Masina de Inghetata - Vreau sa cumpar o masinuta
#1
Postat 07 June 2010 - 10:16 AM
Problema e ca unele dintre voi au luat branduri cu care nu reauseati sa faceti inghetata.
Astfel am rugamintea sa imi spuneti ce brand de masina de inghetata aveti si la ce anume trebuie sa ma uit. Ex: putere, palete, racire ...etc (nu am idee la ce trebuie sa ma uit la ea).
La tine Maya am gasit masina care racea foarte repede si vreau sa stiu daca e cumva Bifinett sau alt brand.
Am vazut la Lidl ca au masina de inghetata insa nu stiu daca e ok. Are careva din voi brandul de la Lidl si anume Bifinette sau Silver Crest? E ok, nu de alta dar de masina de paine sunt foarte multumita.In cazul in care recomandati alt brand ma reorientez .
#2
Postat 07 June 2010 - 10:40 AM
Alternativa e una dintre masinile care sunt peste tot, cele cu recipientul care se tine la congelator (eu il tin mereu) si care doar invirt paleta, in felul asta ceea ce trebuie sa devina inghetata se raceste de la "frigul" peretilor recipientului. Din experienta pot sa zic ca unele compozitii devin tari ca inghetata, altele nu, probabil e pe undeva un procent intre solide si lichide sa zic pe care eu nu il stiu, de exemplu mi-a iesit foarte bine cea care are printre ingrediente iaurtul. O alta conditie e ca lichidul care va deveni inghetata sa fie foarte rece, deci trebuie tinut la frigider citeva ore. Acum eu stiu persoane care fac o inghetata faina dar folosesc o substanta care nu stiu cum se numeste dar pe care o folosesc si cei care o fac la nivel profesional, ramine la latitudinea fiecaruia daca vrea sa faca inghetata acasa folosind produse profesionale sau daca vrea sa o faca cu ingrediente "normale".
Despre masinile de la Lidl nu stiu ce sa-ti zic, in genere produsele lor sunt bune.
#3
Postat 07 June 2010 - 12:57 PM
Nu vreau sa dau pe ea 10 eur sau stiu poate 20 si sa o folosesc pe post de decor in casa insa nici 300 eur nu pot sa dau pe ea luand in considerare ca nu ma dau banii afara din casa.
Iar produsele profesionale nici nu se pun in discutie deoarece vreau inghetata naturala....si vreau sa fie simpla de facut si buna.
O inghetata incercata hand made a fost de a lui Maya cu ceva piersici era a ei si am pus lamaie pentru a nu exista gheata prin ea insa degeaba astfel nu a mancat-o nimeni si cand ma gandesc la inghetata zbor cu gandul la cremozitate si savoare.
Masinile tale ai idee cumva ce putere aveau.......presupun ca puterea unei masini de inghetata face ca produsul finit sa fie mai cremos in cazul in care puterea e mai mare.Sau ma insel?
#4
Postat 07 June 2010 - 01:06 PM
Puterea masinii pe care am avut-o era mica, nu mai tin minte cit, acum am luat un accesoriu care se pune la Kenwood si puterea lui e de 750 watt dar pentru inghetata il pun pe viteza a doua.
#5
Postat 07 June 2010 - 01:11 PM
Adriana, la 07 June 2010 - 01:06 PM, a spus:
Puterea masinii pe care am avut-o era mica, nu mai tin minte cit, acum am luat un accesoriu care se pune la Kenwood si puterea lui e de 750 watt dar pentru inghetata il pun pe viteza a doua.
Acidul ascorbic nu e vitamina C?
Adriana, cat costa accesoriul de inghetata pt Ken? M-ar tenta si pe mine. Face treaba buna? Merita banii? Ma gandesc eu ca da, trebuie sa fie profi... Oare pot comanda pe net, ca la noi nu exista asa ceva.
Ii tragi o poza, te rog?
#6
Postat 07 June 2010 - 01:16 PM
Asta e, marele avantaj e ca in felul asta mai am un bol pentru Kenwood, desi e de plastic, a costat mi se pare 70 de euro.
Cum am mai zis face treaba buna daca compozitia e buna. Eu am facut tot incercari, unele reusite altele mai putin, ar trebui sa rescriu aici toate ideile bune.
#7
Postat 07 June 2010 - 01:16 PM
Cele profi,costa mult peste 300,iar cele profi pentru uz casnic,se gasec si sub 200,chiar si la 150 euro,dar nu am experienta cu aceste aparate.
La fel ca toti muritorii de rînd,am si eu una din aia care are vasul acela gros,care vine bagat la congelator pentru 24 ore înainte de preparare.Am folosit-o chiar si dupa 12 ore,si a facut înghetata,dar asta depinde si de temperatura care o ai în congelator(un alt factor important)Trebuie cel putin -20 °C
Masina mea e cumparata dintr-un magazin Tchibo.M-am uitat acum pe dos(partea în care vine bagat vasul congelat)...nu scrie ce putere are,doar ce sursa de curent are nevoie,ca nu se scufunda sub apa,niste coduri numerice,numarul de control si ca e facuta în Hamburg...nici macar nu stiu ce capacitate are,si acum nu pot masura petru ca vasul e în congelator.
Orice înghetata am facut eu,nu s-a întîmplat sa nu se întareasca...indiferent de amestec.Cremoase ies toate,si fara gheata,datorita paletei care învîrte într-una.Totdeauna am folosit doar amestecuri simple/ingrediente la îndemîna oricui.
Uite niste retete:
http://mayas-esprit....ookies-ice.html
http://mayas-esprit....la-la-maya.html
http://mayas-esprit....-la-masina.html
http://mayas-esprit....-la-masina.html
Un sorbet excelent(pentru gustul meu)
http://mayas-esprit....anas-cocos.html
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 07 June 2010 - 10:34 PM
Adriana, la 07 June 2010 - 01:06 PM, a spus:
chiar aseara am vazut pe discovery, la how to make cum se face inghetata, industrial. si spuneau ca cremozitatea e data de presiunea cu care e pulverizat aerul in compozitia de inghetata. cu cat era aer mai mult, cu atat mai cremoasa e inghetata. tot ce puneau in ea erau niste prafuri si niste lichide groase. mi-au cam taiat cheful care a revenit abia la final, cand prezentau produsul gata de ambalat.
#9
Postat 07 June 2010 - 11:26 PM
Adriana, la 07 June 2010 - 01:16 PM, a spus:
Asta e, marele avantaj e ca in felul asta mai am un bol pentru Kenwood, desi e de plastic, a costat mi se pare 70 de euro.
Cum am mai zis face treaba buna daca compozitia e buna. Eu am facut tot incercari, unele reusite altele mai putin, ar trebui sa rescriu aici toate ideile bune.
Si asta are compresorul incorporat? Se potriveste la orice model de ken?
#10
Postat 08 June 2010 - 12:37 AM
Maya, la 07 June 2010 - 01:16 PM, a spus:
aşa am şi eu, un Cuisinart, care l'am folosit de vreo 3-4 ori numai.... niciodată nu am loc în congelator (deşi am două) pentru bowl... Îngheţata a ieşit foarte bună, cremoasă şi parfumată (mai bună decît cea cumpărată, zic eu).. Maşina este foarte uşor de folosit şi curăţat - cînd am folosit'o prima dată m'am grăbit să spăl bowl'ul şi mi s'au lipit degetele de el: am învăţat lecţia, bowl'ul trebuie lăsat se mai incălzească puţin
#11
Postat 08 June 2010 - 07:54 AM
Luminis, la 07 June 2010 - 11:26 PM, a spus:
Nu, n-are compresor, e doar un accesoriu care se aplica la Ken. Ken-ul meu e vechi si accesoriul l-am luat anul trecut, fiecare model de Ken are accesoriile care se potrivesc, cind il comanzi de unde il comanzi de pe Internet sau de la magazin citesti acolo ca e scris pentru ce model se potriveste.
Asa arata cel cu compresorul incorporat
#12
Postat 08 June 2010 - 08:56 AM
Astfel numai daca o sa masor bolul masinii de inghetata si vad daca incape pot sa o achizitionez altfel l-as tine de decor.
As lua masinutza de inghetata deoarece as putea sa fac ceva natural cu ingrediente simple si mai ales ca nu ar fi necesar sa pun in ea E-urile si zahar - astfel pot manca si eu. Sper numai sa am noroc cu dimensiunea(h) vasului .
#13
Postat 08 June 2010 - 09:40 AM
#14
Postat 08 June 2010 - 01:52 PM
#15
Postat 11 June 2010 - 09:18 PM
Dupa executarea inghetatei mai e nevoie de punere la congelator a recipientului din aluminiu impreuna cu inghetata rezultata? Deoarece astfel pot sa-mi iau gandul de la ea.....insa daca necesita doar racirea recipientului inainte de executarea inghetatei atunci s-ar putea pune culcat :_ .
Anasia ai avut un noroc chior. Insa sa stii ca nici brandurile branduri nu iti ofera certitudinea ca nu se strica.
Exemplu mama si-a luat de cateva luni masina de spalat Bosh cu touchpad si in 4 luni so dus motorul. Ziceau si cei de la garantie ca nu au avut in service cu asemenea problema si uite ca a fost "noroc", oricum dupa o plangere la protectia consumatorilor pentru ca service-ul a uitat sa mai vina (asa e la noi in Romanica ) so repare i-au dat masina noua.
#16
Postat 11 June 2010 - 09:26 PM
#17
Postat 05 November 2010 - 08:44 AM
Va rog sa-mi spuneti care din cele doua ati alege-o si care ar fi proprietatile care v-au facut sa o alegeti.
Poate aveti care dintre voi unul din aceste modele si puteti sa-mi spuneti cum functioneaza.
Kenwood IM280
Delicious home made ice-cream in 15-30 minutes.
Fast freezing, double insulated 1.5L freezer bowl.
Wide ingredient feeder.
Completely removable non stick freezer bowl.
Weight: 3.25kg
Size (cm): 28.0H x 23.5W x 23.0D
Capacity: 1.5L
Wattage: 4/6kW S
ide Handles: Yes
Body Material: Plastic
Recipe Book : No
Dishwasher Safe Parts: No
Hauser IM-140
IM-140 Fagylaltgép
Tulajdonságok:
•Inghetare rapida]
•Operare usoara
•Picioare antiderapante
•Capacitate de 1.38 lt
•Functionare continua de 40 min
•Motor cu 2 sensuri
* Curatare usoara
* 230V, 12W
* 65 dB
#18
Postat 04 June 2011 - 03:53 PM
Acum, cand ornez, cum fac??? Ornez cu frisca, dau la conge, iar ornez un pic , iar dau la congelator??
#19
Postat 05 June 2011 - 09:29 AM
Dar eu n-as incerca sa las atat de mult la congelator inghetzata facuta la masina...eu torul il fac tot timpul din parfait: albus batut , zahar , galbenus si frisca/smantana. E mai cremoasa.
#20
Postat 16 June 2011 - 06:29 PM
yoyo, la 05 November 2010 - 08:44 AM, a spus:
Va rog sa-mi spuneti care din cele doua ati alege-o si care ar fi proprietatile care v-au facut sa o alegeti.
Poate aveti care dintre voi unul din aceste modele si puteti sa-mi spuneti cum functioneaza.
Cel mai bine iei o turbina koenig hf250, în jur de 150€, aia e mama lor.