Forum Culinar: Pestisor cu laptic de cocos - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pestisor cu laptic de cocos

#1 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 31 May 2010 - 02:51 PM

Trebuie sa-l incercati. Neaparat.

Loati o cana jumate de lapte de cocos. Loati doo fileuri de peste alb si le taiati cuburi sau paralelipipede. Loati o ceapa medie. Loati o falanga de deget de ghimbir. Loati 3-4 catei de usturoi. Loati fo 3 ardei iuti rosii si-i taiati in doo-n lung si-i curatati de seminte. Loati o tulpina de... lemon grass (citronnelle in franceza, Zitronengras in nemteste) si-o taiati in bucatele nu mici. Loati coriandru proaspat si-l tocati cat sa aveti o lingura de coriandru tocat. Si mai loati doo linguri de ulei, sare dupa gust, o linguira de zeama de lamaie proaspat stoarsa si doo lingurite de miere. Si puneti toate astea la indemana c-o s-aveti nevoe de dansele.

Puneti bucatelele de peste intr-un castron, presarati cu sare si cu o lingura de zeama de lamaie.

(mie deja imi ploo-n gura numa cand ma gandesc ce-o sa iasa)

Puneti castronul la o parte si lasati-l acolo pret de fo cinspe minute. Uneori mai invartiti putin in el.

Acu dati prin razatoare ghimbirul, ceapa, usturoiul si tulpina de lemon grass. Taiati in diagonala in fasiute nu prea mici feliile de ardei iute.

Loati o tigaie, puneti oleaca de ulei si caliti, la foc mare, bucatelele de peste pret de fo doo minutele (nu minute, ca alea-s mai lungi). Adaugati pasta aia de chestii date prin razatopare si amestecati si prajiti in continuare pana se face pestele bine. Acum turnati laptele de cocos, amestecati putin si lasati cam un minut pana da un clocot doo nu mai mult. Adaugati mierea si corindrul tocat si amestecati. Adaugati zeama de lamaie care a ramas si amestecati. Gata.

Serviti direct si presarati cu ardeiul ala iute taiat maruntel, fisioare sau ineluse (daca nu ati apucat sa-l taiati in lung deja), cum vreti.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2010 - 03:22 PM

Imi place ghimbirul, doar lemon grassul nu l-am vazut pe aici.

#3 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 31 May 2010 - 07:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 May 2010 - 03:22 PM, a spus:

Imi place ghimbirul, doar lemon grassul nu l-am vazut pe aici.


Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2010 - 08:15 PM

Stiu cum arata ca l-am vazut in reportajele celor care gatesc in alte tari,dar aici prin supermarketurile mele n-am dat de el, mi se pare ca s-ar gasi prin magazine etnice dar nu mai tin minte ale caror natii.

#5 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 31 May 2010 - 08:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 May 2010 - 08:15 PM, a spus:

Stiu cum arata ca l-am vazut in reportajele celor care gatesc in alte tari,dar aici prin supermarketurile mele n-am dat de el, mi se pare ca s-ar gasi prin magazine etnice dar nu mai tin minte ale caror natii.

In magazinele chinezesti.

#6 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 31 May 2010 - 09:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 May 2010 - 03:22 PM, a spus:

Imi place ghimbirul, doar lemon grassul nu l-am vazut pe aici.


trebuie să fie... întreabă în orice joint tailandez de unde'l iau, ei gătesc cam tot cu lemongrass...
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#7 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 May 2010 - 10:02 PM

Mmmmmmm, place mult. Imi place am tot ce e cu lemon grass. Insa pentru un musafir special am facut mousse de somon si pastrav afumat.

Cred ca maine iau doua file-uri de peste, ceva sea bass. Tare tare bine suna reteta asta. Ma gandesc ce meege ca garnitura, ca eu nu prea is fan orez.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 01 June 2010 - 06:20 AM

Vezi postareaAdriana, la 31 May 2010 - 08:15 PM, a spus:

Stiu cum arata ca l-am vazut in reportajele celor care gatesc in alte tari,dar aici prin supermarketurile mele n-am dat de el, mi se pare ca s-ar gasi prin magazine etnice dar nu mai tin minte ale caror natii.


La noi se gaseste in supermarket, in general, la raionul cu chestii (salata sau ierburi) puse in caserole.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#9 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 June 2010 - 11:47 AM

Dragos, suna bine pestisoru' tau :)
Cu ce servesti? orez? paine? ce recomanzi?

#10 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 01 June 2010 - 11:51 AM

Vezi postareaPisoi, la 01 June 2010 - 11:47 AM, a spus:

Dragos, suna bine pestisoru' tau :)
Cu ce servesti? orez? paine? ce recomanzi?


Merge cum vreti voi. Si pus peste orez, si asa simplu. Daca-l puneti peste orez, aveti grija ca orezul sa fie putin "legat", adica sa poti face din el un bulgare daca ai avea chef.

Cine-i mai strengar, il poate pune si peste spaghete.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 06 April 2014 - 07:51 PM

Ah, puteti combina pestele si cu scoici st. jacques sau cu creveti. Important e sa fie ceva ce nu se sfarama. Nici somonul nu se sfarama insa io n-as incerca cu somon. Nu mi se pare ca merge.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 May 2014 - 07:33 PM

Trebuie sa validez si eu reteta asta, pen'ca am facut-o si a fost minunata :lol:
De cind a revenit Dragos la subiect si am vazut reteta, mi-am propus s-o fac, asa ca imi facusem un obicei sa ma uit dupa coriandru frunze, ca altfel nu puteam sa ma apuc de ea. Zilele trecute am gasit coriandru!!

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-233-14015572664694.jpg

asa ca am facut pestisorul...

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-233-14015573179613.jpg

#13 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,364
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 June 2014 - 03:37 AM

Vezi postareaCarmella, la 31 May 2014 - 07:33 PM, a spus:

Trebuie sa validez si eu reteta asta, pen'ca am facut-o si a fost minunata :)
De cind a revenit Dragos la subiect si am vazut reteta, mi-am propus s-o fac, asa ca imi facusem un obicei sa ma uit dupa coriandru frunze, ca altfel nu puteam sa ma apuc de ea. Zilele trecute am gasit coriandru!!

Atasament 10402632_4098827365520_836166254886780189_n.jpg

asa ca am facut pestisorul...

Atasament pesteculaptecocos.jpg


Mi-ai facut pofta, tare bine arata... Sa stii ca am s-o fac si eu intr-o zi. Dar nu stiu unde gasesc lapte de cocos fara conservanti - oare exista?...

#14 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 June 2014 - 08:06 AM

In nuca de cocos, probabil :) eu am luat la cutie de la Blue Dragon, a fost prima data cind am folosit lapte de cocos in ceva si a fost foarte bun. Nici nu stiam la ce sa ma astept, am desfacut cutia fara s-o agit si m-a intimpinat un fel de unt deasupra, apoi la fund niste apa, dar l-am turnat asa in tigaie si s-a omogenizat acolo =))

#15 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 01 June 2014 - 03:41 PM

Dat fiind ca nuca de cocos nu e vaca, nu exista lapte de cocos :)

Penultima oara cand am facut si io, am bagat cod si creveti si a iesit asa:



Imagine atasata: monthly_06_2014/post-102-14016300582468.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#16 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 June 2014 - 06:00 PM

Vezi postareadragos, la 01 June 2014 - 03:41 PM, a spus:

Dat fiind ca nuca de cocos nu e vaca, nu exista lapte de cocos =))



Cum nu exista lapte de cocos? Pai noi cu ce am facut pestisorul asta?
Iei o nuca, ii iei laptele si-l folosesti, n-am zis sa o tii in grajd, s-o furajezi si s-o mulgi din cind in cind :)

#17 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 01 June 2014 - 07:15 PM

Vezi postareaCarmella, la 01 June 2014 - 06:00 PM, a spus:

Vezi postareadragos, la 01 June 2014 - 03:41 PM, a spus:

Dat fiind ca nuca de cocos nu e vaca, nu exista lapte de cocos =))



Cum nu exista lapte de cocos? Pai noi cu ce am facut pestisorul asta?
Iei o nuca, ii iei laptele si-l folosesti, n-am zis sa o tii in grajd, s-o furajezi si s-o mulgi din cind in cind :)


Pai da. Nuca de cocos are inauntru un lichid incolor, ca apa. Ca sa iasa chestia aia alba, se ia miezul alb de la nuca de cocos, se macina binebine, se amesteca cu lichidul ala binebine si iese o pasta groasa. Aia de-i zice lumea "lapte de cocos". Iara daca lasi pasta aia in conserva si n-o misti, se separa. Sus miezul si jos lichidul ala incolor.

Ia si tu o nuca de cocos si sparge-o si vezi.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#18 Useril este offline   Daria 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 15-December 14

Postat 15 December 2014 - 05:25 PM

Am incercat si eu reteta! Este delicioasa! Eu nu m-am complicat cu nuca de cocos pentru ca am mai cumparat o data si nu am reusit sa o deschis, asa ca am ales metoda cea mai usoara, am cumparat lapte de cocos! Eu de regula imi fac cumparaturile de la Auchan si am gasit acolo lapte de cocos la conserva de la Shan Shi super bun!!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi