Forum Culinar: Salam de caracatita - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salam de caracatita Mezel de mare

#21 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 May 2010 - 08:18 PM

Am luat azi caracatita, am bagat-o la congelator si zilele astea o fac :happy2: !

#22 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 May 2010 - 02:17 AM

Am facut salamul astazi, e foarte foarte bun.
Am avut o caracatita mica de 500 de gr, pe care am pus-o intr-o sticla mica de 500 ml, am probat nu stiu cate borcane pana ce am dat de unul cu diametrul care-mi trebuia mie, in asa fel incat sa-l pun deasupra.
L-am pus la congelator pentru cateva ore, cand l-am scos s-a taiat foarte fain cu cutitul, felii subtiri de tot.
Zilele astea pun poze (am restante, dar trebuie sa le transfer de pe un computer pe altul, in fine sper sa-mi fac timp zilele astea).
Socrii mei au zis ca-i foarte bun si ca nici nu se compara cu cel pe care-l mancam la restaurant. Adica asta-i mai bun, aromat.
Acum ma duc sa ma culc ca-s franta.

#23 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 May 2010 - 12:42 PM

Minunat :D !
Se reface cu siguranta!

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127383372277.jpg

#24 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 May 2010 - 04:19 PM

Am sa o inghesui si eu in ceva mai mic, eu o pusesem in sticla de 1 l si juma'!
Arata tare bine! :lol:

#25 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 May 2010 - 08:21 PM

Vezi postareaEataly, la 14 May 2010 - 04:19 PM, a spus:

Am sa o inghesui si eu in ceva mai mic, eu o pusesem in sticla de 1 l si juma'!
Arata tare bine! :D



Da, unica poza pe care-am reusit s-o fac bucatelor de aseara.
Eu il refac cu siguranta, borcanul cu pricina mi-l pun deoparte ca sa intre in sticla si data viitoare (l-am imbracat in pellicola, apoi l-am pus peste caracatita, apoi l-am legat bine cu ata de bucatarie).
Al meu cand a vazut cum era combinata caracatita in sticla, etc, era cam sceptic.
Rezultatul l-a dat gata!
Eataly :lol: !

#26 Useril este offline   Roxana Anca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 May 2010 - 09:45 AM

Buna ziua,

Am o intrebare - Puneti direct in sticla ? Si apoi se scoate usor ?
Eu anul trecut asa am pus untura dar am pus in sticla si o punga de
plastic apoi am turnat dar destul de greu am reusit sa o scot din sticla.
Aici am dubii la pusul in sticla ca tare as vrea sa il incerc si eu.

Roxana Anca

#27 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 May 2010 - 10:48 AM

Vezi postareaRoxana Anca, la 27 May 2010 - 09:45 AM, a spus:

Buna ziua,

Am o intrebare - Puneti direct in sticla ? Si apoi se scoate usor ?
Eu anul trecut asa am pus untura dar am pus in sticla si o punga de
plastic apoi am turnat dar destul de greu am reusit sa o scot din sticla.
Aici am dubii la pusul in sticla ca tare as vrea sa il incerc si eu.

Roxana Anca


Daca te referi la sticla de plastic?Da!Mai ales ca ai posibilitatea sa o tai, daca nu reusesti.
Caracatita dupa racire are o consistenta gelatinoasa, nu cred ca o sa intampini probleme.

#28 Useril este offline   Roxana Anca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 May 2010 - 02:50 PM

Mersi pt raspuns. Imi ridici moralul ca sa incerc.

Roxana Anca

#29 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 17 January 2011 - 11:10 PM

N-am mancat niciodata caracatita rece...
Dar daca ziceti voi, numai buna trebuie sa fie...

:D pentru reteta!

#30 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 21 January 2011 - 09:08 PM

Vezi postareaEataly, la 28 April 2010 - 01:32 PM, a spus:

Caracatita am fiert-o pentru o ora.


Pui caracatita in apa de la inceput (inainte de a incepe fierberea)?
Sau lasi sa fiarba apa si apoi pui caracatita?
( Intreb pentru ca aici, pe langa ca se mananca DOAR tentaculele si restul se arunca, caracatita se scufunda de 3 ori in apa clocotita, si apoi se lasa sa fiarba...)
Tu folosesti TOATA caracatita, nu?

:headbang:

#31 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2011 - 10:16 AM

Eu folosesc toata caracatita.Singurul lucru care-l fac ii scot ciocul si ochii, daca nu am cumparat-o deja curatata.
Eu, o oparesc in apa fierbinte doar cand am nevoie sa ramana pielea intacta si frumoasa(estetic) pentru salate, de exemplu.
Aici, la salam am aruncat-o in apa rece si am last-o in pace pana cand a fost gata.
Tu, poti sa faci si numai din tentacule daca nu te impaci cu ideea de ai manca si capul.Si poti chiar si sa o oparesti asa cum ai zis.
Reteta asta necesita fierberea caracatitei indiferent de mod sau parte a caracatitei.Secretul este sa o presezi bine (fara mila) in sticla de plastic.Si bineinteles sa o lasi peste noapte la frigo.

Sper ca te-am convins. :tongue3:

#32 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 January 2011 - 10:43 AM

I so h8 U ! (Io ti odio!)
:tongue3:

Dar numai pana prind o oferta la vre-un supermachet la caracatita·in·cratita ...
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#33 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2011 - 07:52 PM

Welcome to za clab! :violent1:

#34 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 22 January 2011 - 09:49 PM

Vezi postareaEataly, la 22 January 2011 - 10:16 AM, a spus:


Sper ca te-am convins. :violent1:



Oh, da...
Maine pun poze :scratch:

#35 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 23 January 2011 - 03:22 PM

Un succes !


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-101-12957888649317.jpg

Totusi, data viitoare pun SARE :bounce:
Si o voi ingesui in sticle mici de 500ml ( eventual voi taia putin partile mai mari )

#36 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2011 - 06:51 PM

O idee excelenta, si eu l-am facut demuuuult tare
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12958014813368.jpg

#37 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 January 2011 - 09:15 PM

declar oficial ca va urasc :pupic: .O scoica, un peste, mai gasesc, dar caracatiza proaspata n-am gasit inca(da si fie intr-adevar proaspata).

Vrau salam de caracatitza, acu eu ce ma fac?
:P
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2011 - 10:17 PM

Congelata nu gasesti Ioana, ca o poti folosi foarte bine.

#39 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 24 January 2011 - 12:57 PM

Vezi postareaIoana, la 23 January 2011 - 09:15 PM, a spus:

caracatiza proaspata n-am gasit inca(da si fie intr-adevar proaspata).
:D


Cum zice Adriana...
Eu am folosit congelata, si iese perfect!

#40 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 January 2011 - 02:40 PM

gasesc, desi nu tot timpul, dar as prefera proaspata.De la un timp am prins asa o repulsie fata de fructele de mare congelate.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi