Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#281 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 November 2010 - 04:30 PM

Zama am avut de ieri. Anume de spanac si praz.

Azi am facut curatenie prin camara si am preparatus o tocana din muraveţi castra... sorry castraveţi muraţi, cepe, arde-i :floare:- aka ardei - şi 'şa, şi 'şa si cateva ciuperci ramase.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#282 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 December 2010 - 12:36 PM

M-am si dezobisnuit sa postez si am neglijat sa fac fotografii.
Azi noapte (?) dimineata (?), pe la 2 AM - ora hururezului - am facut ciorba de perisoare cu moare de varza. La cererea tatei.
Mama a poftit salata de cartofi. I-am inobilat-o cu feliute de gravlacs - ca e sambata si dezlegare la somon.

Cu compozitia pentru perisoare am cam exagerat. Dumneaei mi-a spus de aseara ca am pus la "inflorit" mult prea multa spartura de orez. A avut dreptate. :floare:
Nu am folosit-o pe toata iar ce mi-a ramas am amestecat-o cu carne macinata de la carnati (porcul l-am taiat miercuri)cimbru macinat pulbere in mojar, piper iar in urma lecturii cartii lui Pastorel Teodoreanu am impovizat o unica, mega-sarma, in tava de chec. Acum e la cuptor, revin cu impresii.

Good to be home!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#283 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 December 2010 - 12:46 PM

Si eu tre sa caut poze da la zama mea si nici nu mai stiu ..doamne...sa mai fac si curat?!da cui ii mai arde bre?!! :floare:

#284 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 December 2010 - 06:37 PM

Am facut piept de pui cu smantana si zama de gaina pentru parinti.

Noi am avut ciorba de fasole boabe si tocana de cartofi. Ambele de post. Ambele gatite de Mammaroatta.

Si ceva dulcegarii, ca azi maine vine puiu' in vacanta. :D

Lemon curd & Banana curd. Al doilea in premiera.

#285 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 December 2010 - 08:21 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 15 December 2010 - 06:37 PM, a spus:

Si ceva dulcegarii, ca azi maine vine puiu' in vacanta. :D

care pui? ala pe care ati avut placerea sa-l faceti? :D

#286 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 December 2010 - 10:29 PM

Azi, cam putin: o fasole batuta cu ceapa si usturoi, o mancarica de fasole verde de la congelator si niste "salaturi" din gradina ursului(varza data pe razatoare cu rosii si castraveti in otet).

#287 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 December 2010 - 08:44 AM

Azi nu fac nimic... :icon_fessee:
A...de fapt fac...un blat de tort ca sambata e ziua "cuiva" si m-a apucat pe mine tortuiala mai complicata , cu munca de 3 zile.Sa vad si daca o iesi ceva , ca de nu...

#288 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 16 December 2010 - 10:14 AM

eu lasagna pt bobor, simpla cu vita tocata + salata langa
iar eu imi fac wedges ca asa mi s-a pus...e cald si n-as manca mai nimic...la pranz mi-am facut burrito (lipie) unsa cu hummus de casa +rosie+avocado, le-am rulat si asta am mancat, 2 mini adica de marimea palmei asa
mi-am luat niste condimente pt wedges si vreau sa le incerc, sant afumate cica...vedem noi

#289 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244

Postat 18 December 2010 - 07:40 PM

Astazi (fara poze, ca aparatul e dat cu imprumut si il capat luni dimineata): rulada de carne tocata (vitel) la cuptor, plachie de macrou la cuptor, macrou prajit, ciorba de fasole, salata de fasole cu masline si ceapa rosie (fara ton), salata de icre, placinta cu dovleac (in foi de placinta cumparate). Cam atat.

#290 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2010 - 07:50 PM

Ciorba de pui, pulpe cu ciuperci si sos haiducesc :) , conopida cu maioneza, fasole batuta, vinete cu maioneza.

#291 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 December 2010 - 10:42 AM

Astazi , cu noaptea in cap , munca la greu: salata de vinete , salata de paste , piure de cartofi , chiftelute , am aranjat rapid si un platou ( niste rosii umplute cu branza , salam , chiftelute cu susan , castraveti , masline).
Am facut ordine in bucatarie si astept musafirii.

#292 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 December 2010 - 08:50 PM

salata orientala cu somon afumat si un cozonac.

#293 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 20 December 2010 - 10:27 AM

Vezi postareamoatza, la 19 December 2010 - 08:50 PM, a spus:

salata orientala cu somon afumat ...

exact asta am mancat si noi sambata. si am ramas placut surprinsa ca Maia mea a mancat tot, inclusiv ceapa rosie din salata. am pregatit-o putin inainte, separat, cu otet aromat.
tot sambata am inceput si "fursecuriada". am facut pana acum doua feluri: un fel de "bumbii lui Pisco" si biscuiti pentru pom. trebuie sa descarc pozele sa va arat "micul decorator" :santa:

#294 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 December 2010 - 09:37 AM

Cand fetita - pe care am avut placerea s-o facem - e in vacanta de iarn ... de rasfat o intreb:
- Vrei pentru maine asta, asta, asta, sau asta?
- Fa-mi te rog si asta, si asta, si asta, si asta.
- Prea multe pentru o zi.
- Uimeste-ma!
- Spune un cuvant.
- Ciuperci.

Felul de baza de azi va purta numele Champy'(gnons) for champions
Ciupercile fripte perfecte ale Juliei Child ("the mushrooms must not be crowded in the pan")
Acompaniate de sosul "meu" din ciuperci rase fin, cu smantana.
Semmelknödel.

Ieri am avut o supa asiatica cu legume taiate allumetes, ghimbir, lemongrass si lapte de cocos (* bancul mai jos)
Sushi cu somon si icre de somon

-------------------------------
* :pupic:

Un politist , care nu-si fãcuse planul la amenzi , iese l-a luat cu japca. Deodatã apare badea Ion în cãrutã:
- Ioane trage pe dreapta , cã ai încurcat-o . Conduci sub influenta alcoolului !
- Da' de unde !
- Suflã în fiola asta .
Suflã Ion , dar degeaba . Politaiu' ofticat incepe sã-i caute nod în papurã :
- Da în sticla aia din buzunar ce ai ? Alcool ? Tuicã ? Nu-i asa ?
- Da' de unde . Este lapte de Cocos.
Politaiu' ce îsi zice :¨ dacã este tuicã l-am ars , dacã nu mãcar gust si eu ca sã vãd cum este laptele de cocos ¨.
- Dã încoa la verificãri !
Badea Ion i-o dã , politaiu' trage un gât bun si constatã cu stupoare cã nu este alcool. Îi înapoiazã sticla si îi dã drumul sã plece.
La care Badea Ion se suie în cãrutã , dã bice calului si spune:
- Di Cocos , diii.........

#295 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 December 2010 - 10:57 AM

Pollo alla cacciatora

#296 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 December 2010 - 06:40 PM

Supa cu alge wakame (primite ca cadou)
Salata de ... salata, cu feta si un dressing pe baza de kefir
Petto di pollo, con salvia e burro. - Piept de pui asezat pe frunze de salvie si fript in unt.

#297 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 December 2010 - 12:55 PM

Mi-am inttrat in drepturi si am gatit la comanda:

O supa de rosii cu tije de telina Apio
O nemţărie de-a Mayei - Varza rosie cu mar.
Piept de pui in bere.

#298 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 December 2010 - 06:54 PM

Azi am facut asa:

Un cazan de ciorba de fasole boane cu afumatura
Cartofi frantu ... ne, ne, ne ... se supara Alexandru. Budinca valaha de cartofi.
Pulpe de pui la gratar.
Salata de ciuperci cu mayo, smanatana, sunca si cascaval.

Spre seara am prajit la flacara aragazului niste marshmallow, le-am asezat pe biscuiti si am pus langa ele si o jumatate de lingurita de lemon curd.

#299 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 December 2010 - 09:18 AM

Maestre, io sono San Tommaso: non ci credo, finche non mi metto il naso! Cu alte cuvinte sunt Toma necredinciosul si vreau dovezi. Vreau sa ne mai incanti si cu foto la preparate, imi incanta pupila si-mi umplu papila!

In alta ordine de idei iar m-ai bagat in ceata cu marshmallow prajit! Marshmallow nu-s bombonelele :) alea gumoase si pufoase? :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#300 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 31 December 2010 - 12:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 December 2010 - 09:18 AM, a spus:

Maestre, io sono San Tommaso: non ci credo, finche non mi metto il naso! Cu alte cuvinte sunt Toma necredinciosul si vreau dovezi. Vreau sa ne mai incanti si cu foto la preparate, imi incanta pupila si-mi umplu papila!

In alta ordine de idei iar m-ai bagat in ceata cu marshmallow prajit! Marshmallow nu-s bombonelele :P alea gumoase si pufoase? :rolleyes:

Marshmallow-urile sunt chiar ce ai spus tu.
.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-168-12937895908573.jpg
.

Initial se obtineau din sucul radacinii de nalba (Althaea officinalis) acum sunt chinizate 100%.
Am avut o discutie la lucru despre draciile pe care copiii in filmele americane le prajesc la foc de tabara, infipte in tepuse, m-am documentat, m-am aprovizionat si am prestat.
Nu, nu am facut foc de tabara in bucatarie. :P
Am folosit flacara aragazului. :)
Cea mai mare.
Data la maxim.
Nălbuţele, le-am infipt in frigaruile pentru fondue (merge si in tepusa de bambus pt frigarui) si le-am rotit deasupra flacarii pret de cateva secunde.
Exteriorul se caramelizeaza, interiorul se lichefiaza. Diferenta de textura e geniala. Crude - IMHO - nu prea fac multe parale.
Wikipedia spune ca daca peste un bicuite graham pui un strat de ciocolata, un marshmallow prajit si faci sandwich cu alt biscuite, obtii S'more - vine de la Some more.
Eu le-am depus pe un biscuite regular si am pus si lemon curd pentru aroma citrica si freshness.
Si oblig sa manance pe oricine imi intra in casa.
Se fac in cateva secunde, e distractiv si inedit pentru Romania.
Merita incercat. La copii are succes garantat.
.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-168-12937900698116.jpg
.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-168-12937900574136.jpg
.

Arata acest topic

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul