Am pus lant cu lacat pe usa frigiderului si in fata lui o capcana pentru urs
Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#781
Postat 26 April 2012 - 10:08 AM
Am pus lant cu lacat pe usa frigiderului si in fata lui o capcana pentru urs
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#782
Postat 27 April 2012 - 12:56 PM
Vaz ca-i la moda peste tot sa faci gulas. Am scos la aer ceaunul pentru vremurile care se anunta si m-am hotarat sa-i dau de lucru, asa de proba... I-as spune o tocanita moftaneasca. De ce am nevoie? Carne de vitel, porc si berbecut in proportii egale, de preferat antricot, costite, pulpa din fata, principalul este sa nu aiba articulatiile praf si oasele intregi... Cateva cepe de apa, niciodata nu-s de ajuns, ardei kapia rosii din belsug, doi morcovi si o capatana de usturoi. Legumele le dumic neglijent si le pun in putin oloi la calit. Apoi adaugam bucatile de carne. Piper si paprica dulce cat incape, unii pun ardei iute, dar eu nu gatesc doar pentru mine. Doua frunze de dafin, o lingura de chimen macinat si cateva crengute de cimbru. Stingem cu o cana de vin rosu demisec, sa zicem un merlot. Apoi apa, un capac si rabdare. Nu folosesc rosii, cartofi sau galuste. Dar amestec des in ceaun, imi imaginez ca fac zacusca. Ma opresc atunci cand maglavaisul are consistenta necesara sa-mi puna o frana gingasa in operatiunea de mestecare, sau cand ma doare mana... Patrunjel verde tocat. Merge cu niste pita calda sau paste, eu fiind matza de rasa comuna prefer prima varianta
#783
Postat 27 April 2012 - 03:05 PM
moftanescu, la 27 April 2012 - 12:56 PM, a spus:
Vaz ca-i la moda peste tot sa faci gulas. Am scos la aer ceaunul pentru vremurile care se anunta si m-am hotarat sa-i dau de lucru, asa de proba... I-as spune o tocanita moftaneasca. De ce am nevoie? Carne de vitel, porc si berbecut in proportii egale, de preferat antricot, costite, pulpa din fata, principalul este sa nu aiba articulatiile praf si oasele intregi... Cateva cepe de apa, niciodata nu-s de ajuns, ardei kapia rosii din belsug, doi morcovi si o capatana de usturoi. Legumele le dumic neglijent si le pun in putin oloi la calit. Apoi adaugam bucatile de carne. Piper si paprica dulce cat incape, unii pun ardei iute, dar eu nu gatesc doar pentru mine. Doua frunze de dafin, o lingura de chimen macinat si cateva crengute de cimbru. Stingem cu o cana de vin rosu demisec, sa zicem un merlot. Apoi apa, un capac si rabdare. Nu folosesc rosii, cartofi sau galuste. Dar amestec des in ceaun, imi imaginez ca fac zacusca. Ma opresc atunci cand maglavaisul are consistenta necesara sa-mi puna o frana gingasa in operatiunea de mestecare, sau cand ma doare mana... Patrunjel verde tocat. Merge cu niste pita calda sau paste, eu fiind matza de rasa comuna prefer prima varianta
nu s-ar zice, cind stai cu ditamai farfurioiu' de spaghetti sub nas !
carnurile folosite n-au timpi de fierbere diferiti ? cind stii ca e gata mincarica ?
#784
Postat 27 April 2012 - 03:37 PM
uptown girl, la 27 April 2012 - 03:05 PM, a spus:
nu s-ar zice, cind stai cu ditamai farfurioiu' de spaghetti sub nas !
carnurile folosite n-au timpi de fierbere diferiti ? cind stii ca e gata mincarica ?
bine, prefer niste conducte
au timpi diferiti, sa nu mai spun de legume...
dar cand ai rabdare si esti determinat sa contopesti niste identitati aparte intr-o etnogeneza culinara si cu un gust multicultural, te risti
altfel, daca m-as prezenta in fata unei soacre imaginare cu un blid, as tine cont de varsta si anatomia carnurilor, legumele le-as sorta dupa culoare si le-as face al dente, dar n-ar mai avea acelasi gust...
#785
Postat 27 April 2012 - 08:37 PM
moftanescu, la 27 April 2012 - 03:37 PM, a spus:
uptown girl, la 27 April 2012 - 03:05 PM, a spus:
nu s-ar zice, cind stai cu ditamai farfurioiu' de spaghetti sub nas !
carnurile folosite n-au timpi de fierbere diferiti ? cind stii ca e gata mincarica ?
bine, prefer niste conducte
au timpi diferiti, sa nu mai spun de legume...
dar cand ai rabdare si esti determinat sa contopesti niste identitati aparte intr-o etnogeneza culinara si cu un gust multicultural, te risti
altfel, daca m-as prezenta in fata unei soacre imaginare cu un blid, as tine cont de varsta si anatomia carnurilor, legumele le-as sorta dupa culoare si le-as face al dente, dar n-ar mai avea acelasi gust...
stai asa, si nu te ciufuli !
nush cum e pe la voi antricotul de vita, dar la mine daca il fierb vreo 2-3h se face ciunga.
#786
Postat 27 April 2012 - 10:15 PM
uptown girl, la 27 April 2012 - 08:37 PM, a spus:
nush cum e pe la voi antricotul de vita, dar la mine daca il fierb vreo 2-3h se face ciunga.
nu ma ciufulesc, asa sunt eu, nimic nu sta bine pe mine
daca iti spun ca a fost la ceaun si am fiert-o pana am dat peste cap calendarul, este bine?
acuma serios, cand am spus vitel, nu am folosit termeni inapropriati, cum spune un corector online
greu gasesti o vita maturata cum trebuie, asa ca te pedofilesti...
poate fi intre o ora si vesnicie
#787
Postat 28 April 2012 - 11:58 AM
moftanescu, la 27 April 2012 - 10:15 PM, a spus:
nu ma ciufulesc, asa sunt eu, nimic nu sta bine pe mine
Laic !
- Aveti picioare de porc?
- Nu. Asa arat eu.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#788
Postat 28 April 2012 - 12:58 PM
#789
Postat 28 April 2012 - 01:13 PM
#790
Postat 29 April 2012 - 10:09 AM
Fata de alti iezi, miei ce mi-au trecut prin mana acesta avea la locul lui timusul (momite, sweetbreads, cima)
Impreuna cu muschiuletul fraged taiat in medalioane, l-am gatit sub inspiratiea scaloppinilor Adrianei.
In unt (+ ulei de masline) pe frunze de salvie - medium raw, roz in interior. Apoi pna si-a definit aroma scos pe ferfurie sub folie, am mai pus in tigaia de tuci, trei frunze de salvie, am deglasat cu otet balsamic si cand s-a redus am mai pus o aschie de unt.
Prima data cand gust momite. Fine, delicate cu textura asemanatoare creierului. Muschiuletul a fost fraged si aromat, sosul mi-a reusit ca la carte, poze - ioc!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#791
Postat 29 April 2012 - 11:10 AM
W Mamadeus Paparotti, la 29 April 2012 - 10:09 AM, a spus:
Fata de alti iezi, miei ce mi-au trecut prin mana acesta avea la locul lui timusul (momite, sweetbreads, cima)
Impreuna cu muschiuletul fraged taiat in medalioane, l-am gatit sub inspiratiea scaloppinilor Adrianei.
In unt (+ ulei de masline) pe frunze de salvie - medium raw, roz in interior. Apoi pna si-a definit aroma scos pe ferfurie sub folie, am mai pus in tigaia de tuci, trei frunze de salvie, am deglasat cu otet balsamic si cand s-a redus am mai pus o aschie de unt.
Prima data cand gust momite. Fine, delicate cu textura asemanatoare creierului. Muschiuletul a fost fraged si aromat, sosul mi-a reusit ca la carte, poze - ioc!
hmm, bun, bun!
Prietene, sa mai zici ca nu exista extraterestri sau telepatie! Un ied am avut si eu la dispozitie ieri. Mie mi-a fost lene sa-l transez, asa ca l-am tinut de seara in cada, unde i-am facut baie in vin rose, vreo trei cepe dumicate neglijent, oleaca de untdelemn, o capatana de usturoi pisata, doi piparusi feliati, zeama de la doua lamai, rosmarin, salvie si menta, proaspete toate... L-am lasat asa peste noapte cu hidromasajul pornit, iar a doua zi, adica ieri, l-am zvantat, fardat cu sare, piper si putin praf de sofran , respectiv ghimbir, l-am pensulat cu oleaca miere si ulei, apoi l-am mumificat in folie... Depus pachetul in cuptorul de paine al familiei, iar intr-un tarziu mi-am adus aminte de el si l-am lasat sa ia aer si culoare cateva minute.
#792
Postat 29 April 2012 - 12:08 PM
moftanescu, la 29 April 2012 - 11:10 AM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 29 April 2012 - 10:09 AM, a spus:
hmm, bun, bun!
Prietene, sa mai zici ca nu exista extraterestri sau telepatie! Un ied am avut si eu la dispozitie ieri. Mie mi-a fost lene sa-l transez, asa ca l-am tinut de seara in cada, unde i-am facut baie in vin rose, vreo trei cepe dumicate neglijent, oleaca de untdelemn, o capatana de usturoi pisata, doi piparusi feliati, zeama de la doua lamai, rosmarin, salvie si menta, proaspete toate... L-am lasat asa peste noapte cu hidromasajul pornit, iar a doua zi, adica ieri, l-am zvantat, fardat cu sare, piper si putin praf de sofran , respectiv ghimbir, l-am pensulat cu oleaca miere si ulei, apoi l-am mumificat in folie... Depus pachetul in cuptorul de paine al familiei, iar intr-un tarziu mi-am adus aminte de el si l-am lasat sa ia aer si culoare cateva minute.
1.
2. Nu te crez!
Fa matale macar odata o poza. Cu telefonu', cu telgrafu', cu ochelaru' un desen in Paint
Ma ingras cinci livre de cate ori citesc, dar sunt sado'
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#793
Postat 29 April 2012 - 12:43 PM
W Mamadeus Paparotti, la 29 April 2012 - 12:08 PM, a spus:
1.
2. Nu te crez!
Fa matale macar odata o poza. Cu telefonu', cu telgrafu', cu ochelaru' un desen in Paint
Ma ingras cinci livre de cate ori citesc, dar sunt sado'
pai ce baie este aia in punga?
crezi ca ar trebui sa fac si poze la locul faptei?
cam greu, mi-ai dat o idee cu momitele si am comandat doua bile de bowling pentru maine, sunt prea rusinos, nu pot asta, cel putin nu cu as vrea sa incep asa
http://www.youtube.c...h?v=CGTVRbpAuRo
#794
Postat 30 April 2012 - 11:59 AM
http://artaculinara....rigei-cu-susan/
Mi-a facut placere sa-i prepar doua tavi, numai pentru sufletul lui. In versiunea super-picanta ca desi e maghiar il banuiesc si de ceva sange mexican
Ca sa economisesc spatiul de copt in tava si sa nu mearga focul la cuptor cu orele - a venit vara, U know - am ales din nou forma de mini-grisine.
@ Motă' :
Asa fac eu economie si la marinata si in tava, ca - deh! - e criza
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#795
Postat 01 May 2012 - 11:19 AM
#796
Postat 02 May 2012 - 03:24 PM
Diseara: salata buf cu zarzaveturile de la supa.
#797
Postat 03 May 2012 - 02:17 PM
Deoarece sunt un fel dr. jekyll and mr. hyde, o sa pregatesc doua feluri...
Prima bucata o fierb si apoi o tai bucatele. Peste pui adaug niste telina si morcovi razuite ambele amandoua, cubulete de mar, feliute de gref si boabe de strugure, frunze de rucola, migdale si seminte de pin, un dressing usor pe baza de lime si ulei de masline, ca doar nu vreti sos remoulade
A doua bucata este destinata lui mr. hyde...
Am taiat-o felii si o tin putin intr-o marinata din ulei, zeama si coaja de la o lamaie, putin usturoi pisat si cateva feliute de ardei iute, niste frunze de menta.
Intre timp pregatesc un sos: morcov si ceapa tocate marunt, calite in unt si ulei, putin cimbrisor, zeama strecurata de la un ciorchine de struguri, niste supa de pui.Era sa uit: zahar brun si oleaca de otet balsamic. Reducem totul, apoi filtram si adaugam peste urmatoarele: puiul pargalit rapid impreuna cu niste ciuperci de padure adevarate. Ca sa nu ne zgarcim folosim ca si condiment aditional cateva bucati de foa gra
#798
Postat 03 May 2012 - 02:44 PM
moftanescu, la 03 May 2012 - 02:17 PM, a spus:
Deoarece sunt un fel dr. jekyll and mr. hyde, o sa pregatesc doua feluri...
Prima bucata o fierb si apoi o tai bucatele. Peste pui adaug niste telina si morcovi razuite ambele amandoua, cubulete de mar, feliute de gref si boabe de strugure, frunze de rucola, migdale si seminte de pin, un dressing usor pe baza de lime si ulei de masline, ca doar nu vreti sos remoulade
A doua bucata este destinata lui mr. hyde...
Am taiat-o felii si o tin putin intr-o marinata din ulei, zeama si coaja de la o lamaie, putin usturoi pisat si cateva feliute de ardei iute, niste frunze de menta.
Intre timp pregatesc un sos: morcov si ceapa tocate marunt, calite in unt si ulei, putin cimbrisor, zeama strecurata de la un ciorchine de struguri, niste supa de pui.Era sa uit: zahar brun si oleaca de otet balsamic. reducem totul, apoi filtram si adaugam peste urmatoarele: puiul pargalit rapid impreuna cu niste ciuperci de padure adevarate. Ca sa nu ne zgarcim folosim ca si condiment aditional cateva bucati de foa gra
la prima bucata de pieptutzpuicacuiteare
gustul amarui al rucolei ma nierveaza de la o vreme si nu-l mai suport
la a 2-a bucata primesti comenzi si din afara ?
nu mi-e prea clar cind adaugi sosul: inainte sau dupa flambare si in ce consta maglavaisului atunci ?
#799
Postat 03 May 2012 - 06:56 PM
uptown girl, la 03 May 2012 - 02:44 PM, a spus:
la prima bucata de pieptutzpuicacuiteare
gustul amarui al rucolei ma nierveaza de la o vreme si nu-l mai suport
la a 2-a bucata primesti comenzi si din afara ?
nu mi-e prea clar cind adaugi sosul: inainte sau dupa flambare si in ce consta maglavaisului atunci ?
hmm, sa sii ca ai dreptate, inlocuiesc cu niste salata verde banala si semintele le pastrez pentru musli
si n-o sa mai scriu pe fuga!
de fapt, fiind batran si ramolit, am adaugat sosul de doua ori si nici nu mi-am dat seama
dupa flambare of course, daca mai ramane ceva
#800
Postat 03 May 2012 - 09:16 PM
moftanescu, la 03 May 2012 - 06:56 PM, a spus:
si n-o sa mai scriu pe fuga!
de fapt, fiind batran si ramolit, am adaugat sosul de doua ori si nici nu mi-am dat seama
dupa flambare of course, daca mai ramane ceva
moftanescule, cind scrii retete, mai lasa fuga lui Bach, foloseste cu incredere tastatura !
eh, acum am inteles, cu sosul ai facut un geminism !

Ajutor






