Cum spune si Adriana,masinile de înghetata care au compresorul integrat/adica racesc/îngheata înghetata,sînt cele mai bune în sensul ca-s practice...dar asta nu înseamna ca fac înghetata mai buna.
Cele profi,costa mult peste 300,iar cele profi pentru uz casnic,se gasec si sub 200,chiar si la 150 euro,dar nu am experienta cu aceste aparate.
La fel ca toti muritorii de rînd,am si eu una din aia care are vasul acela gros,care vine bagat la congelator pentru 24 ore înainte de preparare.Am folosit-o chiar si dupa 12 ore,si a facut înghetata,dar asta depinde si de temperatura care o ai în congelator(un alt factor important)Trebuie cel putin -20 °C
Masina mea e cumparata dintr-un magazin Tchibo.M-am uitat acum pe dos(partea în care vine bagat vasul congelat)...nu scrie ce putere are,doar ce sursa de curent are nevoie,ca nu se scufunda sub apa,niste coduri numerice,numarul de control si ca e facuta în Hamburg...nici macar nu stiu ce capacitate are,si acum nu pot masura petru ca vasul e în congelator.
Orice înghetata am facut eu,nu s-a întîmplat sa nu se întareasca...indiferent de amestec.Cremoase ies toate,si fara gheata,datorita paletei care învîrte într-una.Totdeauna am folosit doar amestecuri simple/ingrediente la îndemîna oricui.
Uite niste retete:
http://mayas-esprit....ookies-ice.html
http://mayas-esprit....la-la-maya.html
http://mayas-esprit....-la-masina.html
http://mayas-esprit....-la-masina.html
Un sorbet excelent(pentru gustul meu)
http://mayas-esprit....anas-cocos.html