Salam de caracatita Mezel de mare
#21
Postat 11 May 2010 - 08:18 PM
#22
Postat 14 May 2010 - 02:17 AM
Am avut o caracatita mica de 500 de gr, pe care am pus-o intr-o sticla mica de 500 ml, am probat nu stiu cate borcane pana ce am dat de unul cu diametrul care-mi trebuia mie, in asa fel incat sa-l pun deasupra.
L-am pus la congelator pentru cateva ore, cand l-am scos s-a taiat foarte fain cu cutitul, felii subtiri de tot.
Zilele astea pun poze (am restante, dar trebuie sa le transfer de pe un computer pe altul, in fine sper sa-mi fac timp zilele astea).
Socrii mei au zis ca-i foarte bun si ca nici nu se compara cu cel pe care-l mancam la restaurant. Adica asta-i mai bun, aromat.
Acum ma duc sa ma culc ca-s franta.
#24
Postat 14 May 2010 - 04:19 PM
Arata tare bine!
#25
Postat 14 May 2010 - 08:21 PM
Eataly, la 14 May 2010 - 04:19 PM, a spus:
Arata tare bine!
Da, unica poza pe care-am reusit s-o fac bucatelor de aseara.
Eu il refac cu siguranta, borcanul cu pricina mi-l pun deoparte ca sa intre in sticla si data viitoare (l-am imbracat in pellicola, apoi l-am pus peste caracatita, apoi l-am legat bine cu ata de bucatarie).
Al meu cand a vazut cum era combinata caracatita in sticla, etc, era cam sceptic.
Rezultatul l-a dat gata!
Eataly !
#26
Postat 27 May 2010 - 09:45 AM
Am o intrebare - Puneti direct in sticla ? Si apoi se scoate usor ?
Eu anul trecut asa am pus untura dar am pus in sticla si o punga de
plastic apoi am turnat dar destul de greu am reusit sa o scot din sticla.
Aici am dubii la pusul in sticla ca tare as vrea sa il incerc si eu.
Roxana Anca
#27
Postat 27 May 2010 - 10:48 AM
Roxana Anca, la 27 May 2010 - 09:45 AM, a spus:
Am o intrebare - Puneti direct in sticla ? Si apoi se scoate usor ?
Eu anul trecut asa am pus untura dar am pus in sticla si o punga de
plastic apoi am turnat dar destul de greu am reusit sa o scot din sticla.
Aici am dubii la pusul in sticla ca tare as vrea sa il incerc si eu.
Roxana Anca
Daca te referi la sticla de plastic?Da!Mai ales ca ai posibilitatea sa o tai, daca nu reusesti.
Caracatita dupa racire are o consistenta gelatinoasa, nu cred ca o sa intampini probleme.
#29
Postat 17 January 2011 - 11:10 PM
Dar daca ziceti voi, numai buna trebuie sa fie...
pentru reteta!
#30
Postat 21 January 2011 - 09:08 PM
Eataly, la 28 April 2010 - 01:32 PM, a spus:
Pui caracatita in apa de la inceput (inainte de a incepe fierberea)?
Sau lasi sa fiarba apa si apoi pui caracatita?
( Intreb pentru ca aici, pe langa ca se mananca DOAR tentaculele si restul se arunca, caracatita se scufunda de 3 ori in apa clocotita, si apoi se lasa sa fiarba...)
Tu folosesti TOATA caracatita, nu?
#31
Postat 22 January 2011 - 10:16 AM
Eu, o oparesc in apa fierbinte doar cand am nevoie sa ramana pielea intacta si frumoasa(estetic) pentru salate, de exemplu.
Aici, la salam am aruncat-o in apa rece si am last-o in pace pana cand a fost gata.
Tu, poti sa faci si numai din tentacule daca nu te impaci cu ideea de ai manca si capul.Si poti chiar si sa o oparesti asa cum ai zis.
Reteta asta necesita fierberea caracatitei indiferent de mod sau parte a caracatitei.Secretul este sa o presezi bine (fara mila) in sticla de plastic.Si bineinteles sa o lasi peste noapte la frigo.
Sper ca te-am convins.
#32
Postat 22 January 2011 - 10:43 AM
Dar numai pana prind o oferta la vre-un supermachet la caracatita·in·cratita ...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#35
Postat 23 January 2011 - 03:22 PM
Totusi, data viitoare pun SARE
Si o voi ingesui in sticle mici de 500ml ( eventual voi taia putin partile mai mari )
#37
Postat 23 January 2011 - 09:15 PM
Vrau salam de caracatitza, acu eu ce ma fac?
#40
Postat 24 January 2011 - 02:40 PM