropiati sa investesc intr-o mica afacere proprie(ceva de familie),mi-a fost teama si nu m-am riscat mi-am luat apartamentul l-am mobilat si utilizat cum am vrut am facut nunta si cam asta a fost.
Mereu ma gandesc,cum ar fi fost?! :)

Cine stie ,poate ar fi fost bine,cu siguranta nu era criza asta.
Noi ramanand fara servici amandoi acum 2 ani ne-am gandit ca ar fi mai bine sa ne deschidem ceva al nostru.Ne-am bazat pe faptul ca eram vechi pe piata si lumea ne cam stia, eu lucrand la firma care se inchisese 11 ani si sotul meu 6, dar nu a fost chiar asa.
Si alte greutati si criza ne-au facut acum sa regretam alegerea, daca as putea da timpul inapoi cu siguranta nu mi-as mai face firma .
Daca ai banii suficienti sa deschizi o afacere e bine , daca nu e bine sa stai in banca ta.

#1474 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov

Postat 26 June 2012 - 08:53 AM

Georgiana, multumesc mult :)

#1475 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 June 2012 - 04:02 PM

lili, bafta si de la mine. sper sa rezolvi intr-un fel.

#1476 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov

Postat 27 June 2012 - 12:45 PM

Vezi postareastella, la 26 June 2012 - 04:02 PM, a spus:

lili, bafta si de la mine. sper sa rezolvi intr-un fel.

Multumesc mult Stella :)
O sa incerc si varianta cu strainatatea si sper ca un loc de munca oi gasi chiar daca e criza si e greu

#1477 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 06 July 2012 - 11:20 AM

Nu este de "ma enervez" este ma mult de "mi se ridica parul pe ceafa si stomacul in gat", dar tot ati mai discutat voi aici de gandaci, asa ca imi spun si eu oful.
stau in plin centru la bloc si este invazie de astia:

Fisier atasat  g.jpg (226.24K)
Number of downloads: 0

Nu stiu cat se vede in poza da sunt cat degetul mare de la mana unui adult. Asta e al treilea care il gasesc intr-o saptamana in casa. Statea cu picioarele in sus dar nu mort, fix langa usa de la intrare, semn ca s-a intersectat cu domnul meu azi dimineata.
Sigur nu vin pe geamuri ca toate au plasa, poate pe scurgerile de la cada si chiuvete ca pe cea din podea am acoperit-o.
Unul l-a gasit fetita mea in camera ei si unul l-a trezit pe sot in toiul noptii ( facea galagie de a crezut ca e un animal pe langa pat). Le-am aplicat cate un papuc tot sperand ca au intrat accidental si asta e ultimul.
Ce pot sa fac? Nu sar io in sus la vedera oricarei insecte, dar astea din cauza marimii ma innebunesc.

#1478 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 July 2012 - 12:01 PM

Cred ca asa am avut eu in baie,pe spate aripile sunt mai negre fata de gandacul de bucatarie si astia sunt si mult mai mari http://www.daunatori...u-de-bucatarie/veneau de pe gheu ,si unde intra din perete ca sa zic asa teava de ghiuveta acolo daca e o fisura de care poate nici nu-ti dai seama ei pe acolo se strecoara ,isi fac cuiburi in usi daca ai usi de lemn goale pe interior ,in dulapuri,camara,eu am pus mai sus gelul cu care am scapat de ei http://artaculinara..../page__st__1440 dar mai sunt si alte solutii ,gen capcane de gandaci etc ca si la gandacul rosu de bucatarie http://www.daunatori...u-de-bucatarie/solutia ideala ar fi o firma de dezinsectie si facut o deratizare eventual pe toata scara si la subsol,la noi venisera acum vreo 3 ani dar eu atunci nu aveam gandaci si cereau pe loc 60-80 de roni ceva de genul erau f. piperati la pret astfel ca putini vecini au dat si am aflat mai apoi ca nici nu au scapat de gandaci :cheers: ,dar cu siguranta or fi si firme serioase ,daca poti vorbi cu vecinii poate gasiti o solutie daca nu trebuie sa incerci singura !

#1479 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 06 July 2012 - 12:09 PM

Si eu am avut d-astia.Facusera vecinii curat si-au venit la noi.Bafta mea a fost ca se oprise apa, asa ca nenea care a veit pentru dezinsectie a trebuit sa faca solutia concentrata, cu doar5 l de apa in loc de 10.De-atunci nici muste nu intra.Si-s trei ani!
Pacat ca nu esti in Bucuresti, ca ti-l recomandam.Eu am caurat pe net.Solutia nu era toxica pentru oameni si animale.Nici n-am plecat de-acasa!Nici n-a patat, c-am dat si prin dulapuri.Doar vasele le-am spalat!

Ia vezi pe-aici, ca nu strica!Si, daca te hotarasti, ii zici s-o faca doar cu 1/2 din apa, c-asa vrei tu!

http://www.google.ro...iw=1280&bih=865
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1480 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 06 July 2012 - 02:28 PM

Geany cat ai dat pe gelul ala? Citind despre el, pare eficient.

Zoazorel, cu dezinsectia mai greu, daca nu face tot blocul.
Este o zona dificila din mai multe puncte de vedere. Sunt primele blocuri construite in Valcea prin anii 60 si parte din locuitori sunt batrani care au in casa mobile vechi si parchetul original. Asta inseamna gandaci si plosnite.
Eu m-am remutat in zona ( cu chirie ) in martie dupa o perioada de 4 ani. Am luat la purecat si la curatat tot apartamentul ca atunci cand te muti dupa altul. Am dat la o parte covoare, am mutat mobile, nu am gasit nici o vietate dacat paianjeni.
La doua luni, la distanta de doua nopti ne-a muscat si pe mine si pe fetita o plostita :cheers: ( cat mi-a luat sa ma prind ca nu e purece ci plosnita, asta e alta poveste). Am innebunit, eram constienta ca nu sunt in casa plosnite, dar am cumparat solutie, si inca o data, am dat mobila la o parte si saltele, si chiar daca nu am gasit nici un semn ca ar fi pe undeva un cuib, am dat peste tot inclusiv prin fata usii de la intrare. De atunci nimic nu ne-a mai muscat.
Dar langa mine locuieste o batrana si ce are in casa este de speriat, am vazut fara sa vreau cand a deschis usa de la intare.
Acum cativa ani, locuiam tot in zona, in blocul vecin. Si mai conversam cu vecina de langa mine, o doamna tot batrana. Am intrebat-o ce e cu goangele astea mari de pe scara ( alt soi mai negru si mai dodolotz asa), ca mai gaseam cate una pe la baie. Stiti ce mi-a raspuns: "Vai mama, noi nu avem goange, ia vezi poate se fac la tine sub pat" :cheers:

Gata pe ziua de azi cu goangele, ca nici acum nu mi se culca parul pe corp, sta asa de azi dimineata. Si nici goanga nu o luai de pe gresie, ca misca in continuare chiar si fara cap ( stiu sunt sadica, dar altfel nu statea in poza :cheers: )

Arata acest topic

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul