Ma enervez!
Postat 10 June 2010 - 10:05 PM

Postat 15 June 2010 - 09:46 AM

Postat 15 June 2010 - 04:40 PM
Bonicelli, la 10 June 2010 - 09:22 PM, a spus:
Trec peste micile nepotriviri zilnice cu starea mea armonioasa si ajung la ziua de marti cand m-a oprit politia.
Da, dar daca aud pe vreunul ca-mi spune ca asa-mi trebuie, ca trebuia sa fac inspectia aia tehnica, il musc de gat.

MdeB trebuia sa duca masina la inspectie, dar noi cand avem ceva de facut trecem pe lista cu "to do". Bun, in momentul in care ceva ajunge acolo, e ca si rezolvat in mintea noastra si ...pa.

Asa, mergeam eu pe Calea Victoriei cu ocheti de soare la ochisori si zaresc in fata 3 masini cu vreo 10 zmei imprastiati pe sosea, costumati in politisti.
Eu eram in coloana si brusc mi se arunca unul in fata scotand sunete ascutite din fluierul lui din dotare.
Vine, se prezinta, plutonier Cocolosh, actele, n-ati cedat trecerea la pietoni.
Ma uit la el, nu-mi vine sa cred, il intreb, d-le Cocolosh, daca dv ati vedea 10 politisti si 3 masini ati indrazni sa nu cedati trecerea macar unui soarece, ce sa mai zicem de pietoni?
OK, imi ia actele, ma lasa ca pe fraiera 25 de minute sa astept si vine altul cu hartii in mana. Ma rog, vazuse ca n-am ITP-ul. 540 roni amenda (1/2 in 48 de ore) Mi-a luat talonul.
Ajung plina de candoare si ganduri bune acasa si-mi pocneste o masea. S-a rupt in doua. Bestia.

Ieri ma uit io prin hartii si zic hop, a expirat si rovigneta, ia s-o cumpar io, ca tot ies spre "Butoiesti", e saptamana neagra, precis ma opreste vreun plotonier.
Merg la benzinarie, n-au. Ma duc la posta, au.
Si de-aici incepe teatrul absurd.

O intreb pe oficianta daca are vignete. Are. Ii spun ca n-am talon, dar am dovada de la politie.
Ntz, nu-i bine. Vrea talonul. D-na, pe dovada aia scrie tot ce-i pe talon. Ntz, avem reguli. Sunteti persoana fizica? Nu, scrie si pe dovada.
Pe ce perioada vreti? Pe-o luna. De ce? Fiindca asa vreau, ca plec.
Aha.
OK, ma duc sus, caut prin toata casa cartea tehnica, o gasesc, fac copie, caut CUI-ul lu' peste de la firma, fac copie.
Ma dau jos ii pun hartiile in brate. Se uita si-ncepe sa tipe. Ca i-am zis ca-s persoana fizica.
D-na, pe dovada aia scrie ceva...SRL, cum credeti ca ma cheama SRL?

Da' imputernicire n-aveti?
N-am. Pai nu pot fara imputernicire.
D-na, cumpar o rovigneta de 30 lei, nu apartament si nu fac credit la banca.
Noroc ca a venit MdeB care avea stampila si am rezolvat cu imputernicirea.
Mai departe. Nu e bine cu cartea tehnica, mie talonul imi trebuie.
N-am.
Pai de ce nu i-ati facut o copie?
Fiindca n-am stiut ca mi-l ia politia.
Da' ITP-ul de ce nu l-ati facut?
De-aia.
Pai si-acum vreti vigneta fara talon.
Da.
Nu-mi merge programul.
Nu cred.
Pe ce perioada vreti?
pe-o luna, v-am mai spus.
Mi-ati spus pe-un an.
V-am spus pe-o luna. Bun, acum vreau pe-o zi.
N-am.
Dar pe cat aveti?
Pe-o luna.
Dati-mi pe-o luna.
Incepe sa guite aparatul acela de credeam ca-si da duhul. Intreb:
Ce scrie atat?
Chitanta.
Aha.
Dupa 15 minute termina de scris si-mi pune pe tejghea 2 pagini. MARI.
Pe una scria "declaratie pe propria raspundere". Ii zic:
Cred ca ati gresit formularul, mie rovigneta imi trebuie, o amarata de rovigneta.
Pai asta e.
Si ce declar pe propria raspundere?
Ca luati rovigneta.
Ma pune sa semnez in tz-spe locuri si nume in clar si CNP.
O intreb, d-na la benzinarie dureaza 2 minute sa iau rovigneta.
De ce nu mergeti la benzinarie?
Bun asa.
De acolo am plecat sa-mi umble dentistul pe canale.
Acum umblu cu cearsafurile alea in portmoneu.

M-ai convins! Aplic pentru cetatenie germana!
Cum zicea ala de la TV: traim in Ro si asta ne ocupa tot timpul!

Postat 15 June 2010 - 04:41 PM

Postat 15 June 2010 - 04:43 PM
raluca elena, la 15 June 2010 - 09:46 AM, a spus:

Ralu, dar voua nu va trimite desfasurator automat, data, ora, secunda, durata?

Postat 15 June 2010 - 05:35 PM
Ralu, cattttttttt? doar ptr sms-uri ??? mai bine luai o carte locala, ca sigur era mai ieftin .
Postat 15 June 2010 - 05:49 PM

Desfasurator nu vine decit la cerere, factura imi vine pe mobil.
Culmea e ca anii trecuti, desi am stat mult mai putin, am vorbit si m-am sms-it intr-o veselie si nu am platit cine stie ce extra...
Whatever!

Postat 19 June 2010 - 12:38 PM
raluca elena, la 15 June 2010 - 05:49 PM, a spus:

Culmea e ca anii trecuti, desi am stat mult mai putin, am vorbit si m-am sms-it intr-o veselie si nu am platit cine stie ce extra...
Whatever!

Roamingul în România este o optiune cu plata?

Postat 19 June 2010 - 10:26 PM
Alexandru, la 19 June 2010 - 12:38 PM, a spus:
raluca elena, la 15 June 2010 - 05:49 PM, a spus:

Whatever!

Roamingul în România este o optiune cu plata?

Activarea serviciului e gratuita, in teorie platesti cit vorbesti, daca vorbesti. In practica habar nu am ce se intimpla, mai ales ca anuntasera ca s-au ieftinit serviciile de roamning. Ce nu inteleg este de ce de data asta? ca doar nu e prima data cind plec si folosesc roamingul

Postat 22 June 2010 - 10:42 AM
Postat 22 June 2010 - 01:17 PM
simonaro29, la 22 June 2010 - 10:42 AM, a spus:
Da io ti-am zis ca handicapatii de la DKV ma pun sa le platesc dublu pe luna ca cica is factor de risc? Ca un imbecil de medic mi.a pus diagnoza de nush ce sindrom -care e o diagnoza pentru orice fel de dureri de spate, a caror origine practic nu se poate depista concret!!!
Si dupa ce ca le platesc nenorocitilor o caruta de bani -unde abia imi iau o data in an de la alergolog niste medicamenete- imi spun ca nu vor sa imi plateasca un implant dentar desi sunt asigurata cu tarif BAT, unde ei cica imi returneaza 75% din costul implantului. Deci imi vine sa...

Simona: chiar vrei sa asiguri bebica la privat neaparat? Stii ca o data intrati acolo nu mai puteti trece inapoi la gesetzliche. Bine, tu esti Beamter, ramai la privat, dar ea mai tarziu?

Postat 22 June 2010 - 02:18 PM
Lapona Enigel, la 22 June 2010 - 01:17 PM, a spus:
simonaro29, la 22 June 2010 - 10:42 AM, a spus:
Da io ti-am zis ca handicapatii de la DKV ma pun sa le platesc dublu pe luna ca cica is factor de risc? Ca un imbecil de medic mi.a pus diagnoza de nush ce sindrom -care e o diagnoza pentru orice fel de dureri de spate, a caror origine practic nu se poate depista concret!!!
Si dupa ce ca le platesc nenorocitilor o caruta de bani -unde abia imi iau o data in an de la alergolog niste medicamenete- imi spun ca nu vor sa imi plateasca un implant dentar desi sunt asigurata cu tarif BAT, unde ei cica imi returneaza 75% din costul implantului. Deci imi vine sa...

Simona: chiar vrei sa asiguri bebica la privat neaparat? Stii ca o data intrati acolo nu mai puteti trece inapoi la gesetzliche. Bine, tu esti Beamter, ramai la privat, dar ea mai tarziu?
Da , Lori , ca in ziua de azi daca nu esti asigurat la privat nu te mai baga nimeni in seama!Eu o sa primesc Beihilfe pt ea cat timp e la scoala , pan se angajeaza , apoi , daca va fi Angestellte , astia de la gesetzliche vor fi obligatzi sa o primeasca. Daca nu , isi va plati privat....e mult mai bine.
Eu n-am probleme cu KK , avem o cunostintza , un Berater tare bun ( al meu l-a cunoscut pe un forum) , problema e cu Beihilfe-le , astia au nevoie de negatzie. Ca n-au chef sa te lase sa asiguri copilul la privat , ca tre sa plateasca ei o parte , 55% minim.........