Am facut azi reteta. Am cumparat sambata pestii, pe racoare, erau afara 21 de grade si nu i-am facut. Azi pe o caldura (binevenita si binefacatoare) de 32º i-am bagat la cuptor. Am doar o poza cu ei cand i-am scos din cuptor, nu-i mare contributie estetica la subiect asa ca n-o mai postez.
Gustul insa a fost
divinal, cred ca a fost cel mai bun peste la cuptor ce l-am mancat. Pacat ca e mult de curatat la el, sa cureti sarea, te arde la deshte, sa jupoi pielea, iar te arzi la deshte, sa ai grija sa nu scape sare pe partile curatate deja (mania lu' barbatu-miu - are impresia ca va muri otravit de sare
)timp in care iti chioraie stomacul de foame. Dar se merita efortul si sacrificiul.
Va trebui sa gasesc un liant pentru sare ca sa se ia frumos de pe peste si sa nu sara in toate partile. Data viitoare am sa incerc cu sare mai putzina si cu albus amestecat, asa cum sugera Kira.
Mersi de idee
Any . Citeam pe undeva ca la voi in Italia se prepara in sare in multe restaurante, am sa ma interesez si eu sa vad daca aici stiu sa pregateasca asa.