Paiine Tigru Safari(Shefoo) yammy bread!
#1
Postat 16 April 2010 - 02:42 AM
Ingrediente
400 gr faina
250 ml lapte
2 linguri smantana
1 lingura unt
1/4 lingurita sare
25 gr drojdie proaspata sau 2 lingurite uscata
Drojdia am amestecat-o cu putin zahar,faina si lapte caldut si am lasat-o sa dospeasca
Am pus la masina laptele,smantana si untul dupa ce le-am incalzit putin inainte,apoi faina si drojdia
Cu vreo 30 min inainte ca dospirea sa fie gata,am pregatit crusta
INGREDIENTE CRUSTA
3/4 cup faina de orez
2 lingurite zahar
2 lingurite ulei de masline
3 linguri drojdie uscata
2/3 cup apa statuta,eventual de cu seara intr-o cana,sau apa plata imbuteliata(nu apa direct de la robinet)
Dupa framantare si dospire,aluatul era cam asa
Am pus aluatul pe masa infainata
Si am impaturit ,ca sa activez aerul in aluat
Am asezat in tava de copt(puteti alege sa coaceti in tava de paiine,atunci reduceti cant pt crusta),si am uns generos cu topping-ul
Am lasat la crescut vreo 45 min si am pus paiinita la copt in cuptor preincalzit 210 grade celsius,dupa 20 min am redus la 190 grade
Cam la 15 min am intors tava
Se lasa la cuptor pana crusta se coace bine si e crantanoasa.
Pofta buna!
#2
Postat 16 April 2010 - 12:19 PM
Dar Nico, ce poze minunate!Imi plac!
#3
Postat 16 April 2010 - 12:24 PM
Ce crezi, ar merge sa folosesc in loc de faina alba, faina integrala? Noi nu prea mai consumam paine alba, eu fac paine integrala.
#4
Postat 16 April 2010 - 12:26 PM
#5
Postat 16 April 2010 - 04:42 PM
Cand imi vine masina de paine cu siguranta incerc si eu.
#6
Postat 16 April 2010 - 04:56 PM
Asa ca am sa ma leg si eu de ce pot
De titlu. Paine tigru.
Tigru?
Va prezint in ordinea acesta: tigrul si girafa
Tigrul
.
.
Girafa
.
.
I've state my case!
Acum pe bune:
"What's in a name? that which we call a rose
By any other name would smell as sweet" - Will Shakespeare
Lucrarea e mirifica
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#7
Postat 16 April 2010 - 06:15 PM
ma gîndeam ca au un model asemanator leopardului...de girafa am uitat
Brava,Shefoo!
Nico,excelente imagini,si pitutele-s tare faine!Tre sa le fac si eu!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 18 April 2010 - 10:51 AM
Eataly, la 16 April 2010 - 12:19 PM, a spus:
Dar Nico, ce poze minunate!Imi plac!
Si mie imi place tare mult!Aluatul asta e bun si coaja parfumata si crocanta.
La poze mai muncesc!
Foxyy, la 16 April 2010 - 12:24 PM, a spus:
Ce crezi, ar merge sa folosesc in loc de faina alba, faina integrala? Noi nu prea mai consumam paine alba, eu fac paine integrala.
Nu am incercat cu faina integrala,dar crusta trebuie facuta cu faina de orez!
any_annette, la 16 April 2010 - 04:42 PM, a spus:
Cand imi vine masina de paine cu siguranta incerc si eu.
Abia astept sa spui daca ti- a placut.
Deci te innoiesti.S-o stapanesti sanatoasa!
#10
Postat 18 April 2010 - 10:53 AM
W Mamadeus Paparotti, la 16 April 2010 - 04:56 PM, a spus:
Asa ca am sa ma leg si eu de ce pot
De titlu. Paine tigru.
Tigru?
Va prezint in ordinea acesta: tigrul si girafa
Tigrul
.
Tigger.jpg
.
Girafa
.
Giraffe.jpg
.
I've state my case!
Acum pe bune:
"What's in a name? that which we call a rose
By any other name would smell as sweet" - Will Shakespeare
Lucrarea e mirifica
Ma asteptam la o interventie sugubeata. Am ras tare si cu pofta!Daca nu-mi pretinzi vreo taxa i-as mai zice Safari Bread
Si nu mai fi egoist,ia fa-i o surpriza doamnei,asa cum obisnuiesti!
#11
Postat 18 April 2010 - 11:07 AM
Maya, la 16 April 2010 - 06:15 PM, a spus:
ma gîndeam ca au un model asemanator leopardului...de girafa am uitat
Brava,Shefoo!
Cat_Nap,_Leopard,_Africa001.jpg
Nico,excelente imagini,si pitutele-s tare faine!Tre sa le fac si eu!
Maya m-ai scos ,thanks!
Shefoo fu rapid si pe faza eu nu ma gandisem
Cu pozele...,mai muncim ,oricum,mersic!
Geany, la 16 April 2010 - 07:54 PM, a spus:
Safari bread! gata
#15
Postat 22 April 2010 - 03:46 PM
Drept pentru care am macinat in rasnita de cafea niste orez.
A iesit o faina cam nisipoasa .
Nu ma am nici cu cups-urile si nici rabdare sa caut un convertor n-am avut,asa ca am facut pasta la ochi.
Crusta s-a crapat intr-un mod inedit,asa ca painea mea se numeste :
PAINE SAHARA....dupa o idee a lui Nico.
Iat-o :
Despre gust ,pot spune doar ca-i mortal.
Iar crusta mi-a adus aminte de Kurtos Kalacs.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 25 April 2010 - 02:24 PM
KikenHana, la 24 April 2010 - 11:30 AM, a spus:
Apoi,acu,am facut-o.
Lasa ,data viitoare.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#18
Postat 03 May 2010 - 08:45 AM
Am facut si eu painea tigru, dar crusta nu prea mi-a iesit.
Cred ca nu am pus eu bine cantitatile la ea. Mi-a iesit ceva in genul lui Piscotel.
Daca ar putea cineva sa puna in grame cantitatile si la crusta ar fi bine.
In schimb painea are un gust demential.
Am framantat-o in masina de paine si am copt in cuptor.
E prima mea paine facuta la masina. Am folosit programul 13 care face aluat cu drojdie il
framanta si il dospeste, iar masina mea nu face beep dupa terminarea acestui program, ale voastre fac ?
in wee-endul ce vine vreau sa fac baghetele Adrianei si o sa fac si poze sper.
Roxana Anca
#19
Postat 03 May 2010 - 04:30 PM
Roxana Anca, la 03 May 2010 - 08:45 AM, a spus:
Am facut si eu painea tigru, dar crusta nu prea mi-a iesit.
Cred ca nu am pus eu bine cantitatile la ea. Mi-a iesit ceva in genul lui Piscotel.
Daca ar putea cineva sa puna in grame cantitatile si la crusta ar fi bine.
In schimb painea are un gust demential.
Am framantat-o in masina de paine si am copt in cuptor.
E prima mea paine facuta la masina. Am folosit programul 13 care face aluat cu drojdie il
framanta si il dospeste, iar masina mea nu face beep dupa terminarea acestui program, ale voastre fac ?
in wee-endul ce vine vreau sa fac baghetele Adrianei si o sa fac si poze sper.
Roxana Anca
Nu te descuraja! incearaca sa cauti la supermarket sau la produse naturiste -faina de orez,asta-i ingredientul principal pentru crusta.
2/3 cup apa ar fi aproximativ-150ml
3/4 cup faina -135 gr
pot fi si diferente de gramaj,da ele sunt mici si neimportante,maglavaisul sa aiba consistenta celui din poze.Si masina mea face bip la terminarea programului si framant la optiunea -DOUGH
Sper sa te ajute!tin pumnii
Pisco e frumoasa paiinea ta si i-ai dat pozei asa un aer enigmatic.Asa cum te cunosc,era imposibil sa nu incerci s-o faci cumva,si iaca te-ai descurcat,daca ti-a placut chiar ma bucur.Cand ai sa gasesti faina de orez chiar te rog s-o incerci din nou,sunt sigura ca o sa te-ndragostesti de coaja ei. si acum cu noul cuptor...ehhhh!,sa-l stapanesti sanatoasa!
#20
Postat 04 May 2010 - 07:55 AM
Multumesc transformarile pentru crusta. Cred ca aici am gresit. Am folosit faina de orez ca am gasit la plafar.
Roxana Anca