Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#741 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 March 2012 - 09:57 AM

Au rasarit urzicile !
(de fapt mai de mult, dar acum sunt mai accesibile din punct de vedere financiar)

Borsh!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#742 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 March 2012 - 10:52 AM

Ieri am avut trei oale pe aragaz si nu am putut sa consemnez

De oala cu bors de urzici am spus.

O supa din piept de vita + ciolan cu maduva - maduva fierbinte pe paine prajita, cu un praf de sare si unul de piper e ceva decadent.

Am marinat doi ... makroi dupa reteta de la brathering. Sambata vor fi numai buni.

--------------------

Azi am intins un aluat de pizza si am rulat minipizzele venusiene - Afro'(dite) :floare:. In doua versiuni:

- alla marinara - de post. Doar pasta de rosii, ulei de masline si busuioc + oregano
- de dulce cu acelasi sos + mozarella & "prosciutto" (nu chiar prosciutto original, ci un produs romanesc de la kaufland rezonabil de apropiat)
...inca 8 minute la cuptor.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#743 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2012 - 11:46 AM

Eu fara poze, supa de pui cu taitei, si din copane, aripi pui cu smantana si ardei copti, cu mamaliga.

#744 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 March 2012 - 08:12 PM

mancare de cazan ptr meseriasi: ciorba de pui cu ardei iuti, pulpe si piept cu sos de rosii si usturoi, piure de cartofi cu gogosari.
seara a executat omul scrumbii de Dunare, carnati si pulpe de pui la gratar

#745 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 April 2012 - 12:26 PM

Am muncit ca un excroc.
La 8 dimineata eram gata.
Asta dupa o noapte la servici.
Unde am si muncit.
Si gata de mers la piata dupa verdeturi.
In 45 de minute am grillat si marinat 1.24 kg de zucchini.
Concomitent, din marginile semicilindrice am facut o supa-crema + ceapa inabusita, pastarnac, un cartof, mixer stick si mult marar verde tocat.
Apoi am primit de la parinti comanda de supa de salata.
Am facut-o si pe aia.
Si pentru ca cineva a avut amabilitatea sa fie dragut cu mine (baietu' pe care am avut placera sa-l ... :tongue3: ) tocmai i-am pus la frigider cativa capsuni trasi in ciocolata.

And the day is young!
Young my foot! :notworthy: - dimineata a fost pentru mine 22:35 din ziua de ieri.

Dupa masa se intoarce Mama cu roata de la tantane-su de la tara cu doi miei pentru cele trei familii ale noastre din locatailtate.(bogdaproste, tata-moshu! :biggrin: )
Ghici cine trebuie sa-i transeze?

#746 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 April 2012 - 12:30 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 11 April 2012 - 12:26 PM, a spus:

Am muncit ca un excroc.
Chiar ca!!! :notworthy:
Ghici cine trebuie sa-i transeze?
Ai nevoie de ajutor? :biggrin:

#747 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 April 2012 - 02:09 PM

D-apai sa zici bogdaproste, ca io de 4 ani nu am mai pus carnita de miel pe papile. Sa imi pui si mie o pozna, macar sa ma pot oftica.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#748 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 April 2012 - 09:37 PM

lapo, pînă vine maestru cu poza mielului de la tata-moşu, te poţi oftica la poza asta, cotlet de miel local, cu pedigree, făcut pe grătar :)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1215-1334172888555.jpg

#749 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 April 2012 - 03:20 PM

Vezi postareaDexter, la 11 April 2012 - 09:37 PM, a spus:

lapo, pînă vine maestru cu poza mielului de la tata-moşu, te poţi oftica la poza asta, cotlet de miel local, cu pedigree, făcut pe grătar :71:

M-am oftikat si eu si am venit fara poze.

Hristos a inviat!
In zi de Pasti nu se prea gateste, mai ales cand usa de la frigider nu se mai poate inchide de atatea bunatati, dar...
Dar, dupa preparatele de miel din dimineata Invierii, cineva - nu dau nume - a dorit ceva mai marin.
- Miel de mare cat poftesti :occasion14:
Dar nu poci pentru ca sa rezist la un apel culinar nciodata. Ma relaxeaza, anuleaza stressul, ma amuza.
De cele mai multe ori.

Am facut inventarul.
- Midii. Checked!
- Paste . Prezent.
- Rosii cherry. Aici!
- Peperoncini. Este.
- Untdelem de masline. Avem.
- Vin. Berechet :P
- Patrunjel ...
:P Patrunjel!
- Permiteti sa... - zice leurda - a fost consumat la drob, tocanita si bors.
- Fa un pas inainte!

Si atunci am reinterpretat in stil personal reteta de calamarata cu ce aveam.
Ready in no time. Nici nu pot fi acuzat ca am gatit.

#750 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 18 April 2012 - 01:35 PM

Eu am chef de paste astazi, asa ca m-am gandit la niste penne, dar pentru ca am avut comenzi de doua feluri m-am conformat, sa nu dau nastere vreunui razboi mondial :notworthy:
In prima varianta am calit o ceapa tocata, cateva capere si masline feliate, anchois si niste ton ramas de aseara, un pumn de rosii decojite, deci din alea care au gust in perioada asta a anului si busuioc proaspat, rupt neglijent cu mana la final. Deoarece solicitantul a cerut si parmezan, ceea ce ar atrage reintroducerea instant a pedepsei cu moartea in peninsula taliana, i-am oferit un ulei picant si posibilitatea sa presare branza pe al doilea fel.
Adica un ragu compus din ceapa de apa si usturoi, calite dimpreuna cu un ardei si cateva ciuperci porcesti aduse de mine prin contrabanda din croatia vara trecuta, putin muschi de vita facut julien cu un satar, vin rosu, maghiran si doua frunze de salvie.
Cam atat :notworthy:

#751 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 April 2012 - 01:53 PM

Vezi postareamoftanescu, la 18 April 2012 - 01:35 PM, a spus:

Eu am chef de paste astazi, asa ca m-am gandit la niste penne, dar pentru ca am avut comenzi de doua feluri m-am conformat, sa nu dau nastere vreunui razboi mondial :notworthy:
In prima varianta am calit o ceapa tocata, cateva capere si masline feliate, anchois si niste ton ramas de aseara, un pumn de rosii decojite, deci din alea care au gust in perioada asta a anului si busuioc proaspat, rupt neglijent cu mana la final. Deoarece solicitantul a cerut si parmezan, ceea ce ar atrage reintroducerea instant a pedepsei cu moartea in peninsula taliana, i-am oferit un ulei picant si posibilitatea sa presare branza pe al doilea fel.
Adica un ragu compus din ceapa de apa si usturoi, calite dimpreuna cu un ardei si cateva ciuperci porcesti aduse de mine prin contrabanda din croatia vara trecuta, putin muschi de vita facut julien cu un satar, vin rosu, maghiran si doua frunze de salvie.
Cam atat :notworthy:

Ti-am mutat aici postarea. La topicul celalalt, se pun mancarurile pozate. Aici doar cele explicate.

#752 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2012 - 03:07 PM

Deocamdata prestez aici, este un topic mai mult decat onorabil si ii multumesc ca gazduieste un motan sofisticat, precum melodia :scratch:
Ce am pregatit eu astazi? O mancare traditionala, am vazut reteta la o petrecere vulcaniana din ultima serie star trek :lol:
Am convins un cocos tanar sa se sacrifice pentru binele comun si l-am facut indelung friptura. Nimic deosebit, doar ca l-am si flambat la sfarsit, nu mai spun in ce. Garnitura un piure de cartofi cu multa nucsoara si smantana dulce. Pentru culoare un sos jalfrezi cam hot, toata lumea stie cum sa-l prepare. Daca va spun ca am adaugat si niste gogonele handmade ma credeti? :71:

#753 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 19 April 2012 - 06:44 PM

Am gasit in congelator un ciolan de purcel, asa ca l-am dezghetat, bagat in iaurt cu cimbru, piper, sare si usturoi, vreo 2 ore doar, apoi la cuptor, sub folie de aluminiu, alte 2 ore, acu i-am dat jos folia, sa-si faca fata si-o sa-l mancam cu gogosar! :floare:
Si-o focacia, nu-s daca merge neaparat cu ciolanul, da aveam io chef!
Fara pozici, ca n-am aparat!

#754 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2012 - 07:42 PM

Vezi postareavali, la 19 April 2012 - 06:44 PM, a spus:

Am gasit in congelator un ciolan de purcel, asa ca l-am dezghetat, bagat in iaurt cu cimbru, piper, sare si usturoi, vreo 2 ore doar, apoi la cuptor, sub folie de aluminiu, alte 2 ore, acu i-am dat jos folia, sa-si faca fata si-o sa-l mancam cu gogosar! :floare:

Cu bere neagra si fara iaurt se poate? :)
Si cu hrean :)

#755 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2012 - 08:08 PM

Cu rusine trebuie sa spun ca m-am dus sa iau hartie igienica, si m-am ciocnit de niste praz autohton, am mai luat si niste masline si lamaie, si-am facut praz cu masline!
Si-am uitat sa iau hartie igienica, deci lecitina scrie pe mine!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#756 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 19 April 2012 - 08:30 PM

Vezi postareamoftanescu, la 19 April 2012 - 07:42 PM, a spus:

Vezi postareavali, la 19 April 2012 - 06:44 PM, a spus:

Cu bere neagra si fara iaurt se poate? :)
Si cu hrean :)

Merge, merge!

#757 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 April 2012 - 10:11 AM

Zama de salata

O (bucata de) pulpa de porc la cuptor cu salvie.

#758 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 April 2012 - 12:44 PM

Eu o sa consum astazi ceva de regim, familiar tuturor, dar nu ma plictisesc deocamdata de aceasta chestie comestibila!
Am un furnizor care-mi ofera cu regularitate un muschi de vita autohtona, fezandat cu rabdare si care intrece veneticile venite din pampas sau Eldorado...
Il zgarii cu labutzele pasional si il bat cu delicatete intre palme, apoi pe gratar cu el. Lucrez la trei maini, adica fac in acelasi timp un sos gorgonzola si niste legume pe grill: vinete, dovlecel, ceapa, rosie, ciuperci, ardei si cateva boabe strugure plus o haita de catei de usturoi.
Este pe locul zece in topul preferintelor moftanesti :biggrin:

#759 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2012 - 12:47 PM

Aseara am primit livrare de loboda, leurda, ceapa si usturoi verde, ba chiar si cozi de ridichi cam ce as putea face eu cu ele?? :biggrin:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#760 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 April 2012 - 01:05 PM

Vezi postareazerda, la 20 April 2012 - 12:47 PM, a spus:

Aseara am primit livrare de loboda, leurda, ceapa si usturoi verde, ba chiar si cozi de ridichi cam ce as putea face eu cu ele?? :biggrin:

doar cu ele? :)

Arata acest topic

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic