Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#741
Postat 29 March 2012 - 09:57 AM
(de fapt mai de mult, dar acum sunt mai accesibile din punct de vedere financiar)
Borsh!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#742
Postat 29 March 2012 - 10:52 AM
De oala cu bors de urzici am spus.
O supa din piept de vita + ciolan cu maduva - maduva fierbinte pe paine prajita, cu un praf de sare si unul de piper e ceva decadent.
Am marinat doi ... makroi dupa reteta de la brathering. Sambata vor fi numai buni.
--------------------
Azi am intins un aluat de pizza si am rulat minipizzele venusiene - Afro'(dite)

- alla marinara - de post. Doar pasta de rosii, ulei de masline si busuioc + oregano
- de dulce cu acelasi sos + mozarella & "prosciutto" (nu chiar prosciutto original, ci un produs romanesc de la kaufland rezonabil de apropiat)
...inca 8 minute la cuptor.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#743
Postat 30 March 2012 - 11:46 AM
#744
Postat 30 March 2012 - 08:12 PM
seara a executat omul scrumbii de Dunare, carnati si pulpe de pui la gratar
#745
Postat 11 April 2012 - 12:26 PM
La 8 dimineata eram gata.
Asta dupa o noapte la servici.
Unde am si muncit.
Si gata de mers la piata dupa verdeturi.
In 45 de minute am grillat si marinat 1.24 kg de zucchini.
Concomitent, din marginile semicilindrice am facut o supa-crema + ceapa inabusita, pastarnac, un cartof, mixer stick si mult marar verde tocat.
Apoi am primit de la parinti comanda de supa de salata.
Am facut-o si pe aia.
Si pentru ca cineva a avut amabilitatea sa fie dragut cu mine (baietu' pe care am avut placera sa-l ...

And the day is young!
Young my foot!

Dupa masa se intoarce Mama cu roata de la tantane-su de la tara cu doi miei pentru cele trei familii ale noastre din locatailtate.(bogdaproste, tata-moshu!

Ghici cine trebuie sa-i transeze?
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#746
Postat 11 April 2012 - 12:30 PM
#747
Postat 11 April 2012 - 02:09 PM

#748
Postat 11 April 2012 - 09:37 PM

Imagini atasate
#749
Postat 15 April 2012 - 03:20 PM
Dexter, la 11 April 2012 - 09:37 PM, a spus:

M-am oftikat si eu si am venit fara poze.
Hristos a inviat!
In zi de Pasti nu se prea gateste, mai ales cand usa de la frigider nu se mai poate inchide de atatea bunatati, dar...
Dar, dupa preparatele de miel din dimineata Invierii, cineva - nu dau nume - a dorit ceva mai marin.
- Miel de mare cat poftesti

Dar nu poci pentru ca sa rezist la un apel culinar nciodata. Ma relaxeaza, anuleaza stressul, ma amuza.
De cele mai multe ori.
Am facut inventarul.
- Midii. Checked!
- Paste . Prezent.
- Rosii cherry. Aici!
- Peperoncini. Este.
- Untdelem de masline. Avem.
- Vin. Berechet

- Patrunjel ...

- Permiteti sa... - zice leurda - a fost consumat la drob, tocanita si bors.
- Fa un pas inainte!
Si atunci am reinterpretat in stil personal reteta de calamarata cu ce aveam.
Ready in no time. Nici nu pot fi acuzat ca am gatit.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#750
Postat 18 April 2012 - 01:35 PM

In prima varianta am calit o ceapa tocata, cateva capere si masline feliate, anchois si niste ton ramas de aseara, un pumn de rosii decojite, deci din alea care au gust in perioada asta a anului si busuioc proaspat, rupt neglijent cu mana la final. Deoarece solicitantul a cerut si parmezan, ceea ce ar atrage reintroducerea instant a pedepsei cu moartea in peninsula taliana, i-am oferit un ulei picant si posibilitatea sa presare branza pe al doilea fel.
Adica un ragu compus din ceapa de apa si usturoi, calite dimpreuna cu un ardei si cateva ciuperci porcesti aduse de mine prin contrabanda din croatia vara trecuta, putin muschi de vita facut julien cu un satar, vin rosu, maghiran si doua frunze de salvie.
Cam atat

#751
Postat 18 April 2012 - 01:53 PM
moftanescu, la 18 April 2012 - 01:35 PM, a spus:

In prima varianta am calit o ceapa tocata, cateva capere si masline feliate, anchois si niste ton ramas de aseara, un pumn de rosii decojite, deci din alea care au gust in perioada asta a anului si busuioc proaspat, rupt neglijent cu mana la final. Deoarece solicitantul a cerut si parmezan, ceea ce ar atrage reintroducerea instant a pedepsei cu moartea in peninsula taliana, i-am oferit un ulei picant si posibilitatea sa presare branza pe al doilea fel.
Adica un ragu compus din ceapa de apa si usturoi, calite dimpreuna cu un ardei si cateva ciuperci porcesti aduse de mine prin contrabanda din croatia vara trecuta, putin muschi de vita facut julien cu un satar, vin rosu, maghiran si doua frunze de salvie.
Cam atat

Ti-am mutat aici postarea. La topicul celalalt, se pun mancarurile pozate. Aici doar cele explicate.
#752
Postat 19 April 2012 - 03:07 PM

Ce am pregatit eu astazi? O mancare traditionala, am vazut reteta la o petrecere vulcaniana din ultima serie star trek

Am convins un cocos tanar sa se sacrifice pentru binele comun si l-am facut indelung friptura. Nimic deosebit, doar ca l-am si flambat la sfarsit, nu mai spun in ce. Garnitura un piure de cartofi cu multa nucsoara si smantana dulce. Pentru culoare un sos jalfrezi cam hot, toata lumea stie cum sa-l prepare. Daca va spun ca am adaugat si niste gogonele handmade ma credeti?

#753
Postat 19 April 2012 - 06:44 PM

Si-o focacia, nu-s daca merge neaparat cu ciolanul, da aveam io chef!
Fara pozici, ca n-am aparat!
#754
Postat 19 April 2012 - 07:42 PM
vali, la 19 April 2012 - 06:44 PM, a spus:

Si-o focacia, nu-s daca merge neaparat cu ciolanul, da aveam io chef!
Fara pozici, ca n-am aparat!
Cu bere neagra si fara iaurt se poate?

Si cu hrean

#755
Postat 19 April 2012 - 08:08 PM
Si-am uitat sa iau hartie igienica, deci lecitina scrie pe mine!
#756
Postat 19 April 2012 - 08:30 PM
moftanescu, la 19 April 2012 - 07:42 PM, a spus:
vali, la 19 April 2012 - 06:44 PM, a spus:

Si-o focacia, nu-s daca merge neaparat cu ciolanul, da aveam io chef!
Fara pozici, ca n-am aparat!
Cu bere neagra si fara iaurt se poate?

Si cu hrean

Merge, merge!
#757
Postat 20 April 2012 - 10:11 AM
O (bucata de) pulpa de porc la cuptor cu salvie.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#758
Postat 20 April 2012 - 12:44 PM
Am un furnizor care-mi ofera cu regularitate un muschi de vita autohtona, fezandat cu rabdare si care intrece veneticile venite din pampas sau Eldorado...
Il zgarii cu labutzele pasional si il bat cu delicatete intre palme, apoi pe gratar cu el. Lucrez la trei maini, adica fac in acelasi timp un sos gorgonzola si niste legume pe grill: vinete, dovlecel, ceapa, rosie, ciuperci, ardei si cateva boabe strugure plus o haita de catei de usturoi.
Este pe locul zece in topul preferintelor moftanesti

#759
Postat 20 April 2012 - 12:47 PM
