Rulada cu crema de ciuperci
#1
Postat 02 June 2010 - 07:55 PM
Pentru rulada si compozitia de ciuperci
- 8 oua
- 2 linguri ulei
- 6 linguri faina de grau
- 1 cutie de ciuperci 330 g taiate marunt
- 1 cutie 200 g pate
- 1/2 pachet unt - eu il spumez ca sa iasa cat mai aerata compozitia
- piper proaspat macinat
- sare
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat galbenusurile cu uleiul pana se face o crema alba.
Albusurile se bat bine spuma. Puneti un praf de sare sau o lingura de apa rece si se bat perfect.
#2
Postat 02 June 2010 - 07:58 PM
Dati la cuptorul preincalzit si coaceti maxim 20 minute, nu mai mult. Nu se coace tare rulada, pentru a o putea rula, cand se racoreste.
Imagini atasate
#3
Postat 02 June 2010 - 08:10 PM
Si o desfaceti cand e gata umplutura. Dupa cum vedeti, e foarte pufoasa si bine crescuta. Eu imi exercit veleitatile pedagogice pana si in bucatarie. Produsele mele tre' sa fie bine-crescute dom'ne eeeeee!!!
#4
Postat 02 June 2010 - 08:22 PM
#5
Postat 02 June 2010 - 08:24 PM
Et voilà. Pofta buna!
#6
Postat 02 June 2010 - 08:32 PM
Lapona Enigel, la 02 June 2010 - 08:24 PM, a spus:
Et voilà. Pofta buna!
Yumiiii. Io inghit in sec...
Dupa ce-ai plecat, am facut o rulada de omleta, inspirata dupa Taylor si am pus pate-ul ce-mi ramasese peste cascaval (am incercat sa respect reteta originala, da' neavand sunca / pastrama, am improvizat). A iesit o chestie super!!!!!!!!
#7
Postat 02 June 2010 - 08:32 PM
de facut la mese speciale.
#8
Postat 02 June 2010 - 08:34 PM
#10
Postat 02 June 2010 - 09:02 PM
#13
Postat 03 June 2010 - 12:32 PM
#14
Postat 03 June 2010 - 02:44 PM
#15
Postat 03 June 2010 - 03:16 PM
Lapona Enigel, la 03 June 2010 - 02:44 PM, a spus:
Nu am nici o problema, dar vreau sa fac si mousse de ficat si nu vreau sa fie tot cu ficat rulada, asta in cazul in care vreau sa le fac pe amindoua o data
#16
Postat 10 June 2010 - 02:56 PM
#17
Postat 13 April 2012 - 12:26 PM
Adica eu daca vreau s-o fac pentru 6 nu-i deajuns?
Cam cate felii ti-au iesit?
Ce dimensiuni are tava in care ai copt rulada?
Merci mult.
#18
Postat 13 April 2012 - 01:07 PM
Nu stiu ce dimensiuni are tava mea, insa mama o face in tava clasica de cuptor si iese un blat subtirel si se ruleaza foarte bine.
Ma duc sa scot reteta sa vad daca am pus din prima cantitatile din reteta, ok?
So, reteta postata intitial este cea originala. In mod normal, la mama o faceam in tava mare de cutpro, tapetata bine cu faina. Daca urmezi pas cu pas instructiunile, nu are cum sa nu iasa biscuitul, care e tot secretul.
Daca ai musafiri gourmet, timp si chef, renunta la ciupercile la cutie. Ia din acelea mari, da-le pe un grill, nu mult, apoi scurge-le de zeama, toaca-le marunt si pune-le in compozitie. Daca vrei sa iti impresionezi cu adevarat musafirii si ai posibilitatea, adauga cateva lamele de trufe.
Spor la treaba!
#19
Postat 13 April 2012 - 02:55 PM
O sa fac un "fusion" intre biscuitul tau si pateul lui Eataly.
Cu ciuperci vreau sa faqc altceva.
Merci mult Lori !
#20
Postat 13 April 2012 - 02:56 PM
O sa fac un "fusion" intre biscuitul tau si pateul lui Eataly.
Cu ciuperci vreau sa faqc altceva.
Deci pot sa-l fac linistita de maine, sa-l umplu si sa-l bag la frigider pana a doua zi, nu?
Merci mult Lori !