Forum Culinar: Prajitura Double Face - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura Double Face

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2010 - 02:47 PM

Dupa Tort Magic si Kodrit Kadir, un alt desert "inteligent".

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358125503.jpg
Pentru blat:

200 gr ciocolata minim 70% cacao
150 gr zahar
3 oua
100 gr faina
150 gr unt
1 lingurita praf de copt

Pentru "crema":
600 ml lapte gras
4 oua
80 gr zahar
3 linguri cacao

Pentru "glazura":
200 gr nutella

O forma de silicon diametru 24 cm.Se pare ca in forma normala, nutella ar ramane lipita si nu ar forma acea glazura lucioasa deasupra tortului.Eu am ascultat si am folosit forma mea de silicon in forma de stea.

Pentru inceput am pus laptele la fiert cu zahar si cacao si am topit ciocolata cu untul pe baie de aburi.Le-am lasat la racit.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358143664.jpg

Am batut cele 4 oua pentru crema si am adaugat laptele cu cacao si zahar, dupa ce s-a racit complet.Am lasat deoparte.

Am batut bine cu zaharul, cele 3 oua pentru blat.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358152175.jpg

Am adaugat treptat ciocolata topita cu unt si am amestecat bine.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358155693.jpg


Am adaugat si faina amestecata cu praful de copt.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358159396.jpg

Am pus forma de silicon, intr-o tava mai mare si am turnat cele 200 gr de nutella.Am nivelat bine.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358170688.jpg

Deasupra stratului de nutella, am turnat compozitia pentru blat.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358178836.jpg

Iar deasupra, compozitia de lapte, oua si cacao.


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358184306.jpg

In tava cea mare, am turnat apa mai mult de jumatate si am acoperit forma de silicon, cu folie de aluminiu.
Am copt la 200 de grade pentru 20 de minute.Dupa care am scos folia de aluminiu si am copt la 180 de grade inca 40 de minute.

Am lasat in forma, pana s-a racit, dupa care l-am rasturnat.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358190066.jpg

Si monoportii de servit prietenii.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358194292.jpg

Daca nu v-am convins...inca una!

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-12735820161.jpg

Ultima bucatica.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127358204981.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 May 2010 - 03:09 PM

Superba prajitura. :study: Pot sa iau eu ultima bucatica??? :angryfire: Diseara-l iau pe jupan de-o aripa si mergem la magazin - n-am nutella si inca cateva chestii. :D Abia astept sa gust prajiturica!!! :D

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 May 2010 - 08:16 PM

Arata fin si bun.
Ce frumoasa si lucioasa e nutella.
Iar crema de oua cu cacao iti ia ochii.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 12 May 2010 - 10:09 PM

Pe mine m-ai convins de la prima fotografie!

ce frumoasa e poza cu "monoportii pentru prieteni!! :)

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 May 2010 - 07:39 AM

Multumesc fetelor!Nu e greu de facut dar e de o bunatate.
S-a cerut deja "bis"!
Eu ma conformez!

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 May 2010 - 09:46 AM

Prea bine arata... prea bine... si tenteaza, maaaaama, ce mai tenteaza... Nu ma mai joc, imi iau jucariile si plec... Cum sa nu te faci cat casa????!!!!
Sorina

#7 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 13 May 2010 - 01:13 PM

Ptiiiiiiiiiiiii numai retete una si una aduci la bara draga mea!!!!...e superrrrrrrrrr....numai buna sa-ti vina "acquolina in bocca":floare::floare:
Spune-mi rogu-te dupa ce-ai rasturnat-o primul strat de sus ar fi crema de oua si cacao, nu?
Atunci ai acoperit-o cu un alt strat de nutella?...ca din imagini eu asa-mi dau seama :thumleft:


#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 May 2010 - 02:58 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 May 2010 - 09:46 AM, a spus:

Prea bine arata... prea bine... si tenteaza, maaaaama, ce mai tenteaza... Nu ma mai joc, imi iau jucariile si plec... Cum sa nu te faci cat casa????!!!!


Stiu, stiu, nici eu nu rezist.


Vezi postareadora, la 13 May 2010 - 01:13 PM, a spus:

Ptiiiiiiiiiiiii numai retete una si una aduci la bara draga mea!!!!...e superrrrrrrrrr....numai buna sa-ti vina "acquolina in bocca":floare::floare:
Spune-mi rogu-te dupa ce-ai rasturnat-o primul strat de sus ar fi crema de oua si cacao, nu?
Atunci ai acoperit-o cu un alt strat de nutella?...ca din imagini eu asa-mi dau seama :thumleft:



Dupa ce o rastorni, deasupra e "glazura" de nutella, urmeaza " crema" de oua si lapte, cacao, iar jos, blatul.
Deci cand o scoti din cuptor, in tava, deasupra ai blatul, dar intorcad, obtii ce-am descris mai sus.
Multumesc Dora!

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 May 2010 - 03:00 PM

Ca sa nu mai editez,cu nutella am "tapetat" tava(forma), inainte de a turna blatul si restul. Sper ca se intelege. :thumleft:

#10 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 14 May 2010 - 09:40 AM

ouale le-ai batut spuma `, separat , sau doar ca pt omleta?

:floare:

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 May 2010 - 11:03 AM

Cele 4, pentru "crema", lejer, ca pentru omleta.
Cele 3, pentru "blat", mai bine, spuma.

#12 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 14 May 2010 - 11:26 AM

Vezi postareaEataly, la 14 May 2010 - 11:03 AM, a spus:

Cele 4, pentru "crema", lejer, ca pentru omleta.
Cele 3, pentru "blat", mai bine, spuma.

Merci :D

#13 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 14 May 2010 - 07:02 PM

Draga mea imi era neclar...si am parcurs din nou explicatiile tale pas cu pas...acolo spui ca peste stratul de nutella ai pus stratul de blat si la urma stratul de crema...prin rasturnare e evident ca stratul de crema vine la fund...apoi blatul si deasupra de tot nutella...pana aici totul bine...dar nu concorda cu imaginile tale...pt ca eu vazusem in poza stratul de nutella deasupra cremei de oua...ceva "nu se pupa":lol:...apoi mi-am dat seama ca de fapt ai schimbat tu ordinea prezentarii, nu-i asa?:D

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 May 2010 - 08:55 PM

Nu.
Stai ca nu ne intelegem. :)
Chiar daca eu spun in tava: nutella, blat, crema.Dupa coacere, printr-o "magie", ordinea se schimba.Nutella ramane la locul ei, pe fundul tavii. Urmeaza crema, iar deasupra blatul.Rasturnand tortul avem:blatul jos, crema, nutella deasupra pe rol de glazura.
Recapitulez:

In tava, de jos in sus: nutella, blat , crema.

Dupa coacere, de jos in sus: nutella, crema, blat.

In farfurie(dupa rasturnare), de jos in sus: blat, crema, nutella.

#15 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 May 2010 - 09:23 PM

Eataly, zau ca mi-ai facut o pofta... n-am mai mancat Nutella de un car de ani. Cand eram mica lingeam borcanul :))
Neaparat am sa-l incerc candva.. imi place ca nu stai mult pe langa el... rapid si BUN!!
Imagine postata

#16 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 14 May 2010 - 09:56 PM

Vezi postareaEataly, la 14 May 2010 - 08:55 PM, a spus:

Nu.
Stai ca nu ne intelegem. :)
Chiar daca eu spun in tava: nutella, blat, crema.Dupa coacere, printr-o "magie", ordinea se schimba.Nutella ramane la locul ei, pe fundul tavii. Urmeaza crema, iar deasupra blatul.Rasturnand tortul avem:blatul jos, crema, nutella deasupra pe rol de glazura.
Recapitulez:

In tava, de jos in sus: nutella, blat , crema.

Dupa coacere, de jos in sus: nutella, crema, blat.

In farfurie(dupa rasturnare), de jos in sus: blat, crema, nutella.

Offf!si eu aveam aceleasi nelamiriri ca Dora si chiar din imagini asa era.Acum dupa ce am citit si rascitit,am inteles in sfarsit cum e cu magia asta care inverseaza straturile!Pupici si sa stii ca negresit o voi face!Asta cand imi voi lua tava din silicon.Oare chiar nu merge si cu o tava obisnuita?Arata de milioane si cred ca e si buna tare!Felicitari!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#17 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 May 2010 - 09:14 PM

Vezi postareaEataly, la 14 May 2010 - 08:55 PM, a spus:

Dupa coacere, printr-o "magie", ordinea se schimba.



Prajitura asta-mi pare intr-adevar magica. Iar n-am apucat sa o fac....mai am cateva zeci de cutii de despachetat si asta va fi prima praji facuta in casa noua ( pana atunci , ne-am aprovizionat de la o fabrica :) , al meu nu poate fara dulce, dar gustul nu se compara....)

#18 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 16 May 2010 - 05:40 PM

Vezi postareaEataly, la 14 May 2010 - 08:55 PM, a spus:

Nu.
Stai ca nu ne intelegem. :P
Chiar daca eu spun in tava: nutella, blat, crema.Dupa coacere, printr-o "magie", ordinea se schimba.Nutella ramane la locul ei, pe fundul tavii. Urmeaza crema, iar deasupra blatul.Rasturnand tortul avem:blatul jos, crema, nutella deasupra pe rol de glazura.
Recapitulez:

In tava, de jos in sus: nutella, blat , crema.

Dupa coacere, de jos in sus: nutella, crema, blat.

In farfurie(dupa rasturnare), de jos in sus: blat, crema, nutella.



Vezi postareagabrenia, la 14 May 2010 - 09:56 PM, a spus:

Offf!si eu aveam aceleasi nelamiriri ca Dora si chiar din imagini asa era.Acum dupa ce am citit si rascitit,am inteles in sfarsit cum e cu magia asta care inverseaza straturile!Pupici si sa stii ca negresit o voi face!Asta cand imi voi lua tava din silicon.Oare chiar nu merge si cu o tava obisnuita?Arata de milioane si cred ca e si buna tare!Felicitari!


Domne' acu chiar ca e musai s-o fac si eu...ca nu se mai poate!!!...sa ma pici daca inteleg cum vine cu "magia" asta :P...logica imi spune nu si nu...dar poate tava de silicon are puteri "magice"??...de schimba locul blatului cu crema?:scratch:..ma duc sa mai citesc...poate ma destept si eu ca tine Gabriela ;):P

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 May 2010 - 11:21 AM

Dora, cred ca e ceva ce tine de legile fizicii, si pe mine ma depaseste complet problema.
:biggrin:
Important ca le pui in ordinea scrisa de mine, in rest face ea tot. :tongue3:

#20 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 22 May 2010 - 08:44 AM

EATALY- help! :((
Am facut aseara prajitura si am scos-o din forma acum, dimineata...
Am folosit unica forma de silicon pe care o am, si care e rotunda, gaurita in mijloc...Crezi ca are vreo importanta forma?
Pentru ca mi s-a desprins crema de pe blat iat nutella a ramas destula si pe forma ( desi am pus forma si in alta tava cu apa, cum ai spus tu)
Cum crezi ca ar trebui sa fac data viitoare?

Altfel a fost ok...magia s-a produs, s-au inversat locurile :((
Iar gustul a fost un pic prea amarui pentru noi...as putea folosi ciocolata cu lapte?

Mersiiiiiiiiiiii :((

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi