Bounty-Praline de cocos cu ciocolata
#1
Postat 23 November 2009 - 08:15 PM
-250 g cocos razuit
-250 g unt nesarat
-100 ml smîntîna
-100 g zahar pudra
-2 picaturi esenta de migdale
-1 strop de sare
-300 g ciocolata cu cacao
-50 g ciocolata alba
Untul cu smîntîna se pun într-un vas pe bain marie.
Se adauga esenta de migdale,zaharul pudra si sarea,lasam la topit.
Cînd începe sa fiarba usor,lasam asa aproximativ 5 minute.
Dupa ce s-a racorit putin,adaugam cocosul,si amestecam bine.
Pregatim o tavita,în care punem folie transparenta.
Turnam amestecaul de cocos.
Nivelam,si dam la rece pîna a-2-a zi.
L-am taiat patratele,
dar dupa aceea m-am hotarît sa fac bilute
Cum le-am format între palme,s-a topit putin materialul la suprafata.
Le-am dat la frigider,pîna am topit ciocolata în bain marie.
Daca folositi cicolata amaruie/fara lapte,adaugati 1-2 linguri ulei în ciocolata topita.
Ciocolata topita se lasa la racorit(pîna este doar putin calduta).
Cu ajutorul a doua furculite,se scufunda bilele în ciocolata,se rotesc pe toate partile,
apoi se scot pe un gratar(sau direct pe hîrtie de copt).
Dupa ce am decorat si cu ciocolata alba,
am mai lasat pîna s-a mai întarit putin,
apoi le-am mutat pe hîrtie de copt,si acolo au ramas pîna s-au înatrit de tot.
Sînt foaaaarte bune!
Merci Nico
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2
Postat 23 November 2009 - 08:20 PM
mie niciodata nu mi-ar iesi asa egale!
Arata super!
#3
Postat 23 November 2009 - 08:26 PM
raluca elena a spus:
mie niciodata nu mi-ar iesi asa egale!
Arata super!
O laie ..nu-s la fel,asa aproximativ.Asta din cauza ca le-a taiat prima data patratele,ca altfel ,aveam de toate marimile.
Am facut cîteva si lunguiete
Merc,Ralu !
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 23 November 2009 - 10:08 PM
Maya a spus:
Deci asta e secretul
#5
Postat 23 November 2009 - 10:43 PM
Ca de fiecare data prezentarea ta este de maitre-chef....sau chef-maitre in fine intelegi tu...
ai toata admiratia mea....Cat despre site: Sa fie intr-un ceas bun si la cati mai multi ani buni si roditori..si sa aveti o viata mai lunga decat a avut-o culinarul :roll:
#6
Postat 23 November 2009 - 11:42 PM
A, si bine v-am regasit
si
#7
Postat 24 November 2009 - 12:46 AM
Ma bucur sa va regasesc vesele si pline de imaginatie, asa cum v-am gasit prima oara, acum muuuulti ani in urma...
Faine rau bounty astea, Miha, am salivat la ele indelung inca de cand le-ai postat pe blog...o sa le fac si eu, iti dai seama!!!
#8
Postat 24 November 2009 - 01:02 AM
dora a spus:
Ca de fiecare data prezentarea ta este de maitre-chef....sau chef-maitre in fine intelegi tu...
ai toata admiratia mea....Cat despre site: Sa fie intr-un ceas bun si la cati mai multi ani buni si roditori..si sa aveti o viata mai lunga decat a avut-o culinarul :roll:
Dora,merci!Asa un compliment,de la tine..ma face sa ma rosesc pîna in vîrful urechilor!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 24 November 2009 - 01:03 AM
Adriana a spus:
Maya a spus:
Deci asta e secretul
Banuiesc ca DA
Îti dai seama ca daca luam cîte putin din amestec..ieseau bile si bilute
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 24 November 2009 - 01:06 AM
gloxinia a spus:
A, si bine v-am regasit
Pai amesttecul de cocos nu ia mult deloc.Doar ca trebuie sa astepti sa se întareasca.Daca nu ai de gînd sa le faci bile,poti doar sa le tai cu cutitul.Datul prin ciocolata,nici asta nu ia mult..asa ca,fa-i baiatului praline,ca si fiica-mea a fost taare încîntata de ele
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#11
Postat 24 November 2009 - 01:07 AM
Laura Sava a spus:
Ma bucur sa va regasesc vesele si pline de imaginatie, asa cum v-am gasit prima oara, acum muuuulti ani in urma...
Faine rau bounty astea, Miha, am salivat la ele indelung inca de cand le-ai postat pe blog...o sa le fac si eu, iti dai seama!!!
Laura,merci draguto! Bun venit,pup cu litere ca nu avem înca emoticoane
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 24 November 2009 - 08:59 PM
Daca nu vreti sa asteptati asa mult(de pe o zi pe alta) puteti sa bagati maglavaisul in congelator pt ceva timp.Eu asa am facut
#13
Postat 24 November 2009 - 09:29 PM
#15
Postat 24 November 2009 - 09:35 PM
petunie a spus:
Daca nu vreti sa asteptati asa mult(de pe o zi pe alta) puteti sa bagati maglavaisul in congelator pt ceva timp.Eu asa am facut
Daca le bagam in conge,acolo le uitam! Idee buna,merci
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#16
Postat 24 November 2009 - 09:42 PM
Maya a spus:
petunie a spus:
Daca nu vreti sa asteptati asa mult(de pe o zi pe alta) puteti sa bagati maglavaisul in congelator pt ceva timp.Eu asa am facut
Daca le bagam in conge,acolo le uitam! Idee buna,merci
Daca pofta de dulce ii mare(ca de aia le si bagam in congi,sa mearga repede) nu le uitam :mrgreen:
#17
Postat 24 November 2009 - 09:43 PM
julix_2007 a spus:
Julixule,am vazut si dincolo întrebarea,dar a trebuit sa fug,si voriam sa-ti arat ciocolata care am folosit-o,dar înca nu am ajuns nici acum s-o trag în blitz.
Cred ca pentru luciu,e de "vina" ciocolata.Din greseala am cumparat Alpia umpluta cu crema de frisca/ciocolata,si nu am mai avut timp de cumparat alta,asa ca am pus-o la topit pe bain marie.În timp ce se topea,am vazut deja ca are o alta textura..era usor sidefata.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#18
Postat 24 November 2009 - 09:45 PM
KikenHana a spus:
Sînt mai bune,decît frumoase!Denise,adora Bounty .Ea s-a bucurat cel mai mult.Data viitoare n-o sa mai pun cele 2 picaturi de esenta migdale,ca a simtit-o..si a zs ca-i da "iz" de martipan..si mai nou nu prea-i place
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#19
Postat 24 November 2009 - 09:49 PM
Maya a spus:
julix_2007 a spus:
Julixule,am vazut si dincolo întrebarea,dar a trebuit sa fug,si voriam sa-ti arat ciocolata care am folosit-o,dar înca nu am ajuns nici acum s-o trag în blitz.
Cred ca pentru luciu,e de "vina" ciocolata.Din greseala am cumparat Alpia umpluta cu crema de frisca/ciocolata,si nu am mai avut timp de cumparat alta,asa ca am pus-o la topit pe bain marie.În timp ce se topea,am vazut deja ca are o alta textura..era usor sidefata.
Am inteles, saru'mana. Trebuie sa le fac si eu, dar ma gandesc sa le fac pentru revelion, ca de Craciun bantui prin Europa (jur ca nu's eu stafia comunismului) si ma multumesc cu ce face prietenuica mea (adica mama).
#20
Postat 25 November 2009 - 08:17 AM