Pestisor cu laptic de cocos
#1
Postat 31 May 2010 - 02:51 PM
Loati o cana jumate de lapte de cocos. Loati doo fileuri de peste alb si le taiati cuburi sau paralelipipede. Loati o ceapa medie. Loati o falanga de deget de ghimbir. Loati 3-4 catei de usturoi. Loati fo 3 ardei iuti rosii si-i taiati in doo-n lung si-i curatati de seminte. Loati o tulpina de... lemon grass (citronnelle in franceza, Zitronengras in nemteste) si-o taiati in bucatele nu mici. Loati coriandru proaspat si-l tocati cat sa aveti o lingura de coriandru tocat. Si mai loati doo linguri de ulei, sare dupa gust, o linguira de zeama de lamaie proaspat stoarsa si doo lingurite de miere. Si puneti toate astea la indemana c-o s-aveti nevoe de dansele.
Puneti bucatelele de peste intr-un castron, presarati cu sare si cu o lingura de zeama de lamaie.
(mie deja imi ploo-n gura numa cand ma gandesc ce-o sa iasa)
Puneti castronul la o parte si lasati-l acolo pret de fo cinspe minute. Uneori mai invartiti putin in el.
Acu dati prin razatoare ghimbirul, ceapa, usturoiul si tulpina de lemon grass. Taiati in diagonala in fasiute nu prea mici feliile de ardei iute.
Loati o tigaie, puneti oleaca de ulei si caliti, la foc mare, bucatelele de peste pret de fo doo minutele (nu minute, ca alea-s mai lungi). Adaugati pasta aia de chestii date prin razatopare si amestecati si prajiti in continuare pana se face pestele bine. Acum turnati laptele de cocos, amestecati putin si lasati cam un minut pana da un clocot doo nu mai mult. Adaugati mierea si corindrul tocat si amestecati. Adaugati zeama de lamaie care a ramas si amestecati. Gata.
Serviti direct si presarati cu ardeiul ala iute taiat maruntel, fisioare sau ineluse (daca nu ati apucat sa-l taiati in lung deja), cum vreti.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#3
Postat 31 May 2010 - 07:22 PM
Adriana, la 31 May 2010 - 03:22 PM, a spus:

De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#4
Postat 31 May 2010 - 08:15 PM
#5
Postat 31 May 2010 - 08:49 PM
#6
Postat 31 May 2010 - 09:51 PM
Adriana, la 31 May 2010 - 03:22 PM, a spus:
trebuie să fie... întreabă în orice joint tailandez de unde'l iau, ei gătesc cam tot cu lemongrass...
#7
Postat 31 May 2010 - 10:02 PM
Cred ca maine iau doua file-uri de peste, ceva sea bass. Tare tare bine suna reteta asta. Ma gandesc ce meege ca garnitura, ca eu nu prea is fan orez.

#8
Postat 01 June 2010 - 06:20 AM
Adriana, la 31 May 2010 - 08:15 PM, a spus:
La noi se gaseste in supermarket, in general, la raionul cu chestii (salata sau ierburi) puse in caserole.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#9
Postat 01 June 2010 - 11:47 AM

Cu ce servesti? orez? paine? ce recomanzi?
#10
Postat 01 June 2010 - 11:51 AM
Pisoi, la 01 June 2010 - 11:47 AM, a spus:

Cu ce servesti? orez? paine? ce recomanzi?
Merge cum vreti voi. Si pus peste orez, si asa simplu. Daca-l puneti peste orez, aveti grija ca orezul sa fie putin "legat", adica sa poti face din el un bulgare daca ai avea chef.
Cine-i mai strengar, il poate pune si peste spaghete.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#11
Postat 06 April 2014 - 07:51 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#12
Postat 31 May 2014 - 07:33 PM

De cind a revenit Dragos la subiect si am vazut reteta, mi-am propus s-o fac, asa ca imi facusem un obicei sa ma uit dupa coriandru frunze, ca altfel nu puteam sa ma apuc de ea. Zilele trecute am gasit coriandru!!

asa ca am facut pestisorul...

#13
Postat 01 June 2014 - 03:37 AM
Carmella, la 31 May 2014 - 07:33 PM, a spus:

De cind a revenit Dragos la subiect si am vazut reteta, mi-am propus s-o fac, asa ca imi facusem un obicei sa ma uit dupa coriandru frunze, ca altfel nu puteam sa ma apuc de ea. Zilele trecute am gasit coriandru!!

asa ca am facut pestisorul...

Mi-ai facut pofta, tare bine arata... Sa stii ca am s-o fac si eu intr-o zi. Dar nu stiu unde gasesc lapte de cocos fara conservanti - oare exista?...
#14
Postat 01 June 2014 - 08:06 AM


#15
Postat 01 June 2014 - 03:41 PM

Penultima oara cand am facut si io, am bagat cod si creveti si a iesit asa:

De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#17
Postat 01 June 2014 - 07:15 PM
Carmella, la 01 June 2014 - 06:00 PM, a spus:
Pai da. Nuca de cocos are inauntru un lichid incolor, ca apa. Ca sa iasa chestia aia alba, se ia miezul alb de la nuca de cocos, se macina binebine, se amesteca cu lichidul ala binebine si iese o pasta groasa. Aia de-i zice lumea "lapte de cocos". Iara daca lasi pasta aia in conserva si n-o misti, se separa. Sus miezul si jos lichidul ala incolor.
Ia si tu o nuca de cocos si sparge-o si vezi.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#18
Postat 15 December 2014 - 05:25 PM