Forum Culinar: Rulada cu crema de ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulada cu crema de ciuperci

#1 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 June 2010 - 07:55 PM

Eu va dau cantitatile din reteta, eu am pus dupa ochi, cat sa ie pentru doua persoane si de o degustare mai mult. Intentia este sa deschida apetitul.

Pentru rulada si compozitia de ciuperci

- 8 oua
- 2 linguri ulei
- 6 linguri faina de grau
- 1 cutie de ciuperci 330 g taiate marunt
- 1 cutie 200 g pate
- 1/2 pachet unt - eu il spumez ca sa iasa cat mai aerata compozitia
- piper proaspat macinat
- sare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat galbenusurile cu uleiul pana se face o crema alba.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127550118519.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127550122695.jpg

Albusurile se bat bine spuma. Puneti un praf de sare sau o lingura de apa rece si se bat perfect.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127550123786.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 June 2010 - 07:58 PM

Amestecati cele doua compozitii cu o paleta nu la robot si adaugati usor faina in ploaie. La compozitia asta nu se adauga praf de copt. Atata timp cat ati batut foarte bine albusurile si galbenusurile si ati amestecat usor cu paleta, compozitia este spumoasa si iese foarte pufoasa.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127550136887.jpg

Dati la cuptorul preincalzit si coaceti maxim 20 minute, nu mai mult. Nu se coace tare rulada, pentru a o putea rula, cand se racoreste.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127550138051.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-12755013565.jpg

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 June 2010 - 08:10 PM

Boooon. Scoateti usurel rulada din tava si infasurati.o strams intr-un prosopel curat si umed.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127550215359.jpg

Si o desfaceti cand e gata umplutura. Dupa cum vedeti, e foarte pufoasa si bine crescuta. Eu imi exercit veleitatile pedagogice pana si in bucatarie. Produsele mele tre' sa fie bine-crescute dom'ne eeeeee!!! :floare:
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127550218558.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 June 2010 - 08:22 PM

Cat face rulada nani, va apucati de crema. Puneti pate-ul, untul, ciupercile taiate si piperul la robot, amestecati bine si apoi ungeti bine rulada.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-12755028786.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 June 2010 - 08:24 PM

Infasurati bine rulada in folie de celofan si o dati la frigider pentru o noapte. Se taie inainte de a fi servita.

Et voilà. Pofta buna!
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127550307481.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 June 2010 - 08:32 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 02 June 2010 - 08:24 PM, a spus:

Infasurati bine rulada in folie de celofan si o dati la frigider pentru o noapte. Se taie inainte de a fi servita.

Et voilà. Pofta buna!


Yumiiii. Io inghit in sec... :floare:
Dupa ce-ai plecat, am facut o rulada de omleta, inspirata dupa Taylor si am pus pate-ul ce-mi ramasese peste cascaval (am incercat sa respect reteta originala, da' neavand sunca / pastrama, am improvizat). A iesit o chestie super!!!!!!!! :floare:

#7 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 02 June 2010 - 08:32 PM

Foarte gustoasa trebuie sa fie...arata tare bine.

de facut la mese speciale. :floare:

#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 June 2010 - 08:34 PM

Fetelor, este deosebit de gustoasa si se face in doi timpi si trei miscari. Mama o face cand ii vine cheful caci este o reteta rapida si de efect.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 June 2010 - 09:01 PM

bun, bun, se executa de ziua domnului
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 June 2010 - 09:02 PM

Vezi postareaIoana, la 02 June 2010 - 09:01 PM, a spus:

bun, bun, se executa de ziua domnului



Oooooo, deci am ceva sanse sa pap si io asa ceva curand, nu? :director:

#11 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 June 2010 - 09:13 PM

:director: :cheers: :pupic: neaparat.asa faci cunostinta si cu domsoara :hug:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,600
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 June 2010 - 10:34 PM

S-a notat Laponico' :read2:

#13 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 03 June 2010 - 12:32 PM

Nu am facut niciodata rulada, da cu siguranta o sa fac reteta ta, poate schimb numa umplutura :floare:

#14 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 June 2010 - 02:44 PM

Cum doresti Sissi :occasion14: Dar recomand umplutura asta, e foarte gustoasa. Ai probleme cu ciupercile sau untul?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#15 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 03 June 2010 - 03:16 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 June 2010 - 02:44 PM, a spus:

Cum doresti Sissi :sleepy3: Dar recomand umplutura asta, e foarte gustoasa. Ai probleme cu ciupercile sau untul?

Nu am nici o problema, dar vreau sa fac si mousse de ficat si nu vreau sa fie tot cu ficat rulada, asta in cazul in care vreau sa le fac pe amindoua o data :occasion14:

#16 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 June 2010 - 02:56 PM

Cat am lipsit eu de pe aici, vad ca v-ati facut de cap. Retete una si una.

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,991
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2012 - 12:26 PM

Lori, zici ca ai facut rulada pentru 2 persoane, de o degustare.
Adica eu daca vreau s-o fac pentru 6 nu-i deajuns?
Cam cate felii ti-au iesit?

Ce dimensiuni are tava in care ai copt rulada?
Merci mult.

#18 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 April 2012 - 01:07 PM

Hey Any, ba, rulada ajunge lejer pentru 6 persoane, ca aperitiv, fara probleme.
Nu stiu ce dimensiuni are tava mea, insa mama o face in tava clasica de cuptor si iese un blat subtirel si se ruleaza foarte bine.
Ma duc sa scot reteta sa vad daca am pus din prima cantitatile din reteta, ok?

So, reteta postata intitial este cea originala. In mod normal, la mama o faceam in tava mare de cutpro, tapetata bine cu faina. Daca urmezi pas cu pas instructiunile, nu are cum sa nu iasa biscuitul, care e tot secretul.

Daca ai musafiri gourmet, timp si chef, renunta la ciupercile la cutie. Ia din acelea mari, da-le pe un grill, nu mult, apoi scurge-le de zeama, toaca-le marunt si pune-le in compozitie. Daca vrei sa iti impresionezi cu adevarat musafirii si ai posibilitatea, adauga cateva lamele de trufe.

Spor la treaba!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,991
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2012 - 02:55 PM

Imi place biscuitul ca are putine ingrediente.
O sa fac un "fusion" intre biscuitul tau si pateul lui Eataly.
Cu ciuperci vreau sa faqc altceva.

Merci mult Lori :blush: !

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,991
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2012 - 02:56 PM

Imi place biscuitul ca are putine ingrediente.
O sa fac un "fusion" intre biscuitul tau si pateul lui Eataly.
Cu ciuperci vreau sa faqc altceva.
Deci pot sa-l fac linistita de maine, sa-l umplu si sa-l bag la frigider pana a doua zi, nu?

Merci mult Lori :blush: !

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi