Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#721 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 March 2012 - 11:29 AM

Eu ieri/aseara...

- maioneza
- salata de vinete cu ceapa si maioneza
- pipote si inimioare de curcan cu maioneza
- pateu din ficat de curcan
- cornurile pufoase, jumatate cu branza si jumatate cu mortadella si branza.

Iar mama a facut mucenicii muntenesi care acum stau la uscat... deabia astept sa mi-i faca azi.
Ar cam fi cazul sa invat sa mi-i fac si singura.
Sorina

#722 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 March 2012 - 03:39 PM

Azi stiu ca am bucatarit:

Am facut o supa din gaturi de curcan.

Am grilat o caserola de zucchini si apoi i-am marinat pe toate gusturile (de la noi):

a. Ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, oregano, busuioc, cimbru, foarte putin usturoi.
b. Ulei de susan, sos de soya, usturoi (pe saturate!), ghimbir, miere, suc de lamaie, chili

Am preparat apoi un fulmedames pour ma dame :angryfire:
Pe romaneste "icre" de fasole din bob - vicia fava
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#723 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 March 2012 - 02:06 PM

Repetitio est mater studiorum.

Batranii mei parinti poftesc placinta cu ceapa. De post.

Repetitio est mater studiorum


Ce repetiţio ? :pupic:
Prima repetitiţio caci nu am mai facut niciodata pana acum.

Am incropit aluatul de la minipizzele Afro' :hug: (asta mi-a iesit de doua ori pana acum). Pana a crescut - si a crescut minune mare ! - am preparat umplutura. Asta e simplu, nu trebuie carte de bucate

O greseala tot am facut. Am impaturit placinta pe masa si m-am chinuit sa o transfer in tava. S-a cam mototolit. :floare:
Dar va ramane la noi.
E doar o repetitiţio cu ceapa. :hug:
Pana sambata ma pun la punct (si virgula) si placinta o sa o acopar direct in tava.
Mai am 12 minute si vad ce a iesit.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#724 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2012 - 02:13 PM

deci 'neatale ai facut doar repetitie...
da' placinta ptr parinti cand o desavarsesti?
iar ai ocupat bucataria? are dreptate mamaroata cand te exileaza, si eu te-as surghiuni. cand si cand :floare:

#725 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 March 2012 - 11:42 AM

Azi am gatit "ca un excroc" :lol: (stiu ca-i duminica, Doamne, iarta-ma!)

Supa mea de alge wakame cu calamari uscati, ciuperci shiitake uscate, midii, ghimbir, chili, usturoi si fasiute de morcov, ardei rosu California, frunze de praz, ridiche neagra, telina radacina, si brocoli. Sos de stridii, zahar de palmier si suc de lamaie. Ah! Frunze de coriandru. Zero grasimi.

Dovlecei si pleurotus grilate apoi marinate cu usturoi, ghimbir, sos de soya, ulei de masline, apa, suc de lamaie, ierburi mirositoare.

Conopida la aburi al dente, sprayata cu putin untdelemn de masline, tavalita prin pesmet aromatizat de Mandea :pupic: si data la cuptor.

Ufff! De la 9 la 11:35 cu spalatul vaselor cu tot.
Am si pe maine asa ca maine ma relaxez.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#726 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 March 2012 - 11:55 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 March 2012 - 11:42 AM, a spus:

Am si pe maine asa ca maine ma relaxez.


pai si un' te relaxezi, nu-n bucatarie?

pulpe de curcan cu smantana si ciuperci
mici de curcan- doar i-am dat pe gratar
rulada din piept de curcan umpluta cu cascaval afumat, ardei rosu si ciuperci
sote de telina si morcov
un fel de gulas tot cu curcan
carnati de plescoi prajiti in vederea efectuarii unei fasolici
pulpe de pui la cuptor
tre sa mai fac niste snitele din pulpa de porc pana pleaca fi-miu

am avut un curcan de 3.6kg si l-am dovedit!

si-n plus, o multime de hartii...ca tot in bucatarie le-am facut. :lol:

#727 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 March 2012 - 11:31 AM

Dupa ani si ani, azi am gasit capelin proaspat. M-am aruncat!

Dar aveau si sprot proaspat.
M-am uitat la pestisori, se uitau pestisorii la mine :)
Si unii se uitau cu ochii mult mai mari decat ceilalti.
Lotul era "infestat" cu anchois =))
Si vanzatoarea a fost amabila =)) si m-a lasat sa-i aleg.
Am petrecut mai bine de o ora si jumatate sa obtin si sarez pretioasele fileuri.
Level asian =))

and somethin' fishy:

In bucatrie, intre geamuri, la soare, intr-un borcan ermetic a debutat primul meu experiment de obtinere a ceea ce stramosii nostri numeau garum.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#728 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2012 - 02:43 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 20 March 2012 - 11:31 AM, a spus:

Dar aveau si sprot proaspat.
M-am uitat la pestisori, se uitau pestisorii la mine =))
Si unii se uitau cu ochii mult mai mari decat ceilalti.
Lotul era "infestat" cu anchois =))


si care-s mai ochiosi?

#729 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 March 2012 - 03:53 PM

Vezi postareamoatza, la 20 March 2012 - 02:43 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 20 March 2012 - 11:31 AM, a spus:

Dar aveau si sprot proaspat.
M-am uitat la pestisori, se uitau pestisorii la mine =))
Si unii se uitau cu ochii mult mai mari decat ceilalti.
Lotul era "infestat" cu anchois :lol:


si care-s mai ochiosi?

Anchois
Imagine postata
Sprot
Imagine postata
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#730 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 March 2012 - 11:14 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 20 March 2012 - 11:31 AM, a spus:

In bucatrie, intre geamuri, la soare, intr-un borcan ermetic a debutat primul meu experiment de obtinere a ceea ce stramosii nostri numeau garum.

Ce e aia? :)

#731 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 March 2012 - 10:14 AM

Vezi postareaFoxyy, la 20 March 2012 - 11:14 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 20 March 2012 - 11:31 AM, a spus:

In bucatrie, intre geamuri, la soare, intr-un borcan ermetic a debutat primul meu experiment de obtinere a ceea ce stramosii nostri numeau garum.

Ce e aia? :floare:

Garum?
Este echivalentul romanilor (antichitate dar si acum se poate gasi de cumparat) al sosului de peste (Nam Pla). In esenta, sunt anchois proaspete, macrou ( romanii foloseau intestinele)sarate si lasate sa fermenteze la soare cateva luni.
Somethin' fishy!
http://en.wikipedia.org/wiki/Garum
http://www.coquinari...cipes/garum.htm
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#732 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 March 2012 - 10:15 AM

Prima mea incercare in domeniul sarateleor cu branza.
Aluatul se odihneste.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#733 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2012 - 10:43 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 21 March 2012 - 10:14 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 20 March 2012 - 11:14 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 20 March 2012 - 11:31 AM, a spus:

In bucatrie, intre geamuri, la soare, intr-un borcan ermetic a debutat primul meu experiment de obtinere a ceea ce stramosii nostri numeau garum.

Ce e aia? :floare:

Garum?
Este echivalentul romanilor (antichitate dar si acum se poate gasi de cumparat) al sosului de peste (Nam Pla). In esenta, sunt anchois proaspete, macrou ( romanii foloseau intestinele)sarate si lasate sa fermenteze la soare cateva luni.
Somethin' fishy!
http://en.wikipedia.org/wiki/Garum
http://www.coquinari...cipes/garum.htm

Multumesc! :pupic:

#734 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 March 2012 - 10:47 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 21 March 2012 - 10:14 AM, a spus:

Garum?
Este echivalentul romanilor (antichitate dar si acum se poate gasi de cumparat) al sosului de peste (Nam Pla). In esenta, sunt anchois proaspete, macrou ( romanii foloseau intestinele)sarate si lasate sa fermenteze la soare cateva luni.


wow! mda! :floare:

#735 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 March 2012 - 12:51 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 21 March 2012 - 10:15 AM, a spus:

Prima mea incercare in domeniul sarateleor cu branza.
Aluatul se odihneste.


Trei tavi de saleuri cu branza (branza de burduf proaspata, amestecata cu branza de burduf densa, stagionata).
Le-am pensulat cu galbenus, presarat cu susan si sare mare. In aluat am pus si un dram de piper alb macinat cu o lamela de macis (fleur de macis, mace) Nu-mi pare rau.
Au iesit de poveste! Acum aerisesc casa, caci mirosul e tantalizant. :notworthy: :floare: :floare:
Am primit certificatul de excelenta de Soacra-roatta.
Basta! M-am laudat destul.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#736 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2012 - 03:23 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 21 March 2012 - 12:51 PM, a spus:

Basta! M-am laudat destul.
sefule, nu e voie sa te lauzi si atat. hai cu ploconul pe la han, sa halim cu totii, macar virtual :notworthy:

#737 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 March 2012 - 09:33 AM

Am facut si naploitanele de post cu lamaie macinata si rahaturi.

Am prajit si macinat condimentele pentru garam masala.
Am pregatit marinata pentru chiken tikka masala (kefir, usturoi, ghimbir, pasta mea de chili si garam masala)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#738 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 March 2012 - 09:38 PM

ciorba radauteana
fasole cu carnati
fasole facaluita cu maioneza si usturoi
gratar - ceafa si muschi de porc, pulpe de pui, peste - astea le-a facut omu'
sos picant ptr gratar, dovlecei si broccoli sote, mujdei de usturoi, mamaliga
snitele din 1,7kg muschi de porc
omleta cu cascaval + salate

nika dulce, primit reprosuri :rolleyes:

#739 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 March 2012 - 01:14 PM

Vezi postareamoatza, la 25 March 2012 - 09:38 PM, a spus:

ciorba radauteana
fasole cu carnati
fasole facaluita cu maioneza si usturoi
gratar - ceafa si muschi de porc, pulpe de pui, peste - astea le-a facut omu'
sos picant ptr gratar, dovlecei si broccoli sote, mujdei de usturoi, mamaliga
snitele din 1,7kg muschi de porc
omleta cu cascaval + salate

nika dulce, primit reprosuri :crying:



Si nu le-ai dat bataie?
Sorina

#740 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 March 2012 - 09:16 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 26 March 2012 - 01:14 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 25 March 2012 - 09:38 PM, a spus:

nika dulce, primit reprosuri =))

Si nu le-ai dat bataie?


ba da, de cap! :D

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi