Forum Culinar: Bounty-Praline de cocos cu ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bounty-Praline de cocos cu ciocolata

#41 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 December 2009 - 11:22 AM

criss a spus:

dragos a spus:

criss a spus:

Intrebare fulger....
Nu imi iese glazura de ciocolata... adica
initial am topit 300 gr ciocolata cu 2 lg ulei, si a inceput sa se branzeasca,


de care ciocolata ai topit?


menaj .. ceva da nu stiu marca.. stiu insa ca nu a fost cea mai ieftina.. ma gandeam ca de e menaj , asta nu da gres ca e special destinata pt asa ceva..


data viitoare nu mai pune ulei, in primul rand. iar daca e sa pui ceva ca s-o mai moi oleaca, pui unt da' nu mult. iar daca preferi ulei, pui mai putin. io asa as face.

doi la mana, io nu stiu cat de tare fu focu' pe care o topisi pe ciocolata da' tre sa nu fie prea puternic. s-apoi vasul in care topesti tre sa fie, de preferinta, foarte curat. io asa as face

o mai fi fost si ciocolata ceva mai veche... io m-as uita pe ambalaj

asta-i ce-as face io.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#42 Useril este offline   criss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationCluj

Postat 22 December 2009 - 11:36 AM

Deci..
-ulei am pus ca asa scrie reteta, apoi cand am topit in MO nu am pus ulei deloc.. doar cioco bucatele mici ..
-Ciocolata expira in 2011, produsa in 09.2009.. deci proaspata..
-Focul era minim, desi recunosc pe ochiul mare..
-Vasul era curat curatel.. scos din dulap.. proaspat spalat si uscat

Si nu e nici prima data cand patesc asa, si nici singura.. mama imi zicea ca ei niciodata nu i-a iesit faza cu topitu ciocolatei, si dimineata la cafea, povestind cu colegele de prajiturit si impartasind experienta nefasta de aseara, mai aflu ca 2 colege "sufera" de acelasi "complex"

Pana acum constat ca: azi merg si cumpar ciocolata amaruie, de buna calitate, de preferat fara lapte, si mai incerc o data, nu stiu insa daca sa pun unt sau ulei? :notworthy: .. si de nu imi iese inseamna ca eu am o pb... si ma las de bucatarit..
jumatate in cer, putin pe pamant, restul pierdut in vant...

#43 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 December 2009 - 11:44 AM

Criss, topeste-o pe baie-marin! si cica unul din secrete e ca vasul sa nu atinga apa din vasul de dedesupt!
Eu chair ieri am topit o ciocolata alba ordinara.Am pus bomboanele la ce dulciuri gatim azi. Take e look! :notworthy:

#44 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 December 2009 - 11:45 AM

criss a spus:

Deci..
-ulei am pus ca asa scrie reteta, apoi cand am topit in MO nu am pus ulei deloc.. doar cioco bucatele mici ..
-Ciocolata expira in 2011, produsa in 09.2009.. deci proaspata..
-Focul era minim, desi recunosc pe ochiul mare..
-Vasul era curat curatel.. scos din dulap.. proaspat spalat si uscat

Si nu e nici prima data cand patesc asa, si nici singura.. mama imi zicea ca ei niciodata nu i-a iesit faza cu topitu ciocolatei, si dimineata la cafea, povestind cu colegele de prajiturit si impartasind experienta nefasta de aseara, mai aflu ca 2 colege "sufera" de acelasi "complex"

Pana acum constat ca: azi merg si cumpar ciocolata amaruie, de buna calitate, de preferat fara lapte, si mai incerc o data, nu stiu insa daca sa pun unt sau ulei? :notworthy: .. si de nu imi iese inseamna ca eu am o pb... si ma las de bucatarit..


1. topeste si nu pune ulei deloc.
2. topesti cu oala pe foc sau in benmari? :roll:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#45 Useril este offline   criss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationCluj

Postat 22 December 2009 - 11:46 AM

iulia nicoleta a spus:

Criss, topeste-o pe baie-marin! si cica unul din secrete e ca vasul sa nu atinga apa din vasul de dedesupt!
Eu chair ieri am topit o ciocolata alba ordinara.Am pus bomboanele la ce dulciuri gatim azi. Take e look! :notworthy:


ai pus ulei?... azi mai incercam si cu cioco alba .. si cu cioco care a ramas de ieri si chiar si cu una amaruie de calitate...
jumatate in cer, putin pe pamant, restul pierdut in vant...

#46 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 December 2009 - 11:47 AM

iulia nicoleta a spus:

Criss, topeste-o pe baie-marin! si cica unul din secrete e ca vasul sa nu atinga apa din vasul de dedesupt!


pai si care-i rostul benmaiului atunci? :notworthy:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#47 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 December 2009 - 11:50 AM

Criss ,eu folosesc ciocolata menaj,dar o topesc numai la bain marie. Ii adaug si ulei.
Sau daca-mi trebuie doar o cantitate mica,bag un cub intr-o punga de aceea de congelator si o topesc in apa fiarta,fara ulei.
Eu zic ca nu neaparat ciocolata a fost de vina,ci faptul ca ai topit-o direct pe flacara.
:notworthy:


#48 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 December 2009 - 11:50 AM

criss a spus:

iulia nicoleta a spus:

Criss, topeste-o pe baie-marin! si cica unul din secrete e ca vasul sa nu atinga apa din vasul de dedesupt!
Eu chair ieri am topit o ciocolata alba ordinara.Am pus bomboanele la ce dulciuri gatim azi. Take e look! :notworthy:


ai pus ulei?... azi mai incercam si cu cioco alba .. si cu cioco care a ramas de ieri si chiar si cu una amaruie de calitate...

n-am pus oloi!
Dragosnush care-i rostu' da la mine a functionat de fiecare data... probabil tre' sa se topeasca datorita aburilor de la apa firbinte si nu pt ca sta in apa clocotind!

#49 Useril este offline   criss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationCluj

Postat 22 December 2009 - 11:54 AM

Deci va multumesc in ordinea nr de pe tricouri: :violent1: :clown: :D :clown: :)
Urmeaza sa ajung acasa si sa ma pun pe treaba...
Am o ciocolata milka cu capsuni? oare fac o prostie de as incerca? :notworthy:
jumatate in cer, putin pe pamant, restul pierdut in vant...

#50 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 December 2009 - 12:01 PM

pai cica nu-s bune astea cu crema!

#51 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2009 - 01:02 PM

Ce încîlshiturî aici! :)
Treaba asta cu topitul cioco,e un mister :D
In general topesc ciocolata în bain marie,dar în ultima vreme tot la mo ajunge sa fie topita.Pîna nu am auzit la altii,nici nu as fi crezut ca merge.
Am topit pîna acum,toate felurile de ciocolata posibile,si la mo,si pe BM,si de îmbrînzit,s-au îmbrînzit doar cele la care nu am fost atenta cu temperatura,sau cele de proasta calitatea(de astea se gasesc si printre cele scumpe!!!)


Vasul-niciodata direct pe foc/ochi!!!Sa nu ajunga apa în cioco,iar uleiul sau unt,sau grasime de cocos,sau ce-o fi,doar dupa ce este topita ciocolata,nu înainte.
E bine ca ciocolata sa fie maruntita înainte de topire.Asa,pe bain marie,este cam imposibil sa dea gres.Apa nu trebuie sa clocoteasca.

La MO,o pun tota bucatele,si o topesc în etape de cîte 20-30 de secunde,scot si mestec,iar bag la mo,si tot asa,pîna e topita :D

La Bounty astea,eu am folosit o ciocolata umpluta ca si asta:

Imagine postata

Asta e o Milka Sahne,crema tot maro în interior.Nu am pus grasime/ulei..etc..La fel este si aia de la Alpia,tot asa umpluta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#52 Useril este offline   criss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationCluj

Postat 22 December 2009 - 01:47 PM

Maya.. :D
Acu e imposibil de gresit :)
Deci maine poze cu reusita
jumatate in cer, putin pe pamant, restul pierdut in vant...

#53 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 December 2009 - 02:20 PM

iulia nicoleta a spus:

Dragosnush care-i rostu' da la mine a functionat de fiecare data... probabil tre' sa se topeasca datorita aburilor de la apa firbinte si nu pt ca sta in apa clocotind!


Sunt convins ca a functionat pentru ca s-a incalzit de la aburi. Numai ca asa dureaza mai mult decat daca ar sta oala in apa. In rest, efectul este acelasi, numai ca de la apa este mai bun. Incalzirea se face uniform si nu depaseste cu mult temperatura de fierbere a apei (asta este rostul, ca sa nu creasca temperatura foarte mult si sa se arza "mancarea").
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#54 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 December 2009 - 02:23 PM

iulia nicoleta a spus:

pai cica nu-s bune astea cu crema!


Is bune, numai ca crema/umplutura schimba si gustul ciocolatei. In rest... tat un drac :)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#55 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 December 2009 - 02:26 PM

Maya a spus:

s-au îmbrînzit doar cele la care nu am fost atenta cu temperatura,sau cele de proasta calitatea(de astea se gasesc si printre cele scumpe!!!)


corect! temperatura este aia de branzeste daca este prea ridicata. De ce? Simplu. Exemplu. Puneti un pachet de unt pe masa in bucatarie si lasati-l. Untu se inmoaie. Puneti untul in tigaie la foc. Untul se "branzeste". Ciocolata este facuta cu unt de cacao. Asadar...
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#56 Useril este offline   criss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationCluj

Postat 23 December 2009 - 08:46 AM

deci declar.. mi-a iesit ciocolata, mi-am imbracat bomboanele, insa sunt cam urate... cand s-a intarit ciocolata mi-a ramas urmele de la gratarul pe care le-am us la uscat .. dar le rezolv eu cumva azi..
O sa vin cu poze
jumatate in cer, putin pe pamant, restul pierdut in vant...

#57 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 23 December 2009 - 08:50 AM

data viitoare pune direct pe hartia de copt, cate putina ciocolata topita, pui cocosul pe ea si apoi invelesti cocosul in cioco. Asa n-o sa ramana nici fundu' chel si nici urme de gratar n-o sa mai ai.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#58 Useril este offline   criss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationCluj

Postat 23 December 2009 - 10:28 AM

eee dragos.. onorata sa stiu ca avem un bucatar asa iscusit intre noi.. mai am niste bombo pt decorat cu cicoco alba.. urmez sfatul , ca pana la urma viata asta e o continua cunoastere .. corect?
jumatate in cer, putin pe pamant, restul pierdut in vant...

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi