Peste "spatola" in stil palermitan
#1
Postat 26 April 2010 - 11:46 PM
Aici ii zice "spatola", am cautat pe net si traducerea in romana ar fi "peste cu coada".
Poza e luata de pe net
#2
Postat 26 April 2010 - 11:53 PM
Intr-o tigaie am pus un fir de ulei de masline si pesmet (la ochi, in functie de cat peste avem).
Am incalzit si am lasat sa-si schimbe culoarea, sa se bronzeze putin.
L-am pus intr-un castron, am adaugat parmigiano (cam 2 linguri bune), seminte de pin cam 50 de gr pe care le-am incalzit intr-o tigaie antiaderenta pana ce s-au colorat putin, stafide inmuiate in apa si stoarse.
Am mai pus ulei de masline (cam 2 linguri) cat sa se lege putin pesmetul si am amestecat bine compozitia.
#3
Postat 26 April 2010 - 11:55 PM
Asta-i primul
Imagini atasate
#4
Postat 26 April 2010 - 11:58 PM
La final arata asa.
Am pus cateva foi de dafin intre rulouri, iar deasupra am mai pus din compozitia ramasa, apasind usor.
Un fir de ulei de masline, apoi am dat la cuptor la 200 de grade cam 20-30 de minute in functie de cuptor.
Imagini atasate
#7
Postat 27 April 2010 - 07:32 AM
Daca mi-l fileteaza nea', il fac si eu!Saru'mana!
#8
Postat 27 April 2010 - 07:38 AM
#9
Postat 27 April 2010 - 10:21 AM
Eataly, la 27 April 2010 - 07:32 AM, a spus:
Daca mi-l fileteaza nea', il fac si eu!Saru'mana!
Eu l-am luat gata filetat, insa l-am controlat sa nu-i fi ramas vreun os.
Sa-l faci, ca-i minunat !
Adriana, la 27 April 2010 - 07:38 AM, a spus:
Da, brava, aia e umplutura, carnea e foarte buna la gust, moale, iar combinatia cu seminte de pin si stafide ii da un gust si mai si !
#12
Postat 27 April 2010 - 08:07 PM
#13
Postat 27 April 2010 - 08:14 PM
#14
Postat 27 April 2010 - 08:23 PM
kira, la 27 April 2010 - 08:07 PM, a spus:
Ma bucur ca-ti place Kira !
Alexandru, la 27 April 2010 - 08:14 PM, a spus:
Pai mi se pare mai corect "sabie" decat "peste cu coada" cum am gasit eu pe net .
#15
Postat 16 January 2011 - 07:11 PM
Am facu 8 bucati.Sira spinarii si ce mai ramasese pe ea, am pus-o la fiert cu doi morcovi si mi-am facut un fumeè de peste pentru risotti.
E un peste foarte bun, cu o carne foarte delicata.Excelenta reteta Any.Eu am facut si cu sardine, dar cu pestele asta e cu totul alta mancare de peste.
#16
Postat 16 January 2011 - 07:33 PM
Arata superb totul.
#17
Postat 16 January 2011 - 08:36 PM
E atat de subtire pestele asta,eu asa il vad ,se poate fileta?
Reteta lui Any e gro-za-va ,iar preparatul tau arata tare yammmm!
Crezi ca ar mergr si cu macrou,sau ...altceva,da chiar ca arata bine
#18
Postat 16 January 2011 - 10:02 PM
Eu as folosi orice filet de peste alb.Cu o conditie: il pun intr-o forma rotunda.Mini coccotine sau ceva asemanator.Neavand piele, cred ca s-ar sfarama.
Pestele sabie are piele, fara solzi si e foarte buna.Si cred ca tine si ca liant.
E forte subtire, m-am cam chinuit, am copiat ce a facut nenea asta aici.
Multumesc Adriana.
#19
Postat 19 January 2011 - 01:19 AM
Ultima poza e de revista !
#20
Postat 11 May 2011 - 01:26 PM
Cu lamele de migdale, ca am uitat ca am terminat pinoli.